Gekissimo.net - Opi ansaitsemaan rahaa webilläsi Internetissä!

Atlassian Success Story – Miten siitä tuli yksi menestyneimmistä startupeista Australiassa?

Seuraava artikkeli auttaa sinua: Atlassian Success Story – Miten siitä tuli yksi menestyneimmistä startupeista Australiassa?

Atlassian.

Kuvittele seuraavaa: On vuosi 2002, Sam Raimin Spider-Man on nyt teattereissa, termillä “Facebook” ei ole merkitystä, ja älypuhelimet ovat vain futuristisia vempaimia. Kuitenkin kaksi äskettäin yliopistosta valmistunutta Etelä-Walesissa Australiassa juovat luultavasti muutaman drinkin, koska he eivät halua pukeutua työhön, jota he eivät halua nousta, ja kaiken keskellä kiehuu startup-konsepti. Muista, että startupit eivät tuolloin olleet tuttuja nimiä Yhdysvalloissa, vielä vähemmän Australiassa.

Yliopistoystävistä tuli liikekumppaneita, Mike Cannon-Brookes ja Scott Farquhar perustivat Atlassianin, yrityksen, jota Sydney Morning Herald kutsui “teknologiajättiläiseksi, jota kukaan ei ymmärrä” vain muutama vuosi sitten. Se perustettiin sellaiselle markkinoiden osalle, joka oli tuolloin niukkaa Australiassa, ja kaiken lisäksi sen tuottama tuote ei ollut erityisen “myytävää”, kuten jotkut saattavat ilmaista.

Tällä hetkellä Atlassianilla on yli 10 toimistoa maailmanlaajuisesti, se työllistää yli 7 000 henkilöä ja palvelee yli 200 000 asiakasta. Nykyään 83 % Fortune 500 -yrityksistä käyttää Atlassianin tuotteita. Koska sen historia uhmaa sitä, mitä voit kutsua “säännölliseksi”, saatamme ajatella Atlassiania startup-yritysten Forrest Gumpina.

COVID-19-epidemian vuoksi monet yritykset toimivat nyt verkossa. Tämän mahdollistavat digitaaliset etätyötyökalut, ja yksi yritysten suosituimmista työkaluista on projektinhallintaohjelmisto. Atlassian on yritys, joka on tehnyt etätyöstä mukavampaa ja kiinnostavampaa.

Atlassian – Yrityksen kohokohdat

Aloitusnimi
Atlassian
Päämaja Sydney, Australia
Ala IT-ohjelmistot ja -palvelut
Perustettu 2002
Perustaja Mike Cannon-Brookes, Scott Farquhar
Tulot 2,8 miljardia dollaria (FY22)
Arvostus 55,47 miljardia dollaria (syyskuu 2022)

Atlassian – Tietoja ja miten se toimii?
Atlassian – Teollisuus
Atlassian – perustajat
Atlassian – Startup Story
Atlassian – nimi, logo ja tunnuslause
Atlassian – Missio ja visio
Atlassian – Tuotteet
Atlassian – Liiketoimintamalli
Atlassian – tulomalli
Atlassian – Rahoitus ja sijoittajat
Atlassian – Sijoitukset
Atlassian – Aqcuisitions
Atlassian – tulojen kasvu
Atlassian – Kilpailijat
Atlassian – Tulevaisuuden suunnitelmat

Atlassian – Tietoja ja miten se toimii?

Atlassian on australialainen teknologiayritys, joka luo työkaluja ohjelmistosuunnittelijoille, projektipäälliköille ja muille sovelluskehitysprojekteille. Yrityksen laillinen asuinpaikka on Isossa-Britanniassa, kansainvälinen pääkonttori Sydneyssä Australiassa ja pääkonttori Yhdysvalloissa San Franciscossa.

Tiimille Atlassian on hallitseva viestintä-, kehitys- ja lipunhallintaohjelmistojen tuottaja. He laajentavat yhteistyökykyä ratkaisuilla, kuten Jira, Jira Service Desk, Jira Ops, Confluence, Bitbucket, Trello ja monet muut.

