Gekissimo.net - Opi ansaitsemaan rahaa webilläsi Internetissä!

Arjun Gulati, Easydesqin perustaja, mullistaa joustavan työtilan teollisuuden innovatiivisilla SaaS-ratkaisuilla

Seuraava artikkeli auttaa sinua: Arjun Gulati, Easydesqin perustaja, mullistaa joustavan työtilan teollisuuden innovatiivisilla SaaS-ratkaisuilla

Joustavista työtiloista on tulossa suosittu ratkaisu kaikenkokoisille yrityksille, ja ne tarjoavat joustavan ja kustannustehokkaan vaihtoehdon perinteisille toimistotiloille. Joustavien työtilojen markkinat ovat kasvaneet valtavasti coworking-tiloista huollettuun toimistoon viime vuosina, mikä tarjoaa yrityksille erilaisia ​​vaihtoehtoja erityistarpeidensa ja -vaatimustensa täyttämiseksi.

Maximize Market Researchin raportin mukaan globaalien joustavien työtilojen markkinoiden odotetaan saavuttavan 82,71 miljardin Yhdysvaltain dollarin koon vuoteen 2027 mennessä, ja vuosittaisen kasvuvauhdin (CAGR) odotetaan olevan 13,9 % ennustejaksolla. Kasvu johtuu joustavien työtilojen kasvavasta kysynnästä, joka johtuu työn luonteen muuttumisesta ja tarpeesta joustaviin ja kustannustehokkaampiin ratkaisuihin vastatakseen yritysten muuttuviin tarpeisiin.

StartupTalky: Arjun, mitä palvelua yrityksesi tarjoaa? Mikä oli se motivaatio/visio, jolla aloitit?

Arjun: Easydesq on SaaS-pohjainen tuote, joka tarjoaa vaihtoehdon työnantajille, jotka tarjoavat mahdollisuuden työskennellä kotinsa lähellä olevassa laitoksessa sähkö- ja verkko-ongelmien ratkaisemiseksi. Yritys pyrkii vähentämään pysyviä toimistovuokraa tekemällä hajautettua työtä yksinkertaiseksi, saumattomaksi ja kestäväksi. Minä yhdessä Dhruv Agarwalin kanssa näin valtavan mahdollisuuden yrityskäyttäjien yhteisessä työtilassa. Rajoitettu toimitusvaihtoehto ja asiakkaiden kyvyttömyys varmistaa eri operaattoreiden/tilantarjoajien uskottavuus ovat joitakin ongelmia, joita Easydesq yrittää ratkaista. Hyödynnämme digitaalisen haun valkoista tilaa ratkaistaksemme optimaalisen toimistotilan tarpeen.

StartupTalky: Mitä uusia ominaisuuksia on lisätty viimeisen vuoden aikana? Mikä on/ovat palvelusi USP:t?

Arjun: Digitaalisesti etusijalla oleva lähestymistapa kauppojen kääntämiseen on ollut brändin USP, mikä on auttanut meitä skaalaamaan nopeammin. Easydesq on kuratoinut joukon digitaalisia ja offline-mekanismeja tavoittaakseen asiaankuuluvat sidosryhmät, mukaan lukien perustajat/CXO:t/ylemmän johdon henkilöt, digitaalisten markkinointimainosten kautta eri alustoilla ja kohdistamalla heidät erityisiin foorumeihin, alan tapahtumiin jne. ulos.

StartupTalky: Miten joustava työtilateollisuus on muuttunut viime vuosina ja miten yrityksesi on sopeutunut näihin muutoksiin?

Arjun: Yhteistyöteollisuus on ollut olemassa noin 17 vuotta, mutta se on vielä suhteellisen uutta. Viimeaikainen suosion noususuhdanne johtuu etätyön yleistymisestä, ilmiö, joka vain kasvaa tekniikan nousun myötä. Näemme jaetuissa työpaikoissa valtavan mahdollisuuden yrityskäyttäjille, jotka joutuvat tekemään päätöksen rajallisilla toimitusvaihtoehdoilla. Co-working-tilassa on tapahtunut raju muutos Covidin jälkeen työtilojen mieltymysten valinnassa. Easydesq yrittää ratkaista ja hyödyntää digitaalisen haun valkoista tilaa ratkaistakseen optimaalisen toimistotilan tarpeen.

