Gekissimo.net - Opi ansaitsemaan rahaa webilläsi Internetissä!

Alibaba – alusta, jossa maailmanlaajuinen kauppa alkaa ja päättyy

Seuraava artikkeli auttaa sinua: Alibaba – alusta, jossa maailmanlaajuinen kauppa alkaa ja päättyy

Luottamusongelmat ovat yleisiä. Ihmiset kohtaavat usein haasteita verkkokauppayritysten kanssa. Mutta kysymys kuuluu, ovatko toimittajat tarkistettu? Ihmiset ovat yleensä huolissaan myös hinnoista. Mutta Alibaban kanssa tämä ei ole ongelma. Kaikki täällä saatavilla on tehdashinnoilla ja kaikki myyjät on tarkistettu.

Alibaba Group on kiinalainen monikansallinen holdingyhtiö, joka on erikoistunut sähköiseen kaupankäyntiin, vähittäiskauppaan, Internetiin ja teknologiaan. Jack Ma:n vuonna 1999 perustama yritys toimii useilla liiketoimintasegmenteillä, mukaan lukien tukku- ja vähittäiskaupan verkkomarkkinapaikat, kuten Taobao ja Tmall, sekä verkko- ja mobiilimaksujärjestelmät, ostoshakukoneet ja pilvipalvelut.

Se on mukana myös elektronisten komponenttien valmistuksessa sekä tekoälyn ja muun teknologian tutkimuksessa ja kehittämisessä. Alibabaa pidetään yhtenä maailman suurimmista verkkokauppayrityksistä ja sitä verrataan usein Amazoniin. Se on myös yksi maailman suurimmista riskipääomayrityksistä ja sijoitusyhtiöistä. Tässä on Alibaban menestystarina.

Yrityksen kohokohdat

Yrityksen nimi Alibaba

Päämaja Hangzhou, Kiina
Perustajat Jack Ma, Joseph C. Tsai, Cathy Zhang, Trudy Dai, Peng Lei, Simon Xie, Jin Yuanying, Jianhang Jin, Jane Jiang, Eddie Wu, Ma Changwei, Tony Yiu, Zhou Yuehong, Shi Yufeng, James Sheng, Lou Wensheng, Han Min ja Toto Sun
Perustettu 4 huhtikuuta 1999
Arvostus 310,41 miljardia dollaria (tammikuu 2023)
Verkkosivusto alibaba.com

Alibaba – Tietoja
Alibaba – perustajat ja tiimi
Alibaba – Startup Story
Alibaba – Liiketoimintamalli
Alibaba – tulomalli
Alibaba – Tunnuslause, iskulause ja logo
Alibaba – Rahoitus ja sijoittajat
Alibaba – Kasvu
Alibaba – Kilpailijat
Alibaba – Tulevaisuuden suunnitelmat

Alibaba – Tietoja

Alibaba Group Holding Limited tunnetaan myös nimellä Alibaba Group. Tämä on kiinalainen monikansallinen teknologiayritys. Se on maailman suurin verkkokauppayritys. Yhtiö on jo tehnyt ennätyksen Kiinan sinkkupäivän 2018 painoksessa.Alibaba – perustajat ja tiimi

Jack Ma, Joseph C. Tsai, Cathy Zhang, Trudy Dai, Peng Lei, Simon Xie, Jin Yuanying, Jianhang Jin, Jane Jiang, Ma Changwei, Eddie Wu, Toto Sun, Shi Yufeng, Zhou Yuehong, Lou Wensheng, Han Min ja Tony Yiu ovat Alibaba-yhtiön perustajia.