Organisaatio on matkalla vapauttaakseen jokaisen tiimin voimat aitojen periaatteidensa, uskomattoman kulttuurinsa ja tasaisen tulonkehityksensä ansiosta. Jira, projektien seurantaalusta, joka tukee ohjelmistotiimejä sisäisten ongelmien ratkaisemisessa ja edistymisen arvioinnissa, on tuote, josta Atlassian jää parhaiten mieleen. HipChat, jonka avulla työntekijät voivat keskustella nimettömästi ja ryhmissä, ja Confluence, alusta, joka helpottaa tiimien yhteistyötä, projektien jakamista ja viestintää sekä mobiili- että työpöytälaitteilla, sekä Stride, yrityksen kehittämä uusi työpaikkaviestintätyökalu. , joiden avulla tiimit voivat olla tehokkaasti vuorovaikutuksessa ja saavuttaa tavoitteensa ryhmänä, ovat joitain muita Atlassianin tuotteita.

Sen lisäksi, että Atlassianilla on yli 2 000 kehittäjille tarkoitettua laajennusta, sillä on yli 200 000 asiakasta, yli 7 000 työntekijää maailmanlaajuisesti, ja se on sitoutunut lahjoittamaan yhden prosentin yrityksen omistuksesta ja voitosta hyväntekeväisyyteen.

Atlassian – Teollisuus

Vuonna 2021 projektinhallintaohjelmistomarkkinoiden liikevaihto oli 5 359,6 miljoonaa dollaria. Projektinhallintaohjelmistomarkkinoiden odotetaan saavuttavan 20 420,6 miljoonan dollarin liikevaihdon vuoteen 2032 mennessä ja kasvavan CAGR:lla 13,1 % vuosina 2022–2032.

Lähes 35 % koko liiketoimintaprosessien optimointialan myynnistä tulee tällä hetkellä projektinhallinnan ohjelmistoilla. Projektinhallintaohjelmistossa on useita integroituja työkaluja, kuten tehtävienhallintaa, yhteistyötyökaluja, budjetinhallintaa ja dokumenttien hallintaa, jotka ovat hyvin muokattavissa yrityksen liiketoiminnan vaatimusten perusteella, ja se sisältää ominaisuuksia, kuten suunnittelun, yhteistyön, valvonnan ja projektin toimituksen.

Markkinoiden ennakoidaan kasvavan merkittävästi tulevina vuosina, kun yritykset käyttävät automatisoituja projektinhallintaohjelmistoja toteuttaakseen perustavanlaatuisia projektinhallinnan tehtäviä ja toimintoja automaattisesti.

🔥 Empfohlen:  AcreTrader Review 2023: Invest in Farmland

Lisäksi kaikki yritykset koostaan ​​riippumatta hyödyntävät jatkuvasti yrityksen projektinhallinnan etuja parantaakseen tuottavuutta, lisätäkseen viestintää, parantaakseen projektin laatua ja alentaakseen kokonaisbudjettiarvioita.Atlassian – perustajat

Mike Cannon

Mike Cannon-Brookes on Atlassianin perustaja ja toinen toimitusjohtaja. Yhteistyöohjelmisto startup auttaa tiimejä organisoimaan, keskustelemaan ja suorittamaan yhteistä työtä.

Mike on Zooxin hallituksen jäsen ja Atlassianin ulkopuolinen teknologiasijoittaja. Hän on kiinnostunut ohjelmistoista, rahoituksesta, maataloudesta ja energiasta. Hän on Room to Readin hallituksen jäsen ja on vahvasti sitoutunut antamaan takaisin. Mike, joka on kiihkeä kestävän energian puolestapuhuja, näytteli avainroolia “Fair Dinkum Power” -liikkeessä sekä Australiassa, joka osti maailman suurimman litiumioniakun.

Hän suoritti kandidaatin tutkinnon liiketoiminnan tietotekniikassa Australian New South Walesin yliopistosta ja työskentelee siellä dosenttina tietotekniikan ja tekniikan korkeakoulussa.Scott Farquhar

Atlassianin perustaja ja toimitusjohtaja Scott Farquhar on sellaisten yhteistyötyökalujen kehittäjä, jotka auttavat tiimejä suunnittelemaan, keskustelemaan ja suorittamaan yhteistä työtä. Vuonna 2015 Scottin avustuksella käynnistettiin yritysfilantropiaaloite nimeltä Pledge 1%, jonka tavoitteena on tehdä yhteisöstä merkittävä osakkeenomistaja jokaisessa yrityksessä.

