Gekissimo.net - Opi ansaitsemaan rahaa webilläsi Internetissä!

Avainsanamahdollisuudet (10 tapaa löytää uusia avainsanoja hakukoneoptimoijalle)

Seuraava artikkeli auttaa sinua: Avainsanamahdollisuudet (10 tapaa löytää uusia avainsanoja hakukoneoptimoijalle)

Tämä opas selittää avainsanamahdollisuuksien käsitteen ja kuinka löytää uusia avainsanoja SEO:lle (hakukoneoptimointi).

Alla näet yleiskatsauksen avainsanamahdollisuuksien ideasta, ja sen jälkeen luettelon tekniikoista, joiden avulla voit keksiä uusia mahdollisuuksia avainsanojen kohdistamiseen verkkosivustollesi.

Tavoitteena on auttaa sinua hyödyntämään kaikkia sivustollesi saatavilla olevia hyviä avainsanamahdollisuuksia, jotta voit parantaa mahdollisuuksiasi sijoittua hakukoneiden tulossivuilla (SERP:t) saadaksesi lisää orgaanista liikennettä.

Mitä ovat avainsanamahdollisuudet?

Avainsanamahdollisuudet ovat uusia avainsanoja, jotka tarjoavat mahdollisuuden parantaa sivuston hakukonesijoituksia. Hyvät avainsanamahdollisuudet antavat sivustollesi mahdollisuuden hyödyntää SEO-sisältöä, joka houkuttelee kohdemarkkinoitasi liiketoiminnan hyödyn saamiseksi.

Avainsanamahdollisuuksien löytäminen SEO:lle

1. Käytä automaattista täydennystä

Ensimmäinen tapa löytää avainsanamahdollisuuksia on käyttää automaattista täydennystoimintoa (tai automaattista ehdotusta) Googlessa ja Bingissä.

Molemmissa hakukoneissa on automaattinen ehdotusominaisuus, joka alkaa ennustaa hakukyselyitä muiden käyttäjien samankaltaisten kyselyiden perusteella. Kirjoita muutama aiheeseen liittyvä sana, kuten alla olevasta kuvasta näet, ja hakukoneet näyttävät sinulle yleisimmät kyseisillä sanoilla tehdyt haut.

Tämä automaattinen täydennysmenetelmä uusien avainsanojen löytämiseen on loistava tapa selvittää, mitä ihmiset jo etsivät verkosta, ja se voi olla loistava tapa löytää uusia pitkäpäisiä avainsanoja kohdistettavaksi.

Parhaat Googlen ja Bingin hakukoneissa näkyvät automaattiset ehdotukset ovat haetuimpia lauseita, jotka perustuvat todellisiin käyttäjätietoihin, joten ne ovat parhaat avainsanamahdollisuudet uuden verkkosivuston sisällön etsimiseen.

Suosittu tapa käyttää tätä menetelmää on kirjoittaa aloitusavainsana (pituus 1–2 sanaa) ja sen jälkeen yksi kirjain pyörittämällä aakkosia (AZ) löytääksesi parhaat mahdollisuudet kyseisen siemenavainsanan jokaiselle muunnelmalle. Katso alla olevasta kuvasta esimerkki siitä, kuinka tämä toimii käyttämällä ilmaisua “avainsanaideat”, jota seuraa kirjain “b”.

2. Tutki ihmisiä myös kysy

Ihmiset myös kysyvät on Googlen, Yahoon ja Bingin ominaisuus, joka näyttää hakutermiin liittyviä usein kysyttyjä kysymyksiä. Jos esimerkiksi haet “miten parantaa sivustoni sijoitusta”, tämä ominaisuus osoittaa, että ihmiset haluavat vastauksia myös kysymyksiin, kuten “miksi verkkosivustoni on niin alhainen”, mikä on toinen mahdollinen uusi avainsanakohde.

Huomautus: Google on kokeillut uusien nimien käyttöä Ihmiset myös kysy -ruudulle, kuten täällä kerrotaan. Siksi saatat nähdä tämän ominaisuuden SERP:issä, jotka on merkitty Lisää kysyttäväksi, Muut haluavat tietää, Usein haettu yhdessä tai jotain vastaavaa.

