Gekissimo.net - Opi ansaitsemaan rahaa webilläsi Internetissä!

AMD-näytönohjainkorteilla on tämä yksi tuntematon etu Nvidiaan verrattuna

Seuraava artikkeli auttaa sinua: AMD-näytönohjainkorteilla on tämä yksi tuntematon etu Nvidiaan verrattuna

AMD-näytönohjaimet ovat viime aikoina saaneet paljon parrasvaloihin, varsinkin kun uusi RX 7900 XTX on suorituskyvyltään heikompi kuin Nvidian RTX 4080. Mutta kun AMD on jatkanut GPU-suorituskykynsä parantamista, pinnan alla on kuplinut toinen suuri parannusalue – AMD-ohjelmisto.

Se on ollut aiemmin AMD Software, Radeon Software, Adrenalin ja useita muita nimiä, mutta nimestä riippumatta AMD on jatkanut toistamista ja parantanut grafiikkasuorittimiensa ohjelmistokokemusta. Ja nyt käytössämme oleva versio on suuri syy siihen, miksi AMD voi vastustaa parhaita näytönohjainkortteja.

Kaikki, kaikki yhdessä paikassa

AMD Softwaren suurin etu on, että kaikki asetuksesi ovat yhdessä paikassa. Se ei vaikuta isolta jutulta, ennen kuin todella haluat hyödyntää monia Nvidian ja AMD-näytönohjainkorttien ohjelmistoominaisuuksia.

Nvidialla on paljon erilainen lähestymistapa. Näet pelisi ja joitain pikatiliasetuksiasi GeForce Experience -sovelluksessa. Tärkeät peli- ja näyttöasetukset ovat kuitenkin käytettävissä vain ikävässä Nvidian ohjauspaneelissa. Tämän lisäksi Nvidian ominaisuudet, kuten Freestyle-suodattimet ja Ansel, ovat saatavilla GeForce Experiencessä, mutta eivät työpöytäsovelluksessa. Löydät ne vain peittokuvasta.

Olen käyttänyt Nvidia-grafiikkasuorittimia yksinomaan lähes vuosikymmenen ajan, enkä koskaan käyttänyt FreeStylen ja Anselin kaltaisia ​​ominaisuuksia päivittäisessä käytössä, yksinkertaisesti siksi, että en ole vaivautunut jäljittämään, mistä ne löytää. Vältin aktiivisesti GeForce Experiencea henkilökohtaisella koneellani – sovellus potkaisi minut jatkuvasti ulos, ja minun piti kirjautua takaisin sisään tehdäkseni jotain niin yksinkertaista kuin tarkistaa, onko ohjainpäivitystä. Tilanne on entistä mutkikkaampi nyt Nvidia Broadcastin kanssa. Minulla oli kolme Nvidia-sovellusta käynnissä tietokoneellani koko ajan.

Sinun ei tarvitse pomppia useiden sovellusten ja peittokuvien läpi löytääksesi AMD:n ohjelmiston ominaisuuksia.

AMD Softwaressa on kaikki yhdessä paikassa sekä työpöytäsovelluksessa että peittokuvassa. Työpöydällä voin virittää pelin asetuksia ja tarkistaa näytönohjaimet, ja pelissä voin mukauttaa kuva-asetuksiani pelatessasi sen sijaan, että käyttäisin mukautettuja väriasetuksia vanhentuneessa sovelluksessa ja toivon, että ne pysyvät (etsin) sinulle, Nvidia Control Panel). Tai voin tehdä kaiken työpöydällä tai kaiken pelin sisällä, ja tämä joustavuus on hienoa.

