Gekissimo.net - Opi ansaitsemaan rahaa webilläsi Internetissä!

AMD iskee Nvidiaan väittäen paremmuutta yhdellä keskeisellä tavalla

Seuraava artikkeli auttaa sinua: AMD iskee Nvidiaan väittäen paremmuutta yhdellä keskeisellä tavalla

AMD:n laatiman uuden kaavion mukaan AMD:n Radeon RX -näytönohjaimet tarjoavat paljon paremman suorituskyvyn dollaria kohden kuin Nvidian RTX 3000 -sarja.

Kaaviossa verrataan koko AMD Radeon RX 6000 -mallistoa ja verrataan sitä Nvidian kollegoihin, mikä osoittaa, että AMD GPU:t voivat olla parempi vaihtoehto suorituskyvyn ja hinnan tasapainottamisessa. Kaikki ei kuitenkaan välttämättä ole niin yksinkertaista.

Pitkäaikaisena pelaajana olen kiitollinen uusiutuneesta kilpailusta huippuluokan grafiikassa, me kaikki voitamme siitä. @AMD:n työntekijänä olen erittäin ylpeä @Radeon-tiimimme saavutuksista. #gamingpc pic.twitter.com/6Rs9kjG9UD

— Frank Azor (@AzorFrank) 16. toukokuuta 2022

Vertailu tulee viralliselta AMD-lähteeltä: Frank Azor, yhtiön peliratkaisujen ja markkinoinnin pääarkkitehti. Kaaviossa korostetaan AMD:n väitettyä paremmuutta kahdella keskeisellä tavalla: suorituskyky per dollari ja suorituskyky per watti. Molemmilla näillä alueilla AMD näyttää olevan selvä voittaja jokaisessa GPU-vertailussa, aina edullisimmista vaihtoehdoista (RX 6400 vs. GTX 1050 Ti) sarjan kärkeen (RX 6950 XT vs. RTX 3090). . Nvidian paras näytönohjain, RTX 3090 Ti, ei päässyt listalle.

Käydään vertailuja hieman yksityiskohtaisemmin läpi. Lippulaivan AMD Radeon RX 6950 XT:n ja Nvidia GeForce RTX 3090:n vertaaminen paljastaa 80 %:n ruutuja sekunnissa (fps) dollaria kohti sekä 22 % paremman fps:n wattia kohden. Yksinkertaisesti sanottuna tämä tarkoittaa, että AMD:n GPU on sekä halvempi että vähemmän virtaa kuluttava kuin Nvidian, samalla kun se tarjoaa riittävän suorituskyvyn.

AMD:n paremmuus jatkuu koko kaavion ajan fps:n nousulla, vaikka alueen paras ja huonoin on massiivinen lukujen paikka. Vertaamalla AMD Radeon RX 6400:aa vanhaan Nvidia GeForce GTX 1050 Ti -näytönohjaimeen saadaan 89 % fps per dollari ja huikeat 123 % fps per watti. Näiden kahden väliin sijoitetut kortit, mukaan lukien budjetti-, keskihinta- ja huippuluokan vaihtoehdot, kuuluvat kaikki paljon järkevämpiin lukuihin, jotka vaihtelevat 6 prosentista 54 prosenttiin.

🔥 Empfohlen:  Parhaat AI-chatbotit koulutukseen

AMD:n kaavio on erittäin mielenkiintoinen useista syistä. Ensinnäkin se ei ole aivan uutinen, että AMD onnistuu tekemään näytönohjaimistaan ​​hieman teholtaan konservatiivisempia kuin Nvidia – tämä on selvää tässä, koska suurimmalla osalla kokoonpanosta on pienempi kokonaislevyteho (TBP). Asiat muuttuvat kuitenkin vaikeammiksi arvioida, kun tarkastelemme keskimääräistä fps:ää ja hinnoittelua.

Kunkin kortin kehysnopeus voi olla melko tilannekohtainen. Se riippuu monista asioista – kyseessä olevasta pelistä, muusta järjestelmästä ja käytetyn vertailuarvon tyypistä (jos sellainen on). Se on vähän kuin omenoiden vertaamista appelsiineihin, koska sekä AMD:llä että Nvidialla on erilaiset arkkitehtuurit ja ne voivat olla erinomaisia ​​eri alueilla.

Hintavertailu on myös tilannekohtainen. Kaavion alareunassa olevan vastuuvapauslausekkeen mukaan hinnat kirjattiin 10. toukokuuta ja ne ovat peräisin vain yhdestä kaupasta – Neweggistä. Koska GPU-hinnat putoavat tällä hetkellä melko nopeasti, kaikki tämä voi vielä muuttua, vaikka on totta, että AMD-kortit ovat usein halvempia kuin Nvidian.

Mikä on sitten tuomio? Onko AMD oikeassa väittäessään, että se voittaa Nvidian dollarikohtaisessa suorituskyvyssä? On vaikea arvioida aidosti ilman riippumatonta testausta, jota kumpikaan yritys ei ole suorittanut, mutta se tosiasia, että AMD ylipäänsä laati kaavion, on melko kertova, ja se merkitsee hyvää koko markkinoille.

Pisimmän aikaa, pahimman grafiikkasuorituskyvyn aikana, AMD:n tai Nvidian ei tarvinnut kilpailla – näytönohjaimet myytiin nopeasti loppuun jopa ylihinnoiteltuina. Nähdäksemme, että AMD yrittää jälleen kerran voittaa Nvidialta suurempaa markkinaosuutta, olipa kyse sitten tämän kaavion tai sen äskettäin uudelleen käyttöönotettujen pelipakettien avulla, osoittaa, että olemme matkalla kohti parempia aikoja, halvempia GPU:ita ja lisää kortteja varastossa.