Gekissimo.net - Opi ansaitsemaan rahaa webilläsi Internetissä!

9 valokuvausblogivinkkiä, jotka jokaisen valokuvaajan tulisi tietää

Seuraava artikkeli auttaa sinua: 9 valokuvausblogivinkkiä, jotka jokaisen valokuvaajan tulisi tietää

Olet perustanut blogin esitelläksesi valokuvaustyötäsi tai auttaaksesi muita parantamaan taitojaan.

Mutta miten kasvatat blogia? Mitä sinun tulee tietää menestyäksesi?

Tässä postauksessa aion jakaa tärkeimmät blogivinkit, jotka jokaisen valokuvaajan tulee tietää.

Alla olevat neuvot perustuvat siihen, mitä olen oppinut viimeisten 10 vuoden aikana bloggaajana ja markkinointitoimistoa johtaessani.

Valmis? Aloitetaan:

Huomautus: Etkö ole vielä aloittanut valokuvausblogiasi? Katso yksityiskohtainen aloittelijan opas oppiaksesi kuinka.

1. Käytä BACM-kehystä pitääksesi yrityksesi täydellisessä harmoniassa

Jokaisessa menestyvässä sisältöön perustuvassa liiketoiminnassa on tyypillisesti 4 osaa. Olipa tämä sitten blogi, YouTube-kanava tai jokin muu.

Täällä he ovat:

 • Liiketoimintaa – Mikä on liiketoimintamallisi? Miten aiot kasvattaa tuloja? Miten hankit asiakkaita?
 • Yleisö – Ketä yrität auttaa? Ja miten autat heitä? Tällä on vahva yhteys markkinarakoasi ja ainutlaatuiseen palvelutarjoukseen.
 • Sisältö – Mitä sisältöä aiot tuottaa? Ja mikä on kattava sisältöstrategiasi?
 • Markkinointi – Miten markkinoit sisältöäsi? Ja sinun yrityksesi? Mikä on tärkein liikennettä ohjaava markkinointikanava?

Blogit ja sisältöpohjaiset yritykset kukoistavat ne, joissa kaikki 4 komponenttia ovat täysin linjassa. Ne, jotka epäonnistuvat, valitsevat yleensä väärän sisällön ja markkinoinnin liiketoimintamallilleen.

Sinun on aloitettava tuloista ja ymmärrettävä liiketoimintamallisi. Sitten yleisön, sisällön ja markkinoinnin on keskityttävä tämän liiketoimintamallin ympärille.

Tässä on esimerkki epätasapainossa:

 • Liiketoimintaa – Freelance-valokuvaaja.
 • Yleisö – Hääkuvaus.
 • Sisältö – Arvostelut kameravarusteista.
 • Markkinointi – Sosiaalinen media.

Tässä on esimerkki linjassa:

 • Liiketoimintaa – Affiliate-markkinoija.
 • Yleisö – Pyrkivät valokuvaajat.
 • Sisältö – Ostajan tarkoitusperäinen sisältö, kuten varustearvostelut, vertailut ja luetteloviestit.
 • Markkinointi – Hakukoneet, kuten Google.

Miten kohdistat yrityksesi tämän kehyksen avulla? En voi antaa sinulle oikeita vastauksia yrityksellesi, se on sinun tehtäväsi selvittää. Mutta jos noudatat tätä periaatetta, se auttaa sinua siirtämään asioita oikeaan suuntaan.

2. Kehitä yleisöpersoona ja käytä sitä tarkemman sisällön luomiseen

Yksi onnistuneen blogin (tai yrityksen) avaimista on ymmärtää ihmisiä, joita yrität tavoittaa. Kosketin tätä jo hieman, mutta siinä on vähän muutakin.

Kun tiedät ketä yrität auttaa, voit rakentaa yleisön persoonallisuuden heidän ympärilleen.

Jotkut kutsuvat tätä asiakas- tai ostajapersoonaksi, mutta se on sama asia – vain ihanteellisen asiakkaasi profiili. Se kertoo sinulle heidän haasteistaan, tarpeistaan, toiveistaan, lukemistaan, väestötiedoistaan ​​ja paljon muuta.

