Gekissimo.net - Opi ansaitsemaan rahaa webilläsi Internetissä!

Applen 20 suurinta epäonnistunutta tuotetta, jotka Apple haluaa sinun unohtavan

Seuraava artikkeli auttaa sinua: Applen 20 suurinta epäonnistunutta tuotetta, jotka Apple haluaa sinun unohtavan

Apple Inc., biljoonan dollarin yhtiö, on tuttu nimi. Premium-tuotteiden pakkauksen purkaminen paljastaa ilmauksen “suunniteltu Kaliforniassa”. Yrityksellä on loistava maine parhaista tuotteista, ja sillä on hullu fani. Applen tuotteita käyttävät ihmiset vannovat laadulle ja odottavat uskonnollisesti uusia julkaisuja ja ostavat niitä.

Mikään elämässä ei kuitenkaan ole virheetöntä. Samaa voidaan sanoa Applesta. Vaikka yritys on esitellyt useita äärimmäisen ainutlaatuisia, peliä muuttavia ideoita, kaikki tuotteet eivät ole saaneet fanien vastaanottoa, ja jotkut ovat olleet suuria pettymyksiä.

Tämä ei kuitenkaan ole estänyt yritystä valmistamasta markkinoiden johtavia tuotteita säännöllisesti. Tämän artikkelin painopiste on kuitenkin Applen floppituotteet, jotka ovat saaneet asiakkailta laajaa kritiikkiä. Katsotaanpa joitain Applen suurimmista epäonnistuneista tuotteista.

Applen suurimmat epäonnistuneet / floppituotteet

1. Apple Newton
2. Apple Pippin
3. Pyöreä hiiri
4. Kannettava Apple Macintosh
5. Power Mac G4 Cube
6. U2 iPod
7. Apple eMate
8. Macintosh-TV
9. eWorld
10. Apple III
11. FireWire
12. Apple Lisa
13. 20 vuotta Macintosh
14. iTunes Ping
15. MobileMe
16. Performa x200 -sarja
17. Homepod Alkuperäinen
18. iPod Hi-Fi
19. Apple Maps
20. iPhone 6

1. Apple Newton

Tuotteen nimi Apple Newton

Käynnistettiin vuonna 1993
Poistettu vuonna 1983
Hinta julkaisussa 2 495 dollaria

Apple Newton lanseerattiin nimellä a Personal Digital Assistant (PDA). Tuolloin toimitusjohtaja John Sculley johti ajatusta henkilökohtaisesta digitaalisesta avustajasta. Laitteessa oli useita ominaisuuksia ja tehtävienhallintasovelluksia.

Pääominaisuus oli käsinkirjoituksen tunnistus, jossa laite pystyi ymmärtämään ja tunnistamaan erilaisia ​​käsinkirjoituksia näytöllä, mutta lopputulos oli tuhoisa. Laite ei ollut muuta kuin töykeä sotku. Sen uraauurtava idea naurettiin, ja yritys lopetti sen sen jälkeen, kun Steve Jobs palasi yritykseen vuonna 1998.2. Apple Pippin

Tuotteen nimi Apple Pippin

Käynnistettiin vuonna 1996
Poistettu vuonna 1997
Hinta julkaisussa 599 dollaria

Apple yritti todella kovasti päästä pelikonsolimaailmaan lanseeraamalla tuotteen nimeltä Apple Pippin. 90-luvun puolivälissä yritys julkaisi pelikonsolin ja tietokonejärjestelmän risteytyksen. Apple Pippin oli videopelikonsoli, joka julkaistiin vuonna 1996.

Tietokone sisälsi klassisen Mac OS:n. Tuote olisi ollut parempi, mutta ominaisuudet olivat todella huonot. Tuotteessa oli vain 14,4 kb/s modeemi, eikä sillä ollut tukea suurilta peliyhtiöiltä. Ja suuri 599 dollarin hinta ei auttanut tuotetta ollenkaan. Huolimatta siitä, että sitä markkinoitiin multimedialaitteena, se ei pystynyt kilpailemaan muiden suosittujen konsolien, kuten Sony PlayStationin ja Nintendo 64:n, kanssa, ja sen valmistus lopetettiin vuotta myöhemmin.

