Gekissimo.net - Opi ansaitsemaan rahaa webilläsi Internetissä!

Asiakkaiden säilyttäminen: 10 vinkkiä, joiden avulla saat asiakkaat palaamaan

Seuraava artikkeli auttaa sinua: Asiakkaiden säilyttäminen: 10 vinkkiä, joiden avulla saat asiakkaat palaamaan

Asiakkaiden säilyttäminen on arvokkaampaa kuin asiakkaiden hankkiminen.

Jotkut ihmiset sanovat sen maksaa viisi kertaa enemmän ansaita uuden asiakkaan kuin säilyttää olemassa oleva asiakas. Toiset sanovat, että asiakkaiden säilyttäminen on seitsemän kertaa arvokkaampi. Ja lopuksi: ”Uuden asiakkaan hankkiminen on mistä tahansa 5-25 kertaa kalliimpi kuin säilyttää olemassa oleva.”

Okei, joten ehkä tarkat luvut ovat hieman epäselviä. Asia on kuitenkin siinä, että asiakkaiden säilyttäminen on halvempaa, kannattavampaa ja monella tapaa helpompaa kuin asiakkaiden hankkiminen.

Tässä artikkelissa vastaamme:

 • Mitä asiakkaiden säilyttäminen tarkoittaa?
 • Mitkä ovat todistettuja asiakkaiden säilyttämisstrategioita?
 • Mitkä automaatiosovellukset parantavat säilyttämistä?

Sopiiko?

Mitä on asiakkaan säilyttäminen? Asiakkaan säilyttämisen määritelmä

Asiakkaan säilyttäminen tai asiakkaan säilyttäminen on prosessi, jossa kerta-ostajat muutetaan toistuviksi asiakkaiksi.

→ Aloita verkkoliiketoimintasi Shopifyn avulla napsauttamalla tätä

Sana “säilyttäminen” juontaa juurensa sanasta säilyttää, ja säilyttää on pohjimmiltaan vain hieno tapa sanoa säilyttää.

Asiakkaan säilyttämisen tavoitteena on siis pitää olemassa olevat asiakkaasi.

Asiakkaiden säilyttämisen tavoitteet ja menetelmät vaihtelevat toimialoittain: Huippuohjelmistoja myyvällä yrityksellä on erilaiset asiakkaiden säilyttämisstrategiat kuin verkkokaupalla.

Mutta kaikilla aloilla ajatuksena on tarjota laatu- ja palvelutaso, joka saa ihmiset palaamaan – asiakkaiden säilyttäminen on täydellistä.

Mitä ovat asiakkaiden säilyttämisohjelmat?

Asiakkaiden säilyttämisohjelmat ovat yksinkertaisesti toimintoja ja taktiikoita, joita brändit käyttävät parantaakseen asiakaskokemusta.

Näiden ohjelmien tavoitteena on kannustaa asiakkaita ostamaan uudelleen ja samalla puolustaa brändin tuotetta tai palvelua.

Asiakkaiden säilyttämisohjelmat voivat olla erilaisia, mutta pidämme ne taktiikoissa, jotka on suunniteltu kaltaisillesi verkkokauppojen omistajille.

Sukellaanpa joihinkin asiakkaiden säilyttämisen taktiikoihin, jotka antavat asiakkaillesi kannustimen, mahdollisuuden ja halun palata kauppaasi tekemään uutta ostoa.

Miksi asiakkaiden säilyttäminen on tärkeää?

Sen lisäksi, että uusien asiakkaiden hankkiminen on kalliimpaa kuin olemassa olevien asiakkaiden pitäminen, on monia muita syitä, miksi asiakkaiden säilyttäminen on tärkeää.

Palaavat asiakkaat ovat 50 prosenttia ostavat todennäköisemmin sinulta kuin uusi asiakas, ja he kuluttavat yleensä noin 33 prosenttia enemmän. Asiakkaiden pitäminen ei siis ole vain halvempaa, vaan se on itse asiassa kannattavampaa pitkällä aikavälillä.

Säilytetyt asiakkaat voivat myös auttaa vähentämään markkinointikulujasi. Toki tyytyväiset asiakkaat ovat palaavia asiakkaita, mutta he kertovat myös perheelleen ja ystävilleen sinusta. Suusta suuhun -mainonta kasvattaa myyntiä enemmän kuin maksettu mainonta viisi kertaa lisää.

