Gekissimo.net - Opi ansaitsemaan rahaa webilläsi Internetissä!

Applen iCloud-salauspäivitys ei ole miellyttänyt kaikkia

Seuraava artikkeli auttaa sinua: Applen iCloud-salauspäivitys ei ole miellyttänyt kaikkia

Applen tällä viikolla antama ilmoitus joidenkin iCloud-tietojen turvallisuuden lisäämisestä ei ole miellyttänyt kaikkia.

Advanced Data Protection for iCloud aloitti käyttäjien saatavuuden torstaina valinnaisena ominaisuutena. Se tarjoaa päästä päähän -salauksen iCloud-varmuuskopioille, valokuville ja muistiinpanoille, vaikka tässä vaiheessa se ei sisällä iCloud-postia, yhteystietoja ja kalenteria.

Uusi suojaustaso on edistysaskel nykyisestä laitteessa olevasta salauksesta, koska se estää Applelta kaikenlaisen pääsyn – esimerkiksi vastauksena lainvalvontaviranomaisten pyyntöihin – käyttäjän iCloud-tietoihin. Se suojaa myös paremmin käyttäjien tietoja, jos Applen järjestelmiä joskus rikotaan.

Monet yksityisyyteen keskittyvät ryhmät, muun muassa Electronic Frontier Foundation (EFF), suhtautuivat uuteen suojausominaisuuteen myönteisesti.

“Kiitostamme Applea asiantuntijoiden, lasten asianajajien ja käyttäjien kuuntelusta, jotka haluavat suojata arkaluontoisimpia tietojaan”, EFF sanoi lausunnossaan. “Salaus on yksi tärkeimmistä työkaluistamme yksityisyyden ja turvallisuuden ylläpitämiseen verkossa.”

Se jatkoi: “Applen laitteessa oleva salaus on vahva, mutta jotkin erityisen arkaluontoiset iCloud-tiedot, kuten valokuvat ja varmuuskopiot, ovat edelleen olleet alttiina hallituksen vaatimuksille ja hakkereille. Käyttäjiä, jotka ottavat käyttöön Applen uuden ehdotetun ominaisuuden, suojataan, vaikka pilvessä tapahtuisi tietomurto, viranomainen vaatisi tai rikkoutuisi Applen sisällä (kuten roistotyöntekijä).

FBI kuitenkin tarjosi Washington Postille laajan näkemyksen asiasta ja teki selväksi, että se suhtautui toisin sanoen olevansa “syvästi huolissaan uhasta. [that] päästä päähän ja vain käyttäjien pääsyn salaukseen”, koska se “estää kykyämme suojella amerikkalaisia ​​rikollisilta teoilta, jotka vaihtelevat kyberhyökkäyksistä ja lapsiin kohdistuvasta väkivallasta huumekauppaan, järjestäytyneeseen rikollisuuteen ja terrorismiin.” FBI lisäsi: “Tänä kyberturvallisuuden ja “suunniteltua turvallisuutta” koskevien vaatimusten aikakautena FBI ja lainvalvontakumppanit tarvitsevat “laillista sisäänrakennettua pääsyä”.

Applen uusi suojausominaisuus voi myös johtaa yhteenottoon Ison-Britannian hallituksen kanssa, Guardian raportoi, koska tuleva lainsäädäntö asettaa viestisovelluksille vaatimuksia käsitellä äärimmäistä sisältöä ja antaa sääntelyviranomaisille valtuudet määrätä muutoksia tällaisiin alustoihin, jos ne eivät noudata vaatimuksia.

🔥 Empfohlen:  Oletko taloudellisesti kunnossa? 6 tapaa kertoa – ja mitä tehdä, jos et ole

Yhdistyneen kuningaskunnan hallituksen tiedottaja sanoi, että vaikka se tukee vahvaa salausta, “se ei voi tapahtua yleisön suojelemisen kustannuksella. Päästä päähän -salauksen ei saa antaa haitata pyrkimyksiä saada kiinni kaikkein vakavimpiin rikoksiin syyllistyneet.”

Applen päätös tarjota päästä päähän -salausta joillekin iCloud-palveluilleen korostaa jälleen kerran jatkuvaa ongelmaa käyttäjien yksityisyyden ja turvallisuuden tasapainottamisesta lainvalvontaviranomaisten halun kanssa päästä käsiksi tällaisiin tietoihin, jotta se voi tutkia rikostapauksia.

Advanced Data Protection for iCloud on nyt saatavilla Yhdysvalloissa Apple Beta Software Program -ohjelman jäsenille ja kaikille yhdysvaltalaisille käyttäjille vuoden loppuun mennessä. Maailmanlaajuinen käyttöönotto on suunniteltu vuoden 2023 alkupuolelle.

Oletko odottanut iCloudin käyttöä, mutta haluatko nyt kokeilla sitä? Digital Trends on kattanut sinut.