Gekissimo.net - Opi ansaitsemaan rahaa webilläsi Internetissä!

Alibaba vs Aliexpress: kumpi on halvempaa dropshippingille?

Seuraava artikkeli auttaa sinua: Alibaba vs Aliexpress: kumpi on halvempaa dropshippingille?

Alibaba vai Aliexpress: kumpi on parempi ja halvempi dropshippingille?

Tämä on yksi kysymys, jota monet dropshipping-alalle haluavat ihmiset kysyvät. Toinen yleinen kysymys, jonka näemme ihmisten kysyvän verkossa, on: Ovatko Alibaba ja Aliexpress samat?

Aluksi Alibaba ja Aliexpress ovat kaksi suosittua markkinapaikkaa, jotka yhdistävät jälleenmyyjät ja kuluttajat tuotteiden toimittajiin ja valmistajiin.

Ne molemmat omistaa sama emoyhtiö, Alibaba Group. Alibaba-konserni on Kiinan sähköisen kaupankäynnin ykkösmaa, jolla on noin 50 % markkinaosuudesta.

Se on suurin piirtein ainoa asia, joka niillä on yhteistä, koska molemmat alustat toimivat eri tavalla ja niillä on vastakkaisia ​​liiketoimintamalleja.

Tässä viestissä suoritamme rinnakkaisen vertailun Aliexpressin ja Alibaban välillä, jotta voit ymmärtää niiden erot ja tietää, mikä on paras yrityksellesi.

Tässä on yleiskatsaus siitä, mitä aiomme kattaa:

Aloitetaan jo

Ero Alibaban ja Aliexpressin välillä

Aloitetaan Alibabasta.

Alibaba palvelee B2B-yrityksiä, jotka haluavat ostaa irtotavarana tukkuhinnoilla. Usein on olemassa raja, joka sinun on ylitettävä tilauksesi kanssa saadaksesi tukkuhinnan. Alibaba kutsuu tätä rajaa Minimitilausmääräksi.

Aliexpress puolestaan ​​​​on B2C-markkinapaikka, josta melkein kuka tahansa voi ostaa ilman rajoituksia. Ei minimitilausmäärän rajoituksia. Tämä tekee siitä ihanteellisen aloitteleville dropshippereille pienellä budjetilla ja yksittäisille ostajille.

Tarkastellaan nyt lähemmin molempia alustoja, jotta ymmärrät paremmin, miten ne eroavat toisistaan.

Mikä on Alibaba?

Alibabaa ei pidä sekoittaa Alibaba-konserniin, sillä se on verkkokauppaalusta, joka yhdistää toimittajat ja valmistajat tukkuostajien kanssa. Alibaballa on tällä hetkellä toimintaa yli 190 maassa, ja sillä on yli 150 000 myyjää.

Valmistajat, jotka haluavat hankkia osia ja materiaaleja tuotantoa varten, voivat tehdä sen Alibabassa. Alibabasta voit ostaa myös puolivalmiita tuotteita kilpailukykyiseen hintaan.

Tämän lisäksi voit ostaa Alibabasta teollisuuskemikaaleja, muovia, kumia, toimistotarvikkeita, kaikenlaisia ​​sähkölaitteita, ajoneuvoja ja kuorma-autoja, autonosia ja paljon muuta. Voit ostaa kirjaimellisesti kaiken Alibabasta.

Alibaba vs Aliexpress

Lisäksi Alibaba helpottaa yhteydenotot toimittajiin. Löydät nämä toimittajat alueen, tuotekategorian tai suoraan nimen perusteella.

Alibaba tarjoaa tilaussuojan jokaiselle tekemällesi tilaukselle. Tämä varmistaa, että saat korkealaatuiset tuotteet oikeaan aikaan. Tästä lisää lähiaikoina.

Tilaussuojan lisäksi Alibaballa on vankka maksuratkaisu. Voit halutessasi maksaa tilauksesi luottokortilla, pankkisiirrolla, Western Unionilla jne.

