Gekissimo.net - Opi ansaitsemaan rahaa webilläsi Internetissä!

Ajattele ja rikastu, Napoleon Hill Yhteenveto

Seuraava artikkeli auttaa sinua: Ajattele ja rikastu, Napoleon Hill Yhteenveto

Syksyllä 1908 teräsmagnaatti Andrew Carnegie antoi nuorelle toimittajalle Napoleon Hillille haasteen. Hän pyysi häntä luomaan konkreettisen menestysfilosofian, joka perustuu maailman parhaiden menestyjien kokemuksiin. Pari vuosikymmentä ja tuhansia sivuja tutkimusta myöhemmin, Ajattele ja kasva rikkaaksi siitä tuli kansainvälinen bestseller.

Mikä on Ajattele ja kasva rikkaaksi Noin?

Ajattele ja kasva rikkaaksi on yhdistetty viisaus yli 500 Amerikan menestyneimmältä henkilöltä. Heidän näkemyksensä kavennettiin sitten 13 periaatteeksi, ja ne vaikuttivat siihen, mitä Hill kutsuu yleiseksi “saavutusfilosofiaksi”.

Kuitenkin kieltäytyä antamasta Ajattele ja kasva rikkaaksi määritellään puhtaasti menestyksen menetelmäksi tai järjestelmäksi, Hill totesi, että hänen kirjansa tavoitteet olivat:

 1. Auttaa lukijaa tulemaan itsetietoiseksi.
 2. Auttaa lukijaa ymmärtämään, kuinka tulla tehokkaammaksi universumin muuttumattomien lakien keskellä.

Mitkä ovat 13 periaatetta Ajattele ja kasva rikkaaksi?

Napoleon Hillin 13 menestyksen periaatetta esittelevät saavutusfilosofian, jota on tarkoitus pohtia. Tämä Ajattele ja kasva rikkaaksi yhteenvedossa tarkastellaan kutakin 13 periaatetta vuorotellen. Ne ovat seuraavat:

 1. Himoita
 2. Usko
 3. Itsesuggestio
 4. Erikoistuminen
 5. Mielikuvitus
 6. Järjestetty suunnittelu
 7. Päätös
 8. Sitkeys
 9. Mestarimielen voima
 10. Sukupuolen muuntaminen
 11. Alitajunta
 12. Aivot
 13. Kuudes aisti

Ainutlaatuisen filosofinen ja toisinaan hengelliseen suuntaan kääntyvä, Ajattele ja kasva rikkaaksi on tullut tärkeä kirja yrittäjille, toimitusjohtajille ja yksittäisille ajattelijoille. Lukemalla tärkeimmät kohdat tästä Ajattele ja kasva rikkaaksi luvun yhteenveto, opit hallitsemaan alitajuntaasi ja hallitsemaan kohtalosi.

Halu: Kaikkien saavutusten lähtökohta

Hill toteaa, että avain menestykseen on tavoitteen määrittäminen ja kaiken energian, voiman ja ponnistelujen kaataminen sen saavuttamiseen. Saattaa kestää useita vuosia ennen kuin menestyt, mutta jos pidät kiinni halustasi, saavutat lopulta sen, mitä etsit.

Pelkästään rahan toivominen ei johda mihinkään. Kuitenkin, jos haluat rikkauksia pakkomielteisen tavoitteen, huolellisen suunnitelman avulla ja et hyväksy epäonnistumista vaihtoehtona, sinusta tulee rikas. Hill esittelee avuksesi Ajattele ja kasva rikkaaksi kuusi6 askelta:

 1. Päätä tarkalleen, kuinka paljon rahaa haluat ansaita dollareina.
 2. Päätä, mitä olet valmis antamaan saadaksesi tämän rahasumman.
 3. Valitse päivämäärä, johon mennessä haluat kerätä tämän rahasumman.
 4. Tee suunnitelma tavoitteesi saavuttamisesta ja aloita heti, olitpa valmis tai et.
 5. Kirjoita kaikki yllä oleva selkeästi ylös.
 6. Lue tämä kirjallinen lausunto ääneen, kahdesti päivässä – ensin aamulla ja viimeisenä illalla. Visualisoi elämäsi ikään kuin omistaisit jo tämän määrän rahaa.

