Gekissimo.net - Opi ansaitsemaan rahaa webilläsi Internetissä!

Avainsanatäyte Googlen sijoitustekijänä: mitä sinun tulee tietää

Seuraava artikkeli auttaa sinua: Avainsanatäyte Googlen sijoitustekijänä: mitä sinun tulee tietää

Jos jotkin avainsanat ovat hyviä, useamman täytyy olla parempi, eikö niin?

Tämä on yksinkertainen logiikka, joka perustuu avainsanan täyttämiseen sijoitustekijänä.

Verkkohaun alkuaikoina Google sijoitti verkkosisällön paremmuusjärjestykseen perussignaalien perusteella, ennen kuin hakukoneoptimointi oli vielä ajankohtaista.

Avainsanat olivat yksi niistä signaaleista. Mitä enemmän avainsanoja käytit, sitä paremmin sivu sijoittuisi, etenkin hakukoneiden varhaisina päivinä.

Avainsanojen täyttäminen oli laajalti käytetty tekniikka, koska se tuotti tuloksia ainakin jonkin aikaa.

Mutta miten Google suhtautuu siihen nyt?

Tässä on avainsanojen täyttämiseen liittyvien väitteiden historia ja sen jälkeen mitä todisteet sanovat siitä tänään.

Väite: Avainsanojen täyttäminen on sijoitustekijä

Tarkan haun avainsanat olivat kerran signaali, jolla oli paljon painoarvoa. Jos avainsana esiintyisi sivulla täsmälleen sellaisena kuin käyttäjä sen kirjoitti, sivulla olisi suuri mahdollisuus saada sijoitus.

Kun ihmiset huomasivat, että he voisivat asettaa verkkosivustonsa paremmuusjärjestykseen toistamalla sivulla erilaisia ​​avainsanojen muunnelmia, se johti tekniikkaan, joka tunnetaan nimellä avainsanan täyttäminen.

Voit päästä eroon monista avainsanojen täyttämisestä. Se vaihteli avainsanojen liiallisesta käytöstä sivukopiossa kokonaisiin kappaleisiin, jotka olivat vain pilkuilla erotettuja avainsanoja.

Avainsanojen täyttämisen räikeämpään muotoon kuului avainsanojen kappaleiden piilottaminen tekemällä tekstistä saman värinen kuin sivun tausta. Google saattoi nähdä piilotettuja avainsanoja indeksoidessaan sivuja, mutta käyttäjät eivät huomanneet mitään väärää.

Avainsanojen täyttäminen ei rajoittunut sivulle kopioimiseen. Sivujen otsikot ja metakuvaukset olivat täynnä avainsanoja, joilla pyrittiin manipuloimaan niiden hakusijoituksia.

Kun ihmiset puhuvat hakukoneoptimoinnin alkuajoista kuin villissä lännessä, he viittaavat tähän. Paitsi, että sivustoja ei rangaistu avainsanojen täyttämisestä, ne myös todennäköisemmin hyötyivät siitä.

Ja sitten Google-päivitykset alkavat julkaista…

Avainsanojen täyttämisen vaikutus hakutuloksiin muuttui vuonna 2003, kun Google julkaisi Florida-päivityksen, jota pidetään Googlen ensimmäisenä suurena algoritmipäivityksenä.

🔥 Empfohlen:  10 videomarkkinointitilastoa, jotka sinun on tiedettävä [2023]

Todisteet viittaavat siihen, että Floridan päivitys kohdistui ensisijaisesti linkkien roskapostiin, mutta myös muita roskapostitekniikoita käyttäviin sivustoihin se vaikutti.

Florida vähensi avainsanojen täyttämisen vaikutusta sijoitukseen jossain määrin, mutta se ei silti jäänyt täysin palkitsematta Googlen algoritmeilta.