Nämä tiedot voivat viedä sisältöstrategiasi täysin uudelle tasolle.

Voit käyttää näitä tietoja esimerkiksi kirjoittaessasi yleisiä artikkeleita, kuten “Kuinka ottaa parempia valokuvia” kirjoittaaksesi tietyn artikkelin, joka leikkaa melun paremmin. Vähän niin kuin “Hääkuvaajat opastavat parempien kuvien ottamiseen.”

Huomautus: Kutsun tätä persoonalähtöiseksi sisällöksi ja olen kirjoittanut siitä kokonaisen artikkelin. Tarkista se, jos haluat oppia lisää.

Tässä on syy, miksi tällä on merkitystä:

Ihmiset haluavat sisältöä, joka vastaa heidän yksilöllisiä tarpeitaan ja toiveitaan. Yleiset artikkelit voivat joskus menestyä, mutta vain, jos sinulla on valtava yleisö.

Ota minut esimerkkinä. Jos selailisin Twitteriä, ohittaisin yleisen artikkelin parempien valokuvien ottamisesta. Mutta artikkeli kitaravalokuvauksesta? Se pysäyttäisi minut kuoliaaksi, koska se puhuu suoraan tarpeistani.

3. Keskity olennaiseen minimaalisella web-suunnittelulla

Olipa valokuvausblogisi tavoitteena jakaa valokuvaustyösi tai opettaa muita parantamaan valokuvaustaitojaan, minimaalinen verkkosuunnittelu on tie eteenpäin.

🔥 Empfohlen:  11 parasta rakennettua vaihtoehtoja, jotka auttavat sinua vakoilemaan kilpailijoita

Tämä johtuu siitä, että sen avulla voit keskittyä olennaiseen – sisältöösi.

Älä tuhlaa visuaalista kiinnostusta valitsemalla räikeä teema, joka häiritsee ihmisten huomion tärkeistä asioista.

Tässä hyviä uutisia:

Minimaalinen web-suunnittelu on suosittua, joten käyttämäsi blogialustasta riippumatta oikean teeman/mallin löytäminen on helppoa.

Jos käytät WordPressiä, sinulla on valittavana valtava määrä minimaalisia teemoja.

Yksi suosikeistani on Kadence. Se on kevyt teema, jota on helppo muokata. Vaikka premium-versio on olemassa, voit saada paljon kilometriä ilmaisesta versiosta.

4. Tee valokuvistasi saatavilla kuvagallerian avulla

Valokuvaustyösi on yksi suurimmista rikkauksistasi. Yksi parhaista tavoista esitellä tämä työ on valokuvagalleria.

Joten miten lisäät sellaisen blogiisi? Joillakin blogialustoilla on mahdollisuus lisätä valokuvagalleria tai jonkinlainen portfolio, mutta ei kaikkia.

WordPress pystyy luomaan kuvagallerioita heti valmiina, mutta saatat haluta käyttää ulkoista kuvagallerialaajennusta, kuten Modulaa.

Hienoa tässä laajennuksessa on, että se tarjoaa ominaisuuksia, joita WordPress ei muuten ole mahdollista. Esimerkiksi kuvien vesileimaus, hiiren kakkospainikkeen poistaminen käytöstä estääksesi ihmisiä lataamasta kuviasi, salasanasuojauksen lisääminen ja paljon muuta.

Se auttaa myös optimoimaan kuviasi verkkoa varten. Puhun kuvaoptimoinnista tarkemmin hetken kuluttua.

Riippumatta siitä, käytätkö sisäänrakennettua kuvagalleriatoimintoa vai kolmannen osapuolen laajennusta, valokuvagalleria on välttämätön.

Haluatko oppia lisää? Katso Modula-arvostelumme.

5. Optimoi kuvat verkkoa varten

Ymmärsin. Käytät valtavasti aikaa ja vaivaa täydellisen valokuvan luomiseen ja haluat maailman näkevän sen kaikessa loistossaan.

Ongelma? Kuvien lataaminen verkkosivustollesi korkeimmalla mahdollisella resoluutiolla tarkoittaa suuria kuvatiedostokokoja, jotka tuhoavat käyttökokemuksen. Varsinkin hitailla nettiyhteyksillä tai mobiililla.