Tyytyväisiltä asiakkailta saamasi luottamus lisää myyntiä, pienentää mainontakulujasi ja säästää rahaa.

Et halua olla se nopea käynnistin. Haluat todellista, orgaanista kasvua, joka varmistaa tulevaisuuden tulot.

Asiakkaiden säilyttämisen edut

Tässä on nopea yhteenveto eduista, joita näet asiakkaiden säilyttämisstrategioiden käyttöönotosta:

 • Viiden prosentin nousu säilyttämisasteessa lisää voittoja 25-95 prosenttia Harvardin mukaan.
 • Rakentaa bränditietoisuutta ja mainetta kanta-asiakkaidesi suullisen mainonnan avulla.
 • Antaa sinulle mahdollisuuden rakentaa rakentavia suhteita asiakkaidesi kanssa.
 • Sen avulla voit tunnistaa ja korjata puutteet vastaanottamalla palautetta ja kuuntelemalla asiakkaidesi tarpeita.
 • Kanta-asiakkaat ovat halukkaampia kokeilemaan uusia tuotteitasi. Kuusi kertaa todennäköisemmin, tutkimusten mukaan.
 • Asiakkaasi ovat valmiimpia antamaan anteeksi virheille, jos he tuntevat olonsa uskollisiksi sinulle, mikä tarkoittaa sitä, että vähemmän vihaisia ​​asiakkaita.

Asiakkaiden säilyttämismittarit ja niiden laskeminen

Ennen kuin aloitat asiakkaiden säilyttämissuunnitelman luomisen, sinun on tiedettävä ja ymmärrettävä nykyinen asiakassäilytysprosenttisi. Tämä luku kertoo, kuinka monta prosenttia asiakkaista pysyy paikalla.

Asiakkaiden säilyttämisprosentti on helppo laskea seuraavalla yhtälöllä:

((Asiakkaiden lukumäärä jakson lopussa – kyseisen ajanjakson aikana hankittujen asiakkaiden määrä) / asiakkaiden määrä kauden alussa) X 100 = Asiakkaiden säilyttämisaste

Puretaan se.

Määritä ensin ajanjakso. Aikakehys on täysin sinun päätettävissäsi – se voi olla kuukausittainen, neljännesvuosittainen, vuosi tai mikä tahansa sinulle ja yrityksellesi parhaiten sopiva.

Muista, että asiakasmäärää laskettaessa kauden lopussa sinun on otettava huomioon asiakasvaihtuvuus.

Esimerkiksi: Sinulla on 10 000 asiakasta kauden alussa. Hankit tuona aikana 5 500 uutta asiakasta, mutta menetit 2 500 asiakasta vaihtuvuuden vuoksi. Tämä tarkoittaa, että kauden lopussa sinulla on 13 000 asiakasta.

Yhtälö näyttäisi tältä:

((13 000 – 5 500) / 10 000) X 100 = 75

Asiakkaan pysyvyysaste = 75 %

Miksi tämä numero on niin tärkeä? Se kertoo, kuinka hyvin pystyt saamaan asiakkaasi palaamaan lisää. Vertailuarvona se on on raportoitu että vähintään 35 prosentin säilyttämisprosentti verkkokaupan tai SaaS-aloilla tarkoittaa, että sinulla menee todella hyvin.

Kuinka parantaa asiakkaiden säilyttämistä: 10 parasta käytäntöä

On olemassa monia tapoja toteuttaa asiakassäilytysmarkkinointia. Tässä on parhaat käytännöt asiakkaiden säilyttämisasteen kasvattamiseksi sosiaalisen median vuorovaikutuksesta, sähköpostimarkkinoinnista ja realististen odotusten asettamisesta.

1. Aseta realistiset odotukset

Realististen odotusten asettaminen on erittäin tärkeää, jos yrität parantaa asiakassäilytysastettasi – sillä voi olla valtava vaikutus yrityksesi kykyyn pitää asiakkaita.

🔥 Empfohlen:  Kuinka ansaita rahaa Google Trendsin avulla vuonna 2023

Ajattele esimerkiksi toimitusaikoja. Useimmat verkkokaupat eivät voi kilpailla Amazonin kanssa toimitusajoissa. Mutta sen sijaan voit tehdä lujasti töitä pitääksesi asiakkaat ajan tasalla.