3. Analysoi nykyiset avainsanat Google Analyticsin avulla

Toinen hyvä tapa löytää avainsanamahdollisuuksia on käyttää Google Analyticsia. Tässä ilmaisessa palvelussa on runsaasti työkaluja SEO-analyysiin, joka auttaa sinua kasvattamaan sivustoasi. Tehokkain raportti, jota kannattaa tarkastella uusien avainsanojen kohdistusmahdollisuuksien löytämiseksi, on kuitenkin alla Sitoutuminen > Sivut ja näytöt.

Tutkimalla tätä luetteloa nykyisistä liikennettä lisäävistä avainsanoistasi näet, mikä sisältö on osoittautunut yleisösi suosituimmaksi ja Googlen sijoitusalgoritmin palkitsema. Liitä sitten kyseiset termit avainsanatutkimustyökaluun, kuten Semrush, SE Ranking tai KWFinder, löytääksesi muita aiheeseen liittyviä avainsanoja kohdistamiseen.

🔥 Empfohlen:  Kuinka luoda yksinkertaista kultatekstiä Photoshopissa

Jos Google lähettää verkkosivustollesi paljon liikennettä tietyntyyppisellä avainsanalla, sinun tulee tuplata tämä mahdollisuus tuottamalla samanlaista sisältöä. Jos esimerkiksi reseptisivusto saa paljon liikennettä kana-illallisaterioita varten, hyvä hakukoneoptimointistrategia olisi luoda enemmän sisältöä eri kana-illallisruokien ympärille.

4. Tutustu kyselyihin Google Search Consolessa

Google Search Console (GSC) on loistava työkalu löytää uusia tapoja parantaa avainsanojen näkyvyyttä ja ajankohtaista sivun hakukoneoptimointia.

Kirjaudu Google Search Consoleen ja siirry kohtaan Tehokkuus > Hakutulokset > Kyselyt. Tämä avainsanaraportti näyttää kysymykset ja hakutermit, joilla sivustosi on jo sijoittunut Googlessa. Se näyttää myös, kuinka monta kertaa ihmiset näkevät sisältösi hakutuloksissa (merkitty näyttökerroiksi) verrattuna siihen, kuinka monta kertaa sitä napsautetaan (merkitty napsautuksiksi).

Avainsanat, jotka saavat paljon näyttökertoja mutta vain muutaman napsautuksen, voivat olla hakukyselyitä, joihin et ole nimenomaisesti kohdistanut, mutta Google luokittelee asiaankuuluvaa sisältöä SERP:issä.

Nyt voit tarkentaa tätä raporttia entisestään löytääksesi parhaat mahdollisuudet lisätä uusia avainsanoja tiettyyn URL-osoitteeseen. Noudata näitä ohjeita saadaksesi tiedot, joita tarvitset tämän mahdollisuuden hyödyntämiseen. (Alla esimerkkikuva GSC:stä.)

  • Napsauta kaavion yläpuolella olevaa Uusi-painiketta.
  • Valitse Sivu.
  • Lisää URL-osoite, jonka haluat analysoida hakukoneoptimoinnin suhteen.
  • Napsauta Käytä.
  • Katso avainsanoja, jotka näkyvät tietotaulukon Kyselyt-sarakkeessa.
  • Avaa tarkasteltava URL-osoite selainikkunassa.
  • Analysoi tietotaulukossa lueteltujen kyselyiden verkkosivu.
  • Jos kyselyä ei käytetä sivulla, se on hyvä avainsanatilaisuus kohdistaa hakukoneoptimointiin. Lisää termi useita kertoja sisältöön varmistaaksesi Googlen sijoitusalgoritmille, että verkkosivu liittyy kyselyyn. Seuraavan kerran, kun hakukoneindeksointirobotti skannaa sivun, se arvioi tekstin uudelleen, löytää uudet avainsanaesiintymät ja saattaa URL-osoitteen paremmaksi avainsanailmauksen SERP:issä.

5. Löydä uusia mahdollisuuksia sosiaalisen median seurannan avulla

Voit käyttää työkaluja, kuten Hootsuite, Sprout Social ja Mention löytääksesi trendikkäitä aiheita ja keskusteluja, jotka liittyvät markkinarakoon.

Sen lisäksi, että tämä voi tunnistaa uusia hakukoneoptimoinnin avainsanoja, joita et ole aiemmin ajatellut, se voi myös auttaa sinua pääsemään kilpailun edelle kohdistamalla avainsanoihin reaaliaikaisten trendien perusteella, ennen kuin kilpailijasi ehtivät huomata.

Täydellinen esimerkki tästä avainsanamahdollisuuksien menetelmästä, jonka olen toteuttanut käytännössä, on Googlen hyödyllisen sisällön päivityksen julkistaminen. Näin tämän nousevan trendin tapahtuvan reaaliajassa verkossa ja kirjoitin nopeasti artikkelin päivityksestä ennen kuin se sai nopeasti lisäpotkua orgaaniseen hakuliikenteeseen.

Artikkeli sijoittui 10 parhaan joukkoon hakutermeillä “Google Helpful Content Update”, mikä lisäsi SEO Chatter -brändin näkyvyyttä ja auttoi sivustoa ansaitsemaan lisätuloja näyttömainosten avulla.

🔥 Empfohlen:  10 parasta tapaa ansaita postilaatikkorahaa

6. Osallistu ryhmiin ja foorumeihin

Pidä kiinni sosiaalisen median teemasta ja ole aktiivinen Facebook-ryhmissä, Reddit-tilauksissa ja muilla aktiivisilla foorumeilla. Kuten yllä mainitut seurantatyökalut, tämä voi auttaa sinua löytämään trendikkäitä aiheita ja uusia avainsanamahdollisuuksia, joita voit kohdistaa verkkosivustollesi.

Yksi subreddit, jonka haluan skannata joka viikko löytääkseni avainsanaideoita käytettäväksi uudessa sisällössä, on r/SEO, kuten alla olevasta kuvasta näet. Eniten positiivisia ääniä ja kommentteja saaneet viestiketjut osoittavat, että se on kuuma aihe, johon käyttäjät haluavat olla tekemisissä. Tästä voisi olla hyvä artikkeli verkkosivustolleni.

Jos monet ihmiset kääntyvät sosiaalisen median, ryhmien ja foorumien puoleen kysymyksillään, he eivät ehkä saa tarvitsemaansa vastauksia hakutuloksista, mikä tarjoaa sinulle loistavan mahdollisuuden kohdistaa kyseiset kysymykset pitkän pyrstön avainsanoina.

7. Käytä avainsanatutkimustyökaluja kilpailija-analyysiin

SEO-työkalut, kuten Semrush, SE Ranking ja Ahrefs, eivät vain näytä sinulle verkkosivustosi sijoituksen avainsanoja. Nämä työkalut voivat myös tarjota arvokasta tietoa avainsanoista, joilla kilpailijasi sijoittuvat Googlessa.

Voit myös suorittaa avainsanavaje-analyysin, kuten alla olevassa esimerkkikuvassa. Tämä strategia paljastaa avainsanamahdollisuudet, joita kilpailijasi saavat orgaanista liikennettä, jotka puuttuvat verkkosivustoltasi, joten voit yrittää optimoida niitä.

Huomautus: Katso tämä toinen opas, jossa on vielä enemmän vinkkejä kilpailijoiden avainsanojen löytämiseen uudelle SEO-sisällölle, sekä tämä artikkeli, jossa on luettelo ilmaisista avainsanatutkimustyökaluista, jos et ole jo tilannut palvelua.

8. Etsi uusia avainsanoja Google Trendsin avulla

Google Analyticsin ja Search Consolen ohella Googlella on toinen hyödyllinen SEO-työkalu nimeltä Google Trends. Siirry selaimella osoitteeseen trends.google.com ja kirjoita ensisijainen aihe, jolle haluat löytää uusia avainsanoja, kuten “ChatGPT”, kuten alla olevassa esimerkkikuvassa näkyy.

Vieritä alas Liittyvät aiheet- ja Aiheeseen liittyvät kyselyt -osiin, jotka näyttävät sinulle termiisi liittyvät suosituimmat avainsanat. Napsauttamalla jotakin näistä avainsanoista paljastaa enemmän suosittuja avainsanoja, jotka liittyvät kyseiseen aiheeseen.

Google Trends -työkalun käyttäminen avainsanan reaaliaikaisen ja pitkän aikavälin suosion analysointiin auttaa sinua päättämään, onko kyseessä yksi avainsanamahdollisuus, johon kannattaa tarttua. Sitä voidaan käyttää myös kilpailijoiden analysointiin, kuten toisessa oppaassani kerrotaan, mihin Google Trendsiä käytetään?