3. Pyöreä hiiri

Tuotenimi Pyöreä hiiri

Käynnistettiin vuonna 1998
Poistettu vuonna 2000
Hinta julkaisussa NA

Yritys yritti tuoda markkinoille jotain ainutlaatuista ja jännittävää, mutta loi sen sijaan yhden historian epätyneimmistä tuotteista. Apple todella ajatteli tekevänsä jotain, kun he julkaisivat pyöreän muotoisen hiiren.

Yritys on tunnettu kaarevista reunoistaan, mutta raja ylitettiin, kun pyöreä hiiri laukaistiin. Virallisesti nimeltään Apple USB Mouse (M4848), mutta tunnetaan myös nimellä “Kiekko“. Hiiri oli pyöreä, kaksisävyinen. Sitä kutsuttiin kömpelöksi, koska se pyöri sitä käytön aikana, oli kooltaan pieni ja oli outoa pitää ja käyttää.

4. Kannettava Apple Macintosh

Tuotenimi Apple Macintosh Portable

Käynnistettiin vuonna 1989
Poistettu vuonna 1991
Hinta julkaisussa 7 300 dollaria

Yhtiön ensimmäinen yritys kannettavat tietokoneet oli kauhea katastrofi. The Kannettava Apple Macintosh – 4 tuuman paksuista kannettavaa tietokonetta ei ollut helppo kuljettaa mukana, eikä se pystynyt hoitamaan edes yksinkertaisia ​​tehtäviä.

Vaikka nykyisillä Macbookeillamme on paras suorituskyky ja muotoilu, näin ei ollut silloin. Macintosh oli todella hidas, eikä se edes käynnistynyt toisinaan edes sen kytkemisen jälkeen.

5. Power Mac G4 Cube

Tuotenimi Power Mac G4 Cube

Käynnistettiin vuonna 2000
Poistettu vuonna 2001
Hinta julkaisussa 1 599 dollaria

Kuution muotoinen tietokone miellytti silmää esteettisesti, toisin kuin aiemmin mainittu Round Mouse, mutta ulkonäköä lukuun ottamatta mikään ei ollut erikoista. The Apple Power Mac G4 Cube laitetta ei otettu hyvin vastaan ​​ja kaikki vihasivat sitä. Järjestelmässä ei ollut näyttöjä ja se oli erittäin kallis. Vaikka sitä kehuttiin suunnittelustaan, sitä pidettiin liian kalliina ja siitä puuttui tuolloin muiden pöytätietokoneiden prosessointiteho. Vuoden kuluttua tuote lopetettiin, koska se ei tehnyt vaikutusta Applen faneihin.6. U2 iPod

Tuotenimi U2 iPod

Käynnistettiin vuonna 2004
Poistettu vuonna 2007
Hinta julkaisussa 349 dollaria

Apple yritti kaikkensa tehdäkseen sen U2 iPod hittituote, mutta mikään markkinointi tai myynninedistäminen ei voinut pelastaa sitä. He tekivät yhteistyötä tunnetun irlantilaisen rock-yhtyeen U2:n kanssa iPodin julkaisemiseksi.

Punainen nappipyörä, U2-kappaleet esillä ja kaikkien yhtyeen jäsenten allekirjoitukset takana, joten brändäys oli paikallaan. Se oli suunniteltu faneille, mutta se ei tehnyt vaikutusta suureen yleisöön, koska se maksoi 50 dollaria enemmän kuin vakiomalli.

7. Apple eMate

Tuotteen nimi Apple eMate

Käynnistettiin vuonna 1997
Poistettu vuonna 1998
Hinta julkaisussa 799 dollaria

Apple julkaisi eMate vuonna 1997, mutta se lopetettiin vasta vuoden kuluttua. Se ei ollut suuren yleisön saatavilla, ja se oli vain koulutustarkoituksiin. Se nähtiin vain oppilaitoksissa.

Apple on todella salaperäinen myös siitä, koska he eivät koskaan julkaisseet eMaten myyntiä. Tuote oli tietokoneen, kannettavan tietokoneen ja PDA:n hybridi. Se oli myös melko edullinen, hintalappu vain 799 dollaria.

8. Macintosh-TV

Tuotenimi Macintosh TV

Käynnistettiin vuonna 1984
Poistettu vuonna 1994
Hinta julkaisussa 2 495 dollaria

Vuonna 1993 Apple julkaisi gadgetin, joka valmisteli tietä nyt kuuluisalle Apple TV. Laite yhdistettiin televisioon ja tietokoneeseen, mutta suuri rajoitus oli, että sillä pystyi suorittamaan vain yksi asia kerrallaan. Sen 14 tuuman näytöllä voi katsella televisiota tai käyttää sitä tietokoneena, mutta ei molempia samanaikaisesti. Ja kaiken tämän hinta oli 2 495 dollaria.

9. eWorld

Tuotteen nimi eWorld

Käynnistettiin vuonna 1994
Poistettu vuonna 1996
Hinta julkaisussa 8,95 dollaria kuukaudessa

Yritys todella yritti luoda virtuaalimaailman ja verkkoyhteisön, jossa ihmiset voivat viettää aikaa, lähettää sähköposteja ja paljon muuta. Apple eWorld oli todella edistynyt aikaansa nähden, mutta se ei tehnyt vaikutusta, koska se oli kallis ja saatavilla vain Macintosh-käyttäjille, mikä rajoitti markkinoita. Se poistettiin hyllyiltä vuonna 1996.

10. Apple III

Tuotenimi Apple III

Käynnistettiin vuonna 1980
Poistettu vuonna 1984
Hinta julkaisussa 4 340 dollaria

The Apple III tietokone oli liiketoimintakeskeinen, mutta ei tehnyt vaikutusta, koska se oli huonosti suunniteltu ilman tuulettimia hiljaisen ja hiljaisen työkokemuksen takaamiseksi, mutta se johti laitteen ylikuumenemiseen ja useiden tietokoneen osien tuhoutumiseen. Tämä äärimmäinen markkinahäiriö pilasi todella yrityksen imagoa, ja se lopetettiin vuonna 1984.11. FireWire

Tuotteen nimi FireWire

Käynnistettiin vuonna 1999
Poistettu vuonna 2008
Hinta julkaisussa NA

Apple tunnetaan innovatiivisista lähestymistavoistaan ​​ja vanhojen teknologioiden haastamisesta, mikä on juuri sitä, mitä se teki esitellessään FireWire, USB-kilpailija. Yritys väitti sen olevan nopeampi vaihtoehto USB:lle.

Kukaan ei huomannut muutosta ja jatkoi olemassa olevan USB-portin käyttöä. Laitteistovalmistajat eivät sisällyttäneet FireWire-porttia tuotteisiinsa, sillä sen tekemiseksi heidän piti maksaa Applelle lisensoinnista, mikä ei selvästikään ollut sen arvoista.

12. Apple Lisa

Tuotteen nimi Apple Lisa

Käynnistettiin vuonna 1983
Poistettu vuonna 1986
Hinta julkaisussa 9 995 dollaria

Apple Lisa oli maailman ensimmäinen graafisella käyttöliittymällä varustettu henkilökohtainen tietokone. Se oli askel eteenpäin kohti henkilökohtaisten tietokoneiden tulevaisuutta. Mutta lähes 10 000 dollarin hintalappu oli aivan liikaa teknologialle, yleinen suorituskyky ei ollut edes hyvä, ja se, että se ei ollut yhteensopiva monien ohjelmistosovellusten kanssa, johti huonoon myyntiin. Yritys onnistui myymään vain 10 000 Lisaa kahdessa vuodessa. Se lopetettiin vuonna 1986.

13. 20 vuotta Macintosh

Tuotteen nimi 20 vuotta Macintosh

Käynnistettiin vuonna 1997
Poistettu vuonna 1998
Hinta julkaisussa 7 499 dollaria

Apple 20 vuotta Macintosh on ikoninen pala historiaa, koska se julkaistiin juhlistamaan Applen 20-vuotista olemassaoloa ja liiketoimintaa. Se tunnetaan myös nimellä “Spartacus”. Järjestelmä oli teknisesti edistynyt ja siinä oli monia ominaisuuksia, kuten LCD-näyttö, Bose-äänijärjestelmä, FM-radio ja paljon muuta. Mutta se ei toiminut hyvin kalliin 7 500 dollarin hinnan takia. Apple jopa laski hinnan 1 995 dollariin tyhjentääkseen osakkeen ja päästääkseen eroon epäonnistunut tuote.