🔥 Empfohlen:  Pavel Osokin, AMAI - haastattelusarjan perustaja ja toimitusjohtaja


Arjun: Pidämme itsemme ajan tasalla toimialamme viimeisimmistä trendeistä ja kehityksestä varaamalla aikaa alan tutkimukseen, ottamalla yhteyttä ajatusjohtajiin ja hyödyntämällä sosiaalista mediaa viimeisimmille päivityksille. Lisäksi operaattorit jakavat kuukausiraportteja ankkurivuokralaisistaan, käyttöasteistaan ​​ja uusista käyttöönotoistaan.

StartupTalky: Mitä keskeisiä mittareita seuraat tarkistaaksesi yrityksen kasvun ja suorituskyvyn?

Arjun: Seuraamme yhtiön kasvua ja suorituskykyä liikevaihdon ja ARR:n mukaan. Easydesq teki viime tilikaudella yli 100 000 dollarin liikevaihtoa ja on hyvällä tiellä saavuttaakseen yli 300 000 dollarin liikevaihtoa 23. tilikaudella. Yritys kasvaa 200 % tänä tilivuonna aggressiivisilla suunnitelmilla lisätä tiimin kokoa ja kasvaa saavuttaakseen vähintään 2 miljoonan dollarin ARR tilikaudella 23-24.

StartupTalky: Mitkä olivat yrityksesi merkittävimmät haasteet kuluneen vuoden aikana ja miten voitit ne?

Arjun: Facing Challenges on jotain hyvin yleistä start-up-maailmassa, koska siellä on paljon uusia asioita, jotka on selvitettävä. Muutokseen sopeutuminen on välttämätöntä, jotta tällaisia ​​ongelmia voidaan käsitellä tehokkaasti. Yrityksemme kuluneen vuoden merkittävin haaste oli, kun kaikki pysähtyi toisen korona-aallon iskiessä. Ihmiset kohtasivat henkilökohtaisia ​​menetyksiä, emmekä voineet pyytää asiakkaitamme palaamaan toimistolle tuolloin.

Miten selvisimme tästä, kun aloitimme pienemmillä tapahtumilla. Otimme hyvin erilaisen lähestymistavan, koska ihmiset pelkäsivät jopa lähteä kotoaan ja heidän vakuuttaminen palaamaan toimistoon ei ollut helppoa. Niinpä ajattelimme kaikille asiakkaillemme “Takaisin toimistoon -strategian”, joka auttoi heitä kutsumaan takaisin kaikki työntekijänsä vähitellen ja nyt kaikki asiakkaidemme toimistot työskentelevät lähes 90% + voimalla nykyaikana.

StartupTalky: Luottamus kaikkien sidosryhmien välillä on erittäin tärkeää markkinapaikalle. Miten varmistat sen?

Arjun: Toimitusvaihtoehtojen syvyys yhdistettynä persoonalliseen kosketukseen kaikille asiakkaille mahdollistaa räätälöityjen tarjousten tekemisen jokaiselle asiakkaalle. Tämä takaa meille erittäin korkean toisto- ja suosittelutoiminnan sekä luottamuksen rakentamisen yritykselle.

🔥 Empfohlen:  10 RSS-syötettä suunnittelu- ja kehitystyönhakijoille

StartupTalky: Mitä eri strategioita käytät markkinoinnissa? Kerro meille kaikista toteuttamistasi kasvuhakkereista.

Arjun: Rakentaakseen läsnäoloamme alalla Easydesq hyödyntää aktiivisesti digitaalisia markkinointialustoja, strategisia liittoutumia ja tytäryhtiökumppaneita, suoramyyntikanavia ja tapahtumia valtion elinten ja toimialaliittojen kanssa.

StartupTalky: Mitä tärkeitä työkaluja ja ohjelmistoja käytät yrityksesi sujuvaan pyörittämiseen?

Arjun: Easydesq on johtava kohde, joka tarjoaa työvoimalle teknologiapohjaisen alustan joustavien työtilojen etsimiseen ja varaamiseen. Helpon, tehokkaan ja välitysvapaan ratkaisun tarjoava yritys toimii todellisena markkinapaikkana tehdäkseen tietoisen valinnan työtilanhakijoille. Ensisijainen digitaalinen lähestymistapa kauppojen kääntämiseen on ollut brändin USP, mikä on auttanut niitä skaalautumaan nopeammin. Kuroimme joukon digitaalisia ja offline-mekanismeja tavoittaaksemme asiaankuuluvat sidosryhmät, mukaan lukien perustajat/CXO:t/ylemmän tason johtohenkilöt, digitaalisen markkinoinnin mainosten kautta eri alustoilla, samalla kun kohdistamme heidät erityisiin foorumeihin ja alan tapahtumiin, jotta he tavoittavat heidät offline-tilassa.

StartupTalky: Mitä mahdollisuuksia näet alasi tulevaisuuden kasvulle Intiassa ja muualla maailmassa? Millaista eroa markkinakäyttäytymisessä olet nähnyt Intian ja maailman välillä?

Arjun: Muiden merkittävien talouksien tapaan Intian kiinteistöt ovat vielä alkuvaiheessa teknologian käyttöönotossa. Protech-markkinat ovat nousseet merkittävästi viimeisen kahden vuoden aikana ja jatkavat niin edelleen. Markkinoilla oli jo merkittävä vaikutus kiinteistöjen kaikkiin osa-alueisiin kaupoista, suunnittelusta ja suunnittelusta rakentamismenetelmiin, vuokraukseen ja kiinteistöjen hallintaan. Vuosi 2022 oli hyvä vuosi koko kiinteistöalalle pitkän tauon jälkeen, kun katsotaan viimeisten 5-6 vuoden aikana demonetisoitumisen, RERA & GST:n käyttöönoton, NBFC-kriisin ja tietysti COVIDin aiheuttamia häiriöitä. -19 pandemia. Uskomme vahvasti, että kiinteistöala jatkaa kasvuaan myös vuonna 2023.

StartupTalky: Mitä opetuksia tiimisi sai viimeisen vuoden aikana ja miten ne vaikuttavat suunnitelmiisi ja strategioihin?

Arjun: Yksi asia, jonka opimme, oli se, että tässä on hyvin pienempi virhemarginaali, koska kasvamme nopeasti. Jos haluamme tehdä siitä suuren, meidän kaikkien on annettava kaikkemme. Yrityksen menestys määritellään tiimityöllä. Strategiamme on yksinkertainen, ollaksemme rehellinen asiakkaillemme.

🔥 Empfohlen:  Moushumi Pal, perustaja, Woodpecker Media, naisten yrittäjyys

StartupTalky: Miten aiot laajentaa asiakkaita, palvelutarjontaa ja tiimipohjaa tulevaisuudessa?

Arjun: Olemme palvelleet yli 40 yritysasiakasta heidän 18 kuukauden matkansa aikana. Aiomme houkutella asiakkaitamme eri kanavien kautta, mukaan lukien digitaalinen markkinointi, offline-tiedotus ja cocktailin kuratoiminen varmistaaksemme liiketoiminnan terveen kasvun. Easydesq on läsnä Delhi NCR:ssä ja Bangaloressa. Suunnittelemme kuitenkin tunkeutuvamme Hyderabadin, Ahmedabadin, Chandigarhin, Punen ja Mumbain markkinoille vuoden 2023 loppuun mennessä.

StartupTalky: Yksi vinkki, jonka haluaisit jakaa toisen markkinapaikkayrityksen perustajan kanssa.

Arjun: Yrittäjänä oleminen ei ole niin helppoa kuin miltä se saattaa kuulostaa. Suosittelen ystäviäni sijoittamaan enemmän aikaa ja rahaa tekniikkaan. Kilpailemme jo kansainvälisten kiinteistökonsulttien kanssa, ja aggregaattorin tekniikka auttaa nopeasti toimialaamme tavoittamaan pienet ja keskisuuret yritykset paremmin ja nopeammin.

Voit lukea muut Recap’22-haastattelut täältä.

Table of Contents