Gekissimo.net - Opi ansaitsemaan rahaa webilläsi Internetissä!

Äänikirjojen myyminen verkossa: Aloittelijan opas

Seuraava artikkeli auttaa sinua: Äänikirjojen myyminen verkossa: Aloittelijan opas

Haluatko oppia myymään äänikirjoja verkossa? Olemme turvassa.

Olemme tällä hetkellä keskellä äänikirjabuumia. Vaikka fyysisten kirjojen myynti saattaa laskea, äänikirjojen myynti on nousussa.

Voit hyödyntää äänikirjojen huimaa suosiota tallentamalla omasi ja myymällä sen verkkosivustollasi tai Amazonin kaltaisten markkinapaikkojen kautta.

Tästä viestistä löydät kattavan aloittelijan oppaan, joka opastaa sinut läpi koko äänikirjojen online-myyntiprosessin vaihe vaiheelta markkinoiden tutkimisesta äänen tallentamiseen, myyntiin valmistelemiseen ja muuhunkin.

Lisäksi jaamme jopa tehokkaita strategioita äänikirjan mainostamiseksi verkossa, joiden avulla voit kasvattaa myyntiä nopeasti.

Valmis? Aloitetaan!

Miksi myydä äänikirjoja verkossa?

Äänikirjat ovat yksi parhaista digitaalisista tuotteista, joita voit myydä verkossa. Tässä syy:

 • Alityydyttyneet markkinat. Painettujen ja e-kirjojen markkinat ovat ylikylläiset, mikä vaikeuttaa amatöörikirjailijoiden kilpailua. Mutta äänikirjamarkkinoilla on vielä runsaasti tilaa, minkä vuoksi se on loistava valinta uusille kirjoittajille, jotka yrittävät tehdä mainetta.
 • Markkinoiden pitkäikäisyys. Äänikirjat ovat kasvattaneet suosiotaan muutaman viime vuoden aikana, ja on todennäköistä, että tämä suuntaus jatkuu pitkälle tulevaisuuteen. Ja toisin kuin muut tuoteryhmät, jotka saattavat mennä muodista ja pois, äänikirjoille tulee todennäköisesti aina olemaan runsaasti kysyntää.
 • Korkea ansaintapotentiaali. Hienoa äänikirjojen myynnissä on, että taivas on todella rajana ansaintamahdollisuuksien suhteen. Monet äänikirjojen myyjät ovat tyytyväisiä vaatimattomiin passiivisiin tuloihin. Mutta eihän sitä koskaan tiedä. Jos päädyt luomaan bestsellerin, joka todella lähtee liikkeelle, voit ansaita miljoonia.
 • Ei valmistuskustannuksia. Toisin kuin fyysiset tuotteet, kun olet luonut äänikirjan, voit myydä sen rajoittamattoman määrän kertoja ilman ylimääräisiä valmistuskustannuksia. Sinun ei myöskään tarvitse pitää fyysistä varastoa, mikä vähentää yleiskulujasi.

Kuinka luoda äänikirja

Ensimmäinen askel äänikirjojen myymisessä on tuotteen luominen. Jos olet jo äänittänyt äänikirjasi, voit ohittaa tämän osion. Mutta jos ei, lue eteenpäin, niin näytämme sinulle kuinka.

Tutki markkinoita

Ennen kuin sijoitat aikaa ja rahaa äänikirjan äänittämiseen, sinun on varmistettava, että sinulla on vankka liiketoimintasuunnitelma. Ja kaikki hyvät suunnitelmat alkavat huolellisella markkinatutkimuksella.

Tämä saattaa tarkoittaa Audiblen bestseller-luettelon selaamista nähdäksesi, millaiset äänikirjat myyvät hyvin, tai kilpailijoiden analysointia markkinointistrategioidensa kääntämiseksi.

