Gekissimo.net - Opi ansaitsemaan rahaa webilläsi Internetissä!

Anturin läpimurto tuo meidät lähemmäksi puettavien laitteiden verensokerin seurantaa

Seuraava artikkeli auttaa sinua: Anturin läpimurto tuo meidät lähemmäksi puettavien laitteiden verensokerin seurantaa

Verensokerin seurantaa mainostetaan seuraavaksi suureksi läpimurroksi puettaville laitteille, kuten Apple Watchille. Laitteistoa ei kuitenkaan ole vielä nähtävissä kaupallisesti saatavilla olevassa massamarkkinalaitteessa. Se saattaa muuttua pian.

Georgian Kennesaw State Universityn tiimi väittää kehittäneensä noninvasiivisen verensokeritason mittausjärjestelmän GlucoCheck-nimisen laitteen ansiosta. Se noudattaa samaa peruslähestymistapaa kuin happitason analyysianturi älykelloissa, kuten Apple Watch Series 8 ja Samsung Galaxy Watch 5.

Professori Maria Valero johtaa tiimiä GlucoCheckin takana. Kennesaw State University

Tiimin johtaja Maria Valero, laitoksen College of Computing and Software Engineeringin (CCSE) apulaisprofessori, toteaa, että laite tarjoaa 90 prosentin tarkkuuden verinäytteiden glukoosipitoisuuden analysoinnissa. Biosensori toimii yhdessä puhelinsovelluksen kanssa, mutta tiimi on jo töissä Amazonin Alexa-virtuaaliassistentin integroimiseksi.

GlucoCheck valaisee valoa ihmisen iholle, ja sitten kamera tallentaa näkymän toiselta puolelta. Tavoitteena on tutkia verisuonissa virtaavan veren valon absorption vaihtelevaa tasoa glukoosipitoisuuden määrittämiseksi.

Andy Boxall/Digital Trends

Tiimi on jo jättänyt patentin tekniikalle ja aikoo nyt testata sitä useammilla vartalotyypeillä monipuolistaakseen testitietoja. Tämä vaihe on erittäin tärkeä, koska kaupallisesti saatavilla olevien puettavien laitteiden, kuten Fitbitin ja jopa Applen valmistamien, tiedetään olevan epätarkkoja lukemaan tietoja ihmisiltä, ​​joilla on tumma tai tatuoitu ihotyyppi.

Viimeisin kehitys on merkittävä, koska se saavuttaa glukoositason seurannan pyhän maljan, joka on kehittää noninvasiivinen menetelmä, joka voidaan pienentää ja liittää laitteisiin, kuten puhelimiin. Tällä hetkellä diabetesta sairastavien ihmisten on pistettävä sormiaan saadakseen verinäyte sokeritason analysoimiseksi.

Myös kaupalliset pelaajat ovat mukana

Tämä ei ole ensimmäinen laatuaan tutkimus. Heinäkuussa 2020 Samsung esitteli ei-invasiivisen menetelmän verensokerin seurantaan yhteistyössä Massachusetts Institute of Technologyn (MIT) asiantuntijoiden kanssa. Samana vuonna Movano paljasti puettavan laitteen, jolla voidaan mitata verensokeritasoja valon diffuusiomenetelmällä. Mutta se ei tehnyt paljon muuta.

🔥 Empfohlen:  Miksi verensokerin seuranta Apple Watchissa voi vihdoin tapahtua

Vuotta myöhemmin japanilainen yritys nimeltä Quantum Operation esitteli CES 2021 -messuilla puettavan anturin, joka kykeni ei-invasiiviseen verensokerianalyysiin. Useiden viimeisten parin vuoden aikana ilmestyneiden raporttien mukaan sekä Apple että Samsung ovat kiinnostuneita älykellojensa lupaavasta tekniikasta.

Kvanttileikkauksen non-invasiivinen verensokerimittari

Myös brittiläinen Rockley Photonics työskentelee kohti samaa tavoitetta, mutta LEDien sijaan yritys keskittyy enemmän laserpohjaiseen analyysiin. Toimitusjohtaja tohtori Andrew Rickman kertoi yrityksen sisäisestä tekniikasta Digital Trendsille, että se “kerää uskomattoman runsaasti tietoa, jota poimimme muun muassa nesteytyksen, laktaatin ja verenpaineen mittaamiseksi.”

Erityisesti Applen sanotaan olevan yksi Rockley Photonicsin suurimmista asiakkaista, ja sen huhutaan sisällyttävän ei-invasiivisen verensokerin seurantatekniikan Apple Watch -valikoimaan lähitulevaisuudessa.