Gekissimo.net - Opi ansaitsemaan rahaa webilläsi Internetissä!

Auton ostaminen vs. leasing: kumpi on parempi?

Seuraava artikkeli auttaa sinua: Auton ostaminen vs. leasing: kumpi on parempi?

Monien yhdysvaltalaisten kuljettajien mielestä auton leasing on houkutteleva vaihtoehto.

Johtavan autotutkimusyhtiö Cox Automotiven mukaan ajoneuvojen vuokrasopimukset kasvoivat miljoonasta lähes 4,5 miljoonaan vuodesta 2009 vuoteen 2016.[1]

Auton leasing voi tuntua suurelta hinnalta, koska kuukausikustannukset ovat yleensä alhaisemmat kuin saman ajoneuvon lainan maksu. Leasingissa on kuitenkin piilokustannuksia ja riskejä, joten on tärkeää pohtia auton leasingin edut ja haitat ennen kuin päätät aloittaa.

Mitä autoleasing sisältää?

Auton leasing on tapa ajaa uusi auto sovitulla kuukausimaksulla tai maksulla, mutta valmistaja tai jälleenmyyjä omistaa silti ajoneuvon.

Kuukausimaksu sisältää vuokran, joka on auton ajokulut. Se vaikuttaa myös ajoneuvon poistoihin, veroihin ja maksuihin.

Leasingsopimus kestää yleensä kahdesta neljään vuotta ja päättyy yleensä siihen, että palautat auton vuokralleantajalle (yritykselle, jolta leasingit).

Sopimuksesi voi sisältää osto-option, joka antaa sinulle mahdollisuuden ostaa ajoneuvo vuokrasopimuksen päätyttyä.

Auton leasing on eri asia kuin ostaminen. Suurin ero on, että et omista autoa. Sen sijaan vuokranantaja säilyttää omistusoikeuden. Neuvottelet myös erilaiset ehdot, kun vuokraat auton.

Auton ostajat neuvottelevat ehdot, kuten ostohinnan ja rahoituskoron. Vuokralaiset voivat neuvotella ehdoista, kuten vuokrasopimuksen pituudesta, kuukausimaksuista tai ostovaihtoehdoista.

Vaikka on mahdollista saada käytetyn auton leasing (yleensä sertifioidulla, vanhalla mallilla), useimmat jälleenmyyjät tarjoavat leasingsopimuksia vain uusille autoille. Voit vuokrata lähes minkä tahansa uuden ajoneuvon – auton, kuorma-auton, maastoauton, luksusauton tai economy-luokan.

Saatat miettiä, pitäisikö sinun vuokrata vai ostaa auto. Se on toisinaan vaikea valinta, mutta ennen kuin teet päätöksen pelkästään hinnan perusteella, tutki erilaisia ​​kustannuksia ja riskejä.

Auton leasingin haitat

Vaikka auton leasing saattaa tuntua vähemmän sitoutumiselta kuin sen omistaminen, leasingiin liittyy riskejä ja piilokustannuksia. On tärkeää olla tietoinen mahdollisista kuluista etukäteen, jotta et tuhlaa budjettiasi auton leasingsopimuksessa.

Kalliimpaa kuin auton omistaminen

Auton leasing on kalliimpaa kuin auton ostaminen. Ensisijainen syy on se, että maksat kuukausimaksuja kuten autolainaa, mutta leasing-sopimuksen päätyttyä palautat auton vuokralleantajalle.

Toisaalta, kun rahoitat auton, maksat kuukausimaksuja. Sitten rahoituskauden lopussa omistat auton. Teoriassa voisit sitten myydä auton. Autolainalla maksat jotain, jonka todella omistat. Leasingsopimuksella et koskaan omista autoa; sinä vain lainaat sitä.

🔥 Empfohlen:  Shein vs Primark - Onko Shein parempi kuin Primark?

Leasingmaksun kuukausimaksut voivat olla pienempiä kuin saman auton kuukausimaksut, mutta autovakuutus saattaa maksaa enemmän.

Kalliimpi autovakuutus

Tarvitset lisää autovakuutusta, jos vuokraat ajoneuvon. Useimmat osavaltiot vaativat vastuuvakuutusta ja vakuuttamatonta / alivakuutettua autoilijan kattavuutta. Tämä on lakisääteinen vaatimus, ja se on sama rahoitetuissa, leasing- ja omistetuissa autoissa.