Tutkimusvaiheessa haluat pohtia esimerkiksi seuraavia kysymyksiä:

 • Mitkä äänikirjatyypit ovat suosituimpia?
 • Mitkä äänikirjatyypit ovat vähiten kilpailukykyisiä?
 • Onko markkinoilla tilaa myydä?
 • Miten voin erottaa äänikirjani kilpailijoista?
 • Ketkä ovat kohdelukijoitani?
 • Mitä kohdegenren lukijat odottavat äänikirjalta? (esim. millaista kerronnan sävyä/tyyliä he pitävät?)
 • Mitä tekijöitä äänikirjojen kuuntelijat ottavat huomioon selatessaan kirjaa? (esim. kuvaus, kansikuva jne.)?
 • Mistä useimmat ihmiset ostavat äänikirjoja? (esim. Amazon, iTunes, Google Play)
 • Miten äänikirjani pitäisi hinnoitella? (Ja millä hinnalla kilpailijani myyvät?)
 • Kuinka minun pitäisi markkinoida äänikirjaani?

Kun olet tehnyt tutkimuksen, sinulla pitäisi olla melko hyvä käsitys siitä, millaista äänikirjaa haluat myydä ja miten aiot kasvattaa myyntiä.

Valitse kirja (tai kirjoita omasi)

Seuraava vaihe on valita kirja, josta haluat tuottaa äänikirjan.

Tässä on kaksi vaihtoehtoa:

 1. Voit kirjoittaa oman kirjan
 2. Voit käyttää sen sijaan jonkun muun kirjaa.

Jos et ole kovinkaan kirjoittaja tai et vain halua sijoittaa kuukausia kirjan kirjoittamiseen tyhjästä, jälkimmäinen vaihtoehto voi toimia – mutta on joitain asioita, jotka on otettava huomioon.

Ensinnäkin et voi vain muuttaa kirjaa äänikirjaksi ja alkaa myydä sitä.

Teoksen äänioikeudet on hankittava, mikä tarkoittaa yleensä jonkinlaisen rojaltisopimuksen neuvottelemista ja sopimuksen allekirjoittamista kustantajan/tekijän kanssa.

Yksi tapa tehdä tämä on Rekisteröidy Narratoriksi ACX:ssä tai vastaava alusta. Etsi sitten kirjoja, jotka haluat muuttaa äänikirjoiksi, ja lähetä muutama tallennettu minuutti käsikirjoituksesta koe-esiintymisen kautta.

Jos kirjoittaja/julkaisija on kiinnostunut yhteistyöstä kanssasi, he lähettävät sinulle tarjouksen ja voit neuvotella sopimuksen. Voit esimerkiksi kerätä 50 % rojalteista vastineeksi äänikirjojen tuotannosta.

🔥 Empfohlen:  8 parasta sivustoa, kuten Vroom, ostaa autoja verkossa Kanadassa

Toinen vaihtoehto on ostaa PLR e-kirja (Private Label Rights) sellaiselta online-markkinapaikalta, kuten PLR-myymälä. PLR-e-kirjojen lisenssit sisältävät yleensä jälleenmyyntioikeudet, jotka antavat sinulle oikeuden muuttaa siitä äänikirjaksi ja myydä sen oman myymäläsi kautta, mutta .

Ainoa kerta, kun sinun ei tarvitse hankkia äänioikeuksia, on kirjoja, jotka ovat jo julkisia. Kun kirja tulee julkiseksi, tekijänoikeudet raukeavat, joten kuka tahansa voi vapaasti keksiä sen luovasti uudelleen ilmaiseksi – muun muassa muuttamalla siitä äänikirjaksi.

Kirjoitushetkellä julkisia kirjoja ovat kaikki ennen vuotta 1927 julkaistut kirjat (mutta sinun pitäisi luultavasti tehdä oma tutkimus varmistaaksesi). On myös syytä huomata, että tonnia kirjoja tulee julkisuuteen joka vuosi, joten uusia mahdollisuuksia avautuu jatkuvasti.

Esimerkiksi The Great Gatsby tuli julkisuuteen vuonna 2021. Siitä on jo olemassa joukko äänikertomuksia verkossa.

Jos päätät kirjoittaa oman kirjan, muista, että jotkut genret sopivat paremmin äänikirjoihin kuin toiset.

