Gekissimo.net - Opi ansaitsemaan rahaa webilläsi Internetissä!

Amazon keskeyttää voittoa tavoittelemattomien järjestöjen ohjelmat: Kriisin aikana yritykset tarkastelevat, kuinka sosiaaliset vaikutukset voidaan sovittaa yhteen liiketoimintaan

Seuraava artikkeli auttaa sinua: Amazon keskeyttää voittoa tavoittelemattomien järjestöjen ohjelmat: Kriisin aikana yritykset tarkastelevat, kuinka sosiaaliset vaikutukset voidaan sovittaa yhteen liiketoimintaan

Tällä viikolla Amazon ilmoitti sidosryhmille, että yksi sen sosiaalisten vaikutusten ohjelmista, AmazonSmile-ohjelmajoka tukee voittoa tavoittelemattomia järjestöjä lahjoittamalla prosenttiosuuden ostajien ostoarvosta, sulkeutuu pian.

Yhtiö perusteli päätöstä toteamalla, että ohjelman vaikutus ei kasvanut odotetusti 10 vuoden jälkeen ja että “niin monella tukikelpoisella organisaatiolla – maailmanlaajuisesti yli miljoonalla – kykymme vaikuttaa usein hajaantui liian vähälle.” Ilmoitus tulee keskellä lomautuksia yrityksessä ja rekrytoinnin jäädyttämistä.

Pääkysymys sidosryhmiltä päätöksestä on: Miten tämäntyyppiset säästötoimenpiteet liittyvät toisiinsa? Mitä voidaan tehdä vaikuttavuuden säilyttämiseksi myös kriisiaikoina?

Kerron näkemykseni kanssasi alla.

Saman kolikon kaksi puolta

Ensinnäkin, kun otetaan huomioon talouden skenaario, Amazonin päätös sulkea AmazonSmile-ohjelma viittaa siihen, että yritys yrittää suunnata ponnistelujaan ja resurssejaan uudelleen. Valitettavasti yhteiskuntavastuusta puhuttaessa tämä menee usein bisnessuodattimien läpi.

Tästä syystä meillä on tässä tilanteessa kaksi näkökulmaa: Amazonin ja voittoa tavoittelemattomien edunsaajien näkökulma.

Amazon

Amazon ei leikkaa kaikkia sosiaalisia vaikutuksia koskevia aloitteitaan. Päinvastoin, minun käsitykseni mukaan yritykset ovat yleisesti ottaen tietoisia sosiaaliseen muutokseen sitoutumisen tärkeydestä, ja sijoittajat ja markkinat ovat usein vastuussa tästä.

Samaan aikaan kaikille yrityksille ja erityisesti suurille ja vaikutusvaltaisille yrityksille, kuten Amazonille, seuraukset yritysten tarpeisiin kohdistuvista sosiaalisista vaikutuksista ovat rakenteellisia ja tuottavat jonkin verran tuottoa. Analyysissani tilanteesta, vaikka AmazonSmile-ohjelmalla on sosiaalinen vaikutus, se ei ehkä tuota merkityksellistä muutosta tai tuottoa Amazonille.

Miksi näen asian näin? Tässä ovat kysymykset, joita esitän itselleni:

  • Voiko AmazonSmile-ohjelma kasvattaa yrityksen myyntiä pelkällä halulla lahjoittaa johonkin tarkoitukseen? Luultavasti ei.
  • Onko AmazonSmile tarpeeksi helppo olla olemassa vähällä vaivalla? Jälleen, luultavasti ei. Yrityksen on investoitava rahaa ja resursseja ohjelmaan, mukaan lukien järjestelmän saaminen toimimaan, tukea järjestöille ja kuluttajille, resurssien kohdentaminen ja tietysti valtava markkinointiponnistelu tehdäkseen aloitteesta tunnetuksi ja hyödylliseksi.
  • Ovatko voittoa tavoittelemattomien järjestöjen tulokset ja investoinnit linjassa Amazonin vaikutusalueiden kanssa? Joissakin tapauksissa kyllä, mutta tässä ohjelmassa Amazon tarjoaa yleistä tukea, eikä se toimi tiettyjen liiketoimintatarkoituksiin ja syiden kanssa.
🔥 Empfohlen:  Intian 10 parasta Analytics-yritystä

Voittoa tavoittelemattomat järjestöt

Toisaalta jotkut voittoa tavoittelemattomat organisaatiot puolustavat AmazonSmilen merkitystä. Esimerkiksi SquirrelWood Equine Sanctuary on saanut noin 9 400 dollaria ja väittää, että sillä on ollut valtava ero.

Toinen organisaatio Cat’s Meow on saanut noin 4 000 dollaria lahjoituksia muutaman vuoden aikana ja se on kattanut kulut, kun lahjoitukset jäivät vähäisiksi.

Vaikka AmazonSmilen tukemien voittoa tavoittelemattomien järjestöjen reaktiot ovat ymmärrettäviä, suuren yrityksen kumppanuus voi vaikuttaa paitsi lahjoituksiin myös kolmannen sektorin näkyvyyteen ja strategiaan.