 • Jack Ma on Alibaba-konsernin perustaja ja entinen toimitusjohtaja. Hän on kiinalainen liikemagnaatti, hyväntekijä ja sijoittaja.
 • Joseph C. Tsai on myös Alibaba-ryhmän perustaja. Hän on taiwanilaissyntyinen kanadalainen miljardööri liikemies ja hyväntekijä.
 • Cathy Zhang on yrityksen perustaja. Hän on Jack Ma:n vaimo ja entinen kiinalainen opettaja.
 • Trudy Dai on perustajatiimin jäsen. Hän liittyi yrityksen palvelukseen alusta alkaen. Tammikuusta 2017 lähtien hän on toiminut tukkumarkkinoiden johtajana.
 • Peng Lei on yksi yrityksen perustajista. Hänet tunnetaan myös nimellä Lucy Peng. Hän on kiinalainen miljardööri liikenainen.
 • Simon Xie on myös Alibaba-ryhmän perustaja. Ennen Alibaba-ryhmään liittymistään hän suoritti insinööritutkinnon Shenyangin yliopistosta.
 • Jin Yuanying on toinen Alibaba Groupin ja Taobaon perustaja. Hän on vastannut molemmista edellä mainituista yrityksistä.
 • Jianhang Jin liittyi Alibaba-ryhmään alussa perustajajäsenenä. Hän on toiminut yhtiön toimitusjohtajana elokuusta 2014 lähtien.
 • Jane Jiang on yrityksen perustajajäsen. Tällä hetkellä Jane Jiang on yhtiön varatoimitusjohtaja.
 • Eddie Wu on yksi yrityksen perustajista. Eddie Wu on Senior Vice President. Eddie Wu hoitaa kolmea yrityksen liiketoimintayksikköä.
 • Ma Changwei on myös yrityksen perustaja. Ma Changwei on sijoittaja ja johtaja Taobao Product Technology Centerissä.
 • Tony Yiu on yksi yrityksen perustajista. Kansainvälisessä liiketoimintayksikössä hän vastasi IDC:n toiminnasta ja ylläpidosta.
 • Zhou Yuehong on myös yrityksen perustaja. Hän opiskeli Hangzhou Dianzi -yliopistossa.
 • Shi Yufeng on Taobaon perustaja. Hän on yksi Alibaba-ryhmän alkuperäisistä perustajista.
 • James Sheng on yrityksen perustaja. James Sheng on yrityksen varatoimitusjohtaja.
 • Lou Wensheng on jälleen yksi yrityksen alkuperäisistä perustajista. Alussa hän vastasi virallisen verkkosivuston suunnittelusta.
 • Han Min on myös yrityksen perustaja. Hän on entinen Etelä-Korean puolustusministeri.
 • Toto Sun on myös yhtiön alkuperäinen jäsen.

Alibaba – Startup Story

Jack Ma aloitti Alibaba-ryhmän muiden kanssa 17 alkuperäistä perustajaa. Vuonna 1999 hän perusti tukkukaupan verkkokauppapaikan nimeltä Alibaba. Kiinalainen yritys kukoisti yhdeksi maailman arvokkaimmista yrityksistä. Nyt maailma tuntee Alibaban. Kun Alibaba aloitti, Intiassa ei ollut mitään tällä alalla. 2000-luvun aamunkoitto näytti olevan onnekas Alibaballe. Se kasvoi sekä investoi. Se hyötyi tiukoista Internetin valvontakäytännöistä. Tarina näyttää siltä, ​​​​että Alibaba kasvoi pienestä asunnosta globaaliksi verkkokaupan jättiläiseksi.Alibaba – Liiketoimintamalli

Yhtiö toimii a välittäjä ostajien ja myyjien välillä verkossa. Se helpottaa tavaroiden myyntiä. Suurin osa myyjistä on pieniä kauppiaita. Alibaba palvelee lähes kaikkia tunnettuja suuria brändejä. Asiakaskokemus on iso asia yritykselle. Myyjät eivät voi toimittaa myytyjä tuotteita. Yritys veloittaa kauppiaalta maksun saadakseen heidän listauksensa korkeammalle hakutuloksissa. Yritys on dominoinut kauppatilaa Kiinassa, mutta sillä ei ole fyysistä kauppaa missään.

Alibaba – tulomalli

Alibaban liikevaihto tulee vähittäiskaupan sähköisestä kaupankäynnistä ja siihen liittyvistä markkinapalveluista Kiinassa. Yhtiö keräsi tuloja 134,567 dollaria miljardia vuonna 2022a Kasvua 22,91 prosenttia vuodesta 2021 alkaen. Se veloittaa palkkiot prosentteina myytyjen tavaroiden kauppaarvosta. Kiinan tukkumyynnin ja muiden tuottojen odotetaan olevan noin 12 % kokonaisliikevaihdosta. Kiinan kulutus kasvattaa tukkukaupan ja logistiikkapalveluiden tuloja.