Vuokralaiset vaativat yleensä lisävakuutusta, kuten törmäys- ja kokonaisvakuutusta. Törmäys ja kattava kattavuus maksavat ajoneuvosi korjaukset, jos olet kolarissa tai autosi vaurioituu jostain muusta, kuten varkaudesta tai ilkivallasta.

Jos päätät kuljettaa törmäys- ja kassavastuuta omistamassasi tai rahoittamassasi ajoneuvossa, vakuutuskustannusten tulee olla suunnilleen samat leasingin osalta. Toisaalta, jos haluat säästää rahaa ostamalla vain vaaditun vähimmäisvakuutusturvan, vakuutus voi olla kalliimpi leasingautossa.

Aiheeseen liittyvä: 74 luovaa tapaa säästää rahaa tiukalla budjetilla

Kilometrirajat

Useimmissa vuokrasopimuksissa on kilometrirajoitukset. Auton leasingyhtiö haluaa rajoittaa auton poistoja ja huoltoa leasing-aikana, minkä seurauksena vuokraehtosi voivat sisältää kilometrirajoituksen. Vuokrasopimuksessa kerrotaan myös, kuinka paljon maksat jokaisesta rajan ylittävästä kilometristä.

Kilometrirajoitusten vuoksi leasing ei ole kustannustehokas valinta, jos sinulla on pitkä työmatka tai aiot käyttää ajoneuvoa pitkillä tiematkoilla. Ylität nopeasti enimmäiskilometrimäärän ja joudut maksamaan ylitysmaksuja.

Vuokrasopimuksen purkaminen aikaisin on kallista

Vaikka auton leasing saattaa tuntua vähäsitovalta vaihtoehdolta, se voi olla sitovampaa kuin auton ostaminen. Jos rahoitat auton ja joudut myöhemmin myymään sen, se on helppo tehdä. Voit myydä ajoneuvon, maksaa lainan pois ja viimeistellä kaupan.

Autoleasingsopimuksesta eroaminen ei ole niin helppoa. Leasingmaksut kattavat auton poistot vuokrasopimuksen voimassaoloaikana. Jos irrotat vuokrasopimuksen ennenaikaisesti, ajoneuvon omistaja ei saa täyttä korvausta auton poistoista. Ja koska auto ei ole enää uusi, he eivät voi vuokrata sitä uudelleen.

Vuokranantajat haluavat estää vuokrasopimuksen purkamisen, joten sopimukseesi sisältyy yleensä kovia rangaistuksia vuokrasopimuksen ennenaikaisesta purkamisesta. Tämä voi lisätä jopa tuhansia dollareita.

Autoa ei voi vaihtaa vuokra-ajan aikana

Jos saat selville, että odotat kaksosia Mini-auton vuokrasopimuksen puolivälissä, vuokrasopimusta on erittäin vaikea purkaa. Toisaalta voit helposti vaihtaa Minisi tila-autoon, jos olisit ostanut Minin.

🔥 Empfohlen:  Kuinka saada hyvä tarjous hotellihuoneesta

Mieti, suunnitteletko suuria muutoksia elämässäsi vuokra-ajan kuluessa. Jos et ole varma, toimiiko harkitsemasi auto ainakin seuraavat 2–4 vuotta, on luultavasti järkevämpää ostaa ajoneuvo.

Leasingin saaminen on vaikeampaa kuin autolainan saaminen

Autolainan saaminen on keskimäärin helpompaa kuin leasing. Experian State of the Automotive Finance Marketin mukaan vuonna 2018 auton leasing-kuljettajien keskimääräinen luottopistemäärä oli 724.[2] Kuljettajat, jotka vakuuttivat uuden auton rahoituksen keskimääräisellä luottopisteellä 715. Käytettyjä autoja rahoittaneiden lainaajien keskimääräinen pistemäärä oli vieläkin pienempi, 659.

Jos sinulla on huono luotto, sinulla voi olla vaikeaa saada vuokrasopimusta. Koska vuokranantaja omistaa edelleen ajoneuvon, se haluaa varmistaa, että sitä kuljettava henkilö on luotettava ja maksaa kuukausimaksut ripeästi.

Ihmisten, joilla on alhainen luottoluokitus, tulisi etsiä muita vaihtoehtoja auton ostoon.

Aiheeseen liittyvä: 7 yksinkertaista askelta luottopisteiden parantamiseen

Auton leasingin plussat

Ihmiset, jotka todella haluavat ajaa uudella autolla tai haluavat kattaa korjauskulut, voivat hyötyä leasingistä. Se on silti pitkällä aikavälillä kalliimpaa kuin auton ostaminen, mutta jotkut ihmiset ovat valmiita maksamaan näistä mukavuuksista.

