Gekissimo.net - Opi ansaitsemaan rahaa webilläsi Internetissä!

Avainsanojen kannibalisoinnin tunnistaminen ja poistaminen hakukoneoptimoinnin tehostamiseksi

Seuraava artikkeli auttaa sinua: Avainsanojen kannibalisoinnin tunnistaminen ja poistaminen hakukoneoptimoinnin tehostamiseksi

Onko verkkosivustollasi useita sivuja, jotka on sijoitettu samalla avainsanalla?

Se voi kuulostaa hyvältä.

Loppujen lopuksi, mitä enemmän sivuja sinulla on hakutuloksissa, sitä enemmän näyttökertoja saat haun käyttäjiltä, ​​eikö niin?

Valitettavasti näin ei aina ole.

Tietyn termin kohdistamisella useille sivuille voi olla päinvastainen vaikutus. Saatat tehdä hakukoneoptimoinnille enemmän haittaa kuin hyötyä kyseisellä avainsanalla.

Syy on yksinkertainen – kun useat sivut sijoittuvat samalla avainsanalla, pakotat sivusi kilpailemaan keskenään.

Näin ollen jokaisella sivulla on alhaisempi napsautussuhde, heikentynyt auktoriteetti ja alhaisemmat tulosprosentit kuin yhdellä yhdistetyllä sivulla.

Kutsumme tätä SEO-virheeksi avainsana kannibalisointi.

Mikä on avainsanojen kannibalisointi?

Avainsanojen kannibalisointi tunnetaan sellaisenaan, koska “kannibalisoit” omia tuloksiasi jakamalla napsautussuhteen, linkit, sisällön ja (usein) konversiot kahdelle sivulle, joiden pitäisi olla yksi.

Kun teet tämän, et näytä Googlelle tietosi laajuutta tai syvyyttä. Et myöskään paranna sivustosi arvovaltaa tälle kyselylle.

Sen sijaan pyydät Googlea vertailemaan sivujasi keskenään ja valitsemaan, mitkä sen mielestä sopivat parhaiten vastaaviin avainsanoihin.

Oletetaan esimerkiksi, että verkkosivustosi myy kenkiä ja [shoes] on ainoa avainsana, johon kohdistat. Kerrot Googlelle, että jokainen sivu koskee kenkiä riippumatta siitä, ovatko ne vaelluskengät, tenniskengät, lenkkarit jne.

Sen sijaan, että hyödynnät monia arvokkaita pidempipyrstöisiä avainsanoja, kuten naisten kengät, juoksukengät jne., kilpailet itseäsi vastaan ​​yhdestä avainsanasta, joka saattaa olla liian laaja kaupalliseen tarkoitukseen.

6 negatiivista vaikutusta avainsanan kannibalisaatiolla voi olla hakukoneoptimoinnissasi

Avainsanojen kannibalisoinnilla voi olla tuhoisia seurauksia hakukoneoptimoinnissasi. Monet avainsanojen kannibalisoinnista kärsivät ihmiset eivät edes tiedä, että ongelma on olemassa.

He saattavat jopa olla iloisia siitä, että yksi sivu sijoittuu viidenneksi ja kuudenneksi heidän kohdistetulla avainsanallaan ymmärtämättä, että yksi arvovaltainen sivu todennäköisesti sijoittuisi korkeammalle ja tuottaisi paremmin.

Käytännön seuraukset ovat selvät. Kuitenkin, seurauksena voi olla myös menetetty sivuston liikenne, väärälle sivulle johtavat kyselyt, vaihtelevat SERP-sijoitukset ja lopulta menetetty myynti, ja niitä on vaikeampi havaita.

Miksi?

Koska…

Vähennät sivusi arvovaltaa

Sen sijaan, että sinulla olisi yksi erittäin arvokas sivu, jaat napsautussuhteesi useiden kohtalaisen osuvien sivujen kesken.

Pohjimmiltaan olet tehnyt sivuistasi kilpailijoita ja nyt taistelet sivujen katseluista ja SERP-sijoituksista.