Vaikka kyky visualisoida itsesi rikkaana saattaa aluksi tuntua haastavalta, vain ne henkilöt, jotka ovat “rahatietoisia”, menestyvät. Rahatietoisuus tarkoittaa sitä, että näet itsesi suuren vaurauden hallussa ennen kuin saavutat sen. Sinusta tulee rikas vain, jos sinulla on syvä halu saada rahaa, etkä pysähdy mihinkään saadaksesi sitä.

Usko: Halun visualisointi ja usko siihen

Usko on mielentila, jota sinun on opittava kehittämään. Toistuvien vahvistusten ja ohjeiden avulla alitajuntaan luodaan uskon tila automaattisen suggestion prosessin ansiosta. Mikä tahansa ajatusimpulssi, joka toistuu jatkuvasti ja tulee alitajuntaan, tulee lopulta jatkuvaksi ajatussilmukaksi.

Tällä voi kuitenkin olla myös kielteisiä seurauksia. Positiivisten ajatusmallien lisäksi voimme pakottaa voimaan myös negatiivisia, jotka voivat johtaa siihen, että uskomme, että olemme arvottomia, tuomittuja tai epäonnistuneita. Siksi Hill väittää, että vain uskomuksemme määräävät alitajuntamme luonteen. Toistamalla vakuutuksia voit ohjelmoida mielesi uudelleen visualisoimaan ja siten tuntemaan ja uskomaan, että menestyksesi on taattu.

Mieli ottaa sitä ohjaavien vaikutusten luonteen. Positiivinen mieli on hedelmällisempi uskolle, ja usko on kaiken menestyksen lähtökohta. Suurin tekijä, joka estää sinua menestymästä? Itseluottamuksen puute. Hill ehdottaa tätä viisinkertaiseksi Ajattele ja kasva rikkaaksi vahvistusharjoitus toistaaksesi kirjallisesti ja oppia sitten muistista itseluottamuksen lisäämiseksi:

 1. Tiedä, että pystyt saavuttamaan tavoitteesi, ja sinun täytyy luvata olla sinnikäs tämän pyrkimyksen saavuttamisessa.
 2. Mielesi hallitsevat ajatukset johtavat fyysiseen toimintaan ja muuttavat todellisuuttasi. Siksi sinun tulee viettää 30 minuuttia joka päivä miettimään, minkä tyyppiseksi henkilöksi haluat tulla.
 3. Keskity kymmenen minuuttia joka päivä lisäämään itseluottamustasi.
 4. Kirjoita muistiin kuvaus tavoitteestasi äläkä lakkaa tavoittelemasta sitä ennen kuin se on saavutettu.
 5. Ymmärrä, että et voi saavuttaa kestävää menestystä, jos saavutit sen moraalittomin keinoin. Siksi lupaa osallistua kauppaan vain, jos se hyödyttää kaikkia osapuolia. Kielteinen asenne ihmisyyttä kohtaan ei koskaan tuo sinulle menestystä.
🔥 Empfohlen:  SEO yhteenveto vuodelta 2023 ja mitä on edessä vuonna 2023: pakollinen retrospektiivi

Tallenna tämä menetelmä muistiin ja toista se ääneen kerran päivässä menestyäksesi.

Automaattinen ehdotus: Alitajuntaan vaikuttamisen väline

Automaattinen ehdotus on synonyymi itsesuggestiolle. Se on silta tietoisen ja alitajuisen mielen välillä. Pelkästään sanojen ääneen lukeminen ei vaikuta. Sinun täytyy liittää tunteet sanoihin. Kun lausut vakuutuksiasi, kuten edellisessä luvussa esitettiin, sinun on rohkaistava halusi kuluttaa sinua. Alitajuntasi toimii vain tuntemiesi ajatusten perusteella.