Oletetaan, että sinulla on asiakas, joka tilaa jotain ja joutuu sitten odottamaan muutaman viikon, ennen kuin se tulee näkyviin. Tämä voi tapahtua kahdella tavalla:

 1. Heillä ei ole aavistustakaan siitä, kuinka kauan toimitus kestää, ja he suuttuvat päivä päivältä yhä enemmän siitä, että heidän pakettinsa ei tule perille.
 2. He tiesivät alusta asti, että se vie vähän aikaa, joten kahden viikon odotus on heidän odotustensa mukainen, joten se ei todellakaan ole ongelma.

Jos tavoitteena on pitää asiakkaat, haluamme varmistaa, että luomme tämän toisen skenaarion.

Ja on olemassa monia tapoja tehdä se yksinkertaisilla asiakkaiden säilyttämisstrategioilla.

Verkkosivustollasi voi olla läpinäkyvät toimitustiedot. Voit lähettää asiakkaille sähköpostiviestejä, joissa kerrotaan, että heidän tilauksensa on vastaanotettu. että heidän tilauksensa on käsitelty; ja että heidän tuotteensa on lähetetty.

Voit mukauttaa asiakkaillesi lähettämiäsi päivityksiä muutamalla napsautuksella Shopify-taustajärjestelmässä:

Tietenkin odotusten asettaminen ylittää lähetyksen.

Varmista, että tuotekuvauksesi ovat tarkkoja. Varmista, että kassalla ei tule yllättäviä maksuja. Selkeiden odotusten asettaminen on perustavanlaatuinen, mutta valtava askel eteenpäin, ja sillä on pitkä matka, kun yrität parantaa asiakkaiden pysyvyyttä.

2. Luo kanta-asiakasohjelma

Kanta-asiakasohjelman tulisi olla olennainen osa asiakassäilytysjärjestelmääsi. Nämä ohjelmat palkitsevat asiakkaitasi kannustamalla heitä tulemaan takaisin ja tekemään ostoksia kanssasi.

Kun asiakkaasi ovat liittyneet kanta-asiakasohjelmaasi, tee heistä tuntemaan olonsa erityiseksi tarjoamalla heille tarjouksia: Tutustu uusiin tuotteisiin ja tarjoa ainutlaatuisia tarjouksia. Tämä kuninkaallinen kohtelu auttaa asiakkaitasi tuntemaan olonsa arvostetuiksi, ja se on tämän asiakkaiden säilyttämisstrategian ydin.

Yksi parhaista tähän taktiikkaan perustuvista esimerkeistä asiakkaiden säilyttämisestä on Sephoran ohjelma ns Beauty Insider. Tämä ohjelma antaa pääsyn alennuksiin ja lahjoihin ilman, että sinun tarvitsee käyttää rahaa. Kuitenkin, mitä enemmän rahaa käytät heidän kanssaan, sitä paremmat edut ovat.

Voit jopa antaa jollekulle kanta-asiakasohjelman mukaisia ​​etuja ennen kuin hän on osallistunut. Voit esimerkiksi tarjota jokaiselle ostajalle alennuskoodin tilausvahvistussähköpostin sisällä.

Älä pakota heitä rekisteröitymään mihinkään – hanki heille alennus heti.

Jos tarjoat asiakkaillesi lisäarvoa ilman peitettyjä tavoitteita oston jälkeen, se auttaa merkittävästi parantamaan asiakasuskollisuutta ja säilyttämistä.

Shopifyn avulla voit räätälöidä tilausvahvistussähköpostisi ja luoda alennuskoodeja, jotka vahvistavat asiakkaiden säilyttämistä.

asiakkaiden säilyttämisstrategian kanta-asiakasohjelma

3. Kiinnitä huomiota kysymyksiin

Tiedätkö, kuinka joskus tarvitset ylimääräisiä silmiä muokkaukseen, koska on mahdotonta havaita omia kirjoitusvirheitäsi?

Sama voi tapahtua myymälässäsi: suunnittelit asiakaspolun, rakensit tuotesivut, asetat hinnat. Lyhyesti sanottuna ymmärrät kaiken kaupastasi, koska sinä olet se, joka keksi sen.