Ajattele sitä sellaisen lukijan näkökulmasta, joka etsii uutta kirjaa Amazonista. Haluaisitko mieluummin yhden syvällisen kirjan aiheesta, joka osoittaa asiantuntemuksesi?

Vai haluaisitko mieluummin kaksi tai useampia vähemmän täydellisiä kirjaa jostakin aiheesta, joista jokainen saa toivoa enemmän tietoa?

🔥 Empfohlen:  Milloin on oikea aika tehdä hakukoneoptimoinnin sisällöntarkastus?

Laimentat linkkejäsi ja ankkuritekstiäsi

Käänteiset linkit, jotka olisivat voineet mennä yhteen yhdistettyyn tietolähteeseen, jaetaan nyt kahdelle (tai useammalle) sivulle.

10 linkin hankkimiseen yhdelle sivulle ja 15 linkkiä toiselle olisi voitu käyttää 25 linkin hankkimiseen yhdelle tehokkaammalle sivulle.

Lisäksi täydellinen, syvällinen sivu linkitetään todennäköisemmin kuin kevyempi, vähemmän kattava sivu.

Vastaavasti ankkuritekstisi ja sisäiset linkit johtavat vierailijat useille eri sivuille yhden aihetta käsittelevän sivun sijaan.

Google saattaa heikentää osuvamman sivun arvoa

Avainsanat ovat yksi tärkeimmistä tavoista, joilla autamme Googlea ymmärtämään, mistä sivuillamme on kyse.

Jos kaikki avainsanasi ovat samat, Google yrittää ymmärtää, mikä sivu sopii parhaiten – ja jos sisältösi on liian samankaltainen, se voi saada sen väärin.

Oletetaan esimerkiksi, että sinulla on kaksi sivua, jotka sijoittuvat samalla avainsanalla. Jos korkeamman tuloksen tuottava sivu on alempana, saatat jäädä paitsi arvokkaasta konvertoivasta liikenteestä.

Haaskat indeksointibudjettia

Indeksointibudjettisi on kuinka monta kertaa hakukoneen robotti indeksoi verkkosivustosi tietyn ajanjakson aikana.

Useiden sivujen omistus samalle avainsanalle johtaa tarpeettomien sivujen indeksointiin.

Huomautus: Pienet sivustot eivät todennäköisesti huomaa eroa tai joutuvat koskaan huolehtimaan indeksointibudjettistaan, mutta suuret verkkokauppasivustot tai usean tuotteen toimittajat voivat huomata.

Se on merkki huonosta sivun laadusta

Useat samaan avainsanaan kohdistetut sivut kertovat käyttäjille, että sisältösi on todennäköisesti venytetty ohueksi. Se myös viestii Googlelle, että sisältösi ei välttämättä vastaa avainsanojasi kullakin sivulla.

Tulosprosenttisi kärsii

Väistämättä yksi sivuistasi muuntuu paremmin kuin muut.

Sen sijaan, että ohjaisit uusia vierailijoita tälle sivulle ja tekisit siitä mahdollisimman arvovaltaisimman sivun, menetät sen sijaan mahdollisia liidejä, kun he päätyvät vähemmän osuville sivuille.

Avainsanojen kannibalisoinnin tunnistaminen

Onneksi, kun olet tunnistanut ongelman, avainsanojen kannibalisoinnin korjaaminen on helppoa.

Avainsanojen kannibalisoinnin tunnistaminen on yhtä helppoa kuin avainsanamatriisin luominen.

Luo laskentataulukko, jossa luetellaan kaikki sivustosi tärkeät URL-osoitteet ja niihin liittyvät avainsanat.

Jos sivustosi myy esimerkiksi kenkiä, laskentataulukkosi saattaa näyttää tältä:

Vaihtoehtoisesti voit käyttää avainsanan kartoitustyökalua, joka voi näyttää tältä:

Kun olet listannut URL-osoitteesi ja niiden avainsanat, suorita luettelo ja etsi päällekkäisiä merkintöjä.