Yhdessä perustajajäsenen ja toimitusjohtajan Mike Cannon-Brookesin kanssa Scott sai Ernst & Young -palkinnon “Vuoden australialaisyrittäjäksi” vuonna 2006 kaikkien aikojen nuorimpana saajana. Australian Financial Review tunnusti Scott ja Mike Cannon-Brookesin “Vuoden australialaiseksi liikemieheksi” vuonna 2016, ja Forbes sisällytti heidät “Global Game Changers” -luetteloonsa vuonna 2017.

Atlassianin ulkopuolella Scott oli yksi Skip Capitalin perustajista. Tämä yksityinen sijoitusrahasto keskittyy nopeasti kasvaviin teknologiayrityksiin ja on erityisen kiinnostunut big datan ja terveyden välisestä yhteydestä. Scott valmistui Australian University of New South Walesista BSc-tutkinnolla liiketoiminnan tietotekniikasta.

Atlassian – Startup Story

Olemme kaikki tietoisia startup-yrityksistä vuonna 2020. Jos et ole töissä tai sinulla on läheinen kaveri, joka tekee sen, elät kiven alla. Kuitenkin, kun yliopistosta valmistuneet Mike Cannon-Brookes ja Scott Farquhar perustivat Atlassianin vuonna 2002, heidän muiden houkuttelevien tarjousten reaktio ei ollut yhtä yleinen. Ja se oli käytännössä ennenkuulumatonta Australiassa, kansakunnassa, joka oli haluton tarttumaan digitaaliseen vallankumoukseen.

Kuten monet vahvat ystävyyssuhteet, Miken ja Scottin yhteistyö alkoi yliopistossa. New South Walesin yliopistossa vuonna 1998 he molemmat ilmoittautuivat samaan stipendirahastoon. He muodostivat älyllisen ja kunnianhimoisen ystävyyden ja yhteistyön. Heitä vaadittiin liittymään johonkin ohjelmaa rahoittaneesta australialaisyrityksestä, aivan kuten muutkin ohjelman opiskelijat.

Sen sijaan he kehittivät Atlassianin.

Suurin osa startup-yrityksistä saa rahoitusta käteisellä, jota haetaan ulkopuolisilta sijoittajilta. Riskipääoma onkin nyt erillinen liiketoiminta. Scott ja Mike päättivät olla menemättä siihen suuntaan.

He lainasivat rahaa maksaakseen yrityksensä; Siitä 10 000 dollaria laitettiin luottokorteille. Suurin osa ihmisistä, joilla on suuria luottokorttivelkoja, ei esiinny uraauurtavina miljardööreinä, mutta he ovat osoittaneet, etteivät he ole tyypillisiä useimmille ihmisille, aivan kuten Atlassian on eronnut useimmista yrityksistä.

Tämä koskee myös tapaa, jolla he mainostivat uutta tuotettaan. Suuren myyntitiimin sijaan Atlassian luottaa verkkomyyntiin. Ensimmäinen markkinointitaktiikka oli mennä kehittäjätapaamisiin ja ostaa heille olutta Atlassian-tarralla pullossa.

Heidän markkinointitapansa riippui korkealaatuisen tuotteen tarjoamisesta kilpailukykyiseen hintaan ja positiivisista asiakasarvosteluista. Ja se onnistui. Näin oli, kun Atlassian lähti lentoon. Vielä nytkin Atlassian käytti vain 19 % tuloistaan ​​myyntiin ja markkinointiin, mikä on paljon pienempi prosenttiosuus kuin muut vastaavassa asemassa olevat ohjelmistoyritykset.Atlassian – nimi, logo ja tunnuslause

Nimi Atlassian on johdettu kreikkalaisesta mytologisesta hahmosta Atlas, titaani, jonka on määrä ylläpitää taivasta tai taivasta ikuisesti.

Atlassian-logo edustaa kahta ihmistä, jotka antavat toisilleen high-fiven, vuoren, joka on valmiina joukkueiden kiipeämiseen, tai jopa A-kirjainta, joka koostuu kahdesta toisiaan tukevasta pilarista.