Tee-se-itse-kirjoja tai keittokirjoja ei todellakaan voi tehdä esimerkiksi äänikirjoiksi. Suosittelemme pysymään suosituissa genreissä, kuten rikos, sci-fi, YA fiction jne.

Oman kirjan kirjoittamisen etuna on myös se, että voit myydä äänikirjojen lisäksi myös e-kirjoja verkossa ja saavuttaa siten suuremmat kohdemarkkinat.

Jos haluat siirtyä tälle tielle, tutustu parhaiden e-kirjojen myyntialustojen luetteloomme.

Huomautus: Muista, etten ole lakimies. Vaikka olemme keskustelleet joistakin tekijänoikeuslakiin liittyvistä kysymyksistä yllä, sinun on tehtävä oma due diligence. En voi antaa oikeudellista neuvontaa. Jos olet epävarma, ota yhteyttä lakimieheen.

Äänitä äänikirjasi

Kun olet valinnut kirjan, olet valmis aloittamaan äänikirjan tuotannon.

Sinulla on jälleen kaksi vaihtoehtoa:

 1. Äänitä ja valmista äänikirja itse
 2. Palkkaa ammattimainen kertoja

Molemmissa menetelmissä on etuja ja haittoja, joita tutkimme seuraavaksi.

Palkkaa ammattimainen kertoja

Selostuksen laatu on erittäin tärkeää äänikirjoissa.

Kertojasi ääni vangitsee kuuntelijan huomion, joten hän uppoutuu tarinaan täysin. Se herättää hahmosi henkiin, luo paikantunteen ja herättää tunteita.

Joten luonnollisesti on tärkeää valita oikea ääni kirjallesi. Ja suurimman osan ajasta ammattimainen kertoja tekee sen paremmin kuin voisit tehdä itse.

Jos päätät ulkoistaa tehtävän ammattimaiselle kertojalle, paras vaihtoehto on käyttää ACX:ää. Niin kauan kuin sinulla on kirjasi äänioikeudet, voit rekisteröityä oikeuksien haltijaksi ja kutsua tuottajia koe-esiintymiseen.

Sitten kun löydät kertojan, jonka kanssa haluat työskennellä, neuvottele hänen kanssaan sopimus.

Selostuksen/tuotannon kustannukset vaihtelevat projekteittain. Jos haluat maksaa kiinteän hinnan, odota maksavasi noin 200–400 dollaria valmiilta tunnilta. Sen pitäisi maksaa yhteensä noin 1 000–3 000 dollaria kirjan pituudesta riippuen.

Vaihtoehtoisesti, jos et halua sijoittaa niin paljon etukäteen, voit sopia maksavansa kertojalle rojaltiosuuden. Rojaltiosakejärjestelyissä rahat jaetaan äänikirjojen kustantajien (kertojan) ja oikeudenhaltijoiden kesken.

ACX ei ole myöskään ainoa paikka löytää kertoja. Löydät kertojia myös ääninäyttelijäsivustoilta, kuten Bodalgo ja Voiceovers.com, sekä freelance-markkinapaikoilta, kuten Upwork tai Fiverr. Mutta muista, että ehdokkaiden laatu näillä alustoilla on osumaa.

Äänitä se itse

Äänikirjan itse tallentamisen tärkein etu on, että sinun ei tarvitse maksaa tai jakaa rojalteja kenenkään muun kanssa. Lisäksi sinulla on enemmän hallintaa selostukseen ja täysi luova vapaus tahdistuksessa, artikulaatiossa jne.

Haittapuolena on, että valmis tuote ei ehkä kuulosta niin hyvältä kuin jos käyttäisit ammattilaista.

Ja siihen liittyy myös melko suuria käynnistyskustannuksia, koska sinun on investoitava ammattimaisiin tallennuslaitteisiin (iPhone-mikrofonisi ei aio leikata sitä).

Suosittelemme ko Focusrite Scarlett 2i2 -paketti. Se on kohtuuhintainen ja mukana tulee kaikki mitä tarvitset, mukaan lukien ääniliitäntä, hyvälaatuinen kondensaattorimikrofoni, pop-suodatin, ammattikuulokkeet, mikrofoniteline, kaapelit ja muut lisävarusteet.

