Gekissimo.net - Opi ansaitsemaan rahaa webilläsi Internetissä!

Asiakastyytyväisyys: Kasvata tuloja tehokkailla strategioilla

Seuraava artikkeli auttaa sinua: Asiakastyytyväisyys: Kasvata tuloja tehokkailla strategioilla

Mikä tekee yrityksestä menestyvän? Jos luettelemme kaikki asiaan liittyvät tekijät, tarvitsisimme paljon enemmän tilaa kuin blogikirjoituksen. Voimme kuitenkin korostaa olennaista elementtiä, joka on tulossa yhä tärkeämmäksi päivä päivältä: asiakastyytyväisyys.

Kun samasta yleisöstä kilpailee monenlaisia ​​yrityksiä, kuluttaja on ennennäkemättömässä valta-asemassa.

Jos he eivät ole tyytyväisiä tuotemerkin kokemukseen, nopea haku Internetistä on tarpeeksi löytää toinen, joka tarjoaa samanlaisia ​​ratkaisuja.

Siksi digitaalisen markkinoinnin suunnitelmassasi on kiinnitettävä suurta huomiota tähän mittariin ja pyrittävä muuttamaan asiakaskokemus brändin eroavaisuudeksi. Mutta miten se tehdään? Tässä tekstissä keskustelemme:

Mitä on asiakastyytyväisyys?

Yleisesti edustaa lyhenne CSAT, asiakastyytyväisyys, kuten nimestä käy selväksi, on mittari, joka on suunniteltu mittaamaan asiakkaiden tyytyväisyyttä tuotetta, palvelua tai kokemusta kohtaan.

Kartoittamalla sen strateginen tiimisi saa näkemyksiä tavoista optimoida strategiaa.

Se, miten asiakastyytyväisyys lasketaan, vaihtelee suuresti yrityksen tavoitteen ja tilanteen mukaan. Yleisesti ottaen kyselyjä tarjotaan kuluttajille, joita rohkaistaan ​​arvioimaan kyseistä elementtiä.

Ja muista, että vain tuotteiden ja palveluiden ominaisuudet eivät vaikuta näihin reaktioihin. Kyllä, laadukas tuote on tärkeä tuottamaan tyytyväisyyttä sitä kuluttaviin ihmisiin, mutta se ei takaa sitä.

Loppujen lopuksi ei ole mitään järkeä tarjota tuotetta täynnä ominaisuuksia ja etuja, jos käyttäjä ei ole varma, kuinka se tehdään, kun käyttäjä aloittaa sen käytön.

Siksi enemmän kuin ratkaisujen kehittäminen, on välttämätöntä keskittyä kuluttajan yleiseen kokemukseen.

Loppujen lopuksi voimme siis määritellä asiakastyytyväisyyden suora heijastus siitä, miltä henkilöstä tuntuu, kun hän on vuorovaikutuksessa brändisi kanssaei välttämättä ostohetkellä.

Esimerkiksi ilmaisen sisällön kulutus voi nostaa tätä tyytyväisyyden tunnetta.

Toisin sanoen suhteissa nykyajan kuluttajaan voitto ei suinkaan ole kaikki, mistä sinun pitäisi huolehtia.

Itse asiassa tämä on yritysten usein tekemä virhe. Hyvien liiketulosten pettää ne eivät pysy asiakastyytyväisyyden tahdissa, mikä voi vahingoittaa keskipitkällä ja pitkällä aikavälillä.

🔥 Empfohlen:  Mikä on vanha verkkotunnus?

Mutta loppujen lopuksi miksi on niin tärkeää tietää, onko kuluttajasi tyytyväinen brändisi tarjoamaan kokemukseen? Eikö riitä, että tiedät, että he käyttävät rahaa ratkaisuihisi?

Ei! Ja selitämme miksi seuraavassa aiheessa.

Miksi asiakastyytyväisyys on niin tärkeää?

Aluksi, jos et mittaa asiakastyytyväisyyttä, miten paikantaa tyytymättömät asiakkaat? Vaikeaa, eikö?

Mahdollisuus löytää ja saada nämä ihmiset takaisin voi tuottaa yrityksellesi entistä enemmän tuloja. Lisäksi se on tapa välttää imagosi vahingoittumista.

