Gekissimo.net - Opi ansaitsemaan rahaa webilläsi Internetissä!

AMD Ryzen 7000 -matkapuhelimen tekniset tiedot paljastettiin, saattavat kilpailla Intelin parhaan kanssa

Seuraava artikkeli auttaa sinua: AMD Ryzen 7000 -matkapuhelimen tekniset tiedot paljastettiin, saattavat kilpailla Intelin parhaan kanssa

Uusi vuoto antaa meille enemmän tietoa tulevien AMD Dragon Range- ja AMD Phoenix -suorittimien teknisistä tiedoista. Molemmat kokoonpanot ovat seuraavan sukupolven Zen 4 -prosessoreita, jotka on tehty kannettaville tietokoneille, vaikka jokaisella on oma markkinarako.

AMD Phoenix – Zen 4 & RDNA 3 MONSTER – Tekniset tiedot ja suorituskyky | Dragon Range – 16 ydintä MOBIILILLE

Kun Dragon Rangen ja Phoenixin tekniset tiedot tulevat nyt peliin, näyttää siltä, ​​​​että AMD on hyvässä asemassa kilpailemaan kilpailijoidensa Intelin ja Nvidian kanssa tulevissa pelikannettavissa.

Red Gaming Tech (RGT) YouTubessa puhui joidenkin Ryzen 7000 -prosessorien ominaisuuksista ja teknisistä tiedoista mobiilisektorille. AMD Dragon Range ja Phoenix toimivat kumpikin pelaajien kannettavissa tietokoneissa, mutta vaikka Dragon Range keskittyy parhaan mahdollisen suorittimen suorituskyvyn tuottamiseen, Phoenix on kilpailukykyinen sisäänrakennetun RDNA 3 iGPU:n ansiosta.

Aloitetaan Dragon Rangesta. Red Gaming Techin mukaan AMD lähestyy mallistoa samalla tavalla kuin Intel teki Alder Lake-HX:n kanssa. Tämä tarkoittaa, että valmistaja pienentää pöytätietokoneiden Raphael-suorittimiaan, jotta ne mahtuvat kannettavien tietokoneiden sisään ilman, että hänen tarvitsee tinkiä teknisistä tiedoista liikaa. Tämän seurauksena neljän tänään vuotaneen huippuprosessorissa on eniten ytimiä AMD:n mobiiliprosessoreista tähän mennessä.

Huhun mukaan Ryzen 9 7980HX tulee 16 ytimellä ja Ryzen 9 7900HX 12 ytimellä. Mukana on myös Ryzen 7 -versio, Ryzen 7 7800HX, jossa on kahdeksan ydintä, sekä Ryzen 5 7600HX, jossa on vain kuusiytiminen. Kellotaajuudet vaihtelevat ja voivat nousta jopa 5 GHz:iin tai enemmän tehostustilassa, kun ne vaihtelevat välillä 3,6 GHz – 4 GHz+ perustaajuuksilla.

AMD Dragon Range on tehokas suorittimen suorituskyvyn suhteen, mutta se jää jälkeen integroidun näytönohjaimen suhteen. Ajatuksena tässä on, että AMD haluaa tarjota näitä suorittimia innostuneisiin pelikannettaviin tietokoneisiin, joihin on yleensä asennettu joka tapauksessa yksi parhaista GPU:ista. Sellaisenaan Dragon Range sisältää vain kaksi RDNA 2 -laskentayksikköä, jotka eivät riitä tehostamaan vakavaa pelaamista. Sen ei kuitenkaan todellakaan tarvitse – tämän kaliiperin prosessorit yhdistetään erillisen näytönohjaimen kanssa.

🔥 Empfohlen:  Yli 15 parasta juoksukuuloketta 2023: Asiantuntijoiden mukaan
Red Gaming Tech

Siirryttäessä AMD Phoenixiin (tunnetaan myös nimellä Phoenix Point), prosessori ottaa selvästi erilaisen lähestymistavan. Vaikka kyseessä on edelleen Zen 4 -prosessori, painopiste on siirtynyt hyvän pelikokemuksen tarjoamiseen jopa ohuilla ja kevyillä kannettavilla. Koska Phoenix on tehty kevyille kannettaville, se toimii 35–45 watilla, mikä pitää virrankulutuksen alhaisina ja akun käyttöiän pidemmän. Tämä johtaa usein huonoon pelisuorituskykyyn – mutta AMD:llä on hihassaan ässää RDNA 3 -grafiikan muodossa.

Dragon Rangeen verrattuna Phoenixin sanotaan palvelevan jopa kuusi kertaa enemmän GPU-ytimiä, mikä tarkoittaa jopa 12 laskentayksikköä. Kuten RGT totesi, tämä tarkoittaa jopa 1536 shaderia ja iGPU:n kellotaajuutta jopa 3 GHz. AMD saattaa toivoa kilpailevansa Nvidia GeForce RTX 3060 -matkapuhelimen kanssa Phoenixin huippuversiolla.

Tässä kokoonpanossa RGT odottaa myös neljää eri prosessoria, AMD Ryzen 9 7980HS, Ryzen 9 7900HS, Ryzen 7 7800HS ja lopuksi Ryzen 5 7600HS. Nämä prosessorit tarjoaisivat parempaa grafiikkaa huomattavasti pienemmällä ydinmäärällä, joka vaihtelee kahdeksasta kuuteen ytimeen.

Jos huhut osoittautuvat todeksi, seuraavan sukupolven pelikannettareilla, jotka perustuvat AMD-suorittimiin ja APU:ihin, on paljon tarjottavaa. Ennen kuin ne koskaan saapuvat markkinoille, meillä on kuitenkin Ryzen 7000 pöytäkoneille ja Intel Raptor Lake -julkaisu, jota odotamme myöhemmin tänä vuonna.