🔥 Empfohlen:  Tämä on paras aika julkaista Instagramissa (ja muita vinkkejä)

Kaiken kaikkiaan AMD:llä ja Nvidialla on saatavilla hyvin samankaltaisia ​​ohjelmistoominaisuuksia. On olemassa muutamia poikkeuksia, kuten Nvidian tekoälyllä parannetut kameraominaisuudet, jotka ovat saatavilla Broadcastin kautta, mutta AMD:n ja Nvidian avulla voit helposti optimoida peliasetuksiasi, tallentaa ja suoratoistaa peliä, tallentaa kohokohtia ja määrittää edistyneitä grafiikka- ja näyttöasetuksia. Erona on, että sinun ei tarvitse pomppia useiden sovellusten ja peittokuvien läpi löytääksesi nämä ominaisuudet AMD:n ohjelmistolla.

Tasaisempi, vankempi kokemus

AMD Softwaressa on muutamia ominaisuuksia, jotka tekevät siitä vieläkin hyödyllisemmän kuin GeForce Experience. Minun kaltaisilleni nörteille niinkin pieni asia kuin Shader-välimuistin nollaus voi muuttaa maailmaa. Suuri plussa AMD Softwarelle on kuitenkin sisäänrakennettu GPU:n ylikellotusapuohjelma.

Et saa kehittynyttä ylikellotusohjelmaa, mutta useimmat GPU:t eivät vaadi kehittynyttä ylikellotusta. Voit nopeasti lisätä kellotaajuutta tai muistin nopeutta liukusäätimellä, ja AMD sisältää myös muutaman yhden napsautuksen ylikellotusprofiilin. Siellä on jopa sisäänrakennettu stressitesti, joka varmistaa, että ylikello on vakaa. Nvidia tukee myös ylikellotusta yhdellä napsautuksella, mutta vain MSI Afterburnerin kautta. Se on yksi parhaista GPU:n ylikellotusohjelmistoista, mutta se on vielä yksi apuohjelma, joka sinun on lisättävä Nvidia-pinoon saadaksesi kaikki AMD:n ominaisuudet yhdessä sovelluksessa.

Sinulla on myös paljon vaihtoehtoja tällä apuohjelmalla. Yhden napsautuksen asetukset ovat mahtavia, mutta voit myös virittää GPU:n manuaalisesti ja jopa liittää tiettyjä ylikellotusprofiileja peleihin. Huomasin, että profiili auttoi tasoittamaan kuvanopeuttani paljon, joten käytän sitä vain pelatessani sitä peliä. Ja joka kerta kun lataan pelin, AMD Software näyttää pienen päällekkäiskuvan siitä, mitä olen ottanut käyttöön, joten minun ei tarvitse palata takaisin ohjelmistoon tarkistaakseni.

Ylikellotuksen lisäksi AMD rakentaa ohjelmistoaan useilla elämänlaatuominaisuuksilla. Siinä on esimerkiksi näppärä sisäänrakennettu selain, joten voit nopeasti etsiä jotain tarvittaessa. Siellä on hakupalkki, josta löydät asetuksen ilman valikoiden selaamista. Ja kun olet määrittänyt asetukset haluamallasi tavalla, voit viedä ne profiilina ja tuoda ne myöhemmin siltä varalta, että olet vaihtamassa laitetta tai tarvitset puhtaan asennuksen.

🔥 Empfohlen:  Kuinka GeForce Now tukee Nvidian metaversumia

Sinun ei myöskään tarvitse kirjautua sisään AMD Softwareen. GeForce Experience vaatii Nvidia-tilin, ja sinun on kirjauduttava sisään käyttääksesi mitä tahansa sen ominaisuuksia. En ole yksityisyyden fanaatikko, jossa kirjautumisnäyttö saa minut raivoon, mutta on ärsyttävää kirjautua jatkuvasti takaisin Nvidia-tililleni vain käyttääkseni maksamani näytönohjainkortin ominaisuuksia (varsinkin kun Nvidian sosiaalinen kirjautuminen on altis epäonnistua).