Juuri tästä syystä emme aina näe, mitä teimme väärin. Ei ainakaan niin hyvin kuin asiakkaamme voivat.

Kiinnitä huomiota kauppaasi koskeviin kysymyksiin on loistava tapa pitää asiakkaat ja yksinkertainen asiakkaiden säilyttämistekniikka.

Jos esimerkiksi joku kysyy kysymyksen, jonka luulit olevan ilmeinen, se on vihjeesi siitä, että se ei ehkä ole niin ilmeinen.

Tai jos he kysyvät kysymyksen, jonka olet jo selittänyt, et ehkä selittänyt sitä tarpeeksi selvästi tai äänekkäästi.

Saa asiakkaat tuntemaan olonsa riittävän mukavaksi esittääkseen kysymyksiä. Mitä mukavammalta he tuntevat olonsa, sitä paremmin asiakas pysyy.

Lisäksi se on kuten sanotaan – palaute on lahja.

Kuuntele siis näitä kysymyksiä ja muista, että jos yksi henkilö kysyy sitä, myös muut voivat kysyä niitä.

Ja kuunteleminen on loistava tapa parantaa asiakkaiden säilyttämistä – jos tiedät ongelmat, sinulla on paljon paremmat mahdollisuudet korjata ne.

4. Kiinnitä huomiota valituksiin

Todellisuus on: asiakkaiden säilyttäminen riippuu asiakastyytyväisyydestä.

Jos asiakkaasi ovat tyytymättömiä tarjoamaasi palveluun, miksi he tulisivat takaisin toiselle käynnille?

Tämä tarkoittaa, että jokainen saamasi valitus on kuin pieni asiakastyytyväisyyskysely, joten varmista, että käytät niitä parantaaksesi asiakkaiden pysyvyyttä.

Pohjimmiltaan, jos saat valituksen, älä jätä sitä huomiotta. Paras käytäntö on huolehtia siitä mahdollisimman pian ja varmistaa, että tyydytät asiakkaasi tarpeet.

Voit jopa ryhtyä toimiin, jotta asiakkaiden on helpompi lähettää valituksia. Laita a Ottaa yhteyttä -sivullasi, heitä sähköpostisi alatunnisteeseen ja varmista, että olet tavoitettavissa sosiaalisessa mediassa.

Käytä asiakkaiden valituksista saatuja oivalluksia parantaaksesi seuraavan asiakkaan kokemusta.

5. Ole aktiivinen sosiaalisessa mediassa

Jos asiakkaasi unohtavat sinut, et voi pitää heitä. Ja on olemassa muutamia parempia tapoja pysyä mielessä kuin olla yhteydessä asiakkaisiin sosiaalisessa mediassa.

Jos sosiaalinen tulee olemaan osa asiakkaiden säilyttämisstrategiaasi – ja sen pitäisi olla! – Liitä se sitten osaksi asiakaspolkua. Laita sosiaalisia painikkeita alatunnisteeseen, kassasivullesi tai yhteystietosivullesi. Joka paikassa. On syy, miksi Shopify tekee sosiaalisen median elementtien lisäämisestä kauppaasi niin helppoa:

Kun asiakkaat kehuvat kauppaasi sosiaalisessa mediassa, kiitä heitä ystävällisistä sanoista ja jaa sitten rakkautensa muiden seuraajien kanssa – tämä on loistava asiakkaiden säilyttämisstrategia.

Voit myös parantaa asiakkaiden pysyvyyttä ilmoittamalla uusista tuotteista, tarjouksista ja muista päivityksistä sosiaalisessa mediassa. Se on loistava tapa herättää keskustelua sosiaalisten kanavien ympärillä. Tässä on esimerkiksi sähköposti verkkokaupan bra shopista Harper Wilde.

asiakkaiden säilyttäminen sosiaalisessa mediassa

On olemassa monia sovelluksia, joiden avulla voit automatisoida ja optimoida sitoutumistasi sosiaaliseen mediaan, ja sosiaalisen median markkinointisuunnitelman luominen on melko helppoa. (Katso sosiaalisen median sovelluksia Shopify App Storesta saadaksesi lisätietoja ja linkkejä.)

Voit jopa laittaa sosiaaliset painikkeet sähköpostiisi.