Jos huomaat niitä – etenkin ydinsivuilla – kärsit todennäköisesti avainsanojen kannibalisoinnista.

Nyt on aika korjata nuo sivut!

Huomaa, että avainsanojen kannibalisointia voi tapahtua jopa, jos otsikkotunnisteiden metatiedot näyttävät kohdistuvan samaan avainsanaan, joten tarkista myös ne.

🔥 Empfohlen:  Tekoälyn kiistat mainonnassa

Jos käytät sijoitusseurantatyökalua, saatat haluta käyttää tilaisuutta hyväksesi ja etsiä ohutta sisältöä ja avainsanoja, jotka on vahingossa käytetty väärälle sivulle.

On hyvä aika antaa sivustollesi pieni TLC.

Avainsanojen kannibalisoinnin korjaaminen

Avainsanojen kannibalisoinnin ratkaiseminen riippuu ongelman juuresta.

Useimmiten ongelma liittyy vain organisaatioon. Mutta erityisen itsepintaiset tapaukset saattavat edellyttää 301:n tai uusien aloitussivujen purkamista.

Tässä on viisi mahdollista ratkaisua.

1. Järjestä verkkosivustosi uudelleen

Yksinkertaisin ratkaisu on usein ottaa arvovaltaisin sivusi ja tehdä siitä aloitussivu, joka linkittää muihin ainutlaatuisiin muunnelmiin, jotka kuuluvat kohdistettujen avainsanojesi alle.

Jos palaamme kenkätuoteesimerkkiimme, saattaa olla järkevää tehdä “kengät” kanoniselle lähdesivullemme ja linkittää kaikki tarkemmat muunnelmat takaisin siihen.

2. Luo uusia aloitussivuja

Vaihtoehtoisesti sinulta saattaa puuttua aloitussivu, joka yhdistää kaikki tuotesivusi yhteen paikkaan.

Tässä tapauksessa sinun on hyödyllistä luoda ainutlaatuinen aloitussivu, joka toimii arvovaltaisena lähdesivuna ja linkittää kaikkiin muunnelmiisi sieltä.

Esimerkissämme saatamme luoda sivun nimeltä “vaelluskengät” ja toisen nimeltä “lenkkarit miehille”.

Näiden avulla voit kohdistaa sekä laajoja avainsanatermejä yhdistetyillä sivuillasi että muunnelmiesi pitkän pyrstön avainsanoihin.

3. Yhdistä sisältösi

Jos sivusi eivät ole tarpeeksi ainutlaatuisia oikeuttaakseen useiden samaan avainsanaan kohdistettujen sivujen yhdistämistä yhdeksi sivuksi.

Tämä on mahdollisuus ottaa kaksi huonommin toimivaa sivua ja muuttaa niistä arvovaltaisempi lähde. Se voi myös ratkaista ohuita sisältöongelmia.

Aloita analytiikan avulla selvittääksesi, mikä sivu toimii parhaiten liikenteen, välittömän poistumisprosentin, sivulla vietetyn ajan, tulosten jne. suhteen. Saatat huomata, että yksi sivu saa suurimman osan liikenteestä, mutta toisella on sisältöä, joka saa enemmän käyttäjiä.

Tavoitteena tässä tapauksessa voisi olla muunnettavan kopiosisällön yhdistäminen sivulle, jolla on eniten liikennettä. Ihannetapauksessa pystyt säilyttämään saman sijoituksen ja muuttamaan enemmän liikenteestä.

Tämän lähestymistavan lisäetu on, että sinun ei tarvitse huolehtia siitä, että verkkosivustoasi rangaistaan ​​sisällöstä, jota Google pitää ohuena tai evästeen kaltaisena.

4. Etsi uusia avainsanoja

Lopuksi, jos olet jo siunattu erittäin monipuolisilla, sisältörikkailla sivuilla ja ainoa asia, josta verkkosivustosi kärsii, on huonosti suunniteltu avainsanastrategia, sinun tarvitsee ehkä vain löytää uusia avainsanoja.

Varmista vain, että avainsanasi kuvaavat tarkasti sivusi sisältöä. Onko sivuston vierailija, joka etsi kohdeavainsanaa, tyytyväinen jokaisen sille sijoittuvan sivun sisältöön?

Jos vastaus on ei, voi olla aika tehdä avainsanatutkimusta.

Kun katsot sivujasi laskentataulukossa, jossa on seuraavat tiedot, voit löytää parempia avainsanamahdollisuuksia samankaltaisille sivuille:

  • Avainsana ja sijoitus.
  • Sivun URL-osoite.
  • SEO otsikko ja metakuvaus.
  • Sanamäärä.
  • Orgaaninen liikenne.
  • Poistumisprosentti.
  • Tulokset.
🔥 Empfohlen:  Aloitussivun hakukoneoptimoinnin parhaat käytännöt ja vinkkejä menestykseen

Tämän pitäisi auttaa sinua löytämään sivut, jotka on kohdistettu samoihin avainsanoihin.

Sieltä voit määrittää, mitkä sivut ovat arvokkaimpia, mitkä voidaan yhdistää ja mitkä tarvitsevat uusia avainsanoja.

Useimmissa tapauksissa voit käyttää avainsanatutkimustyökaluasi löytääksesi osuvimmat avainsanat kaikille sivuille, jotka haluat säilyttää.

Jos sinulla on kaksi sivua, jotka sijoittuvat hyvin pitkän pyrstön avainsanalle, katso, löytyykö asiaan liittyvää laajaa termiä, johon voisit keskittyä, jotta jompikumpi niistä kerää enemmän liikennettä.

Kun löydät avainsanan, optimoi se uudelleen vastaavasti ja päivitä laskentataulukon tiedot myöhempää käyttöä ja tehokkuuden seurantaa varten.

5. Käytä 301-uudelleenohjauksia

Vaikka en yleensä suosittele käyttämästä liikaa 301-uudelleenohjauksia (katso luettelo 10 haitallisimmasta mobiilihakukoneoptimointivirheestä), ne voivat olla tarpeen, jos sinulla on jo useita sivuja, jotka ovat sijoittuneet samoilla termeillä.

301:n avulla voit yhdistää kannibaloitua sisältöäsi linkittämällä vähemmän oleelliset sivut yhteen, arvokkaampaan versioon.

Muista kuitenkin, että tämä taktiikka sopii vain sivuille, joilla on samanlainen sisältö ja jotka vastaavat tiettyjä avainsanakyselyitä.

Johtopäätös

Nämä viisi ratkaisua korjaavat useimmat avainsanojen kannibalisointitapaukset. Jos kuitenkin hallinnoit verkkokauppasivustoa, sinun tulee olla erityisen varovainen kiinnittäessäsi huomiota siihen, kuinka sisällönhallintajärjestelmäsi erottaa tuotteet, joiden koko ja väri vaihtelevat.

Jotkut CMS-ohjelmat luovat erilliset sivut jokaiselle tuotemuunnelmalle.

Jos sisällönhallintajärjestelmäsi järjestää tällaisia ​​tuotteita, sinun tulee joko rajoittaa päällekkäisten sivujen indeksointia robots.txt-tiedoston tai tunnisteiden avulla tai käyttää ensisijaiset URL-osoitteet yhdistämään kaksoissisällön linkkisignaalit.

Avainsanojen kannibalisointi on nykyään yleisempää kuin koskaan ennen.

Ironista kyllä, sen uhrit ovat yleensä verkkovastaavia, jotka tunnustavat hakukoneoptimoinnin merkityksen yritykselleen. Vaikka he aikovat optimoida sivustonsa, he eivät täysin ymmärrä, kuinka “puhua” Googlen kieltä.

Onneksi jos verkkosivustosi kannibalisoi kohdeavainsanojaan, ratkaisuja ei ole vaikea löytää – eivätkä vahingot ole pysyvät.

Oikeilla työkaluilla ja “voi tehdä” -asenteella voit antaa SEO:llesi ansaitun tehosteen.