Sisäänrakennettu ylikellotus, verkkoselain, sisäänkirjautumisnäytön puute ja erilaiset pienet lisäominaisuudet, kuten hakupalkki, auttavat AMD Softwarea tuntemaan olonsa tasaisemmalta ja kestävämmältä työkalulta GeForce Experienceen verrattuna. Se on jo ennen kuin tuomme markkinoille ominaisuuksia, kuten AMD Link -suoratoistoapuohjelman, joka näyttää valtavalta plussalta nyt, kun Nvidia lopettaa GameStream-palvelunsa.

Ei ilman ongelmia

AMD-ohjelmisto ei kuitenkaan ole täydellinen, ja on tärkeää tuoda esiin sen puutteet. Ensinnäkin se on altis bugeille. Usein asetusvalikot eivät yksinkertaisesti näkyneet tai ohjelmisto roikkui välilehdellä jonkin aikaa. Sovelluksen uudelleenkäynnistys ratkaisi aina ongelman, mutta näitä vikoja tulee silti aika ajoin.

Lisäksi peliasetusten virittämistä koskevia suosituksia puuttuu. Nvidia sisältää yhden napsautuksen optimointiominaisuuden GeForce Experiencessa, joka säätää asetukset automaattisesti laitteistosi perusteella. Se ei ole täydellinen, mutta se tarjoaa hyvän lähtökohdan suorituskyvyn virittämiseen. AMD Software tarjoaa erittäin yleisiä ehdotuksia, kuten “pienennä kuvanlaatua” ja “pienennä näytön resoluutiota”, jotka ovat paljon vähemmän hyödyllisiä.

Suurin ongelmani on peitto. Kerta toisensa jälkeen peittokuva hidastaisi koko näytöni noin 15 ruutuun sekunnissa (mukaan lukien pelini) ja tuo hitaasti asetukset näkyviin. AMD-ohjelmisto on vankka, mutta niin paljon tekemisen sivutuote on, että se hidastaa koneesi indeksointia, kun ahtaat niin monia ominaisuuksia pelin peittoon.

Olen huomannut, että käyttö on paras tapa edetä, jos minun on säädettävä asetuksia (AMD-ohjelmisto on erittäin ystävällinen siinä mielessä). Muuten olen käyttänyt pikanäppäimiä pääasiassa esimerkiksi tallenteen tallentamiseen tai kuvakaappauksen ottamiseen. Plussaa on, että voit mukauttaa pikanäppäimiäsi, ja olisi mielenkiintoista saada kaikki käyttöön esimerkiksi Elgato Stream Deckin kautta.

🔥 Empfohlen:  Tähän upeaan kolmen näytön jalustaan ​​mahtuu kolme 22 kilon näyttöä

Laulamaton sankari

AMD:n ja Nvidian suorituskykyrintamalla on paljon puhuttavaa, ja viime kädessä se on tärkeintä GPU:ta valittaessa. AMD Software ei kuitenkaan aina saa tarpeeksi huomiota. Se on täynnä ominaisuuksia, jotka tarjoavat paljon enemmän näytönohjaimellesi pelkkää pelien pelaamisen lisäksi.

Nvidialla on myös nämä ominaisuudet, ja joissain tapauksissa Nvidia menee pidemmälle. Tosin olen jäänyt kaipaamaan Nvidia Broadcastin tarjoamaa tasaista taustan hämärtymistä ja automaattista kehystystä sekä FreeStylen kautta saatavaa säteenseurantasuodatinta.

Olen kuitenkin nauttinut siitä, kuinka paljon AMD Softwarella on tarjottavanaan ja kuinka paljon olen kokeillut sitä. GIF-kuvien tallentaminen heti peleistäni, ylikellotusasetusten säätäminen nimikekohtaisesti, väriasetusten säätäminen saadakseen pelini näyttämään juuri oikealta… lista jatkuu. AMD:llä ja Nvidialla on molemmilla hyvät ja huonot puolensa, mutta olen epäilemättä käyttänyt AMD Softwarea paljon enemmän kuin koskaan käyttänyt GeForce Experiencea.