14. iTunes Ping

Tuotteen nimi iTunes Ping

Käynnistettiin vuonna 2010
Poistettu vuonna 2012
Hinta julkaisussa NA

iTunes Ping oli musiikkiin perustuva sosiaalinen verkostoituminen joka julkaistiin vuonna 2010, jotta voit pitää yhteyttä ystäviin ja muusikoihin. Mutta kun tuote lanseerattiin, sitä ei ollut yhdistetty Facebookiin (Now Meta), joten oli todella vaikea löytää ystäviä sieltä ja kokonaispalvelu ei vastannut arvoa, joten sitä pidettiin Applen epäonnistunut tuote.

15. MobileMe

Tuotteen nimi MobileMe

Käynnistettiin vuonna 2000
Poistettu vuonna 2012
Hinta julkaisussa 99 dollaria

Ennen iCloudia yhtiöllä oli samanlainen asia nimeltään MobileMejoka oli a online-palvelujen kokoelma tilauksella 99 dollaria vuodessa. Ominaisuuksiin kuuluu tallennustilaa, synkronoitu kalenteri ja yhteystiedot ja paljon muuta. Palvelua ei kuitenkaan otettu hyvin vastaan, koska ihmiset eivät voineet käyttää sitä. Tilausta yrittäneet eivät voineet rekisteröityä, eivätkä tilaaneet päässeet käyttämään palvelua. Se oli täydellinen floppi ja suljettiin vuonna 2011.16. Performa 200 -sarja

Tuotteen nimi Performa 200 Series

Käynnistettiin vuonna 1992
Poistettu vuonna 1993
Hinta julkaisussa 1250 dollaria

Vuonna 1995 Apple yritti tuoda markkinoille halvempia tietokonejärjestelmiä yrittäen samalla leikata kustannuksia. He tuhosivat maineensa täysin, koska tietokoneita oli kauhea käyttää, ja niistä tuli suosittuja väestön keskuudessa nimellä “Mac, jota tulee välttää hinnalla millä hyvänsä”. Laitteisto oli kauhea, ja järjestelmät olivat tuskallisen hitaita. Tästä johtuen monet ihmiset alkoivat uskoa, että Macit olivat yleisesti huonompia ja hitaampia kuin Windows, mikä vahingoitti Applen myyntiä 90-luvulla.

17. Homepod Alkuperäinen

Tuotteen nimi Homepod Original

Käynnistettiin vuonna 2018
Poistettu vuonna 2021
Hinta julkaisussa 349 dollaria

Apple julkaisi sen älykäs kaiutin, HomePod, vuonna 2018. Vaikka se sai positiivisia arvosteluja äänenlaadustaan, hintalappu oli niin korkea verrattuna muihin markkinoiden älykkäisiin kaiuttimiin, eikä se saanut paljon pitoa. Ja myöhemmin julkaistu pienempi, halvempi versio, the HomePod Minioli viimeinen naula arkkuun alkuperäiselle HomePodille.

Saatuaan ostajilta kritiikkiä yritys laski hinnan pysyvästi 299 dollariin vuonna 2019. Se ei silti auttanut, ja yritys lopetti sen lopulta vuonna 2021.

18. iPod Hi-Fi

Tuotenimi iPod Hi-Fi

Käynnistettiin vuonna 2006
Poistettu vuonna 2007
Hinta julkaisussa 349 dollaria

Suurin huolenaihe lopetettujen Apple-tuotteiden kohdalla on aina ollut kova hinta ja kauhea suorituskyky. Sama koskee myös seuraavaa Apple-tuotetta. Vuonna 2006 Apple julkaisi Hi-Fi-kaiutinjärjestelmän, joka on suunniteltu toimimaan iPodien kanssa. The iPod Hi-Fi oli tarkoitus hyödyntää suosiota kannettavat kaiuttimet iPod-telakoilla. Mutta kaiuttimen hinta oli niin korkea, että suuri yleisö ei ostanut sitä ollenkaan. Emme voi syyttää heitä, koska tuote maksoi 349 dollaria, mikä oli huomattavasti kalliimpaa kuin mikään muu kilpaileva tuotemerkki. Vaikka se sai positiivisia arvosteluja äänenlaadustaan, sitä pidettiin liian kalliina, eikä se saanut paljon pitoa markkinoilla.19. Apple Maps

Tuotteen nimi Apple Maps

Käynnistettiin vuonna 2012
Poistettu vuonna NA
Hinta julkaisussa NA

Apple yritti korvata laitteilleen esiasennetun Google Mapsin tuomalla markkinoille omansa Apple Maps. Se oli tarkoitettu iPhoneille ja iPadeille, mutta se oli täynnä vääristyneitä kuvia ja vääriä ohjeita, ja lopputuote oli niin kiihkeä ja kauhea, että toimitusjohtaja Tim Cook joutui pyytämään sitä anteeksi. Apple ei lopettanut tuotteen valmistusta ja julkaisi uudemman version, joka oli paljon parempi.

