Gekissimo.net - Opi ansaitsemaan rahaa webilläsi Internetissä!

Aiheklusterin sisältöstrategia (SEO-opas nopeampaan sijoitukseen)

Seuraava artikkeli auttaa sinua: Aiheklusterin sisältöstrategia (SEO-opas nopeampaan sijoitukseen)

Ajattelin aiemmin, että hakukoneoptimoinnin aiheklusterit olivat vain toinen fantastinen nimi siiloihin.

He eivät ole.

Näyttää siltä, ​​etten ollut ajatusteni kanssa yksin.

Monet SEO-alan ihmiset näyttävät vaihtavan keskenään erilaisia ​​termejä tälle saapuvan markkinointistrategialle, kuten aiheklusterit, siilot, sisältökeskukset, puolisivut, pilarisivut ja niin edelleen.

Hakukoneoptimoijat viettävät usein lukemattomia tunteja kiistellen näiden sisältöklustereiden ja hakukoneoptimoinnin termien välisistä hienoimmista kohdista ja vivahteista.

En liity heihin.

Sen sijaan aion jakaa näkemykseni siitä, kuinka uskon, että kohdennettu aiheklusterisisältöstrategia voi lisätä merkittävästi verkkosivustosi orgaanista liikennettä ja sijoitusta. Ja siten korkeammat tulokset ja tulot kohdeyleisöltäsi.

Mitä aiheklusterit ovat?

Aiheklusterit ovat kuin sisältösiilot steroideilla. Aiheklusteri on ryhmä hyvin toisiinsa liittyviä aiheviestejä pääpilarin alla. Jokainen aiheviesti viittaa yleensä pääpilarin sivulle. Pilarisivulla on usein linkki tärkeimpiin aiheisiin, mutta ei välttämättä jokaiseen viestiin.

Siksi aiheklusterien käsite liittyy suoraan laajemmin määriteltyyn pilarisisältöstrategiaan.

Verkkosivustolla voi olla useita aiheklustereita, jotka koostuvat eri pilarisivuista, joiden jokaisen pilariviestin alla on puolestaan ​​useita aiheviestejä sisäisin linkein.

Joten hakukoneoptimoinnin aiheklustereissa on kolme pääelementtiä:

 • Ryhmä viestejä
 • Vanhemman pilarin viesti
 • Hyperlinkit, jotka yhdistävät ne jäsennellyllä tavalla

Tällaisesta aiheklusteristrategiasta on tullut olennainen osa saapuvan SEO-markkinointistrategiaa siitä lähtien, kun Google alkoi ymmärtää käyttäjän hakutarkoitusta.

Vastauksena taitavat hakukoneoptimoijat keskittyvät nyt sisältöklustereihin yksittäisten avainsanojen sijaan saadakseen paremman sijoituksen kohdeyleisön hakukoneiden tulossivuilla (SERPs).

Yksi hakukoneoptimoinnin sisältöklustereiden luomisen ja toteuttamisen tärkeimmistä eduista on sivuston auktoriteetti Googlen silmissä ilman, että sinun tarvitsee keskittyä voimakkaasti ulkoisten linkkien rakentamiseen.

Ei linkkien rakentamista, kuulin sinun sanovan? Totta, ja tämä on luultavasti musiikkia monien sivustojen omistajien korville, jotka eivät pidä käänteisten linkkien rakentamisesta.

Kuten alla näet, ainoat linkit, joista sinun on huolehdittava, ovat sisäiset linkit.

Se kestää luultavasti useita vuosia, mutta aion täysin rakentaa blogikurssien arvostelujen aiheklusterin verkkosivustolleni.

Joten miten kehitämme aiheklusterin sisältöstrategiaamme?

Aiheklusterin sisältöstrategia

Aiheklusterin sisältöstrategia keskittyy laajempiin aiheisiin yksittäisten avainsanojen sijaan. Tällainen sisältöklusterin SEO-strategia käyttää markkinoinnin aihemallia, jolla sijoitetaan enemmän verkkosivuja hakukoneiden tulossivuille laajemman kohdeyleisön houkuttelemiseksi.