Tämä johtuu siitä, että elämme digitaalisen muutoksen aikakautta. Nykyään kaikki ostokokemukset kulkevat jollain tavalla Internetin kautta.

Nopean navigoinnin ja tehokkaiden hakukoneiden avulla käyttäjällä on pääsy periaatteessa kaikenlaisiin tietoihin, mukaan lukien muiden asiakkaiden mielipiteet yrityksestäsi.

Siellä meidän on muistettava käsite kuluttaja 4.0, keksi professori ja markkinointiasiantuntija Philip Kotler.

Hänen mukaansa asiakkaiden ja brändien välisiä suhteita leimaa jonkinlainen epäluulo suurien mainoskampanjoiden edessä.

Tällä hetkellä arvokkainta asiakkaan päätöksentekoprosessissa on juuri ystävien, perheen ja jopa tuntemattomien mielipide internetissä.

Et kuitenkaan halua, että tyytymätön asiakas puhuu huonosti yrityksesi tarjoamasta kokemuksesta, vai mitä? Oletko koskaan ajatellut kuinka monta myyntiä saatat menettää sen takia?

Tämän mittarin merkitys on siis yrityksesi positiivisen kuvan ylläpitämisessä, mikä mahdollistaa sen kasvun.

Mutta siinä ei vielä kaikki. Tutustu muihin etuihin, joita asiakastyytyväisyyden asettaminen strategiasi keskipisteeseen saa.

Voit myös tunnistaa tyytyväisiä asiakkaita

Jos on tärkeää tunnistaa tyytymättömät kuluttajat, on myös tärkeää löytää ne, jotka ovat tyytyväisiä suhteeseensa brändiisi.

Heistä voi tulla brändin kannattajia, jotka lisäävät orgaanisesti yrityksesi kattavuutta ja houkuttelevat lisää liiketoimintamahdollisuuksia.

Lisäksi nämä asiakkaat palaavat helpommin. Siksi on mielenkiintoista tehdä heille suunnattuja kampanjoita.

Esimerkiksi näihin ihmisiin kohdistetuilla sähköpostimarkkinointiviesteillä voidaan saavuttaa paljon korkeampia tulosprosentteja.

Voit tehostaa liidien tuotantoa

Muistatko, että mainitsimme, että tyytyväisten asiakkaiden palaute on nykyajan ostajan matkan perusta?

Tutkimukset osoittavat, että 71 % ihmisistä ilmoittaa ostavansa todennäköisemmin, kun he ovat lukeneet yrityksestä myönteisiä arvosteluja.

🔥 Empfohlen:  Kasvata verkkosivuston liikennettä: napsautussuhteen (CTR) ymmärtäminen

Rohkeampi strategia, mutta erittäin tehokas, on ottaa yhteyttä asiakkaisiin, jotka ovat tyytyväisimpiä, ja kerätä kokemuksia heidän kokemuksistaan ​​brändistäsi. Voit sitten lisätä ne interaktiiviselle aloitussivulle ja katsella liidien sukupolven lisääntymistä.

Myyntitiimit tehostuvat

Tiesitkö että 55 % asiakkaista on taipuvainen käyttämään enemmän rahaa kokemuksista, jotka ovat varmasti hyviä?

Jos yritykselläsi on hyvä maine tässä asiassa, kuvittele kuinka paljon se helpottaa myyntitiimisi työtä!

Myös yrityksillä, joiden asiakastyytyväisyys on korkea, on tämä suuri kilpailuetu, joka luo mielenkiintoisia elementtejä myyntipuhe edustajistaan.

Grafiikan ja muiden visuaalisten elementtien käyttö ilmaisemaan, kuinka tyytyväisiä yrityksen asiakkaat ovat, on erittäin vakuuttavaa.

Saat mahdollisuuden päivittää tuotteita ja palveluita tehokkaasti

Pysyäksesi kilpailukykyisenä yhä dynaamisemmilla markkinoilla sinun on ymmärrettävä tuotteen elinkaari ja tehtävä tarvittaessa päivityksiä. Mutta tehdäksesi niin, sinun on omaksuttava strateginen prosessi, tai ratkaisun koko potentiaali voi mennä hukkaan.

Seuraamalla asiakastyytyväisyysmittareita voit tunnistaa, mitkä portfoliosi tuotteet kaipaavat päivitystä ja miksi.