Joten miten optimoit kuvat verkkoa varten?

Yleensä optimoimme kuvamme ennen niiden lataamista WordPressiin. Tyypillinen prosessimme näyttää tältä:

 • Muuta kuvan kokoa Photoshopissa tai muussa kuvankäsittelyohjelmassa. 5000x5000px:n kuvat eivät vain ole välttämättömiä verkossa.
 • Vie kuva JPG-muodossa (ei PNG).
 • Pakkaa kuva käyttämällä TinyJPG (ilmainen työkalu).
 • Lataa kuva WordPressiin.

Tämä ei ole täydellinen prosessi, ja sitä voitaisiin parantaa edelleen nextgen-kuvatiedostomuodoilla, mutta se toimii meillä melko hyvin.

Laatuun vaikuttaa TinyJPG-pakkaus, ja joskus heikennämme laatua myös vietäessämme pois Photoshopista.

Loppujen lopuksi mitä pienempi tiedostokoko on, sitä parempi.

Nyt on syytä mainita, että tässä prosessissa on tapoja säästää aikaa. Esimerkiksi on olemassa WordPress-laajennuksia, jotka automatisoivat tämän prosessin, mutta pidän parempana, että kaikki on lajiteltu etukäteen.

Se on vain henkilökohtainen mieltymys. Pidän siitä, että kaikki kuvien versiot on tallennettu, ja se tarkoittaa, että palvelinresursseja käytetään vähemmän.

On myös työkaluja, jotka ottavat kaikki jo lataamasi kuvat ja optimoivat ne. NitroPack on hyvä esimerkki.

NitroPack on suorituskyvyn optimointialusta, joka sisältää sisällönjakeluverkoston (lisää niistä hetken kuluttua). Se suorittaa joukon optimointeja sivustollesi, ja yksi niistä on kuvien optimointi ja niiden tarjoaminen seuraavan sukupolven tiedostomuodoissa – kaikki ilman, että sinun tarvitsee puuhata mitään koodia.

6. Nopeuta verkkosivustoasi sisällönjakeluverkolla (CDN)

Jos verkkosivustoasi isännöidään Yhdysvalloissa, saatat huomata, että latausajat ympäri maailmaa voivat olla paljon hitaampia.

Tämä johtuu siitä, että sivun latausaikoihin vaikuttaa käyttäjän etäisyys palvelimestasi.

🔥 Empfohlen:  Luettelo parhaista yrityksistä, jotka ottavat käyttöön hybridityöpaikkamallin ja miksi myös sinun yrityksesi tulisi ottaa se käyttöön

Sisällönjakeluverkostot kiertävät tämän ongelman tarjoamalla verkkosivustosi resursseja palvelimelta, joka on lähempänä vierailijaa.

Ja jos haluat vierailijoiden pysyvän paikalla, sivujen latausajoilla on todella merkitystä.

Nyt markkinoilla on paljon CDN-palveluita. Mainitsin aiemmin NitroPackin, ja se on mukava vaihtoehto, koska se optimoi suorituskyvyn, jota mikään muu CDN-alusta ei tee. On olemassa ilmaisia ​​vaihtoehtoja, kuten Cloudflare, mutta ne eivät ole yhtä nopeita (ilmainen työkalu ei voi olla.)

Kannattaa myös tarkistaa verkkoisäntältäsi, onko heillä CDN-vaihtoehto. Esimerkiksi joillakin hallinnoiduilla WordPress-isännillä, kuten WPX Hosting, on oma CDN tai kolmannen osapuolen vaihtoehto sisältyy suunnitelmiinsa.

7. Tuplaa Instagramissa

Instagramilla on yli miljardi käyttäjää, ja se on yksi parhaista valokuvaajien sosiaalisista verkostoista alustan visuaalisen luonteen vuoksi.

Se sattuu myös olemaan yksi ainoista suurista sosiaalisista verkostoista, joka kasvaa edelleen, ja se on yksi helpoimmista yleisön rakentamisesta. Alustalla on myös paljon parempi tunnelma kuin Twitterissä.