6. Kohdista asiakkaat sosiaalisessa mediassa

Sosiaalinen media voi auttaa asiakkaiden säilyttämisessä antamalla sinun kohdistaa aiemmat ostajat. Esimerkiksi Facebookin ja Instagramin avulla voit luoda kohdeyleisöjä asiakkaiden vierailemien sivujen – kuten esimerkiksi “Kiitos”-sivun oston jälkeen – tai tiettyjen tapahtumien perusteella.

Mitä tulee asiakashankimiseen, niin suuri osa verkkokauppojen Facebookissa tekemästä kohdistuksesta on ainakin aluksi arvailua.

Ne ovat kuitenkin koulutettuja arvauksia, jotka perustuvat sijaintiin tai ikäryhmiin, kiinnostuksen kohteisiin tai sukupuoleen.

Mutta kun käytät sosiaalista mediaa aiempien asiakkaiden kohdistamiseen, se poistaa arvailut.

Sinä tietää näiden mainosten vastaanottavassa päässä olevat ihmiset tekivät ostoksia sivustollasi, mikä tekee sosiaalisesta kohdistamisesta arvokkaan työkalun asiakkaiden säilyttämisstrategiassasi.

Joten kokeile tätä taktiikkaa – olemme varmoja, että huomaat asiakkaiden säilyttämisen tärkeyden, jos voit tuottaa tuloksia.

7. Käytä sähköpostia

Jokainen lähettämäsi sähköposti voi auttaa asiakkaiden säilyttämisessä – myös silloin, kun lähetät sähköposteja, joita ei ole Todella asiakkaiden säilyttämisestä.

Puhuimme aiemmin siitä, kuinka tärkeää odotusten asettaminen on. Jokainen sähköposti voi olla osa tätä prosessia. Tilausvahvistus, lähetys-lähetetty vahvistus, seuranta kiitos.

Nämä ovat mahtavia mahdollisuuksia, joiden avulla voit asettaa odotuksia, sitouttaa asiakkaita ja lisätä asiakkaiden pysyvyyttä.

Kun asiakkaistasi tulee sähköpostin tilaajia, voit käyttää segmentointia. Voit esimerkiksi luoda segmenttejä asiakkaiden ostamien tiettyjen tuotteiden, kulutuksen, alennuskoodin ja niin edelleen perusteella.

Näyttää siltä, ​​​​että sähköposti on tulossa vähemmän suosituksi, ainakin tiettyjen väestöryhmien keskuudessa. Mutta se ei välttämättä ole huono asia asiakkaiden säilyttämisstrategiasi kannalta.

Kun henkilökohtainen viestintä siirtyy jatkuvasti iMessageen, Facebook Messengerin, Snapchatiin ja WhatsAppiin, sähköpostit saattavat muuttua vähemmän häiritseväksi: ne eivät kilpaile kiinteistöistä ystävien ja perheen viesteillä.

Tämä tarkoittaa, että sähköpostillasi on suurempi mahdollisuus auttaa sinua saavuttamaan tavoitteesi, ja jos ne on tehty oikein, voit parantaa asiakasuskollisuutta ja pysyvyyttä.

8. Markkinoi asiakkaasi etujen mukaisesti

Aina kun puhumme asiakkaiden säilyttämisestä, yksi asia on selvä – markkinointimateriaalisi on sovitettava asiakkaasi etuihin.

Miksi?

No, jos aiot parantaa asiakassäilytysastettasi, et tee sitä lähettämällä nykyisille asiakkaille sähköposteja, joilla ei ole mitään tekemistä asioiden kanssa, jotka alun perin houkuttelivat heidät yritykseesi.

Tai jos aiot kokeilla uutta sisältöä sosiaalisen median kanavissasi, on tärkeää arvioida, miksi seuraajasi ylipäätään pitivät sisällöstäsi. Aikooko uusi sisältö, jonka haluat julkaista, vaarantaa olemassa olevan suhteen?

Nämä ovat riskejä, jotka sinun on ehkä otettava yrittäjämatkallasi, mutta varmista, että ne ovat laskettuja riskejä. Mitä tulee asiakkaiden säilyttämisstrategioihin, on yleensä hyvä pitää kiinni siitä, mitä asiakkaat tietävät, ei siihen, mitä sinä tiedät.