Siksi Hill suosittelee seuraavan lisäämistä Ajattele ja kasva rikkaaksi kuusi vaihetta, jotka on kuvattu aiemmin haluja käsittelevässä luvussa:

 1. Etsi hiljainen paikka, jossa sinua ei häiritä, ja toista kirjallinen lausuntosi ääneen. Kun teet niin, kuvittele, että sinulla on rahaa.
 2. Toista tämä aamu ja ilta, kunnes sinulla on selkeä kuva mielessäsi kaikesta rahasta, jonka haluat ansaita.
 3. Aseta tämä kirjallinen lausunto paikkaan, jossa näet sen ensimmäisenä aamulla ja viimeisenä illalla. Lue se, kunnes olet tallentanut sen muistiin.

Erikoistuminen: henkilökohtaiset kokemukset tai havainnot

Tietoa on kahdenlaisia: erikoistunut ja yleinen. Yleistiedosta ei ole juurikaan hyötyä, kun yritetään kerätä varallisuutta. Tieto tuottaa rahaa vain, kun se on järjestetty ja suunnattu nimenomaan tiettyyn tarkoitukseen. Menestyäksesi sinun on vaadittava erityistietoa alalla, jolla aiot tehdä omaisuutesi.

Jos tarvittavan tiedon määrä ylittää kapasiteettisi, Hill suosittelee “Master Mind” -ryhmän luomista. Tämän ryhmän tulisi koostua henkilöistä, joilla on etsimäsi tieto ja joita voit hallita auttamaan saavuttamaan tavoitteesi.

Mielikuvitus: mielen työpaja

Kaikki suunnitelmat luodaan ja muodostetaan mielikuvituksesi sisällä. Ainoa kohtaamasi rajoitus riippuu siitä, kuinka paljon kehität mielikuvitustasi. Hillin mukaan mielikuvitusta on kahdenlaisia: synteettinen ja luova.

Synteettisen mielikuvituksen avulla muotoilet uudelleen olemassa olevia käsitteitä, ideoita ja suunnitelmia uusiin muotoihin. Mitään ei luoda tässä mielikuvituksen muodossa, koska se toimii olemassa olevan henkisen materiaalin kanssa. Luova mielikuvitus kumpuaa aavistuksista ja inspiraatiosta. Sen sisällä syntyy uusia ideoita. Tämän tyyppinen mielikuvitus voidaan saavuttaa vain, kun tietoista mieltäsi stimuloidaan halun kautta. Se on lihas, jota pitää treenata.

Ideat ovat kaiken onnen lähtökohta, ja ne ovat mielikuvituksen tuotetta. Voi olla hyödyllistä tarkastella joitain kaikkien aikojen menestyneimmistä yrityksistä, kuten Coca-Colasta, ja muistuttaa itseäsi, että se alkoi kerran yhdestä ideasta. Todellakin viisas myyjä tietää, että ideoilla voidaan käydä kauppaa siellä, missä konkreettisilla tavaroilla ei. Melkein kaikki merkittävät omaisuudet alkavat, kun yksilö, jolla on loistava idea, tapaa yksilön, joka myy ideoita. Kun ideat yhdistetään halun kanssa, ne ovat pysäyttämättömiä voimia. Ne ovat voimakkaampia kuin aivot, jotka loivat ne. Siksi sinun täytyy kuunnella, kehittää ja kehittää halu nähdä ne läpi.

Organisoitu suunnittelu: Halun kiteytyminen toimintaan

Suunnitelmasi toteuttamiseksi Hill suosittelee näiden neljän seuraamista Ajattele ja kasva rikkaaksi askeleet:

 1. Liittykää Master Mind -ryhmään, joka koostuu ihmisistä, jotka auttavat sinua toteuttamaan suunnitelmasi.
 2. Ennen kuin kokoat ryhmän, varmista kuitenkin, mitä voit tarjota kullekin jäsenelle vastineeksi heidän työstään.
 3. Tapaa ryhmän kanssa vähintään kahdesti viikossa tai useammin, jos mahdollista, kunnes kiinteä suunnitelma on luotu.
 4. Säilytä hyvät suhteet sinun ja ryhmän välillä koko ajan.

Saadaksesi omaisuutesi, sinun on tehtävä yhteistyötä muiden kanssa. Kukaan ihminen ei voi pärjätä täysin yksin. Jos suunnitelmasi epäonnistuvat, palaa piirustuspöydälle ja jatka yrittämistä, kunnes suunnitelma toimii. Thomas Edison teki 10 000 epäonnistunutta suunnitelmaa ennen kuin hän viimeisteli hehkulampun. Hänen menestyksensä avain oli, että hän ei koskaan luovuttanut ja muotoili uusia suunnitelmia, kun edelliset olivat epäonnistuneet. Älykäs suunnittelu on avain omaisuutesi turvaamiseen.

🔥 Empfohlen:  3 tapaa Justdial auttaa sinua kasvattamaan liiketoimintaasi verkossa

Päätös: Viivyttelyn hallinta

Analysoituaan yli 25 000 miehen ja naisen haastattelusta kertyneitä tietoja, Hill tuli siihen tulokseen, että päätöksenteon puute, esim. viivyttely, oli yksi johtavista epäonnistumisen syistä. Menestyneimmät ihmiset tekevät päätökset nopeasti ja varmasti. Ne, jotka kamppailevat päätöksenteossa, ovat usein helposti vakuuttuneita muiden mielipiteistä.

Hill kuitenkin toteaa, että olla helposti vakuutettava tarkoittaa, että sinulta puuttuu halua ja siksi et saavuta tavoitteitasi. Opi luottamaan itseesi, ja jos tarvitset tietoa, hanki se vain luotettavista lähteistä. Ne, jotka tekevät päätöksiä nopeasti, tietävät mitä haluavat ja miten sen saavuttavat. Maailma taipuu niille, joiden teot ja sanat osoittavat, että he tietävät minne ovat menossa. Päätöksen tekeminen vaatii rohkeutta. Vain rohkeat pääsevät saavuttamaan suuria omaisuuksia.

Pysyvyys: Jatkuva ponnistelu, joka tarvitaan uskon herättämiseen

Pysyvyys rakentuu tahdonvoimalle. Kun halu yhdistetään tahdonvoimaan, vähän voi estää sinua saavuttamasta tavoitteitasi. Useimmat luovuttavat heti, kun asiat muuttuvat liian haastaviksi. Pysyminen vastoinkäymisten edessä on ainoa tapa edistyä.

Jos huomaat kamppailevasi sinnikkyyden puutteen kanssa, voit voittaa tämän esteen tekemällä yhteisiä ponnisteluja. Se, kuinka helposti pystyt jatkamaan, riippuu yksinomaan siitä, kuinka voimakas halusi saavuttaa tavoitteesi on. Täällä Hill ehdottaa, että muistutat itseäsi päivittäisistä vakuutuksistasi. Lisäksi, jos olet huolellisesti koonnut Master Mind -ryhmän, ne voivat osoittautua hyödyllisiksi kannustaessaan sinua pysymään raiteilla.

Hill esittää kahdeksan vaihetta Ajattele ja kasva rikkaaksi toimintasuunnitelma sinnikkyyden kasvattamiseksi. Se menee seuraavasti:

 1. Tarkoituksen määrittely: Tietää tarkalleen mitä haluat.
 2. Halu: Olla pakkomielle raha-omaisuutesi keräämisestä.
 3. Omavaraisuus: Usko siihen, että pystyt noudattamaan suunnitelmaasi, lisää sinnikkyyttäsi.
 4. Suunnitelmien päättäväisyys: Järjestetyt, perusteelliset suunnitelmat ohjaavat sinua eteenpäin.
 5. Tarkka tieto: Varmista, että suunnitelmasi perustuvat tosiasioihin.
 6. Yhteistyö: Master Mind -jäsenet voivat kannustaa sinua sinnikkäästi.
 7. Tahdonvoima: Keskitä huomiosi suunnitelmiesi näkemiseen loppuun asti.
 8. Tapa: Pysyvyys on suora seuraus tottumuksesta. Siitä, mitä teet päivittäin, tulee se, joka olet. Toistuvasti toimimalla rohkeasti, pelko voidaan voittaa.

Päämielen voima: liikkeellepaneva voima

Rahan kerääminen edellyttää valtaa. Ilman voimaa et voi toteuttaa suunnitelmiasi. Kukkulan osavaltioissa on kolme tapaa kerätä valtaa, ja ne ovat:

 1. Loputon älykkyys
 2. Kertynyt kokemus
 3. Kokeilu ja tutkimus

Tieto muunnetaan valtaan järjestämällä se määrätyiksi suunnitelmiksi. Tietoa ei kuitenkaan voi hankkia yksin. Jos suunnitelmasi ovat perusteellisia, ne edellyttävät muiden tietämystä. Käyttämällä Master Mind -ryhmäsi jäsenten tietoa voit tuottaa voimaa. Osuuskuntaliitot tukevat lähes kaikkia koskaan kerättyjä suuria omaisuuksia. Mielikokoelma tuottaa paljon suurempia tuloksia kuin niiden osien summa.

Sukupuolen muuntamisen mysteeri: Kymmenes askel kohti rikkauksia

Sana “muuntaa” tarkoittaa yhden elementin tai energiamuodon muuntamista toiseksi. Hill väittää, että seksi on tärkein ja voimakkain voimamme. Tämä halu on niin voimakas, että ihmiset panevat usein henkensä ja maineensa vaaraan nauttiakseen siitä. Hill kuitenkin väittää, että kun tämä seksuaalinen energia ohjataan muihin harrastuksiin, sillä voi olla paljon tehokkaampi vaikutus. Vaikka tämä vaatii huomattavan määrän tahdonvoimaa, hän väittää, että ponnistus on sen arvoista.

Siitä huolimatta Hill huomauttaa nopeasti, että hän ei kannata seksuaalisen halun tukahduttamista, vaan sille pitäisi yksinkertaisesti tarjota vaihtoehtoisia keinoja, jotka voivat rikastuttaa mieltä, kehoa ja sielua. Muuntunut seksuaalinen halu johtaa ilmiömäiseen luovaan kykyyn. Luova mielikuvitus, Hill toteaa, on ihmiskunnan kuudes aisti. Luovuus saa alkunsa meistä, mutta se ei ole meidän ohjaamamme. Kaikista parhaista artisteista tulee mahtavia, koska he ovat taitavia kuuntelemaan “hiljaista pientä ääntä”, joka puhuu sisältä. Samaa voidaan sanoa kaikista menestyneistä ihmisistä, taiteilijoista ja toimitusjohtajista.

Vaikka et voi hallita alitajuntaasi, voit ehdottaa, että se pohtii tiettyjä suunnitelmia, toiveita tai tavoitteita, jotka haluat saavuttaa. Alitajunta voidaan kuitenkin ohjata vapaaehtoisesti vain tottumuksen kautta. Kun alitajuntasi toimii 24/7, sinun on oltava varovainen negatiivisten ajatusmallien ja tuottamattomien tapojen suhteen, joita syötät siihen. Sinun on toimittava siirtyäksesi pois tällaisista negatiivisista vaikutuksista ja siirtyäksesi positiivisempien, haluvetoisten mielentilojen kehittämiseen.

🔥 Empfohlen:  Kuinka meidän pitäisi tallentaa AI-kuvia? Googlen tutkijat ehdottavat kuvan pakkausmenetelmää käyttämällä pisteisiin perustuvia generatiivisia malleja

Alitajunta on vastaanottavaisempi ajatuksille, jotka tulevat tunteiden mukana. Hill toteaa, että vain tunnepitoiset ajatukset muuttuvat teoiksi. Siksi kannattaa tutustua siihen, mitä pidetään negatiivisena tai positiivisena tunteena. Hill käyttää metaforaa, jonka mukaan ajatukseen liittyvät tunteet ovat kuin hiivaa leivässä; ne kannustavat toimintaan, esim. saavat leivän kohoamaan. Riippuen siitä, onko tunne positiivinen vai negatiivinen, tuloksena on joko merkittävä tai tuhoisa leipä.

Aivot: Lähetys- ja vastaanottoasema ajatteluun

Hill uskoi vakaasti, että aivot pystyivät poimimaan muiden aivojen ajatusvärähtelyjä. Hän kuitenkin esitti, että vain ajatukset, jotka on “tehostettu” äärimmäisen korkealle värähtelytasolle, kantavat mielien välillä. Hill väittää, että jos joku osallistuu sukupuolitransmutaatioon, hänen ajatuksensa värähtelevät suuremmalla taajuudella.

Käyttääksesi henkistä “lähetyskykyäsi” optimaalisesti, Hill ehdottaa, että keskityt alitajuntaan ja luovan mielikuvituksesi kehittämiseen automaattisen ehdotuksen taiteen avulla.

Kuudes aisti: Ovi viisauden temppeliin

Hill uskoi “äärettömään älykkyyteen”, jota voitiin hyödyntää, kun alitajunta värähteli erityisen korkealla, positiivisella taajuudella. Hän kuitenkin toteaa myös, että Äärettömän Älyn on mahdollista kommunikoida yksilön kanssa ilman, että tämä on etukäteen kehittänyt sopivaa henkistä tilaa. Hill viittaa luovaan mielikuvitukseen kuudenneksi aistiksi. Hill uskoi, että ihmiset kutsuvat “inspiraation välähdyksiä” tai “aavistuksia” viestejä Äärettömältä älyltä. Kuudes aisti on siis henkisen ja henkisen yhdistelmä.

Kun opit kuuntelemaan kuudennen aistisi viestejä, tiedät milloin kannattaa välttää vaaroja ja milloin tarttua tilaisuuksiin. Se toimii eräänlaisena suojelusenkelinä. Hill väittää, että jos olet hyväksynyt hänen kirjansa aiemmat luvut, olet nyt valmis hyväksymään tämän kuudennen aistin käsityksen ilman skeptisyyttä. Kyky kuunnella tätä voimaa tapahtuu vähitellen samalla kun muut periaatteet toteutuvat.

Kuinka voittaa kuusi pelon kummitusta

Ennen kuin olet valmis ottamaan huomioon tässä kirjassa esitetyn filosofian, Hill toteaa, että sinun on varmistettava, ettei mikään hänen mukaansa “kuudesta peruspelosta” pidättele sinua. Kuusi pelkoa ovat seuraavat:

 1. Köyhyyden pelko, jota ilmentää välinpitämättömyys, päättämättömyys, epäily, huoli, liiallinen varovaisuus ja viivyttely.
 2. Kritiikin pelko, jota ilmentää itsetietoisuus, tasapainon puute, alemmuuskompleksi, ylellisyys, aloitteellisuuden puute ja kunnianhimo.
 3. Pelko huonosta terveydestä, jota ilmentävät luulotauti, huono harjoitus, herkkyys, itsehillintä ja hillittömyys.
 4. Pelko jonkun rakkauden menettämisestä, jota ilmentää mustasukkaisuus, vianetsintä ja uhkapelaaminen.
 5. Vanhuuden pelko, joka ilmentyy hidastumisella ja alemmuuskompleksin kehittymisellä noin 40-vuotiaana, itseään anteeksipyytävästi “vanhaksi” kutsumalla ja aloite-, mielikuvitustapojen ja itseluottamuksen tappamisella.
 6. Kuolemanpelko, jota ruumiillistaa keskittyminen kuolemaan elämisen sijaan, tarkoituksen puute ja sopivan ammatin puute.

Hill toteaa, että kaikki pelot voidaan ryhmitellä yhteen näistä otsikoista. Koska kaikki emotionaaliset ajatukset muuttuvat fyysiseksi toiminnaksi, kaikki pelkoon liittyvät ajatukset eivät voi koskaan johtaa merkittävään taloudelliseen hyötyyn. Pelko on kuitenkin vain mielentila, ja mieltä voidaan ohjata. Siksi voit hallita kohtaloasi hallitsemalla mieltäsi ja siten voittaa pelon ja kerätä kaikki haluamasi rikkaudet.

Voit ostaa Ajattele ja kasva rikkaaksi kirjoittanut Napoleon Hill Amazon

Table of Contents