Jotta voit saada tuloksia Instagramista, sinun on rakennettava yleisöä. Tässä on joitain vinkkejä avuksi:

 • Tee valokuvasi teemaksi – Valokuviesi visuaalinen kiinnostus vaikuttaa suoraan kykyysi rakentaa Instagram-seuraajia. Tämä voidaan tehdä käyttämällä kuvillesi tiettyä tyyliä tai väriä. Hauskempi lähestymistapa olisi sisällyttää esine tai maskotti jokaiseen kuvaan. “Missä Waldo on?” tyyppinen lähestymistapa.
 • Tutki oman markkinaraon suosittuja hashtageja – Hashtagit ovat kriittisiä Instagramissa. Voit yleensä löytää hyviä hashtageja käytettäväksi katsomalla viestejä, joita muut ihmiset julkaisevat omalla markkinaraollasi.
 • Sitoutuminen = sitoutuminen – Jos haluat ihmisten olevan tekemisissä kanssasi, sinun on ensin otettava yhteyttä heihin. Jätä kommentteja, tykkää viesteistä ja tutustu ihmisiin.
 • Säästä aikaa aikataulutyökalujen avulla – Instagram-aikataulutustyökalut, kuten Sendible, antavat sinun ajoittaa ja julkaista suoraan Instagramissa ilman kolmannen osapuolen sovellusta. Tämä tarkoittaa, että voit ajoittaa julkaisusi joukkoon, jotta sinulla on aina sisältöä. Mitä enemmän sisältöä julkaiset, sitä parempi.
 • Käytä Instagramin sisäänrakennettua analytiikkaa löytääksesi, mikä toimii – Kun muutat henkilökohtaisen profiilisi yritysprofiiliksi, pääset käyttämään IG:n analytiikkaa. Käytä näitä tietoja löytääksesi mikä toimii ja tehdäksesi siitä enemmän.

8. Luo sähköpostilista, jotta lukijat tulevat takaisin

Liikenteen ohjaaminen blogiisi on yksi haaste, mutta se, että ne tulevat takaisin lisää, on toinen haaste.

Vaikka sosiaalisen median algoritmit voivat muuttua yössä, sähköpostilista on paljon luotettavampi.

Ja vaikka sähköposti ei ehkä näytä niin siistiltä kuin se oli aiemmin, yli 50 % maailman väestöstä käyttää sähköpostia. Se on valtava potentiaalinen yleisö!

Joten miten pääset alkuun?

Ensinnäkin tarvitset sähköpostimarkkinointipalvelun. Tämä on alusta, jolle voit rakentaa sähköpostiluettelosi. Ne tallentavat tilaajaluettelosi ja antavat sinun lähettää sähköpostiuutiskirjeitä ja paljon muuta. Ja jos haluat joskus vaihtaa työkaluja, voit viedä tilaajasi toiseen työkaluun.

Olen suuri ConvertKitin fani. Ne tarjoavat ilmaisen suunnitelman ja ne ovat uskomattoman helppokäyttöisiä.

Kun sähköpostipalveluntarjoajasi on määritetty, sinun on lisättävä osallistumislomakkeet verkkosivustollesi. Voit käyttää “Tilaa uutiskirjeeni” -tyyppistä peruslähestymistapaa tai voit tarjota tilaajillesi ilmaislahjan (tunnetaan muuten lyijymagneettina).

Tässä on esimerkki osallistumislomakkeesta, jonka loin Thrive Leads -nimisen WordPress-laajennuksella:

Jotkut sähköpostimarkkinointialustat tarjoavat mahdollisuuden luoda osallistumislomakkeita, jotka ovat riittävän hyviä peruskäyttöön. Saat kuitenkin eniten irti omistetusta työkalusta tai WordPress-opt-in-lomakelaajennuksesta.

🔥 Empfohlen:  Yli 100 ChatGPT-käyttäjätilastot [June 2023]

Voit myös luoda erillisen aloitussivun uutiskirjettäsi varten tai lisätä etusivullesi osallistumislomakkeen.