Atlassianin tunnuslause sanoo:

Atlassian – Missio ja visio

Atlassianin missio sanoo: “Atlassian uskoo tiimityön voimaan. Jokaisen suuren inhimillisen saavutuksen takana on tiimi. Lääketieteestä ja avaruusmatkoista katastrofivalmiuksiin ja pizzatoimituksiin tuotteemme auttavat tiimejä kaikkialla planeetalla edistämään ihmiskuntaa voiman avulla. ohjelmistosta. Missiomme on auttaa vapauttamaan jokaisen tiimin potentiaali.”

🔥 Empfohlen:  Mikä on BERTin luonnollisen kielen käsittelymalli ja miten se eroaa GPT:stä?

Atlassian – Tuotteet

Seuraavat Atlassianin omistamat ja ylläpitämät tuotteet sisältyvät Atlassian-tuoteperheeseen sekä niihin liittyvät verkkosovellukset ja mobiilisovellukset:

Atlassian Cloud -tuotteet

 • Jira ohjelmisto
 • Jiran palvelunhallinta
 • Jiran työnhallinta
 • Yhtymäkohta
 • Bitbucket
 • Atlassian Access
 • Atlassian Cloud Apps
 • Trello
 • Trellon tehostukset
 • Tilasivu
 • Halp
 • Jira Align
 • Opsgenie

Atlassian Server / Data Center -tuotteet

 • Jira ohjelmisto
 • Jiran palvelunhallinta
 • Jiran työnhallinta
 • Yhtymäkohta
 • Bitbucket
 • Analytics for Confluence -sovellus (palvelinkeskus)
 • Väkijoukko
 • Automation for Jira (palvelin ja tietokeskus) ja Icons for Jira (palvelin)
 • Lähdepuu
 • Bambu
 • Kalansilmä
 • Upokas
 • Atlassian-palvelin/tietokeskussovellukset


Atlassian – Liiketoimintamalli

Sen ratkaisuja voidaan hyödyntää monin eri tavoin saman yrityksen eri liiketoiminnoissa, koska Atlassianilla on massamarkkinoiden liiketoimintamalli, jossa on monipuolinen markkina. Suurin osa sen kuluttajasegmenteistä heijastelee tiettyä liiketoimintaa pikemminkin kuin sektoreita. Yritys on hyötynyt tästä luomalla ohjelmistoekosysteemejä eri liiketoimintasegmenteille, joista jokainen edustaa ainutlaatuista liiketoimintatoimintoa.

 • IT (JIRA-ohjelmisto, IRA Service Desk, Confluence, HipChat) – JIRA-ohjelmistopaketti, joka sisältää JIRA-ohjelmiston ja JIRA Service Deskin, mahdollistaa IT:n, tiimien nopean reagoinnin organisaationsa tarpeisiin ylläpitämällä tehokkaita palautekanavia (Service Deskin kautta) ja mahdollistamalla tehokkaat ja hallitut työnkulut (ohjelmiston kautta).
 • Markkinointi (JIRA Core, Confluence, HipChat) – Markkinointitiimit voivat käsitellä dataa ja markkinointimateriaaleja käyttämällä yrityksen projektinhallintatyökaluja, kuten JIRA Core ja Confluence.
 • Lakiasiat (JIRA Core, Confluence, HipChat) – JIRA Core antaa lakitiimeille mahdollisuuden tuottaa ja hallita juridisia materiaaleja, kuten sopimuksia ja käytäntöjä, ja Confluencea voidaan käyttää näiden materiaalien jakamiseen.
 • Rahoitus (JIRA Core, Confluence, HipChat) – JIRA Corea käytetään joidenkin maailman parhaiden rahoituslaitosten taloudellisten toimintojen hoitamiseen, mukaan lukien hankinnat ja talousraportointi.
 • Ohjelmisto (JIRA Software, BitBucket, Bamboo, Confluence, HipChat) – Yrityksen päätuotevalikoima JIRA Software on suunniteltu nopeuttamaan ohjelmistokehitystä. Muutamat yrityksen muista tuotteista, kuten Bamboo ja Bitbucket, on erityisesti suunnattu ohjelmoijille ja ohjelmistosuunnittelijoille.