Kun sinulla on laitteet, etsi mukava rauhallinen paikka tallentaa. Ilmeisesti ammattimainen äänitysstudio olisi ihanteellinen. Mutta jos äänität kotona, yritä löytää tila, jossa on hyvä akustiikka kaiun ja ei-toivotun taustamelun minimoimiseksi.

🔥 Empfohlen:  Kuinka Yelp poistaa vääriä arvosteluja ja väärennettyjä yrityssivuja

Ennen kuin aloitat, kannattaa lukea joitakin äänikerronnan parhaita käytäntöjä. Sinun on mietittävä esimerkiksi tahdistusta ja käytettävä ääntäsi luovasti auttamaan luonnehdinnassa ja sävyn asettamisessa.

Varmista myös, että asetat suusi oikein (sen tulee olla noin 6-12 tuumaa mikrofonista), hallitse hengitystäsi ja tee aina äänitarkastus ennen kuin aloitat.

Älä yritä tallentaa kaikkea yhdellä otolla. Jaa se hallittaviin osiin ja tallenna se pala kerrallaan. Kokoat kaiken yhteen ja puhdistat sen editointivaiheessa.

Huomautus: Muista, että äänikirjasi listaamiseksi ACX/Audiblessa sen on täytettävä melko tiukat vaatimukset. Varmista, että tunnet nämä, ennen kuin yrität tuottaa äänikirjan itse.

Muokkaa äänikirjaasi

Seuraavaksi haluat muokata tallenteitasi.

Tätä varten tarvitset jonkinlaisen äänenmuokkausohjelmiston tai DAW:n (digitaalinen äänityöasema). Ableton Live, Audacity ja Reaper ovat muutamia tutustumisen arvoisia vaihtoehtoja.

Kun sinulla on ohjelmisto, puhdista se avaamalla siinä olevat tallenteet. Editointiin menee paljon, mutta se saattaa sisältää taustamelun, hengitysäänien ja mikrofonin poksahdusten poistamisen; tasoittaa äänenvoimakkuutta, lisäämällä EQ/laulusuodattimia, lisäämällä krediittejä jne.

Tallenna se sitten sopivaan muotoon. Jos aiot myydä äänikirjojasi Audiblen/ACX:n kautta, sinun on luotava erillinen tiedosto jokaiselle luvulle.

Tässä vaiheessa sinun pitäisi olla melkein valmis aloittamaan myynnin. Viimeinen tehtävä on valmistella kansikuvasi, kirjoittaa kuvaus ja hankkia kaikki muut lisämateriaalit, joita tarvitset myytävänä olevaan äänikirjaan.

Kuinka myydä äänikirjoja verkkosivustollasi

Paras tapa myydä äänikirjoja verkossa on oman verkkosivustosi kautta.

Tämä johtuu siitä, että kun myyt oman online-äänikirjakaupan kautta, saat 100 % voitostasi.

Vertailun vuoksi, kun myyt kolmannen osapuolen markkinapaikan, kuten Audiblen tai iTunesin, kautta, äänikirjojen jakelijat ottavat yleensä suuren leikkauksen myyntituloistasi rojalteina tai muina maksuina.

Oman verkkokaupan kautta myyminen antaa myös sinulle enemmän hallintaa. Voit määrittää oman hinnoittelusi, toteuttaa omia myyntisuppiloitasi ja suunnitella sivustosi ja tuotesivusi haluamallasi tavalla. Lisäksi sinulla on mahdollisuus kaupallistaa verkkosivustosi muilla tavoilla tulevaisuudessa.

Ja älä huoli, oman verkkokaupan luominen on helppoa. Näin se tehdään.

Vaihe 1: Rekisteröidy Sellfyyn

Sellmy on verkkokauppaalusta, joka on suunniteltu sisällöntuottajille, jotka myyvät digitaalisia tuotteita, kuten äänikirjoja (se olet sinä).

Se on erittäin helppokäyttöinen, edullinen ja ei veloita transaktiomaksuja. Lisäksi siinä on rajoittamaton tallennustila ja kaistanleveys ja joitain siistejä ominaisuuksia, kuten sisäänrakennettu tilaustulostus.