9. Analysoi olemassa oleva sisältösi menetettyjen tilaisuuksien varalta

Sivustollasi jo julkaisemasi sisältö on piilotettu kultakaivos mahdollisista uusista avainsanamahdollisuuksista. Tarkista aikaisemmat viestisi ja etsi faktoja, vinkkejä tai ehdotuksia, jotka voidaan mainita vain lyhyesti, mutta joita voitaisiin helposti laajentaa omissa artikkeleissaan.

Olen esimerkiksi maininnut avainsanatutkimustyökalut, kuten Semrush, paljon tässä artikkelissa, mutta vain ohimennen. Voisin sitten käyttää “Semrush” siemenavainsanana missä tahansa avainsanatutkimustyökalussa analysoidakseni mahdollisuuksia luoda korkea-arvoista sisältöä tämän suositun ohjelmiston ympärille uutta artikkelia varten. Voit nähdä tämän strategian käytännössä Semrushista kirjoittamassani oppaassa: “Avainsanatutkimuksen tekeminen Semrushissa”.

🔥 Empfohlen:  Tapaa StyleAvatar3D: uusi tekoälymenetelmä tyyliteltyjen 3D-avatarien luomiseen käyttämällä kuva-tekstihajotusmalleja ja GAN-pohjaista 3D-luontiverkkoa

Käytän myös yleisesti tätä menetelmää lisätäkseni tämän verkkosivuston mahdollisuuksia sijoittua SEO:n kanssa tehtyihin SERP-sivustoihin. Teen sen luomalla kolme artikkelia yhdestä avainsanailmauksesta –tehokas strategia, jonka voit myös kopioida verkkosivustollesi.

Esimerkiksi, kirjoitin ensin tämän artikkelin: Dofollow vs Nofollow Linkit. Sitten jaoin avainsanaidean kahteen erilliseen artikkeliin perehtyäkseni jokaiseen tyyppiin tarkemmin: Dofollow-linkit ja Nofollow-linkit. Kuten näet, yksi avainsanamahdollisuus muuttui yhteensä kolmeksi mahdollisuudeksi houkutella orgaanista liikennettä hakukoneilta, kuten Google, Yahoo ja Bing.

10. Tutki PPC-avainsanoja

Jos näytät maksettuja mainoksia Google AdWordsissa, muista tarkastella avainsanoja, jotka sisältyvät napsautuskohtaisesti hinnoiteltuihin (PPC) -kampanjoihisi, jotka tuottavat eniten tuloksia. Loppujen lopuksi, jos he ohjaavat maksettua liikennettä, joka tuottaa konversioita, ei ole mitään syytä, etteivät he tuottaisi myös orgaanista liikennettä.

Tämä strategia voi myös mahdollistaa sen, että verkkosivustosi voi ottaa kaksi ylintä sijoitusta SERP:issä (yksi maksettu listaus ja yksi orgaaninen listaus) kohdelausekkeelle.

Lisäksi, jos budjettisi sallii, voit testata PPC-mainosten näyttämistä sadoilla pitkän tähtäimen avainsanoilla löytääksesi tuottoisimmat avainsanat. Termit, jotka saavat eniten napsautuksia ja tuloksia, voivat olla hyviä avainsanamahdollisuuksia kohdistaa uuteen sisältöön, koska sinulla on vahvistettu näyttö suuresta hakukysynnästä ja ostajan aikeista.

Avainsanamahdollisuuksien yhteenveto

Toivottavasti pidit tästä avainsanamahdollisuuksien oppaasta.

Kuten huomasit, avainsanamahdollisuudet ovat uusia avainsanoja, jotka tarjoavat mahdollisuuden parantaa verkkosivuston sijoituksia hakukoneissa. Ja hyvä avainsanamahdollisuus antaa sivustollesi mahdollisuuden hyödyntää SEO-sisältöä, joka houkuttelee kohdemarkkinoitasi liiketoiminnan hyödyn saamiseksi. Voit vapaasti käyttää mitä tahansa tai kaikkia yllä kuvatuista tekniikoista löytääksesi uusia avainsanoja hakukoneoptimoijalle, mikä auttaa lisäämään yrityksesi orgaanista liikennettä ja sijoitusta.

Stephen Hockman on yrittäjä ja SEO Chatterin perustaja. Hän on erikoistunut hakukoneoptimointiin ja digitaaliseen markkinointiin ja on kiehtonut hakukoneoptimointia vuodesta 2005 lähtien. Hänen tavoitteenaan on jakaa parhaat vinkit ja uutiset hakukonemarkkinoinnista, jotta saat lisää liikennettä verkkosivustolle.