Alibaban tärkeimmät ominaisuudet

Alibaba on täynnä monia ominaisuuksia, jotka tekevät verkkokaupan ostamisesta ja myymisestä saumatonta. Tässä muutama niistä:

 • Tarjouspyyntö (RFQ): Lähetät tilauspyynnön. Toimittajat tekisivät siitä tarjouksen jättämällä tarjouksen, jonka jälkeen valitset toimittajan, jonka kanssa työskentelet.
 • CRM-työkalu, joka auttaa sinua koordinoimaan tilauksiasi
 • Tilausten seurantaominaisuus
 • Toimittajan taustan tarkistusominaisuus
 • Viestikeskus
 • Liiketoimien ja logistiikan seuranta

Alibaba antaa sinun perustaa ostajan ja myyjän tilin samasta paikasta, ja voit vaihtaa niiden välillä halutessasi.

Sinun on kirjauduttava toimittajajäsenyyteen voidaksesi myydä alustalla.

Kuinka Alibaba toimii?

Jos haluat myydä tai ostaa Alibabassa, sinun on rekisteröitävä tili. Kirjautumisprosessi on yksinkertainen ja kestää vain noin minuutin – sinun ei tarvitse odottaa tilin hyväksyntää.

Kun olet luonut tilisi, sinun tulee seuraavaksi löytää toimittaja.

🔥 Empfohlen:  NordVPN vs PIA vertailu 2023: kumpi on parempi?

Tässä on pari tapaa edetä. Yksi on tarjouspyynnön lähettäminen. Tätä varten sinun on annettava ostettavan tuotteen nimi. Sinun on myös annettava haluamasi hankintatyyppi, ostettavien tuotteiden määrä ja muut asiaankuuluvat tiedot, jotta tavarantoimittajat ymmärtävät, mitä etsit.

Alibaba vs Aliexpress dropshippingille

Jos et halua käyttää RFQ-vaihtoehtoa, voit etsiä toimittajat heidän sijaintimaansa perusteella. Alibaballa on toimittajia yli 100 maasta.

Jos mikään niistä ei näytä toteuttamiskelpoiselta vaihtoehdolta, voit löytää toimittajia etsimällä tuotetta, jota aiot ostaa. Näet “Ota yhteyttä toimittajaan” -painikkeen hakutulossivulla, kun teet niin.

Alibaba tai Aliexpress dropshippingille

Milloin Alibabaa käytetään?

Alibaba on oikea paikka, jos haluat ostaa tuotteita suuria määriä ja halvemmalla.

Mikä on Aliexpress?

Aliexpress

Aliexpress on verkkokauppa, joka palvelee pääasiassa yksittäisiä ostajia. Tämä tarkoittaa, että voit kätevästi ostaa vain kenkäparin Aliexpressistä ottamatta yhteyttä mihinkään toimittajaan. Aliexpressillä ei ole vähimmäistilausrajoituksia.

Mutta tämä ei tarkoita, että et voi ostaa Aliexpressistä irtotavarana kilpailukykyiseen hintaan. Aliexpressin avulla voit ottaa yhteyttä alustan myyjiin ja järjestää tukkukauppoja. Vain, että hinnat eivät ehkä ole yhtä kilpailukykyisiä kuin Alibaban.

Aliexpressillä on valtava valikoima kulutustavaroita autoista, miesten ja naisten muotista, tietokoneista ja puhelimista, toimistotarvikkeista vain muutamia mainitakseni.

Aliexpressin tärkeimmät ominaisuudet

 • Tilauskeskus valvoa odottavia, maksamattomia, lähetettyjä ja valmiita tilauksiasi.
 • Riitojen ratkaisu.
 • Kuponkikeskus, jossa voit metsästää kuponkeja.
 • Viestikeskus, joka seuraa yhteydenpitoasi myyjien ja toimittajien kanssa.
 • Kuluttajansuoja.
 • Yksityiskohtainen raportointi.