Rekisteröidy osoitteessa Sellfy.com ja valitse suunnitelma. Voit aloittaa 14 päivän ilmaisella kokeilujaksolla ja päivittää sitten maksulliseen sopimukseen, kun olet valmis (suosittelemme Starter-suunnitelmaa).

Kirjaudu seuraavaksi sisään ja käy ohjatun asennustoiminnon läpi. Valitse uusi Sellfy-myymälä, niin sinut ohjataan hallintapaneeliisi.

Vaihe 2: Lataa äänikirja

Siirry hallintapaneelista kohtaan Tuotteet osio ja napsauta Digitaalinen tuote > Lisää uusi tuoteja lataa äänikirjasi.

Valitse seuraavaksi hinta (suosittelemme noin 10–25 dollaria, mutta se riippuu kirjasi pituudesta ja liiketoimintasuunnitelmastasi), lisää tiivistelmäsi ja kansikuvasi ja napsauta Tallenna tuote.

Nyt äänikirjasi julkaistaan ​​omalla tuotesivullaan kaupassasi. Sinun on kuitenkin yhdistettävä maksujen käsittelijä (kuten PayPal tai Stripe), ennen kuin voit aloittaa maksujen vastaanottamisen, minkä voit tehdä Kaupan asetukset osio.

Suosittelemme myös yhdistämään mukautetun verkkotunnuksen. Voit ostaa verkkotunnuksen miltä tahansa rekisterinpitäjältä (esim. GoDaddy). Päätät itse, mitä verkkotunnusta käytät, mutta suosittelemme pysymään kirjasi/sarjasi nimessä tai jos olet kirjoittaja, nimessäsi.

Vaihe 3: Mukauta julkisivuasi

Voit muuttaa myymäläsi ulkoasua valitsemalla teeman Sellfyn teemakirjastosta. Jälleen voit tehdä tämän kautta Kaupan asetukset -välilehti.

Vaihtoehtoisesti voit luoda oman ainutlaatuisen mallisi tyhjästä avaamalla Store Customizer.

Suunnittelun lisäksi saatat haluta muuttaa joitain muita asetuksia, kuten upotusasetuksia ja sähköpostin integrointia.

Kun kaikki on asetettu haluamallasi tavalla, voit alkaa ohjata liikennettä sivustollesi ja tehdä myyntiä. Käsittelemme pian joitain strategioita, joilla voit ohjata liikennettä.

🔥 Empfohlen:  Avainsanojen käyttäminen SEO:n käänteislinkeissä (täydellinen opas)

Aiheeseen liittyvä: 10 parasta alustaa digitaalisten tuotteiden myyntiin (vertailu)

Kuinka myydä äänikirjoja markkinoilla

Ainoa ongelma äänikirjojen myymisessä oman verkkosivustosi kautta on se, että myyntiä on vaikea tehdä, jos sinulla ei ole olemassa olevaa asiakaskuntaa tai yleisöä, jolle myydä.

Siksi useimmat äänikirjojen tuottajat päättävät jakaa kirjojaan myös suosituille verkkokauppasivustoille ja kauppapaikoille. Näin voit tavoittaa enemmän potentiaalisia asiakkaita ja monipuolistaa tulojasi.

Tärkeimmät äänikirjojen myyntipaikat ovat Audible, Amazon ja iTunes. Yhdessä nämä alustat muodostavat suurimman osan kaikesta äänikirjamyynnistä.

Helpoin tapa listata äänikirjasi näillä alustoilla on kautta ACX (äänikirjojen luontivaihto).

Tämä on pohjimmiltaan jakelupalvelu, joka julkaisee työsi kaikilla johtavilla äänikirjamarkkinoilla puolestasi ja maksaa sinulle rojaltit myynnistäsi kuukausittain. Vastineeksi he vievät suuren osan myyntituloistasi.

ACX:n avulla ansaitsemasi rojaltimäärä riippuu siitä, myönnätkö yksinoikeudelliset vai ei-yksinomaiset jakeluoikeudet.