Tällä tavalla koko prosessista tulee tehokkaampi, mikä lisää sijoitetun pääoman tuottoa.

Kuinka parantaa tätä mittaria yrityksessäsi?

Tässä vaiheessa ymmärrät, että hyvän asiakastyytyväisyyden varmistaminen on elintärkeää yrityksesi menestykselle.

Joten mitä voit tehdä parantaaksesi tätä mittaria?

Ensimmäinen askel on tietysti päättää, miten se mitataan. Yksi yleisimmistä menetelmistä on Net Promoter Score (NPS).

NPS:n suosio johtuu sen tehokkuudesta ja yksinkertaisuudesta. Se on yhden kysymyksen kysely, jonka tulisi olla hyvin suoraviivainen, kuten: “Kuinka todennäköistä on, että suosittelette meitä ystävillesi?”.

Asteikot vaihtelevat 0:sta 10:een ja ne tulkitaan seuraavasti:

  • 0-6: halveksijatjotka ovat onnettomia ja voivat vahingoittaa mainettasi;
  • 7-8: passiivisetjotka ovat tyytyväisiä, mutta eivät niin paljon, että he suosittelevat sinua;
  • 9-10: promoottorit, jotka ovat iloisia, innostuneita ja yleensä suosittelevat brändiäsi muille.

Sitten pelkkä laskelma riittää: promoottorien prosenttiosuus arvostelijoiden prosenttiosuus.

Tämän ymmärryksen perusteella voit ohjata strategiaasi promoottorien palkitsemiseen ja pitämiseen, parantaa passiivisten kokemuksia ja selvittää, mikä tekee halventajista onnettomia.

🔥 Empfohlen:  Miksi sivustosi sisäänrakennettu Wordpress on välttämätöntä SEO:lle

Seuraa sosiaalista mediaasi

Sosiaalisen median kanavat ovat tärkeitä kuluttajien tyytyväisyyden mittareita.

On olemassa useita tapoja selvittää, pitävätkö seuraajasi kokemuksesi arvokkaana, niiden kommenteista, joita he jättävät viesteihisi sitoutumistason vaihteluihin.

Sen lisäksi, että tuotat laadukasta sisältöä esimerkiksi Instagramin ja YouTuben kaltaisille verkostoille, seuraa niiden tuloksia ja pysy valppaana, mitä kuluttajat yrittävät kertoa sinulle.

Pyydä palautetta

On olemassa useita tapoja pyytää palautetta, ja olemme jo käsitelleet yhden niistä, NPS:n.

Tämän ponnistelun on kuitenkin ulotettava yrityksesi muihin kanaviin. Instagram-tarina, joka sisältää kysymystarranvoi kannustaa seuraajia ilmaisemaan mielipiteensä siitä, kuinka brändiäsi voidaan parantaa.

Samalla tavalla on mielenkiintoista tehdä tilaa verkkosivustosi käyttäjille arvostelujen jättämiselle, varsinkin jos kyseessä on verkkokauppa.

Ajattele Amazonia. Kaikki listatut tuotteet ovat mukana tähdet jotka osoittavat, kuinka tyytyväisiä kuluttajat ovat olleet siihen.

Tarjoa ratkaisuja

Palautteen saatuaan on aika esitellä ratkaisuja. Toteutettavien menetelmien kirjo on yhtä laaja kuin mahdolliset syyt kuluttajien tyytymättömyyteen.

Saattaa olla, että asiakaspalvelusi on viallinen, tuotteesi ovat hauraita tai jopa sisällöstäsi puuttuu interaktiivisuutta.

Tärkeintä on, että olet valmis vastaanottamaan kritiikkiä, tulkitsemaan sitä ja keksimään ratkaisuja sen kääntämiseksi. Näin asiakas ymmärtää, että välität todella hänen kokemuksestaan, mikä voi johtaa erittäin uskolliseen suhteeseen.

Asiakastyytyväisyys on yksi tärkeimmistä mittareista yrityksesi jatkuvan menestyksen kannalta. Mittaamalla sitä voit kohottaa kuluttajien tyytyväisyyttä, kasvattaa brändisi mainetta ja siten maksimoida tuottosi.

Haluatko alkaa parantaa kuluttajien tyytyväisyyttä? Joten, katso tämä viesti ja ota selvää, kuinka voit suorittaa asiakastyytyväisyyskyselyn!