Ei ylläpitokuluja

Korjaukset maksaa yleensä jälleenmyyjä, jos jokin menee pieleen, kun vuokraat ajoneuvoa. Tämä tarkoittaa, että sinun ei tarvitse budjetoida yllättäviä ajoneuvojen korjauskuluja, jotka voivat tulla kalliiksi.

Jos sinulla ei ole hätärahasto ja mieluummin tietää tarkalleen, kuinka paljon sinun pitäisi odottaa kuluttavan kuukaudessa autoon, leasing voisi olla ennakoitavampaa.

Pienemmät kuukausimaksut

Leasingmaksut ovat yleensä pienempiä kuin autolainan maksut, koska maksat eri asioista.

Kun rahoitat uuden auton lainalla, kuukausimaksuun sisältyy lainasumman takaisinmaksu korkoineen. Toisaalta leasingmaksu kattaa auton poistot, korot, verot ja maksut.

Sinun ei tarvitse myydä autoasi

Jos vuokraat auton, sinun ei tarvitse kohdata sen myyntiä, kun vuokrasopimus päättyy. Leasing-ajan päätyttyä palautat auton jälleenmyyjälle tai valmistajalle. Sinun ei tarvitse huolehtia sen myymisestä tai vaihtamisesta jälleenmyyjälle.

Aiheeseen liittyvä: Kuinka saada ilmainen auto, kun sinulla ei ole siihen varaa itse

Kuinka saada paras autoleasingtarjous

Ennen kuin aloitat leasing-autojen ostamisen, tutustu kiinnostaviin autoihin sekä leasingprosessiin. Hintaa kiinnostava auto jälleenmyyjien verkkosivustoilla saadaksesi käsityksen keskimääräisestä myyntihinnasta. Tutki auton leasing-terminologiaa, jotta ymmärrät kaikki osat, jotka liittyvät kuukausittaiseen leasingmaksuusi.

🔥 Empfohlen:  Auton poistoprosentti ja autosi arvon säilyttäminen

Voit myös saada paremman leasingtarjouksen valitsemalla auton, jolla on arvoa. Maksat vähemmän kattaaksesi poistot, jos vuokraat auton, joka ei alene paljon. Autoalan tutkimusyrityksen tekemän tutkimuksen mukaan Jeepit alenevat keskimäärin 27,3 % viiden vuoden aikana, kun taas BMW 7 -sarjan autojen arvot laskevat keskimäärin 71,1 % viiden vuoden aikana.[3]

Autoliikkeet tarjoavat joskus erikoistarjouksia mallivuoden lopussa tai lomien aikaan. Tutki jälleenmyyjiä ja valmistajia löytääksesi leasingsopimuksia, äläkä pelkää neuvotella ja tehdä ostoksia.

Pitäisikö sinun vuokrata auto?

Vaikka on houkuttelevaa leasingoida uusi auto alhaisilla maksuilla, leasing ei ole useimmille ihmisille järkevää. Kun rahoitat auton oston, maksat enemmän joka kuukausi, mutta omistat auton laina-ajan lopussa.

Ja jos mietit kuinka vuokrata auto huonolla luottotiedolla, sinun ei pitäisi käyttää tätä vaihtoehtoa ollenkaan. Harkitse sen sijaan käytetyn auton ostamista, mieluiten käteisellä.

Kun ostat auton leasingin sijaan, muista, että ostamasi auto on helpompi myydä kuin leasing-sopimuksesta luopuminen. Tämä joustavuus on tärkeää, varsinkin jos odotat taloudellisen tai elämäntilanteesi muuttuvan vuokra-ajan aikana.

Auton ostajat voivat myös valita uusien ja käytettyjen autojen välillä. Käytettyjen autojen hinta on yleensä paljon alhaisempi ja ne voivat olla erittäin kustannustehokkaita. Koska useimmat autoleasingsopimukset koskevat uusia autoja, sinulla on hyvin harvoin mahdollisuus ostaa leasingin yhteydessä halvempaa käytettyä autoa. Koska auton ostaminen on pitkällä aikavälillä halvempaa ja joustavampaa, ostaminen leasingin sijaan on järkevä taloudellinen päätös.

Jos haluat todella säästää kuljetuskustannuksissa, etsi muita tapoja, kuten hankkiminen ilmaista tai alennettua kaasua tai julkisilla kulkuvälineillä. Auton leasing ei ole ainoa tapa liikkua.