Jos myönnät yksinoikeuden jakeluun, ansaitset 40 % rojaltit Audiblen, Amazonin ja iTunesin myynnistä, mutta et voi myydä äänikirjaasi missään muualla (mukaan lukien omalla verkkosivustollasi).

Jos myönnät ei-yksinomaiset jakeluoikeudet, ansaitset vain 25 %:n rojaltit Audiblen, Amazonin ja iTunesin myynnistä, mutta säilytät oikeuden jakeluun muualla.

Suosittelemme ei-yksinomaista jakelua. Tällä tavalla voit myydä oman sivustosi kautta ja pitää 100 % kanavan kautta ansaitsemastasi voitosta samalla, kun tavoitat asiakkaat suosittujen markkinapaikkojen kautta. Se on molempien maailmojen paras.

Äänikirjojen markkinointi

Sinun ei pitäisi vain listata äänikirjaasi myyntiin ja odottaa ansaitsevasi rahaa. On myös tärkeää tehdä työtä sen edistämiseksi myynnin lisäämiseksi. Tässä on joitain markkinointistrategioita, joita voit kokeilla:

 • Vaikuttajamarkkinointi. Jaa äänikirjasi ilmaisia ​​kopioita tilasi suosituille vaikuttajille, kuten YouTuben kirja-arvostelijoita, bloggaajia jne. Jos olet onnekas, he voivat kuunnella sitä ja suositella sitä yleisölleen, mikä auttaa käynnistämään myyntisi.
 • Tarjoukset rajoitetun ajan. Sellfyn alennusominaisuuden avulla voit määrittää rajoitetun ajan tarjouksia ja tarjouskoodeja. Voit jopa asettaa sarjan ensimmäisen äänikirjan saataville ilmaiseksi kasvattaaksesi seuraajaasi, ja kun olet houkutellut yleisöä, voit veloittaa jatko-osista.
 • Jaa leikkeitä YouTubessa. Lataa äänikirjasi pari ensimmäistä lukua YouTubeen mukavalla pikkukuvalla ja optimoi se hakua varten. Lisää sitten kuvaukseen toimintakehotus ja linkki verkkokauppaasi, jota napsauttamalla käyttäjät voivat ostaa täyden version, kun he ovat koukussa.
 • Sähköpostimarkkinointi. Sellfy sisältää tehokkaat sisäänrakennetut sähköpostimarkkinointityökalut, joiden avulla voit kerätä liidejä ja ylläpitää niitä automaattisilla sähköpostikampanjoilla. Tämä voi auttaa sinua muuttamaan enemmän verkkosivuston kävijöitä maksaviksi asiakkaiksi. Muista kuitenkin, että omistettu sähköpostimarkkinointiohjelmisto tarjoaa lisätoimintoja.
 • Maksetut mainokset. Jos olet tyytyväinen investoimaan menestykseesi, voit harkita maksetun mainoskampanjan suorittamista Google Adsin, Facebook-mainosten jne. kautta. Maksullisissa mainoskampanjoissa maksat yleensä napsautuksesta, joten on tärkeää optimoida verkkosivustosi ja äänikirjasi tulosluetteloita, jotta voit maksimoida sijoitetun pääoman tuottoprosentin (ROI).

Lopulliset ajatukset

Tähän päättyy aloittelijan opas äänikirjojen myymisestä verkossa.

Nyt sinulla pitäisi olla kaikki tiedot, joita tarvitset verkkoliiketoimintasi käynnistämiseen.

Muista, että tärkein tekijä, joka määrää, onko äänikirjasi menestys, on tarinan ja kerronnan laatu. Keskity siis luomaan upea tuote, jota ihmiset haluavat kuunnella, ja loput on helppoa.

Ja jos tämän luettuasi äänikirjojen myynti on mielestäsi liian työlästä, voit aina yrittää myydä muita digitaalisia tuotteita, kuten PDF-tiedostoja tai muita äänitiedostoja. Tässä on joitain blogikirjoituksia, jotka voivat auttaa sinua pääsemään alkuun: