Gekissimo.net - Opi ansaitsemaan rahaa webilläsi Internetissä!

Älä seuraa linkkejä SEO:ssa (täydellinen opas)

Seuraava artikkeli auttaa sinua: Älä seuraa linkkejä SEO:ssa (täydellinen opas)

Tämä opas selittää dofollow-linkit.

Alta saat täydellisen yleiskatsauksen dofollow-käänteislinkeistä, mukaan lukien mitä ne ovat, miten ne toimivat, dofollow-linkkien tärkeydestä ja tavoista saada ne sivuston ulkopuolista hakukoneoptimointia (SEO) varten.

Tämän perimmäisenä tavoitteena on auttaa sinua ymmärtämään dofollow-käänteisten linkkien kaikkia näkökohtia ja niiden soveltamista verkkosivustoihin ja hakukoneoptimoinnin alaan digitaalisessa markkinoinnissa.

Mikä on Dofollow-linkki?

Dofollow-linkki on käänteinen linkki, joka osoittaa takaisin verkkosivustollesi tai blogiisi, jotta Google ja muut hakukoneet voivat indeksoida. Dofollow-linkit ohjaavat hakukoneiden robotteja indeksoimaan linkin ja välittämään lähtösivuston PageRank-valtuutuksen kohdesivustolle.

Dofollow-linkkien tarkoitus SEO:ssa

Dofollow-linkkien ensisijainen tarkoitus on olla suosituksena dofollow-käänteisiä linkkejä vastaanottavalle kohdesivulle. Dofollow-linkit toimivat luottamuslauseena sisällön laadulle ja auktoriteetille.

Dofollow-käänteisten linkkien toissijainen tarkoitus on siirtää PageRank-nimistä linkkipääomaa verkkosivustolta toiselle. Hakukonealgoritmit käyttävät dofollow-linkkejä mitatakseen Internet-sivujen tärkeyttä ja suosiota indeksointia ja sijoitusta varten.

Dofollow-linkkien merkitys

Dofollow-linkit ovat tärkeitä hakukoneoptimoijalle, koska dofollow-linkit välittävät linkkiosuuden verkkosivustollesi muilta sivustoilta. Dofollow-linkit vahvistavat verkkosivujesi arvovaltaa siirtämällä PageRank-arvoa SEO:lle, mikä auttaa parantamaan verkkosivustosi sijoitusta SERP:issä.

Yhteenveto dofollow-linkkien tärkeimmistä eduista:

 • Toimii hakukonealgoritmien luottamussignaalina.
 • Välitä PageRank-arvo aloitussivulta kohdesivulle.
 • Auta verkkosivua sijoittumaan korkeammalle hakukoneissa sen kohdeavainsanoilla.
 • Auta hakukoneita löytämään sisältöä indeksointia ja sijoitusta varten.
 • Anna kohdesivulle korkeampi sivun auktoriteetti.
 • Anna koko verkkosivustolle korkeampi Domain Authority.

Saat lisätietoja näistä eduista tutustumalla tähän liittyvään oppaaseen: Miksi Dofollow-linkit ovat tärkeitä SEO:lle?

Miten Dofollow-linkit toimivat SEO:ssa

Dofollow-linkit toimivat hakukoneoptimoinnissa siirtämällä PageRankin muilta sivustoilta kohdesivustolle. Dofollow-linkkiprosessi auttaa hakukoneita löytämään, indeksoimaan ja luokittelemaan verkkosivuja niiden suosion ja osuvien hakutermien luottamuksen mukaan.

Dofollow-käänteisten linkkien prosessi koostuu siitä, että verkkosivuston omistaja sijoittaa Web-sivulle hyperlinkin yhdistääkseen sen toisen luottavansa sivuston verkkosivulle. Kun Google ja muut hakukoneet näkevät dofollow-linkin verkkosivulla, se lähettää käskyn indeksoida linkitetty URL-osoite. Sitä vastoin nofollow-attribuutilla merkitty käänteinen linkki ilmoittaa hakukoneille, että ne eivät indeksoi (eli seuraa) linkkiä.

🔥 Empfohlen:  Mitä etsiä kortinlukijista pienyritystapahtumia varten

Dofollow-linkit ovat olennainen osa hakukoneoptimointiprosessia, koska ne ovat yksi tärkeimmistä sivuston ulkopuolisista signaaleista hakukonealgoritmeille, joita käytetään sisällön indeksoimiseen ja sijoittumiseen hakukoneiden tulossivuilla (SERP). Jokaisella Internetin URL-osoitteella on PageRank-pisteet, ja joka kerta kun URL-osoite linkittää toiselle Web-sivulle, se siirtää osan tästä PageRank-arvosta hakukoneoptimointia varten.

Siksi mitä laadukkaammat dofollow-linkit osoittavat verkkotunnukseen ja siihen liittyville verkkosivuille, sitä suurempi luottamus, uskottavuus ja auktoriteetti verkkosivustolla ja sen sisällöllä on, mikä johtaa korkeampiin sijoituksiin ja orgaaniseen hakuliikenteeseen Googlessa, Yahoossa ja Bingissä.

Syvempi selitys dofollow-käänteisen linkin prosessista löytyy tältä sivulta: Kuinka Dofollow Llinks toimii SEO:lle?

Älä seuraa linkin esimerkkiä

Dofollow-linkin tekemiseksi sinun on korostettava verkkosivulla oleva teksti ja lisättävä siihen hyperlinkki, kuten alla olevassa esimerkissä HTML-koodissa näkyy.

hyperlinkkiteksti

Dofollow-käänteiset linkit tehdään oletuksena useimmissa verkkosivustojen HTML-editoreissa ankkuritunnisteelementille. Ylimääräistä koodausta ei tarvita, ellet poista nofollow rel -attribuuttia.

Parhaat käytännöt Dofollow-linkkien hankkimiseen

Jos haluat saada lisää dofollow-linkkejä hakukoneoptimoijaan, voit noudattaa näitä parhaita käytäntöjä linkkien rakentamiseen ja tavoittamiseen:

 • Lisää verkkosivustosi Google-julkaisukeskukseen
 • Haastattele oman markkinaraon vaikuttajia saadaksesi linkit takaisin julkaistuun artikkeliisi, podcastiin tai videoosi
 • Haastattele itseäsi saadaksesi linkkejä muille verkkosivustoille
 • Muuta tuotemerkkimaininnat käänteislinkeiksi pyytämällä sivuston omistajia linkittämään kotisivullesi
 • Listaudu yrityshakemistoihin
 • Luo julkisuustapahtuma saadaksesi orgaanisia käänteisiä linkkejä
 • Luo asiantuntijaluettelo Dofollow-linkeistä
 • Etsi kilpailijasi Dofollow-linkit ja ota yhteyttä samoihin verkkosivustoihin, jotta saat listauksen myös niistä
 • Käytä HAROa saadaksesi korkean tason Dofollow-käänteisiä linkkejä
 • Ilmoita rikkoutuneista linkeistä muilla verkkosivustoilla
 • Käytä Email Outreachia saadaksesi Dofollow-linkkejä alan kumppaneilta
 • Käytä Vierasblogia linkkien luomiseen
 • Luo Dofollow-linkkejä kuvanjakosivustoilla
 • Luo brändättyjä Web 2.0 -sivustoja linkkejä varten
 • Luo linkkejä Dofollow-foorumeilla lähettämällä hyperlinkkejä asiaankuuluvaan sisältöön, joka vastaa käyttäjien kysymyksiin

Jos haluat lisätietoja näistä dofollow-käänteislinkkien vinkeistä, katso täydellinen opas Dofollow-käänteisten linkkien hankkimisesta SEO:lle.

🔥 Empfohlen:  Mitä on liidien vaikuttavuus ja miten pääset alkuun?

Työkalut Dofollow-linkkien tarkistamiseen

Verkkosivustosi käänteisprofiilin dofollow-linkkien ja kilpailijoiden tarkistaminen on hyvä tapa parantaa yleistä hakukoneoptimointistrategiaasi. Tarkastelemalla sellaisia ​​tekijöitä kuin dofollow- ja nofollow-linkkien suhteet, uudet vs. kadonneet käänteiset linkit, linkin nopeus ja saapuvien linkkien verkkotunnuksen auktoriteetit ja sivun auktoriteetit, voit selvittää, kuinka mittareitasi verrataan muihin sivustoihin.

Dofollow-linkkien analysointityökalut antavat sinulle arvokasta tietoa siitä, mitkä sivun ulkopuoliset SEO-strategiat toimivat parhaiten verkkosivustollesi ja kilpailijoille, jotta voit käyttää parhaita menetelmiä parantaaksesi sivustosi sijoituksia SERP:issä.

Alla olevat dofollow-linkkien tarkistimet ovat joitakin parhaista vaihtoehdoista, jotka auttavat sinua suorittamaan tämäntyyppisen analyysin:

 • SEO SpyGlass
 • SE-sijoitus
 • Mangools LinkMiner
 • MonitorBacklinks
 • Ubersuggest
 • LinkGraph
 • Sitechecker
 • Ahrefs
 • Semrush
 • Moz

Saat lisätietoja siitä, miten kukin näistä dofollow-käänteisen linkin analyysityökaluista toimii, käymällä perusteellisella katsaussivulla täällä: Parhaat Dofollow-linkkien tarkistustyökalut SEO:lle.

Ero Dofollow- ja Nofollow-linkkien välillä

Dofollow- ja nofollow-linkit sekoitetaan usein keskenään hakukoneoptimoinnissa, joten on hyvä ymmärtää ero.

Suurin ero dofollow- ja nofollow-linkkien välillä on, että dofollow-linkit siirtävät valtuudet verkkosivustolle, kun taas nofollow-linkit eivät siirrä PageRank-signaaleja. Dofollow-linkit parantavat suoraan hakukoneoptimointia, koska ne jakavat linkin, kun taas nofollow-linkeillä on vain epäsuora SEO-arvo.

On kuitenkin tärkeää huomata, että 1. maaliskuuta 2020 Google alkoi käsitellä nofollow-linkkitageja vihjeenä sisällön indeksoimiseksi hakukoneessa, ei ohjeena. Tästä syystä nofollow-linkit voivat välittää PageRank-arvon, jos algoritmi katsoo sen olevan hyödyllinen sijoitus- ja indeksointitarkoituksiin.

Alla oleva vertailutaulukko laajentaa näitä keskeisiä eroja, jotta tiedät, miten kukin elementti koskee hakukoneoptimointia ja käyttökokemusta.

CriteriaDofollowNofollow
Tarkoitus PageRank läpäiseminen Ei läpäistä PageRank
SEO arvo Korkea Matala
Indeksoitu Aina ryöminyt Voidaan indeksoida tai ei
Indeksointi Käytetään aina indeksointiin Ei aina käytetä indeksointiin
Ankkuritunnisteen attribuutti Ei vaadita rel=”nofollow”

Huomautus: Yksityiskohtainen vertailu nofollow- ja dofollow-linkeistä löytyy täältä: Dofollow vs Nofollow -linkit SEO:ssa.

🔥 Empfohlen:  Kuinka luoda eloisia kosmisia valotehosteita Photoshopissa

Dofollow-linkit SEO-yhteenvedossa

Toivottavasti pidit tästä oppaasta SEO:n dofollow-linkeistä.

Kuten huomasit, dofollow-käänteiset linkit ovat linkkejä, jotka osoittavat takaisin verkkosivustollesi tai blogiisi, jotta Google ja muut hakukoneet voivat indeksoida. Ja dofollow-linkit ohjaavat hakukoneiden robotit indeksoimaan hyperlinkin ja välittämään lähtösivuston PageRank-valtuuden kohdesivustolle.

Kun tiedät, miten dofollow-linkit toimivat ja miten niitä luodaan enemmän hakukoneoptimointia varten (kuten tällä sivulla selitetään), voit parantaa verkkosivustosi sijoitusta ja liikennettä hakukoneissa, kuten Googlessa, Yahoossa ja Bingissä.

Stephen Hockman on yrittäjä ja SEO Chatterin perustaja. Hän on erikoistunut hakukoneoptimointiin ja digitaaliseen markkinointiin ja on kiehtonut hakukoneoptimointia vuodesta 2005 lähtien. Hänen tavoitteenaan on jakaa parhaat vinkit ja uutiset hakukonemarkkinoinnista, jotta saat lisää liikennettä verkkosivustolle.