Gekissimo.net - Opi ansaitsemaan rahaa webilläsi Internetissä!

Apple ja Google tekevät yhteistyötä tehdäkseen seurantalaitteista vähemmän kammottavia

Seuraava artikkeli auttaa sinua: Apple ja Google tekevät yhteistyötä tehdäkseen seurantalaitteista vähemmän kammottavia

Apple ja Google tekevät yhteistyötä kehittääkseen uuden standardin Bluetooth-seurantalaitteille, joka pyrkii estämään haitallisen vainoamisen ja muun Apple AirTagin kaltaisten laitteiden väärinkäytön. Pohjimmiltaan tämä olisi yleinen, käyttöjärjestelmätason jäljitys- ja hälytysjärjestelmä, joka toimii yhtenäisesti Android- ja iOS-laitteissa. Molemmat yhtiöt kutsuvat sidosryhmiä tarkistamaan ehdotuksen ja antamaan palautetta seuraavan kolmen kuukauden kuluessa.

Palautejakson päätyttyä kaikki osapuolet työskentelevät yhdessä saadakseen teknisen standardoinnin päätökseen ja toivoen, että vuoden loppuun mennessä saataisiin markkinoille valmis versio. Sen jälkeen, kun seurantalaitteiden valmistajat ovat julkaisseet ja hyväksyneet, tekniikka on yleisesti saatavilla ohjelmistopäivityksen kautta Android- ja iOS-laitteille.

Parempi myöhään kuin ei milloinkaan

Aloite on merkittävä, ja samalla se tulee hieman liian myöhään. Yksi AirTagin kaltaisten seurantalaitteiden suurimmista ongelmista on niiden aseistautuminen kaikenlaisiin pahoihin tekoihin – kumppanin tai tuttavan salaamisesta autojen varastamiseen. Mutta se ei ollut pelkkä väärinkäyttömahdollisuus ja muutama laitepuute, jotka tekivät AirTagille mainetta. Jotkut näkökohdat eivät itse asiassa olleet Applen hallinnassa.

Julkaisunsa jälkeisessä alkuvaiheessa AirTagilla oli riittämättömät suojat Android-laitteita käyttäville ihmisille, mikä jätti heidät huonon näyttelijän armoille. Muistaakseni siitä lähtien, kun Apple julkaisi AirTagin, on ollut useita raportteja huonoista toimijoista, jotka ovat käyttäneet väärin seurantalaitetta autovarkauksista kumppaniensa vakoiluihin. Riskitekijä vain nousi entisestään, jos uhrilla oli hallussaan muu kuin Applen laite.

Apple korjasi lopulta osan näistä puutteista, mutta Apple-laitetta käyttävien ja Android-puhelimille uskollisten ihmisten välillä oli edelleen kuilu epäyhtenäisiä turvaominaisuuksia. Sanomattakin on selvää, että standardoidulle alustojen väliselle protokollalle on kipeä tarve Bluetooth-yhteensopiville seurantalaitteille tasaamaan pelikenttää.

Miksi tällä on sinulle merkitystä

Digitaalitrendit

Google ja Apple tekevät nyt tarvittavan alan eritelmän avulla, joka “sallii Bluetooth-sijainninseurantalaitteiden olla yhteensopivia luvattoman seurannan havaitsemisen ja hälytyksen kanssa iOS- ja Android-alustoilla. Yksinkertaisesti sanottuna käyttäjät saavat samanlaisia ​​hälytyksiä ja lieventäviä korjaustoimenpiteitä puhelimeensa piilotetulle Bluetooth-seurantalaitteelle – riippumatta siitä, onko siinä Android vai iOS.

🔥 Empfohlen:  Mikroyrityksen perustaminen kuudessa helpossa vaiheessa

Applen lehdistötiedotteen mukaan jotkut pelin suuret nimet – kuten Samsung, Tile, Chipolo, Eufy Security ja Pebblebee – ovat jo ilmaisseet halukkuutensa omaksua uusi seuranta- ja hälytysspesifikaatio. Kun luonnos on viimeistelty, valmistajat voivat valmistaa tekniikan omaan esine-, lemmikki- ja henkilöseurantalaitteiden valikoimaansa.

“Tämä uusi toimialaspesifikaatio perustuu AirTag-suojauksiin, ja yhteistyö Googlen kanssa johtaa kriittiseen askeleen eteenpäin ei-toivotun seurannan torjumiseksi iOS:ssä ja Androidissa”, Applen johtaja Ron Huang sanoi. Laitevalmistajien ja käyttöjärjestelmän portinvartijoiden lisäksi edunvalvontaryhmät, kuten National Network to End Domestic Violence, Center for Democracy & Technology ja Internet Engineering Task Force.

Apple on jo ollut oikeudellisen kiistan kohteena AirTagin luvattomasta käyttöönotosta. Havaitsemis- ja hälytysjärjestelmän standardointi ei välttämättä ratkaise nykyistä oikeudellisten ongelmien aaltoa, mutta se antaa ainakin välähdyksen kuluttajien turvallisemmasta tulevaisuudesta, jossa heidän ei tarvitse huolehtia puhelimensa käyttöjärjestelmästä, jotta he eivät joutuisi seuraavaksi uhriksi. vainoaminen tai omaisuuden varkaus.