Vuonna 2011 Google julkaisi Panda-päivityksen, joka kohdistui heikkolaatuisiin sivustoihin ja ohueen sisältöön, jolla oli vain vähän tai ei lainkaan lisäarvoa.

Tämä johti poikkeuksetta avainsanoilla täytetyt sivut alenemaan hakutuloksissa, koska niillä sivuilla oli taipumus tuoda vähemmän lisäarvoa verkkoon verrattuna sivuihin, joita ei kirjoitettu pelien hakukoneille.

Pandan jälkeen Google kehotti ehdottomasti olemaan tekemättä mitään avainsanojen täyttämistä.

Lopuksi, emme voi puhua avainsanojen kehityksestä hakukoneoptimoinnissa mainitsematta Googlen vuonna 2013 julkaisemaa Hummingbird-päivitystä.

Hummingbird toi keskusteluhaun Googleen, mikä tarkoitti, että käyttäjät voivat kirjoittaa kyselyitä luonnollisella kielellä ja Googlen algoritmi ymmärsi, mitä he etsivät.

Lähestymistavat sisällön kirjoittamiseen muuttuivat tämän päivityksen jälkeen, varsinkin kun se liittyy avainsanojen luonnottomaan käyttöön. Saattaa olla reilua sanoa, että Hummingbird sai aikaan siirtymisen hakukoneille tarkoitetun sisällön kirjoittamisesta ihmisille tarkoitetun sisällön kirjoittamiseen.

Avainsanojen täyttäminen tehtiin puhtaasti sijoitusten manipuloimiseksi, eikä se tarjonnut mitään arvokasta etsijille. Se on vanhentunut tekniikka nyt, kun Googlen hakualgoritmi on taitavampi tunnistamaan laadukasta sisältöä.

Todisteet avainsanatäytteestä sijoitustekijänä

Kaikkialla Googlen hakutuloksissa on todisteita siitä, että avainsanojen täyttäminen ei ole sijoitustekijä.

Nykypäivän SERP:issä on sivuotsikot, jotka luetaan luonnollisesti, metakuvaukset, jotka sisältävät todellisen kopion kappaleita, ja artikkeleita, jotka eivät ole täynnä tarpeettomia tarkan haun ilmaisuja.

Mutta se on anekdoottinen todiste. Katsotaanpa kovia todisteita suoraan lähteestä.

Googlen Verkkovastaavan ohjeissa, joita sivustojen on noudatettava pysyäkseen indeksoituina haussa, tunnustetaan avainsanojen täyttäminen luvussa “merkityksettömiä avainsanoja.”

Siinä lukee:

“‘Avainsanoilla täyttäminen” tarkoittaa käytäntöä ladata verkkosivua avainsanoja tai numeroita yritettäessä manipuloida sivuston sijoitusta Googlen hakutuloksissa. Usein nämä avainsanat esiintyvät luettelossa tai ryhmässä tai kontekstista riippumattomina (ei luonnollisena proosana). Sivujen täyttäminen avainsanoilla tai numeroilla johtaa negatiiviseen käyttökokemukseen ja voi vahingoittaa sivustosi sijoitusta. Keskity luomaan hyödyllistä, runsaasti tietoa sisältävää sisältöä, joka käyttää avainsanoja asianmukaisesti ja kontekstissa.”

🔥 Empfohlen:  Mitä ovat PR8-käänteiset linkit? (vastattu)

Jos sinulla on epäilyksiä siitä, alentaako Google sivuja, jotka on täynnä tarpeettoman paljon avainsanoja, löydät virallisen vahvistuksesi suoraan Verkkovastaavan ohjeista.

Tuomio: Avainsanojen täyttäminen sijoitustekijänä

Avainsanojen täyttäminen on vahvistettu negatiivinen sijoitustekijä.

Jos yritetään manipuloida hakusijoituksia käyttämällä toistuvasti sanoja tai lauseita, sivusto vain laskee Googlen hakutuloksissa. Varo neuvoja, jotka viittaavat toisin.