Ensimmäisen Alibaba-työilmoituksen tunnuslause oli Jos en minä, niin kuka? Se ei ole kysymys vaan velvollisuus. Sananlasku osoittaa tässä omistajuuden tunteen.

Alibaba-logolla on kaksi kirjasintyyppiä. Se on tyytyväisen asiakkaan kasvot. Sisällä oleva henkilö hymyilee.

Alibaba – Rahoitus ja sijoittajat

Yhtiö oli kerännyt summan 8,9 miljardia dollaria 16 rahoituskierroksen aikana.

Päivämäärä Tapahtuman nimi Kerätyt rahat Pääsijoittajat

2. kesäkuuta 2016 Listautumisannin jälkeinen osake 1 miljardia dollaria
10. maaliskuuta 2016 IPO:n jälkeinen velka 3 miljardia dollaria
1. elokuuta 2014 Venture kierros
1. huhtikuuta 2014 Jälkimarkkinat 100 miljoonaa dollaria
9. lokakuuta 2013 Jälkimarkkinat
1. lokakuuta 2013 Jälkimarkkinat
4. maaliskuuta 2013 Jälkimarkkinat
1. syyskuuta 2012 Private Equity -kierros 2 miljardia dollaria Kiinan investointiyhtiö
22. syyskuuta 2011 Private Equity -kierros 1,6 miljardia dollaria DST Global, Silver Lake
13. syyskuuta 2011 Jälkimarkkinat

Alibabaa rahoittaa 32 sijoittajaa. GIC ja Temasek Holdings ovat viimeaikaisia ​​sijoittajia.

Alibaba – Kasvu

Yritys on asettanut itsensä portiksi kiinalaisille kuluttajille. Yritys jatkaa kasvuaan. Sillä oli yli 903 miljoonaa käyttäjää vuoden 2022 ensimmäisellä neljänneksellä, ja määrä kasvaa.

Alibaba – Kilpailijat

Yrityksen pääkilpailijat ovat Amazon, Tencent, Huaweija China Mobile.

 • Amazon on teknologiayritys. Se keskittyy sähköiseen kaupankäyntiin, pilvipalveluihin, digitaaliseen suoratoistoon ja tekoälyyn.
 • Tencent on myös kiinalainen monikansallinen yritys. Se on erikoistunut Internetiin liittyviin palveluihin ja tuotteisiin, tekoälyyn ja teknologiaan.
 • Huawei on johtava tieto- ja viestintäteknologiaa tarjoava alusta.
 • China Mobile on mobiilipuhelin- ja multimediapalveluita tarjoava yritys. Valtakunnallisen matkaviestinverkkonsa kautta Manner-Kiinassa ja Hongkongissa.


Alibaba – Tulevaisuuden suunnitelmat

Yhtiön tavoitteena on tavoittaa 2 miljardia maailmanlaajuista kuluttajaa vuoteen 2036 mennessä. Yhtiö odottaa myös yli 100 miljoonan työpaikan luomista. Ja tukea myös pieniä ja keskisuuria yrityksiä.

UKK

Mikä on Alibaba?

Alibaba Group on kiinalainen monikansallinen holdingyhtiö, joka on erikoistunut sähköiseen kaupankäyntiin, vähittäiskauppaan, Internetiin ja teknologiaan.

Onko Alibaba suurempi kuin Amazon?

Alibaba on toisella sijalla yli 304,1 miljardin dollarin markkina-arvollaan, kun taas Amazon (1 biljoonan dollarin markkina-arvo) on maailman johtavien suurten verkkokauppayritysten joukossa ensimmäinen.

Milloin Alibaba perustettiin?

Alibaban perustivat vuonna 1999 18 henkilöä.

Mikä on Alibaban intialainen versio?

TradeIndia on intialainen versio Alibabasta.

Onko Alibaba kielletty Intiassa?

Kyllä, Alibaba-markkinapaikka on kielletty Intiassa kiinalaisten sovellusten kiellolla maassa.

🔥 Empfohlen:  25 parasta sivustoa, kuten Alibaba, ostaa tai myydä tuotteita