20. iPhone 6

Tuotenimi iPhone 6

Käynnistettiin vuonna 2014
Poistettu vuonna 2016
Hinta julkaisussa 649 dollaria

Kukapa ei muista pahamaineista Bend Gatea? YouTubessa oli aika, jolloin kaikki tekniset kanavat taivuttivat Iphone 6 arvosteluissaan. Siitä tuli niin valtava ongelma Applelle, että se esitteli puhelimensa kestämättömänä ja huonolaatuisena. Yhtiö väitti, että se koskee vain muutamia iPhone-omistajia ja että ne, jotka kohtaavat tämän ongelman, vaihdettaisiin.Johtopäätös

Apple on biljoonan dollarin suuryritys, jolla on asiakkaita kaikkialla maailmassa. Se on kehittänyt useita huippuluokan tuotteita ja palveluita. Kuitenkin, kuten kaikki muutkin yritykset, Applella on ollut osuutensa epäonnistumisista koko historiansa ajan. Apple Newtonista HomePodiin on ollut muutamia tuotteita, jotka eivät ole vastanneet odotuksia eivätkä olleet resonoineet kuluttajien keskuudessa.

Applen kyky oppia virheistään ja jatkaa innovointia on kuitenkin mahdollistanut yrityksen säilyttämisen teknologia-alan johtajana. Keskittymällä toimittamaan tuotteita, jotka vastaavat asiakkaidensa tarpeita ja toiveita, Apple on pystynyt menestymään ja luomaan aikamme ikonisimpia tuotteita. Viime kädessä Applen epäonnistumiset muistuttavat siitä, että menestyneimmätkin yritykset eivät ole immuuneja virheille ja että innovaatiot edellyttävät usein riskien ottamista, jotka eivät välttämättä aina maksa.

UKK

Mitkä ovat Applen epäonnistumisia?

Apple iPhone 6, Newton, U2 iPod, Apple III, FireWire, Lisa, Homepod olivat joitakin Applen suurimmista epäonnistumisista.

Mikä oli Applen suurin virhe?

Analyytikko Dan Ives sanoi, että Applen suurin virhe oli se, ettei se hankkinut Netflixiä vuosia sitten. Yrityksellä ei ole suurta osuutta suositusta suoratoistojättiläisestä.

Kuinka Apple melkein epäonnistui?

Ylihinnoiteltujen tietokoneiden ja keskinkertaisen palvelun vuoksi yritys oli lopettamassa 90-luvun puolivälissä.

Mikä on Applen päätuote?

IPhone on Applen päätuote, ja sitä on myyty yli 1,7 miljardia iPhonea vuodesta 2017 lähtien.

Mikä on Applen tunnetuin epäonnistunut tuote?

Apple Newtonia mainitaan usein yhtenä Applen tunnetuimmista epäonnistuneista tuotteista.

Miten Applen lähestymistapa tuotekehitykseen on kehittynyt ajan myötä?

Apple on kehittänyt lähestymistapaansa tuotekehitykseen ajan myötä muuttumalla asiakaslähtöisemmäksi, asettaen etusijalle yksinkertaisuuden ja helppokäyttöisyyden sekä painottaen enemmän suunnittelua ja estetiikkaa.

Mitä muut yritykset voivat oppia Applen epäonnistuneista tuotteista?

Muut yritykset voivat oppia Applen epäonnistuneista tuotteista ymmärtämällä, kuinka tärkeää on kuunnella asiakkaita, tasapainottaa innovaatioita käytännöllisyyden kanssa ja olla halukas oppimaan virheistä.

Table of Contents

🔥 Empfohlen:  10 parasta salasananhallintaa, joita sinun on käytettävä vuonna 2023