Kuinka Aliexpress toimii

Aliexpress toimii samalla tavalla kuin Alibaba. Ensin sinun on rekisteröitävä ilmainen tili, joka kestää noin minuutin.

Kun tilisi on luotu onnistuneesti, seuraava vaihe on etsiä tuotetta, jonka haluat ostaa. Sekin on helppoa; sinun tarvitsee vain kirjoittaa tuotteen nimi hakupalkkiin tai etsiä tuote kategorioiden avulla.

Jos haluat myydä Aliexpressissä, sinun on luotava myyjätili. Muista, että sinua pyydetään toimittamaan taloudelliset ja oikeudelliset asiakirjat yrityksesi luonteen vahvistamiseksi.

Kuinka Aliexpress toimii

Aliexpressissä myyminen ei maksa mitään; sinulta veloitetaan vain maksu – yleensä 5–10 % myyntihinnasta – jokaisesta suorittamastasi myynnistä.

Milloin käyttää Aliexpressiä

Aliexpress on erinomainen valinta, jos haluat ostaa pieniä määriä. Tai ehkä silloin, kun haluat ostaa tuotteen testaustarkoituksiin ennen suurempien erien ostamista.

Alibaba vs Aliexpress: Yksityiskohtainen vertailu

Nyt kun tiedät, mistä Alibaba ja Aliexpress ovat ja miten ne toimivat, verrataan kahta markkinapaikkaa nähdäksesi kumpi on parempi ja halvempi.

Vertaamme niitä seuraavien perusteella:

Alibaba vs Aliexpress: Hinnoittelu

Ensinnäkin Alibaba ja Aliexpress ovat molemmat vapaasti käytettävissä riippumatta siitä, mitä haluat tehdä: ostaa tai myydä.

Molemmissa alustoissa on paljon työkaluja ja ominaisuuksia, jotka tekevät myynnistä saumattoman kokemuksen.

Jos haluat ostaa halvemmalla, Alibaba on ehdottomasti oikea paikka. Parasta on, että Alibaban tuotteiden hinnat ovat neuvoteltavissa ja kilpailukykyisiä. Lisäksi voit saada useita tarjouksia eri myyjiltä ja valita budjettiisi sopivan.

Mutta sinun on ostettava suuria määriä nauttiaksesi alhaisemmista hinnoista Alibabassa. Jotkut myyjät saattavat pyytää sinua todistamaan, että olet liiketoimintayksikkö, ennen kuin myyt tukkuhinnoilla.

Aliexpress toisaalta ei ole yhtä halpa kuin Alibaba. Tämän etuna on, että sinun ei tarvitse ostaa suuria määriä.

🔥 Empfohlen:  Writesonic vs. Copy.AI – kumpi on parempi sisällön kirjoittamiseen?

Alibaba tai Aliexpress Dropshippingille

Alibaba ja Aliexpress ovat molemmat hyviä vaihtoehtoja dropshippingille. Päätös kumpi valita riippuu siitä, kuinka pitkälle olet mennyt dropshippingissä.

Aluksi Aliexpress on parempi vaihtoehto. Syynä on, että sinua ei pakoteta ostamaan Aliexpressistä irtotavarana. Lisäksi Aliexpress sisältää paljon markkinointityökaluja, jotka on erityisesti suunniteltu dropshippereille.

Hienoa on, että voit helposti tuoda tuotteita Aliexpressistä Oberlo Chrome Extension -laajennuksella suoraan Shopify-kauppaasi.

Veteraani dropshippereille Alibaba on paljon kannattavampi vaihtoehto, koska siellä hinnat ovat alhaisemmat. Ongelmana on kuitenkin se, että Alibaban dropshipping-ominaisuudet ovat rajalliset.

Sellaisenaan sinun on parempi pysyä Aliexpressissä.