9. Osallistu sosiaaliseen vastuuseen

Kuten olemme aiemmin maininneet, korkeat asiakkaiden säilyttämisprosentit riippuvat siitä, että ostajat tuntevat olonsa hyväksi – ei vain sinulta ostamiensa tuotteiden suhteen, vaan myös täydellisen ostokokemuksen suhteen.

Siihen sisältyy hinta, laatu, viestintä ja niin edelleen.

Mutta voit myös saada asiakkaat tuntemaan olonsa hyväksi kertomalla heille, että he ovat tekemässä hyvä. Tässä sosiaalinen vastuu voi vaikuttaa.

Yhteiskunnallisella vastuulla tarkoitetaan toimintaa, joka auttaa apua tarvitsevia ihmisiä. Ja monet verkkokaupat tekevät loistavaa työtä sisällyttäessään sosiaalisen vastuun liiketoimintaansa – ja kertoessaan siitä asiakkaille.

Saatat olla tuttu Patagonia, ulkoiluvaatealan yritys. Patagonialla on useita ohjelmia, jotka saavat asiakkaat tuntemaan tekevänsä muutosta pelkästään ostamalla tuotemerkin. Näihin ohjelmiin kuuluvat Wearn Wear vaatteiden korjaamiseen ja kierrätykseen, Patagonia Action Works ruohonjuuritason aktivistien tukemiseen ja ne tarjoavat myös ympäristöapurahoja.

Keskustele brändiuskollisuuden rakentamisesta samalla kun lisäät pysyvyyttäsi – jos sinut nähdään brändinä, joka tekee hyvää maailmalle, asiakkaidesi on paljon helpompi tukea sinua.

Loppujen lopuksi, kun asiakkaasi tietävät, että jokainen heidän ostamansa tuote auttaa hyvään tarkoitukseen, annat heille kannustimen, joka ylittää luotettavan toimituksen.

10. Ole rehellinen

Lopullinen asiakassäilytysstrategiamme on yksinkertainen, ja sitä on luultavasti opetettu sinulle koko elämäsi ajan.

Ole rehellinen. Se on niin yksinkertaista.

Se saattaa kuulostaa aluksi hieman epämääräiseltä, mutta siellä on paljon ihmisiä, jotka ovat polttaneet yritykset aiemmin.

Olipa kyseessä vialliset tuotteet, hämmentävät palautuskäytännöt, tuntemattomat maksut tai jokin muu, ihmiset menettävät luottamuksensa nykyään nopeasti.

Varmista siis, että tarjoat asiakkaillesi rehellisen kokemuksen, kun he tekevät ostoksia sinulta.

Tarjoa reilut hinnat tuotteillesi ja toimituskuluillesi. Tee selväksi, minkä varustamon kanssa aiot käyttää ja muista lisätä seurantanumerosi.

Älä yritä nostaa hintojasi liian korkea aluksi. Mikään ei saa asiakkaitasi epäileväksi enemmän kuin perusteettoman korkea hintalappu.

Kaiken kaikkiaan yritä kohdella asiakkaitasi niin kuin haluat itseäsi kohdeltavan – tämä on yksi parhaista tavoista parantaa asiakkaiden pysyvyyttä kaikenmuotoisissa ja -kokoisissa yrityksissä.

Selvä, kaikkia kymmentä asiakassäilytysvinkkiämme ei voida automatisoida sovelluksilla.

Ei ole olemassa esimerkiksi sovellusta sosiaaliseen vastuuseen tai selkeiden odotusten asettamiseen – sinun tulee hallita näitä asiakkaiden säilyttämisstrategioita itse.

Se sanoi, että siihen liittyy paljon karkeaa työtä voi olla automatisoitu. Tässä on joitain sovelluksia, jotka voivat tehostaa asiakkaiden säilyttämisstrategiaasi.

(Huomaa: sovelluksia on monia, paljon enemmän kuin nämä. Ajattele tätä luetteloa automaation alkupalana.)

Asiakassuhteiden hallintaohjelmisto

Bobile on vuorovaikutuksessa itsenäisesti asiakkaidesi kanssa ja auttaa sinua edistämään suhdetta asiakkaidesi kanssa, jotta sinun ei tarvitse käyttää aikaa siihen. Voit mainostaa myyntiä, tarjota kanta-asiakasohjelmia, antaa ainutlaatuisia tarjouksia, saada palautetta monien muiden ominaisuuksien ohella.