On aika laskea uudelleen reitti sosiaaliseen vaikutukseen

AmazonSmile on ehdottomasti ohjelma, joka vaikuttaa voittoa tavoittelemattomiin organisaatioihin ja auttaa niitä. Se on selvää vain katsomalla annettuja esimerkkejä. Tällä hetkellä on kuitenkin selvää, että Amazonin on saavutettava tiettyjä tavoitteita pelkän sosiaalisen vaikutuksen aiheuttamisen lisäksi. Tässä tapauksessa sosiaaliset vaikutukset on sovitettava yhteen liiketoiminnan tavoitteiden kanssa.

Viime vuonna, vuonna 2022, keskimääräinen lahjoitus hyväntekeväisyyteen oli noin 230 dollaria. Jopa järjestöille, joihin ohjelma vaikuttaa ja jotka ovat kiitollisia siitä, Amazonin kokoiselle yritykselle tämä summa ei ole tarpeeksi merkittävä, kun otetaan huomioon kaikki ohjelman käynnistämiseen liittyvät toimet. Tästä syystä yhtiö on ilmoittanut, että se “jatkoa jatkaa ja investoimista muille alueille, joilla se voi tehdä merkityksellisiä muutoksia”.

Yhtiö jatkaa sosiaalisen vaikuttamissitoumuksensa täyttämistä investoimalla haavoittuvien ryhmien insinöörikoulutukseen, lahjoittamalla yhteisölle, hyödyntämällä logistiikkaa luonnonkatastrofien tukena ja muilla aloitteilla.

Itse asiassa kaikki yrityksen mainitsemat toimet osoittavat jäsennellymmän polun kohti ympäristön, sosiaalisen ja hallinnon (ESG) tavoitteita, jotka ovat yhteensopivia niiden alueiden kanssa, joilla Amazonilla voi olla kielteisiä vaikutuksia. Joidenkin aloitteiden lopettaminen on myös strategia reitin korjaamiseksi, ja se on liike, joka näkyy muissa yrityksissä tänä kriittisenä taloudellisena hetkenä.

Amazonin mukaan yhtiö on meneillään siirtymäprosessissa jatkaakseen jonkinlaisen tuen tarjoamista voittoa tavoittelemattomille kumppaneilleen.

🔥 Empfohlen:  Ilmainen joukko sosiaalisen median kuvakkeita – Rivet Social

Yrityksen tekemät toimenpiteet ovat tapa käsitellä päätöstä hyvien käytäntöjen avulla. Mielestäni on kuitenkin kaksi asiaa, joita voidaan parantaa:

  • Edistä näiden järjestöjen näkyvyyttä tällä hetkellä viestintä- ja markkinointikampanjoilla kannustaaksesi suoria lahjoituksia.
  • Sitouta Amazonin työntekijät vapaaehtoistoimintaan järjestöjen kanssa, jotta he voivat jakaa tietoa ja asiantuntemusta varojen keräämisestä.

Sosiaalisesti vaikuttavien aloitteiden tulisi myös antaa yhteisöille ja voittoa tavoittelemattomille järjestöille tietoa ja työkaluja, jotta ne voivat jatkaa vaikuttamista myös kumppanuuden jälkeen. klo Rock-sisältöEsimerkiksi otamme käyttöön digitaalisen markkinoinnin kiihdytysohjelman voittoa tavoittelemattomille järjestöille, jotka keskittyvät Brasiliassa aliedustettujen ryhmien koulutukseen ja työllistettävyyteen. Näin nämä organisaatiot voivat löytää omia tapojaan skaalata vaikutustaan ​​pitkällä aikavälillä digitaalisen läsnäolotiedon avulla.

Voittoa tavoittelemattomille järjestöille on tärkeää käyttää tätä tilannetta yhteydenpitoon muiden yritysten, mukaan lukien pk-yritysten, kanssa, pyytää tukea ja keskustella avoimesti sosiaalisesta yritysvastuusta.

Luo ehdotuksia ja kumppanuuksia, jotka yhdistävät asiasi yrityksiin, jotka vaikuttavat suoraan taisteluisi. Jos voittoa tavoittelematon järjestösi esimerkiksi pelastaa eläimiä, hae tukea lemmikkikaupoista, lemmikkieläinten ruokayhtiöistä ja vastaavilta teollisuudenaloilta. Tee tästä tilanteesta mahdollisuus verkostoitumiseen ja uusiin mahdollisuuksiin!

Nyt enemmän kuin koskaan yritykset ovat kiinnostuneita todellisesta sosiaalisesta vaikutuksesta ja ovat valmiita jakamaan tämän tavoitteen voittoa tavoittelemattomien organisaatioiden kanssa. On aika löytää täydellinen pari, sillä sosiaalisilla vaikutuksilla on paikkansa liiketoiminnassa. On välttämätöntä, että molemmat osapuolet (yritykset ja kansalaisjärjestöt) löytävät linjaukset, tavoitteet ja oikeat kumppanuudet.

Table of Contents