Atlassian – tulomalli

Suora verkkomyynti Atlassianin verkkosivujen kautta on yhtiön ainoa myyntikanava. Se käyttää vain 15–20 prosenttia tuloistaan ​​myyntiin ja markkinointiin, eikä sillä ole myyntihenkilöstöä. Vertaa tätä tyypilliseen keskiarvoon, jossa IT-yritykset käyttivät yli 100 % myynnistä markkinointikuluihin muutaman ensimmäisen listautumisannin jälkeisen vuoden aikana.

Atlassianin ensisijainen asiakaspalvelutapa on itsepalvelu; sivusto tarjoaa erilaisia ​​itseapuresursseja, kuten tuoteoppaita ja live-koulutuksia. Lisäksi se luottaa yhteisöön ylläpitämällä asiantuntijaohjelmaa, jonka avulla riippumattomat asiantuntijakumppanit voivat rekisteröityä auttamaan Atlassian-asiakkaita samalla kun mainostaa heidän tavaroitaan tai palveluitaan, sekä tarjoamalla yhteisön Q&A-foorumin, johon käyttäjät voivat lähettää kysymyksiä, joihin he voivat vastata muilta käyttäjiltä tai Atlassianin henkilökunnalta.

Yksilöllistä apua varten Atlassian tarjoaa yritystukipalveluita, jotka veloittavat maksun ja mahdollistavat teknisen tilinhallinnan ottamalla yhteyttä yrityksen huippuinsinööreihin.

Integroidun alustan kehittäminen ja ylläpito, jota asiakkaat voivat hyödyntää erilaisissa liiketoiminnoissa, on Atlassianin ensisijainen toiminta.

Atlassian – Rahoitus ja sijoittajat

Päivämäärä Kierrossumma Pääsijoittajat

8. huhtikuuta 2014 Jälkimarkkinat 150 miljoonaa dollaria T. Rowe Price
14. heinäkuuta 2010 Jälkimarkkinat 60 miljoonaa dollaria Accel


Atlassian – Sijoitukset

Päivämäärä Organisaation nimi Pyöreä määrä

2. elokuuta 2022 Pinaatti.io Siemenkierros 1,8 miljoonaa dollaria
15. maaliskuuta 2022 Liveblokit Siemenkierros 5 miljoonaa dollaria
5. tammikuuta 2022 Miro Sarja C 400 miljoonaa dollaria
3. elokuuta 2021 adam.ai Esikylvökierros
25. elokuuta 2020 Split-ohjelmisto Sarja C 33 miljoonaa dollaria
27. helmikuuta 2020 Process Street Sarja A 12,2 miljoonaa dollaria
15. huhtikuuta 2019 Kyläni Siemenkierros 6,1 miljoonaa dollaria
11. joulukuuta 2018 InVision Sarja F 115 miljoonaa dollaria
1. tammikuuta 2018 Prosentti Siemenkierros
21. kesäkuuta 2011 Cloud 9 IDE Sarja A 5,6 miljoonaa dollaria

Atlassian – Aqcuisitions

Atlassian on tehnyt yhteensä 18 yritysostoa. Yrityksen viimeisimmät hankinnat on listattu alla:

Hankinnan nimi Tietoja Hankintapäivämäärästä

Percept.AI Percept.AI on tekoälyllä toimiva virtuaaliagenttiteknologian toimittaja. 27. tammikuuta 2022
ThinkTilt ThinkTiltin tehtävänä on tarjota kaikille organisaation tiimeille parhaat työkalut työnsä hallintaan. 19. huhtikuuta 2021
Chartio Chartio auttaa yrityksiä analysoimaan ja seuraamaan tärkeitä tietojaan intuitiivisen käyttöliittymän kautta. 26. helmikuuta 2021
Mindville Mindville rakentaa insight-ohjelmistopakettia ja sovelluksia omaisuudenhallintaan. 30. heinäkuuta 2020
Halp Halp on keskustelulippuratkaisu IT-tiimille, jotka voivat määrittää, priorisoida ja vastata Slackin pyyntöihin viestipohjaisessa käyttöliittymässä. 12. toukokuuta 2020
Code Barrel Code Barrel on erikoistunut lisäosien luomiseen Atlassian-tuotteille. 17. lokakuuta 2019
Hyvä ohjelmisto Good Software Co. on Sydneyssä sijaitseva Atlassian Marketplace -toimittaja. 10. huhtikuuta 2019
Jira Align Jira Align yhdistää liiketoimintastrategian tekniseen toteutukseen ja vapauttaa yritysten ketteryyttä. 19. maaliskuuta 2019 166 miljoonaa dollaria
OpsGenie OpsGenie on moderni tapaustenhallintaalusta aina päällä olevien palvelujen käyttämiseen. 4. syyskuuta 2018 295 miljoonaa dollaria
Trello Trello on visuaalinen yhteistyötyökalu, joka tarjoaa yhteisen näkökulman mihin tahansa projektiin. 9. tammikuuta 2017 425 miljoonaa dollaria