Alibaba vs Aliexpress: Toimitus

Toimitus on tärkeä osa sähköistä kaupankäyntiä, ja se voi tehdä tai tuhota yrityksesi. Kuinka Alibaba ja Aliexpress käsittelevät toimituksia?

Alibabasta alkaen online-markkinapaikka tarjoaa sinulle mahdollisuuden lähettää tilauksesi lentoteitse tai meritse. Sillä on toimitus palveluportaali josta voit löytää huolitsijoita ja kuriiriyrityksiä ja ottaa heihin yhteyttä ilman stressiä.

Alibaba Shipping

Tältä portaalilta löydät toimitusratkaisujen tarjoajat tuotetyypin, luokan, sijaintimaan, lähtöpäivän, lähetystyypin, vähimmäis- ja enimmäistilausmäärän sekä toimittajatyypin perusteella.

Vaihtoehtoisesti voit käyttää Alibaba Freightia, digitaalista rahtialustaa, jossa voit vertailla toimitushintoja, seurata lähetystäsi ja saada tarjouksia varustamoilta.

Saatat kiinnostaa sinua tietää, että Alibaba antaa sinun toimittaa saumattomasti Amazon FBA:lle.

Mitä tulee kustannuksiin, toimitus voi olla melko kallista Alibabassa. Yhden kilogramman tuotteen toimitus Kiinasta Yhdysvaltoihin voi maksaa sinulle 1 000 dollarin pohjoispuolella.

Alibaba vs Aliexpress

Saapumisaika Alibaballe voi olla hieman pitkä – tyypillisesti jopa 60 päivää – varsinkin jos lähetät meren kautta.

Toimittaminen Alibabassa on järkevämpää, kun ostat irtotavarana.

Tarjoaako Alibaba ilmaisen toimituksen? Kyllä, mutta tämä riippuu toimittajasta tai valmistajasta, jolta ostat.

Okei, tarpeeksi sanottu Alibabasta, käännytään nyt Aliexpressiin.

Useimmat Aliexpressin myyjät tarjoavat ilmaisen toimituksen. Ilmaisen toimituksen tyypillinen toimitusaika on noin kuukausi. Jos et voi odottaa niin kauan, voit valita DHL- tai UPS-toimituksen. Ne kestävät yleensä yhdestä kahteen viikkoa.

Aliexpressin toimituskulut riippuvat suurelta osin toimituskohteesta ja myyjästä. Sitä tuskin koskaan korjataan.

Alibaba vs Aliexpress: Kumpi on helpompaa?

Haluat työskennellä helppokäyttöisen verkkokauppa-alustan kanssa. Tämä ei ainoastaan ​​tee elämästäsi stressitöntä, vaan se auttaa myös säästämään paljon aikaa.

Molemmilla Alibaballa ja Aliexpressillä on käyttäjäystävälliset käyttöliittymät, joissa on helppo navigoida. Koska Alibaba kuitenkin suuntautuu enemmän tukkumyyntiin, voi kestää hetken ennen kuin kokeilet sitä ensimmäistä kertaa.

Kuluttajakeskeisenä Aliexpressin kanssa on helpompi tavoittaa, joten saatat olla helpompi käyttää.

Alibaba vs Aliexpress: Ostajan suoja

Mikään ei voi olla ärsyttävää, kun hankit tuotteen, joka on erilainen kuin ostamasi. Tai vielä pahempaa, ostat huonolaatuisen tuotteen ja hankit sen odotettua myöhemmin.

Onneksi Alibaba ja Aliexpress tarjoavat ostajalle suojan suojautuakseen tältä.

Alibaba kutsuu tätä ominaisuutta Kaupan vakuutus. Olet kuitenkin oikeutettu tähän suojaan vain, kun ostat Trade Assurance -toimittajalta ja suoritat maksun Alibaban kautta. Trade Assurance Alibabassa ei maksa mitään.