Tämä menetelmä lisää myös verkkosivustosi auktoriteettia tietyssä aiheesta, mikä voi auttaa kaikkia verkkosivujasi sijoittumaan korkeammalle aiheeseen liittyvien avainsanojen SERP-arvosteluissa.

Tässä on vaiheet tämän strategian toteuttamiseksi käytännössä:

1. Valitse aihe, jonka haluat arvostella

Aiheklusteristrategia sisältää paljon sisältöä, joten suosittelen, että valitset sinua aidosti kiinnostavan aiheen.

🔥 Empfohlen:  Microsoft Clarity Analytics: kaikki mitä sinun tarvitsee tietää

Suosittelen myös, että käytät ilmaista Google Trends -työkalua valitsemasi aiheen oikeellisuuden arvioimiseen. On järkevää valita aihe, jolla on vakaa tai nouseva suuntaus kohdeyleisösi kanssa. Vältä aiheita, joiden suuntaus on laskeva, ellei sinulla ole erityistä syytä niiden jatkamiseen. (Katso näistä aiheeseen liittyvistä oppaista, mihin Google Trendsiä käytetään ja miten Google Trends toimii.)

Itse aiheen on oltava riittävän laaja kattaakseen 3 000–5 000 sanan pilarisivun artikkelin tärkeimmät puhekohdat. Nämä luvut ovat mielivaltaisia, mutta käytännön vaihteluvälin on oltava.

Kuka haluaa lukea 20 000 sanan artikkelin?

Esimerkki lemmikkikaupassa olevan verkkosivuston aiheklusterista voi olla tietty koirarotu. Koirat erillisenä aiheena olisi mielestäni liian laaja. Sen rajaaminen labradoodle-rotuun tekisi kuitenkin erinomaisen aiheryhmän SEO:lle.

Erilaiset aiheklusteriviestit kattavat aiheiden yksityiskohdat ja vivahteet, kuten:

 • Minkä kokoinen laatikko Labradoodlelle?
 • Yleisiä terveysongelmia Labradoodlesissa
 • Onko suklaa huonoa Labradoodlelleni?
 • Voiko Labradoodles jättää rauhaan?
 • Kuinka hoitaa Labradoodle
 • Ja niin edelleen

Suurin osa yksittäisistä viesteistä sisältää sisäisen linkin labradoodle-rotua koskevaan pilaripostaukseen.

2. Suunnittele aiheklusterin rakenne

On aika käynnistää suosikkilaskentataulukkosi. Sinun on seurattava, kuinka erittelet aihetta ja mitä artikkeleita luot tätä SEO-markkinointistrategiaa varten.

Yllä olevan labradoodle-esimerkin avulla voimme käyttää erilaisia ​​työkaluja, kuten AnswerThePublic, Ask Socrates tai pelkkä vanha Google Autosuggest inspiroimaan meitä ja näyttämään ehdotuksia sisällöstä, jota voisimme luoda.

Helpoin tapa keksiä aiheideoita on vastata aihetta koskeviin kysymyksiin. Niihin sisältyy hakukyselyssä avainsanoja, jotka kertovat kuka, mitä, milloin, missä, miksi ja miten.

Aiheklusteriesimerkkejä ovat:

 • Kenelle Labradoodles sopii parhaiten?
 • Mitä Labradoodle maksaa?
 • Milloin labrodoodle on täysikasvuinen?
 • Mistä Labradoodle-koira on kotoisin?
 • Kuinka adoptoida Labradoodle
 • Miksi Labradoodles ovat hyviä koiria?

3. Tuota sisältöä ja luo sisäisiä linkkejä

Nyt on aika laittaa digitaalinen kynä digitaaliseen paperiin.

Aiheiden laskentataulukon hittiluettelon avulla kirjoitat sisällön joko itse tai ulkoistat sen muille kirjoittajille. Voit tutustua tähän toiseen oppaaseen SEO-ystävällisten blogitekstien kirjoittamisesta saadaksesi vinkkejä hyvin optimoidun sisällön kirjoittamiseen aiheryhmääsi varten.

Kun sisältö on julkaistu, sinun on rakennettava sisäisiä linkkejä eri viestien välille.

Suurin osa, ellei kaikki, aiheviesteistä linkittää takaisin aiheklusterin huipulla olevaan pilariviestiin.

Yksittäisten aiheviestien tulee myös sisäisesti linkittää toisiinsa mahdollisimman paljon. Hyvä nyrkkisääntö on, että tekstissä on oltava vähintään 3-5 sisäistä linkkiä artikkelin pituudesta riippuen. Pidä se vain luonnollisena täyttämättä sisäisiä linkkejäsi liikaa.

🔥 Empfohlen:  Puhehaku SEO 2023: Kuinka optimoida verkkosivustosi äänihakua varten kuin ammattilainen?

Noudattamalla tätä sisäistä linkitysstrategiaa voit auttaa parantamaan yleisiä avainsanasijoituksiasi sekä aihepilarisivun että sisältöklusteriviestien kohdalla.

Jos sinulla on paljon aiheviestejä (sinun pitäisi), WordPressin sisäinen linkityslaajennus, kuten Link Whisper, auttaa tekemään manuaalisesta linkitysprosessista paljon nopeamman ja helposti seurattavan.

4. Suorita olemassa olevan sisällön sisällön tarkastus

Sivustollasi saattaa jo olla sisältöä, joka toimisi hyvin osana uutta aiheklusteria. Sisällöntarkastus tunnistaa tämän sisällön.

Luultavasti on mahdollisuuksia rakentaa sisäisiä linkkejä asiaankuuluvasta olemassa olevasta sisällöstä pilarisivulle.

5. Tarkista SEO-klusteristrategiasi säännöllisesti

Viimeinen vaihe on suorittaa määräajoin tarkastus SEO:n sisältöklusterin toimivuudesta SERP:issä.

Jos huomaat, että tietyt klusterin aiheet toimivat erittäin hyvin haussa, saattaa olla järkevää julkaista lisää aiheeseen liittyviä artikkeleita, jotta aiheen ympärille saadaan lisää osuvuutta.

Aiheklustereiden edut hakukoneoptimoinnissa

Vangitse laajempi kohdeyleisö

Syventymällä mihin tahansa aiheeseen voit houkutella käyttäjiä myyntisuppilon kaikista vaiheista. Informatiiviset artikkelit vangitsevat aloittelijat ja ostajaaikeista kertovat artikkelit käyttäjät, jotka ovat lähellä ostoa.

Sitten tietysti muut klusterin artikkelit keräävät käyttäjiä, jotka ovat näiden vaiheiden välissä.

Verkkosivuston auktoriteetti ja sijoituksen parantaminen

Kokeneimmat hakukoneoptimoijat todistavat sisäisten linkkien voiman. Asiantuntijat sanovat, että hyvä aiheklusteri auttaa rakentamaan verkkosivuston ajankohtaisuuden.

Sisäiset linkit ovat liima, joka pitää aiheryhmät yhdessä.

Parannettu navigointi

Hyvin toteutettu aiheklusterin sisältöstrategia tarjoaa käyttäjille paremman navigointikokemuksen. Ei vain sitä, vaan Googlen on helpompi indeksoida verkkosivusto ja muodostaa käsitys siitä, mistä verkkosivustossasi on kyse.

Houkuttelee luonnollisia linkkejä

Erinomaisten aiheklustereiden luomisen luonnollinen vaikutus on, että ne houkuttelevat aina monia laadukkaita käänteisiä linkkejä ajan myötä.

Tämä johtaa mahdollisiin ajan ja resurssien säästöihin yleisessä saapuvan markkinointistrategiassasi.

Aiheklusteristrategian haitat

Minun mielestäni perusteellisten aiheklustereiden luomisessa on kaksi pääasiallista haittapuolta. Vaihtoehtoinen tapa nähdä tämä on kuitenkin se, että näitä haittoja voidaan pitää kilpailijoiden markkinoille pääsyn esteinä.

Aikaa vievää ja kovaa työtä

Älä ole illuusion alla; tehokkaiden aiheklustereiden luominen hakukoneoptimoinnissa vaatii paljon työtä. Ajatuksena on tutkia kohdeaihetta tai markkinarakoa kokonaisvaltaisesti.

Tämä pyrkimys sisältää pitkän pilariviestin ja suuren määrän aiheviestejä. Klusterin sisältöstrategian suunnittelu on mukana prosessi, ja sitten on tietysti varsinainen sisällön kirjoittaminen.

Suurin osa ihmisistä on kuitenkin laiskoja. Anteeksi yleistys, mutta uskon, että useimmat ihmiset valitsevat helpomman tien menestykseen, kun on kyse niche-sivustojen rakentamisesta. Käytännössä tämä tarkoittaa usein menestyneiden avainsanojen “varastamista” kilpailijoilta.

🔥 Empfohlen:  Googlen automaattinen täydennys: täydellinen SEO-opas

Sisällön ulkoistaminen on kallista

Voit kuluttaa nopeasti muutaman tuhannen dollarin, jos rakennat suuria aiheklustereita ja ulkoistat kaiken tai suurimman osan sisällöstä freelance-kirjoittajille tai kirjoitustoimistoille.

Vaikka kirjoittaisit sisällön itse, maksat silti toisella hinnalla käyttämällä aiheklusteristrategiaa – omaa aikaasi. (Näen aina ajan arvokkaimpana omaisuutemme.)

Tosimaailman esimerkki hakukoneoptimoinnin sisältöklusterista

Suosikkiesimerkkini tosielämän esimerkistä aiheklusterista on Yoastin WordPress SEO -opas.

Yli kymmenen vuotta sitten luin kyseisen artikkelin jokaisen sanan ja monet linkitetyt aihesivut.

Se on erinomainen resurssi ja hyvin toteutettu aiheklustereiden SEO-esimerkki, jolla on paljon sivuja Googlen hakukoneessa.

Tässä on kuvakaappaus kaikesta, mitä artikkeli kattaa. Se on valtavan pitkä ja sisältää suuren määrän sisäisiä linkkejä klusterin liittyvän sisällön välillä:

Lue lisää aiheklustereista ja sisältösiiloista

Alla olevista linkeistä kerrotaan lisää aiheklustereista ja sisällön siilosta ja kuinka nämä strategiat hyödyttävät hakukoneoptimointia. Käytä näitä resursseja laajentaaksesi tietämystäsi aiheesta.

Aiheklusterin sisältöstrategian yhteenveto

Siinä se on – suunnitelma aiheklusteristrategian luomiseksi verkkosivustollesi.

Olemme käsitelleet hakukoneoptimoinnin sisältöklusterien edut ja haitat saapuvassa markkinoinnissa ja tarkastelemme todellista esimerkkiä, joka toimii hyvin.

Perinteinen lähestymistapa, jossa huolehditaan hakumäärästä, avainsanojen vaikeudesta (tai kilpailusta) ja yksittäisistä avainsanoista, ei todellakaan ole läheskään yhtä relevanttia kuin ennen.

Sen sijaan sinun on pohdittava SEO:n aiheita ja klusterointia, koska Google tekee sitä.

Nyt se on ohi sinun. Oletko valmis aloittamaan aiheklusterin sisältöstrategian luomisen verkkosivustollesi?

Keith rakentaa portfoliota viranomaissivustoista. Vaikka bloggaaminen on suhteellisen uusi yritys, Keithillä on 20 vuoden kokemus verkkosivustojen rakentamisesta, jotka keskittyvät verkkokauppaan, paikalliseen hakukoneoptimointiin ja johtavaan sukupolveen, ja hän dokumentoi matkaansa Minted Empiressa.

Table of Contents