Gekissimo.net - Opi ansaitsemaan rahaa webilläsi Internetissä!

Apple Vision Pro vs Oculus – mikä on sen arvoinen?

Seuraava artikkeli auttaa sinua: Apple Vision Pro vs Oculus – mikä on sen arvoinen?

Virtual Reality (VR) kehittyy jatkuvasti tekniikan kehittyessä, jolloin voimme puhua kahdesta kuuluisasta VR-kuulokkeesta. Apple Vision Pro ja Oculus ovat kaksi tunnettua virtuaalitodellisuuskuuloketta, ja sinun on todennäköisesti vaikea valita, jos aiot ostaa yhden niistä.

Tämä artikkeli opastaa sinua tekemään harkitun päätöksen, koska ne voivat olla melko kalliita.

Tietoja Apple Vision Pro vs Oculus VR -kuulokkeista

Apple VR Headset, joka tunnetaan yleisesti nimellä Vision Pro, on vallankumouksellinen spatiaalinen tietokone, joka yhdistää saumattomasti digitaalisen sisällön fyysiseen maailmaan. Se julkaistaan ​​vuoden 2024 alussa. Apple ottaa myös vähitellen käyttöön uusia Vision Pro -kokemusalueita vähittäismyymälöissään alkaen sijainneista suurilla metropolialueilla.

Vision Pro toimii Vision OS -käyttöjärjestelmällä, joka on Applen ensimmäinen tilakäyttöjärjestelmä ja ensimmäinen 3D-kamera. Näillä kuulokkeilla voit navigoida silmilläsi, valita napauttamalla, selata kääntämällä ja ohjata VR:ää äänelläsi. Nämä Applen VR-kuulokkeet ovat loistava tapa pelata pelejäsi. Liitä vain ohjain massiiviseen näyttöön uskomattomalla äänellä. Lisäksi yli 100 Apple Arcade -peliä on saatavilla VR-kuulokkeilla.

Apple on myös luvannut, että FaceTime toimii siinä luomalla kasvosi 3D-avatarin, joka on koottu skannauksista.

Saat aivan uuden kokemuksen ostamalla Apple Vision Pron huikealla 3 500 dollarin hinnalla.

Oculus on VR-brändi, jonka Facebook (nykyisin Meta Platform Inc.) osti vuonna 2014. Palmer Luckey perusti sen vuonna 2012, ja se sai tunnustusta onnistuneen Kickstarter-kampanjan käynnistämisestä ensimmäiselle VR-kuulokkeelleen, Oculus Riftille, vuonna 2012. Oculus Rift oli yksi ensimmäisistä kuluttajatason VR-kuulokkeista, joka herätti merkittävää kiinnostusta niin kehittäjiltä kuin kuluttajiltakin.

Vuosien varrella Oculus on julkaissut VR-kuulokemalleja, kuten Oculus Quest 2, Oculus Rift S ja Oculus Quest. Oculus Quest 2 julkaistiin lokakuussa 2020, ja se oli merkittävä julkaisu, koska se tarjoaa langattoman ja erillisen VR-kokemuksen. Näin ollen et tarvitse huippuluokan pelitietokonetta käyttääksesi kuulokkeita.

🔥 Empfohlen:  Freelancer? Saat maksut USD, EUR ja GBP GeegPaylla

Lisäksi Oculuksella on verkkokauppa VR-sovelluksille ja -peleille nimeltä The Oculus Store. Täältä voit ostaa ja ladata sisältöä VR-kuulokkeillesi.

Oculus VR -kuulokkeet maksavat vain 300 dollaria, ja niiden hinnat vaihtelevat ostettavan mallin mukaan.

Käyttökotelot – Apple Vision Pro vs Oculus

Vaikka Vision Pro on Applen tuote, sinun ei tarvitse yhdistää tai linkittää sitä iPhoneen, iPadiin tai Maciin. Se on erillinen tietokone, jossa on oma Wi-Fi, kaiutinsarja ja uusi R1-siru, joka suorittaa kaiken käsittelyn, joka tekee tästä kuulokkeesta ainutlaatuisen.

Toisin kuin useimmissa VR-kuulokkeissa, Vision Prossa ei ole ohjainta. Hallitset sitä kokonaan silmilläsi, käsilläsi ja äänelläsi.

Vision Prossa on 12 kameraa, kuusi mikrofonia ja viisi anturia. Se käyttää näitä antureita uuden R1-sirun, kahden sisäisen näytön (yksi kummallekin silmälle) ja monimutkaisen linssijärjestelmän rinnalla, jotta sinusta tuntuu, että katsot todellista maailmaa.

Toisaalta Oculus VR Headsetin avulla voit siirtyä digitaaliseen maailmaan, jossa voit olla vuorovaikutuksessa 3D-ympäristöjen kanssa. Ne käyttävät yleensä liikkeenseurantaantureita, sisäänrakennettuja näyttöjä ja ohjaimia, joiden avulla voit tutkia ja olla vuorovaikutuksessa virtuaalimaailmassa.

Lisäksi Oculus tarjoaa alustallaan laajan valikoiman VR-sovelluksia ja -pelejä, jotka tarjoavat sinulle monipuolisia kokemuksia.

Aiheeseen liittyvä: Apple VR Headset vs PS5 VR 2 – Valitse viisaasti.

Apple Vision Pro vs Oculus VR -kuulokkeiden plussat ja miinukset

Tässä on kahden VR-kuulokkeen edut ja haitat:

Apple VR Headsetin plussat

 • Kaksi tehokasta prosessoria yhdessä sarjassa
 • Tyylikäs muotoilu
 • Sen 3D-kamera ja kuvanlaatu ovat vakuuttavia.
 • Optisella tunnuksella voit kirjautua sisään katsomalla silmiäsi

Applen VR-kuulokkeiden miinukset

 • Akun varaus ei ole niin suuri, vain kaksi tuntia
 • Näkösi voi olla hieman kammottava, varsinkin jos sitä käytetään pitkään ilman taukoa.
 • Se on kallista, etkä ehkä halua kuluttaa niin paljon VR-kuulokkeisiin.
🔥 Empfohlen:  Mikä on C2B-verkkokauppa ja miten se toimii?

Oculus VR -kuulokkeiden plussat

 • Laadukkaita mukaansatempaavia kokemuksia
 • Edullinen ja helppokäyttöinen
 • Säännölliset ohjelmistopäivitykset

Oculus VR -kuulokkeiden miinukset

 • Tietyn sisällön saatavuus voi olla aluekohtaista
 • Meta voi kerätä käyttäjätietojasi ja käyttää niitä.
 • Hieman epämiellyttävä päällä

Johtopäätös

Molemmat VR-kuulokkeet kannattaa ostaa sen mukaan, mihin sinulla on varaa. Jos sinulla ei ole ongelmia tuhlata isosti uutta tekniikkaa, voit odottaa, kunnes Apple Vision Pro on ennakkotilattavissa.

Mutta jos haluat suhteellisen edullisemman kuulokkeen tai et halua odottaa Applen versiota, Oculus Quest Pro on loistava vaihtoehto. Se maksaa 997 dollaria ja siinä on kaiken kattava ohjelmistokirjasto.

Joka tapauksessa et voi mennä pieleen valinnassasi.

Lue seuraavaksi: Temu-tuotteiden palauttaminen.