🔥 Empfohlen:  Primark vs M&S - kumpi on parempi, 2023 arvostelu

Trade Assurance -suojalla voit pyytää hyvitystä 30 päivän kuluessa viallisen tuotteen vastaanottamisesta.

Aliexpressissä voit hakea hyvitystä, jos myyjä lähettää sinulle viallisia tuotteita. Palautuspyynnön voi jättää 15 päivän kuluessa tuotteen vastaanottamisesta.

Jos tuotteella on Aliexpress-suojaus, jota kutsutaan takuuksi aitoksi, saat myös takaisin toimitukseen käyttämäsi summan.

Alibaba vs Aliexpress: Asiakaspalvelu

Asiakaspalvelun tulee olla listan kärjessä päätettäessä, minkä markkinapaikan kanssa haluat työskennellä. Kuinka hyviä Alibaban ja Aliexpressin asiakaspalvelu ovat?

Alibaballa on riitojenratkaisukeskus, jossa voit lähettää kauppakiistasi ja ratkaista ne. Tämän lisäksi verkkokaupan jättiläinen mahdollistaa myös sähköpostin lähettämisen tavarantoimittajille tai keskustelun heidän kanssaan.

Siellä on myös ohjekeskus, josta löydät opetusohjelmia ja ohjedokumentteja kaikista alustan käytössä mahdollisesti ilmeneviin ongelmiin.

Aliexpressillä on myös ohjekeskus, josta löydät vastaukset kaikkiin alustaa käyttäviin vikoja koskeviin kysymyksiin.

Kuten arvata saattaa, tarjolla on live-chat-ominaisuus, joka on käytettävissä 24/7.

UKK

Tässä on joitain yleisiä kysymyksiä, joita ihmiset usein kysyvät Alibabasta ja Aliexpressistä

Onko Alibaba sama kuin Aliexpress?

Ei oikeastaan. Vaikka molemmat alustat ovat saman emoyhtiön omistamia, ne eroavat monella tapaa. Merkittävin ero on, että Alibaba soveltuu paremmin tukkukauppaan, kun taas Aliexpress sopii kuluttajille.

Onko Alibaba Amazonin omistuksessa?

Ei, ei kaukaa

Onko Alibaba laillinen ja turvallinen?

Alibaba on erittäin turvallista ostaa ja myydä. Useimmat alustan myyjät ovat tarkastettuja myyjiä, joilla on pitkäaikainen maine laadusta.

Voinko ostaa Alibabasta?

Kyllä sinä voit. Mutta Alibabasta ostaminen on järkevää, jos ostat suuria tukkumääriä.

Ovatko kaikki Aliexpress-tuotteet Kiinasta?

Suurin osa Aliexpressissä myydyistä tuotteista on peräisin Kiinan toimittajilta ja valmistajilta, kun taas osa tulee muista maista, kuten Intiasta.

Onko turvallista ostaa Aliexpressistä?

Aliexpress tarjoaa ostajalle suojan varmistaakseen, että ostat vain laadukkaita tuotteita ja toimitat ne kotiovellesi ajoissa.

Johtopäätös

Alibaba ja Aliexpress ovat kaksi hienoa verkkokauppa-alustaa, joilla voit ostaa tai myydä tuotteita. Ne eroavat kuitenkin monin tavoin, ja toivottavasti olet jo nähnyt erot.

Jos aiot aloittaa dropshipping-yrityksen – tai sinulla on sellainen jo käynnissä – Aliexpress on paras vaihtoehto.

Onko sinulla vaikeuksia muuttaa verkkosivustosi kävijöistä asiakkaita? Adoric voi auttaa.

Adoricin avulla voit helposti luoda silmiinpistäviä ponnahdusikkunoita saadaksesi vierailijoiden sähköpostit, mainostaa erikoismyyntiäsi ja vähentää ostoskorin hylkäämistä.

Mikset vie Adoricia pyöräilemään ja katsomaan asioita itse?