Atlassian – tulojen kasvu

 • 30.6.2022 päättyneellä vuosineljänneksellä Atlassianin liikevaihto oli 760 miljoonaa dollaria, mikä on 35,8 %:n vuosikasvu.
 • Kokonaistulot olivat 2,8 miljardia dollaria tilikaudella 2022, mikä on 34 prosenttia enemmän kuin 2,1 miljardia dollaria tilikaudella 2021.
 • Atlassianin vuotuinen liikevaihto kasvoi 29,42 % 1,614 miljardista dollarista vuonna 2020 2,089 miljardiin dollariin vuonna 2021.
 • Atlassianin vuotuinen liikevaihto vuonna 2020 kasvoi 33,39 prosenttia 1,614 miljardiin dollariin vuoden 2019 1 210 miljardista dollarista.

Atlassian – Kilpailijat

Kilpailijat ja vaihtoehdot Atlassianille ovat:Atlassian – Tulevaisuuden suunnitelmat

Perustajat eivät ole heikentyneet menestyksensä seurauksena. Neljän ensimmäisen toimintavuoden aikana Atlassian Foundation perustettiin ja sitoutui lahjoittamaan hyväntekeväisyysjärjestöille 1 % yrityksen voitoista, työntekijöiden ajasta ja osakkeista.

Perustaja Mike on henkilökohtaisesti lahjoittanut 350 miljoonaa dollaria ilmastonmuutoksen torjumiseksi työskenteleville ryhmille. Hän haluaa olla enemmän kuin vain menestyvä hyväntekijä ja on vakuuttunut siitä, että australialaisten yritysten on asetettava kestävä kehitys strategioidensa etusijalle. Kun otetaan huomioon, kuinka nopeasti infrastruktuurit kehittyvät, hän uskoo, että niiden, joilla on valta saada aikaan merkityksellisiä muutoksia, tulisi tunnustaa velvollisuutensa ja tarttua hallintaansa ennen kuin on liian myöhäistä.

Ihmissuhteet ovat aina olleet perustajille tärkeintä. Se, mitä heidän brändinsä alun perin suunnitteli, kehittyi vähitellen imagoksi, jonka ytimessä oli tiettyjä ihanteita ja joka esiteltiin kokouksessa yrityksen alkuaikoina.

Yhteisön käsite syntyi periaatteista, jotka ohjasivat Atlassianin asteittaista laajentumista. Yrityksestä tuli yhteisövoimainen moottori ja siitä tuli uskomattoman ihmiskeskeinen.

UKK

Mitä Atlassian tekee?

Atlassian kehittää ohjelmistoja, jotka auttavat tiimejä työskentelemään yhdessä tehokkaammin. Se tarjoaa yhteistyö-, kehitys- ja ongelmanseurantaohjelmiston tiimeille.

Kuka perusti Atlassianin?

Atlassianin perustivat vuonna 2002 Mike Cannon-Brookes ja Scott Farquhar.

Onko Atlassian julkinen yhtiö?

Atlassian listautui pörssiin vuonna 2015 ja on listattu NASDAQissa nimellä TEAM.

Omistaako Jira Atlassian?

Jira on Atlassianin kehittämä ongelmanseurantatuote. Sen avulla voit suunnitella, seurata ja hallita ketteriä ja ohjelmistokehitysprojektejasi.