Loin esimerkiksi mukautetun kotisivun käyttämällä WordPress-laajennusta nimeltä OptimizePress:

Kun käyttäjät napsauttavat vihreää painiketta, näkyviin tulee ponnahdusikkuna, jossa on mahdollisuus liittyä sähköpostilistalleni:

Samoin kuin osallistumislomakkeissa, jotkut sähköpostipalveluntarjoajat antavat sinun luoda omia aloitussivuja alustan sisällä. ConvertKit tarjoaa tämän vaihtoehdon. Vaihtoehtoisesti voit valita erillisen aloitussivulaajennuksen, jos haluat parempia toimintoja (esim. enemmän mukautuksia/malleja jne.).

Kun kaikki on kunnossa, muista lähettää tilaajillesi säännöllinen uutiskirje, jotta he saavat tietoa uusimmasta sisällöstäsi. Liiketoimintamallistasi riippuen saatat haluta luoda automaatiosarjan tuotteidesi/palveluidesi mainostamiseksi tulevaisuudessa.

Huomautus: Haluatko oppia lisää sähköpostilistan rakentamisesta? Katso lopullinen oppaani.

9. Järjestä palkintoja yleisösi kasvattamiseksi

Kun on kyse yleisön rakentamisesta, erityisesti sosiaalisessa mediassa, joskus sinun täytyy vain saada pallo pyörimään.

Mitä enemmän seuraajia sinulla on, sitä enemmän saat. Ensimmäiset 100 seuraajaa millä tahansa alustalla ovat aina haastavimmat.

Loistava tapa kiertää nämä sosiaalisen median lahjat. Markkinointitoimistoni aikana käytin lahjoituksia monille asiakkaillemme, ja tulokset olivat loistavia.

Voit joko antaa pois jotain yleistä, jolla on massa vetovoimaa, tai antaa pois jotain erikoista.

Massavetoisuus antaa tyypillisesti parhaat tulokset seuraajien kasvun suhteen, mutta markkinarakokohtaiset palkinnot johtavat merkityksellisimpiin seuraajiin.

Nyt en sano, että sinun pitäisi käyttää valtavasti rahaa vain saadaksesi joukon seuraajia. Itse asiassa sinun ei välttämättä tarvitse käyttää rahaa palkintoihin.

Brändikumppanuudet ovat paras tapa lähestyä lahjoituksia. He tarjoavat palkinnot ja sinä mainostat arvontaa. Ja te molemmat saatte lisää seuraajia (tai tilaajia).

Vain antaaksesi sinulle käsityksen siitä, miten tämä toimisi, käytät WordPress-lahjalaajennusta, kuten RafflePress, tai alustaa, kuten SweepWidget – heillä on ilmainen suunnitelma (lue arvostelumme).

Näiden työkalujen avulla voit luoda jotain tällaista:

Tämä widget voidaan lisätä mille tahansa sivustosi sivulle. Mahdollisesti blogikirjoitus, jossa ilmoitat arvontaan, tai omistettu aloitussivu.

Voit lisätä kaikki tiedot palkinnoista ja arpajaisistasi. Sitten asetat erilaisia ​​syöttötapoja.

Ihmiset ansaitsisivat pisteitä erilaisten sisääntulotapojen suorittamisesta. Kuten tykkääminen Facebook-sivustasi, seuraaminen Twitterissä jne.

Kun palkintosi on julkaistu, voit mainostaa sitä verkkosivustollasi, sosiaalisessa mediassa, lahjahakemistojen kautta ja paljon muuta.

Ja jos määrität osallistumistavat, kuten “Jaa tämä arvonta Twitterissä/Facebookissa”, palkintosi saa paljon parempia tuloksia.

Käärien sen

Valokuvausblogin (tai minkä tahansa muun blogin) kasvattaminen vaatii aikaa, vaivaa, kärsivällisyyttä ja älykästä strategiaa.

Ja vaikka menestyvän blogin rakentamisessa on paljon muutakin kuin mitä olen sisällyttänyt tähän viestiin, nämä vinkit ovat korvaamattomia blogimatkallasi.

Käytä tässä viestissä oppimaasi strategian rakentamiseen, joka saavuttaa tavoitteesi, ja seuraa taikuutta.

Aiheeseen liittyvää luettavaa: