Gekissimo.net - Opi ansaitsemaan rahaa webilläsi Internetissä!

Ainoa Shopify SEO -tarkistuslista, jonka tarvitset sivustosi luokitteluun

Seuraava artikkeli auttaa sinua: Ainoa Shopify SEO -tarkistuslista, jonka tarvitset sivustosi luokitteluun

Mitä tulee motivoituneen liikenteen ohjaamiseen Shopify-kauppaasi, mikään muu digitaalinen markkinointistrategia ei ole yhtä edullinen tai vaikuttava kuin SEO.

Verkkokaupan vähittäismyyjät voivat lisätä orgaanista liikennettäsi, kun varaat aikaa varmistaaksesi, että verkkosivusi ovat oikein optimoitu.

Toisin kuin Google Ads tai sosiaalisen median mainonta, SEO-strategiat voivat ohjata sivuston liikennettä Shopify-verkkosivustollesi kauan sen jälkeen, kun mainosbudjettisi on kulunut loppuun.

Tästä syystä SEO:n hyödyntäminen on yksi parhaista digitaalisista sijoituksista, joita Shopify-sivuston omistaja voi tehdä.

Mikä on Shopify SEO?

Shopify SEO on prosessi, jolla Shopify-verkkosivusto optimoidaan toimimaan paremmin hakukoneiden tuloksissa.

Vaikka hakukoneoptimointia voidaan soveltaa mihin tahansa verkkosivustoon, Shopify SEO keskittyy auttamaan Shopify CMS:ää käyttäviä verkkokauppiaita ansaitamaan enemmän avainsanasijoituksia ja orgaanista liikennettä.

Yleisiä SEO-haasteita verkkokauppasivustoille

Yleisesti ottaen verkkokauppasivustot kohtaavat todennäköisemmin tiettyjä haasteita, jotka voivat vaikuttaa negatiivisesti hakukoneiden suorituskykyyn.

 • Ohut sisältö: Google rakastaa syvällistä ja pitkäkestoista sisältöä. Koska tuotesivuilla on taipumus olla ohutta sisältöä, voi olla vaikeaa parantaa niiden sijoitusta haussa.
 • Päällekkäinen sisältö: Useilla tuotesivuilla, jotka ovat niin samankaltaisia ​​tai luotu automaattisesti, monet verkkokauppasivustot kohtaavat päällekkäistä sisältöä koskevia ongelmia.
 • Huono sivustoarkkitehtuuri: Google haluaa nähdä optimoidun sivustorakenteen, jossa käyttäjät voivat navigoida helposti. Koska verkkosivustollaan on niin paljon sivuja, verkkokaupan jälleenmyyjät voivat helposti kärsiä huonoista sivustoarkkitehtuurisignaaleista.
 • Ei käytä kaaviota: Tuotemalli auttaa Googlen indeksointirobotteja ymmärtämään tuotteitasi ja mainostamaan niitä sen mukaisesti. Kaavan käyttämättä jättäminen on valtava virhe Shopify-jälleenmyyjille.

Varmistaaksesi, että verkkosivustosi ei kärsi näistä tavallisista verkkokauppasivustojen kohtaamista takaiskuista, alla oleva Shopify SEO -tarkistuslista on hyvä paikka aloittaa.

Automatisoidut SEO-ominaisuudet Shopifyssa

Shopify-alustalla on sisäänrakennettuja SEO-ominaisuuksia, jotka helpottavat joitain SEO-työkuormaa paikan päällä.

Näitä ominaisuuksia ovat:

 • Automaattisesti luodut “rel-canonical” -tunnisteet: tämä ominaisuus auttaa välttämään päällekkäisiä sisältörangaistuksia!
 • Automaattisesti luotu robots.txt ja sitemap.xml tiedostot.
 • Automaattiset SSL-sertifikaatit: Google asettaa paremmaksi suojatut sivut HTTPS-protokollien avulla.
 • Automaattisesti luodut sivujen otsikot jotka sisältävät kaupan nimen.

SEO on kuitenkin laaja ja monialainen ala.

Se, että Shopify-alusta yksin tekee SEO-työn puolestasi, ei tuota parhaita tuloksia.

19 pakollista tehtävää Shopify SEO -tarkistuslistallasi

Muista, että hakukoneoptimointi ei ole yksittäinen prosessi ja vaatii työtä sekä myymälän perustamisen yhteydessä että koko verkkosivustosi elinkaaren ajan.

Alla oleva tarkistuslista on järjestetty optimoinnin tyypin mukaan, mutta se voidaan helposti täyttää “järjestyksessä”.

Jotkut näistä vaiheista ovat kertaluonteisia optimointeja, mutta suurin osa on toistettava aina, kun lisäät uusia tuotteita tai sivuja verkkokauppaasi.

Yleinen SEO

1. Invest in A Custom Domain

Yleensä on parempi sijoittaa mukautettuun verkkotunnukseen ja jättää “myshopify” pois URL-osoitteistasi.

Miksi? Koska URL-osoite näkyy käyttäjille SERP-tuloksen yläosassa. Muokatut verkkotunnukset näyttävät ammattimaisemmilta ja houkuttelevammilta käyttäjille, ja korkeammat napsautussuhteet johtavat parempaan hakukoneoptimointiin.

Voit ostaa mukautettuja verkkotunnuksia Shopifysta tai miltä tahansa kolmannen osapuolen verkkotunnuksen tarjoajalta.

Lisää sitten mukautettu verkkotunnuksesi Shopify-tilisi >-valikkoon.

2. Valitse nopea ja reagoiva teema

Viime vuoden sivukokemuspäivityksen myötä nopeasta sivun nopeudesta ja latausajoista ei voi neuvotella, jos haluat sijoittua hyvin Googlessa.

Vaikka kirkkaammat teemat saattavat olla houkuttelevia, on parempi valita nopeuden ja suorituskyvyn kannalta optimoitu teema.

🔥 Empfohlen:  Kuinka ITC voi hyötyä Venäjän ja Ukrainan sodasta?

Teemasi on myös toimittava hyvin mobiililaitteissa, koska Google indeksoi verkkosivujesi mobiiliversiot.

Voit saada käsityksen siitä, kuinka nopea nykyinen Shopify-kauppasi on muihin verrattuna, kojelautastasi tai PageSpeed ​​Insights -raportistasi. Jos pisteytesi ovat alhaiset, se todennäköisesti vaikuttaa kykyysi sijoittua kärkisijoille.

Harkitse toista, SEO-ystävällisempää teemaa.

Tässä on luettelo joistakin Shopifyn nopeimmat teemat.

3. Määritä Analytics-työkalut

Shopify Analytics -hallintapaneelisi antaa sinulle yleiskatsauksen verkkokaupan mittareistasi.

Sinun on kuitenkin määritettävä lisätyökaluja ymmärtääksesi paremmin, mistä verkkosivustosi liikenne tulee ja kuinka käyttäjät käyttäytyvät saapuessaan verkkosivustollesi haun kautta.

Google Analytics ja Google Search Console ovat välttämättömiä sivuston omistajille, ja ne ovat käyttäjille täysin ilmaisia.

Kun olet luonut tilit, tässä on joitain muita tärkeitä vaiheita, jotka haluat suorittaa:

4. Hanki hyödyllisiä Shopify SEO -sovelluksia

On olemassa kaikenlaisia ​​Shopify SEO -sovelluksia, jotka voivat auttaa varmistamaan, että noudatat SEO parhaita käytäntöjä verkkosivuillasi. Joitakin suosikkejani ovat:

 • Plug In SEO: Samanlainen kuin Yoast SEO for WordPress ja varmistaa parhaat käytännöt.
 • SEO Pro: Sopii erinomaisesti kaavaan ja edistyneempiin optimointiin.
 • Älykäs SEO: Erittäin edullinen vaihtoehto suurelle SEO-arvolle.

Sivun SEO

5. Tee avainsanatutkimus

Ennen kuin aloitat sisällön optimoinnin, sinun on selvitettävä, millä avainsanoilla on suuri merkitys tuotteillesi ja jotka tuovat laadukasta liikennettä verkkosivustollesi.

On olemassa satoja tai tuhansia tapoja, joilla käyttäjät voivat etsiä sinun kaltaisiasi tuotteita. Avainsanatyökalun avulla voit selvittää, mitä käyttäjät etsivät.

Jotkut näistä avainsanoista on helpompi sijoittua kuin toiset, ja osa hakukoneoptimointityöstäsi on tunnistaa, mitkä avainsanat tarjoavat parhaat mahdollisuudet myymälällesi.

Tärkeimmät avainsanatiedot, joihin kannattaa kiinnittää huomiota, ovat:

 • Hakumäärä: Haluat, että avainsanakohteet saavat kohtuullisen määrän hakuja kuukaudessa, muuten et optimoi kenellekään.
 • CPC: Korkeammat napsautuskohtaiset hinnat edustavat vahvempaa tulospotentiaalia. Korkeammat napsautuskohtaiset hinnat ovat yleisempiä kaupallisten ja tapahtumaan liittyvien avainsanojen kanssa.
 • Avainsanan vaikeus: Korkeammat pisteet tarkoittavat, että avainsanoja on vaikeampi määrittää. Varmista, että valitset avainsanakohteet, joissa voit realistisesti sijoittua sivulla 1.

Ihannetapauksessa jokainen Shopify-kauppasi verkkosivu kohdistetaan eri avainsanaan tai avainsanaklusteriin.

Optimoi tuote- ja luokkasivusi avainsanoille, jotka osoittavat enemmän tapahtumaa, koska kyseiset käyttäjät ovat taipuvaisempia tekemään ostoksia.

Optimoi blogikirjoituksiisi tiedotuskyselyt saadaksesi hakijat mukaan suppilon yläosassa.

6. Optimoi URL-osoitteesi

On olemassa joitakin URL-osoitteen parhaita käytäntöjä, jotka ovat välttämättömiä sijoituksesi parantamiseksi Googlessa.

 • Pidä se lyhyenä ja makea.
 • Sisällytä omasi kohdeavainsana.
 • Vältä tarpeettomia sanoja kuten ja/tai/et/jne..

Voit helposti muokata URL-polkuja minkä tahansa Shopify CMS:n sivun alareunassa olevassa Search Engine Listing Previewissa.

7. Optimoi sivusi otsikot ja sisällönkuvaukset

Kun muokkaat hakukonetietojasi, varmista, että optimoit myös muut SERP-tuloksissasi näkyvät sisällönkuvauskentät: otsikkotunnisteen ja sisällönkuvauksen.

Sinun kannattaa noudattaa parhaita käytäntöjä myös tässä sisällyttämällä avainsanasi ja noudattamalla hakukoneoptimoinnin parhaita käytäntöjä, erityisesti pituutta – enintään 60 merkkiä otsikkotunnisteessa ja enintään 160 merkkiä metakuvauksessa.

Google tutkii näitä metatietoja ymmärtääkseen, mistä sisällöstäsi on kyse ja milloin sitä kannattaa mainostaa.

Ja koska metakuvaus voi näkyä myös hakukatkelmana (tosin ei aina), se voi vaikuttaa siihen, napsauttavatko hakijat tulostasi.

Google on tarpeeksi älykäs ymmärtämään termit ja ilmaukset, joilla on semanttinen suhde ensisijaiseen avainsanaasi, joten sinun ei tarvitse täyttää näitä sivulla olevia elementtejä samalla avainsanalla yhä uudelleen ja uudelleen.

🔥 Empfohlen:  Miksi SEO tehdään verkkosivustojen uudelleensuunnittelulla? (Ja miten se tehdään)

Sisällönkuvauskenttien tulee lukea luonnollisesti ja kuvata riittävästi sivun sisältöä.

8. Käytä sisällön optimointityökalua tuotekuvauksissa

Tuotesivujen ohut sisältö voi olla vakava este verkkokauppasivustoille.

Varmista, että käytät aikaa luodaksesi alkuperäisiä, kuvaavia tuotekuvauksia, jotka sisältävät osuvia avainsanoja, synonyymejä ja aiheeseen liittyviä termejä.

Sisällönoptimointityökalun avulla voit tunnistaa, millä aiheeseen liittyvillä avainsanoilla on eniten hakukoneoptimointia ja näyttää vahvoja osuvia signaaleja tuotteillesi.

Tee parhaasi sisällyttääksesi ne luonnollisella tavalla tuotesivujesi sijoituspotentiaalin nostamiseksi.

9. Optimoi vaihtoehtoinen tekstisi

Shopify-verkkosivustollasi on todennäköisesti paljon kuvia, jotka esittelevät tuotteitasi.

Muista kuitenkin, että Google ei näe kuviasi. On tärkeää, että kerrot Googlelle, mitä nämä kuvat ovat kuvaavien tiedostonimien ja avainsanojen sisältävän vaihtoehtoisen tekstin avulla.

Tämä tekee Shopify-verkkosivustostasi myös helpommin saavutettavissa näkövammaisille käyttäjille.

10. Luo blogisisältöä pitkän pyrstön kyselyihin kohdistamiseksi

Voit tavoittaa käyttäjät, jotka ovat lähellä myyntisuppilon kärkeä, luomalla laadukasta blogisisältöä, joka on optimoitu relevantteja pitkäjänteisiä kyselyitä varten.

Vastaamalla kysymyksiin, joita käyttäjät kysyvät sinun kaltaisistasi tuotteista, voit kasvattaa bränditietoisuutta ja asiantuntemusta.

Se on myös loistava tapa lisätä Shopify-myymäläsi sijoittumien avainsanojen kokonaismäärää.

Tekninen SEO

11. Luo SEO-ystävällinen navigointivalikko

Navigointivalikot auttavat käyttäjiäsi liikkumaan helposti verkkokaupassasi. SEO-ystävällinen navigointivalikko ei ainoastaan ​​näytä paremmalta Googlen indeksointiroboteille, vaan se myös luo paremman käyttökokemuksen.

Muutamia SEO-vinkkejä navigointiin:

 • Priorisoi selkeä ja helppo navigointi.
 • Varaa aikaa varmista, että tuotteesi ovat hyvin järjestettyjä kokoelmiin.
 • Pidä navigointisi johdonmukainen koko sivun.
 • Käytä navigointipainiketta auttaa käyttäjiä helposti ottamaan sinuun yhteyttä tai tukitiimisi.

12. Hyödynnä sisäisiä linkkejä

Sisäisillä linkeilläsi saavutetaan muutamia asioita.

Ne pitävät käyttäjät liikkuvana verkkosivustollasi, ne auttavat hakukoneiden indeksoijia ymmärtämään sivustosi arkkitehtuuria ja jakavat PageRank-arvosi laajemmalle sivustollesi.

Suurin osa Shopify-verkkosivustosi PageRank-arvosta on etusivullasi, minkä vuoksi navigointivalikkoon sisällyttämiesi linkkien tulee olla strategisia.

Vältä lähettämästä linkkiosuutta tuotteisiin, jotka ovat loppuneet, kausiluonteisia tai jotka eivät todennäköisesti sijoitu hyvin hakutuloksissa ohuen tai optimoimattoman sisällön vuoksi.

Työnnä sen sijaan PageRank kohti sivuja, joita haluat parantaa haussa, kuten ensisijainen luokkasi ja kokoelmasivusi.

13. Lisää Products Schema

On olemassa muutamia erilaisia ​​tapoja lisää strukturoitua dataa Shopify-verkkosivustollesi, ja mikä on sinulle paras, määräytyy sen mukaan, kuinka mukavasti pystyt muokkaamaan verkkosivustosi koodia. Jos haluat lisätä skeeman manuaalisesti, siirry kohtaan Teemat > Toiminto > Muokkaa koodia.

Voit käyttää skeeman luontityökalua luodaksesi merkinnäsi ja syöttääksesi kaikki vaaditut ominaisuudet.

Shopify-käyttäjien kannattaa harkita seuraavan käyttöä Tuotekaaviot kun sovellettavissa:

 • Kokonaisarvio.
 • Brändi.
 • Kategoria.
 • Väri.
 • Mitat.
 • Malli.
 • Materiaali.
 • Erikoistarjouksia.
 • Kuva.

Jos HTML-editorissa työskentely ei ole jumiuksesi, monissa Shopify-laajennuksissa on Products-skeeman ominaisuuksia ja ne tekevät prosessista yksinkertaisen.

14. Lisää tuotearvioita

Positiiviset arvostelut tuotteistasi voivat saada käyttäjät napsauttamaan tai ostamaan.

Lataa Tuotearvostelut sovellus Shopify-kaupassa, jotta voit alkaa hyödyntää tuotearvosteluja. Tämä sovellus lähettää strukturoituja tietoja Googlelle, jotta keltaiset tähdet näkyvät SERP-tuloksessasi.

Ne voivat olla mullistavia parantamalla napsautussuhteita ja luomalla lisää klikkauksia kauppaasi.

Sivun ulkopuolinen SEO

15. Luo linkkejä Shopify-sivustollesi

Sinun on myös luotava sivuston ulkopuolisia signaaleja, jotta Google voi luottaa verkkokauppaasi ja sijoittaa sen hakutuloksissa.

🔥 Empfohlen:  WordPress SEO -tarkistuslista: 12 kohdetta, jotka kannattaa tarkistaa luettelostasi

Tämä on luultavasti vaikein osa hakukoneoptimoinnissa, koska et voi hallita sitä, valitseeko verkkosivusto linkin sinun sivustoosi.

On kuitenkin olemassa muutamia helppoja tapoja aloittaa linkkien ansaitseminen:

 • Luo korkealaatuista sisältöä tykkää blogikirjoituksista ja pyydä muita sivuston omistajia linkittämään siihen.
 • Tule esille lahjaoppaissa tai tuotekierrokset.
 • Vierasblogi asiaankuuluvilla sivustoilla.

16. Invest In Public Relations

PR ja orgaaninen tiedotus ovat linkkien rakentamisen ytimessä ja yksi parhaista tavoista ansaita korkealaatuisia linkkejä arvovaltaisilta verkkosivustoilta.

Jos sinulla ei vielä ole aikaa tai resursseja PR-yhteistyön tekemiseen, ilmoittaudu mukaan Help-A-Reporter Out (HARO). Saat päivittäin sähköposteja toimittajilta ja julkaisijoilta, jotka haluavat kuulla asiantuntijoita tai esitellä tiettyjä tuotteita.

Shopify-verkkosivuston ylläpito

17. Tarkista verkkosivustosi säännöllisesti

Ajan myötä verkkosivustosi muuttuu. Tämä tapahtuu, kun lisäät tai poistat sivuja verkkosivustollesi, kun sivuillesi kertyy käänteisiä linkkejä tai kun haun maisema muuttuu.

Säännöllinen verkkosivuston tarkastus voi auttaa sinua määrittämään, mitkä sivuistasi toimivat parhaiten haussa ja mitkä huonommin.

Verkkosivuston tarkastuksesta saadut oivallukset voivat auttaa sinua tunnistamaan tärkeimmät sisällöt, sivukokemukset tai viranomaisongelmat, jotka sinun on priorisoitava ja ratkaistava.

18. Korjaa rikkinäiset linkit

Kun muutat tuotetarjontaasi tai tuotteita loppuu varastosta, todennäköisesti peruutat julkaisun tai poistat Shopify-verkkosivustosi sivuja.

Jos kyseiselle sivulle oli linkki muualle verkkosivustollasi, luot “rikkinäisen linkin”.

Google ei halua luokitella verkkosivustoja, joissa on liikaa rikkinäisiä linkkejä, koska näyttää siltä, ​​​​että verkkosivusto ei ole aktiivinen ja siitä huolehditaan kunnolla.

Kerran neljännesvuosittain on hyvä ajaa sivuston indeksointirobotti koko verkkosivustollasi, jotta se tunnistaa rikkinäiset linkit ja korjaa ne.

19. Tutki dataa ja iteroi

Kun yhä useammat käyttäjät vierailevat verkkokaupassasi, analytiikkatyökalusi tarjoavat sinulle runsaasti tietoa siitä, miten he käyttäytyvät verkkosivustollasi, miten he alun perin pääsivät sinne ja paljon muuta.

Varmista, että hyödynnät näistä tiedoista, jotta voit toistaa avainsanakohdistusta, sivun sisältöä, sisäisiä linkityksiä, sisällönkuvauskenttiä ja paljon muuta.

Johtopäätös

Muista, että SEO:lla on loistava tapa alentaa asiakkaiden hankintakustannuksia pitkällä aikavälillä.

Shopify SEO:n perusteiden oppiminen ja tarvittavien vaiheiden suorittaminen voivat olla kaikki eroa kilpailijoiden sijoittumisen ja parempien tulosten saavuttamisessa.

Seuraa yllä olevaa tarkistuslistaa, niin näet todennäköisesti Googlen palkitsevan sinut avainsanojen sijoituksista ja sivuston liikenteestä.

Lisää resursseja:


Table of Contents