Qualtrics on asiakkaiden vaihtuvuus- ja säilytysohjelmisto, jonka avulla voit seurata asiakaspolun kaikkia näkökohtia ja reagoida niihin. Se jopa auttaa ennustamaan vaihtuvuutta.

Zoho on älykäs ohjelmisto, joka oppii, kun käytät sitä. Se voi tehdä mitä tahansa sähköpostikampanjoidesi hallinnasta ennusteisiin, trendeihin ja toistuvien tehtävien automatisointiin.

Kanta-asiakasohjelman sovellukset

S Uskollisuus voit käynnistää merkkipohjaisen kanta-asiakasohjelman. Voit valita tarjoamasi palkinnot, mukaan lukien hintaalennukset, ilmaiset toimitukset ja paljon muuta.

Smile.io myöntää uskollisuuspisteitä, rohkaisee suullista markkinointia suositteluohjelman avulla ja sillä on palkkiorakenne, joka saa arvokkaimmat asiakkaasi tuntemaan olonsa erityiseksi.

Retentio sisältää monia ominaisuuksia, jotka auttavat asiakkaiden säilyttämisessä, mukaan lukien alennuskuponki kiitossivulla ja alennukset, jotka lisätään automaattisesti asiakkaiden koreihin.

Sosiaalisen median sovellukset

Instagram kauppa on erikoistunut ostettavissa oleviin Instagram-postauksiin, jolloin ihmiset voivat ostaa tuotteita, jotka näkyvät Instagram-syötteessäsi.

Auto Post kirjoittaa automaattisesti julkaisuja tuotteistasi, mukaan lukien uusia tuotteita, jotka olet vasta äskettäin lisännyt kauppaasi.

Kudobuzz voi koota ja näyttää asiakkaidesi sosiaalisia kokemuksia Instagramissa, Facebookissa, Twitterissä ja muissa palveluissa.

Sähköpostisovellukset

Spin-a-Sale on innovatiivinen tapa kerätä sähköpostiosoitteita. Se toimii laukaisemalla pelimaisen ponnahdusikkunan vierailijoiden lähtiessä ja tarjoaa alennuksen, jos he syöttävät sähköpostiosoitteensa. He saavat alennuksen, saat suuremman sähköpostilistan.

Hyvää Sähköpostia lähettää automaattisia kiitosviestejä uusille asiakkaille 30 minuutin kuluttua ensimmäisestä ostoksesta.

Yhteenveto: Kuinka säilyttää asiakkaat vuonna 2021

Monet verkkokauppayrittäjät keskittyvät houkuttelemaan uusia asiakkaita, ja vaikka tarvitset uusia asiakkaita, on yhtä tärkeää vaalia olemassa olevaa perustaasi.

Sen sijaan, että suuntaisit koko markkinointibudjettisi uusien asiakkaiden hankkimiseen, käytä hieman vaivaa ja rahaa suhteiden rakentamiseen entisten ostajien kanssa. Nämä ihmiset tuntevat jo brändisi ja arvostavat, että keskityt heihin, vaikka he ovat tehneet ostoksen.

Saatat jopa saada uusinta liiketoimintaa! Tässä on 10 parasta asiakkaiden säilyttämistaktiikkaa, joita voit toteuttaa pitääksesi ostajat paikalla.

 1. Aseta realistiset odotukset ajoissa.
 2. Kehitä kanta-asiakasohjelma.
 3. Kiinnitä huomiota asiakkaiden kysymyksiin.
 4. Perehdy valituksiin.
 5. Ole aktiivinen sosiaalisessa mediassa.
 6. Kohdista aiemmat asiakkaat heidän toiminnan perusteella.
 7. Käytä sähköpostia ylläpitääksesi suhteita.
 8. Markkinoita asiakkaiden etujen mukaisesti.
 9. Osallistu sosiaaliseen vastuuseen.
 10. Ole rehellinen ja läpinäkyvä.

Mitä seuraavista asiakkaiden säilyttämisstrategioista käytät tällä hetkellä? Kerro meille alla olevassa kommenttiosassa.

Haluatko oppia lisää?

Table of Contents