Gekissimo.net - Opi ansaitsemaan rahaa webilläsi Internetissä!

Avainsanojen kannibalisoinnin tunnistaminen SEO:ssa (5 helppoa tapaa)

Seuraava artikkeli auttaa sinua: Avainsanojen kannibalisoinnin tunnistaminen SEO:ssa (5 helppoa tapaa)

Tämä hakukoneoptimoinnin (SEO) opas selittää, kuinka tunnistaa avainsanojen kannibalisointi hakukoneoptimoinnissa.

Alta löydät luettelon suosituimmista tavoista havaita avainsanojen kannibalisointi verkkosivustollasi, jotta voit selvittää, josja mikä-verkkosivut kilpailevat samoista avainsanoista hakukoneiden tulossivuilla (SERP).

Siellä on myös lisäresursseja sisältävä osio, joka selittää enemmän avainsanojen kannibalisoinnin perusteista ja sen korjaamisesta, jotta voit luoda paremman hakukoneoptimointistrategian.

Paljastus: Tämä sivu sisältää kumppanilinkkejä joihinkin suositeltuihin työkaluihin kannibalisointiongelmien tunnistamiseen. Kun ostat maksullisen tilauksen, saatan ansaita palkkion.

Avainsanojen kannibalisoinnin tunnistaminen SEO:ssa

1. Tunnista kannibalisaatio avainsanan sijoitusseurantatoiminnolla

Ensimmäinen tapa tunnistaa avainsanojen kannibalisointi hakukoneoptimoinnissa on käyttää avainsanasijoitusseurantaa, kuten SE Ranking ja Mangools SERPWatcher. Kokeile niitä ilmaiseksi käyttämällä affiliate-kumppanilinkkejäni.

Tämän tyyppiset sijoitusseurantaohjelmistot tarjoavat automaattisen tavan analysoida Google SERP:itä löytääkseen verkkosivustosi sijoituksen URL-osoitteet ja niihin liittyvät avainsanat. Nämä työkalut sisältävät myös ominaisuuksia, joiden avulla voit nopeasti havaita avainsanojen kannibalisointiongelmat korostamalla ongelmalliset sivut lisätarkastuksia varten.

Esimerkiksi SE Ranking näyttää punaisen numeron seuratun avainsanan vieressä, joka osoittaa kuinka monta URL-osoitetta sivustolla kilpailee keskenään samasta hakutermistä. Mangools SERPWatcher näyttää punaisen pisteen avainsanan vieressä, jotta voit tarkastaa sen tarkempaa SEO-analyysiä varten.

2. Havaitse avainsanaongelmat Google Search Consolessa

Toinen paras käytäntö avainsanojen kannibalisoinnin tunnistamiseen on käyttää Google Search Consolea. Tämä on ilmainen työkalu kaikille verkkosivustojen järjestelmänvalvojille, jonka avulla voit tarkastaa yksittäisiä URL-osoitteita ja avainsanoja sijoitusten perusteella käyttämällä tietoja suoraan Googlen hakemistosta.

Seuraa näitä ohjeita avainsanojen kannibalisoinnin tarkistamiseksi Google Search Consolessa (GSC):

  • Napsauta sivupalkin valikon Suorituskyky-osion Hakutulokset-välilehteä.
  • Valitse Kyselyt-sarakkeesta avainsana, jonka haluat analysoida mahdollisten kannibalisointiongelmien varalta.
  • Napsauta Sivut-välilehteä saadaksesi selville, mitkä URL-osoitteet kilpailevat kyseisestä avainsanasta SERP:issä.
  • Jos kahdella tai useammalla verkkosivulla on paljon näyttökertoja tai napsautuksia, se tarkoittaa, että kyseisillä sivuilla on avainsanojen kannibalointiongelma.
🔥 Empfohlen:  Kolme ilmaista tapaa ohjata liikennettä yritykseesi vuonna 2023: TikTok, Pinterest, Medium

3. Käytä Site:Search-operaattoria

Hyvä tapa havaita nopeasti verkkosivuston avainsanojen kannibalisointi ja havaita hakukoneoptimointiongelmat on käyttää site:haku operaattori Googlen hakukoneessa.

Google antaa sinun käyttää tätä tarkennettua hakuoperaattoria tietyn verkkotunnuksen tulosten suodattamiseen ja voit muokata sitä edelleen tunnistamaan mahdolliset kannibalisointiongelmat lisäämällä hakukyselyyn kohdeavainsanan.

Voit käyttää tätä menetelmää mahdollisten kannibalisoivien avainsanojen löytämiseen muotoilemalla hakusi seuraavasti: site:omaverkkotunnus.com + “avainsana”

Tämä hakuoperaattori palauttaa kaikki verkkotunnuksen URL-osoitteet, jotka sisältävät kyseisen avainsanan otsikkotunnisteessa tai sisällössä.

Täältä voit nähdä, mitkä verkkosivut saattavat kilpailla toistensa kanssa sijoituksista analysoimalla otsikkotunnisteissa käytettyjä avainsanoja ja luetteloiden järjestystä SERP:issä. Korkeammat sijoitukset osoittavat, että Google pitää tätä URL-osoitetta parempana kuin muut hakukoneoptimoinnin kohdeavainsanassa, joten haluat varmistaa, että oikea sivu sijoittuu kärkeen käyttämällä site:haku-operaattori.

4. Tunnista vähäliikenteen sivut Google Analyticsissa

Seuraavaksi tässä luettelossa vihjeitä avainsanojen kannibalisoinnin havaitsemiseen on käyttää Google Analyticsia tunnistamaan sivuston vähäliikenteiset sivut.

Kun etsit Google Analyticsista verkkosivuja, joiden sivujen katselut ovat laskeneet dramaattisesti tai joiden liikenne vaihtelee päivittäin, voi auttaa sinua tunnistamaan URL-osoitteet, joissa saattaa olla kannibalisointiongelmia. Ja kun se havaitaan, voit tehdä lisäanalyysiä käyttämällä mitä tahansa tämän oppaan muita vinkkejä selvittääksesi, mitkä URL-osoitteet kannibalisoivat toisiaan samoilla avainsanoilla SERP:issä.

Tämän menetelmän avulla näet myös, mitkä kilpailevat sivut menestyvät parhaiten orgaanisessa liikenteessä, joten voit helpommin päättää, mikä artikkeli säilyttää ja mikä poistaa, uudelleenohjata tai yhdistää paremmalle sivulle kannibalisointiongelman lopettamiseksi.

5. Suorita SEO-sivuston tarkastus

Jos haluat tunnistaa avainsanojen kannibalisoinnin hakukoneoptimoijassa tarkistamatta yksittäisiä URL-osoitteita tai avainsanoja tällä sivulla mainitulla tavalla, sinun tulee suorittaa täydellinen SEO-sivuston tarkastus prosessin automatisoimiseksi.

SEO-tarkastuksen suorittaminen säännöllisesti ympäri vuoden on hyvä käytäntö jokaiselle verkkosivustolle, ja se voi paljastaa verkkotunnuksen avainsanojen kannibalisoinnin tapauksia, jotka voivat jäädä huomiotta muilla menetelmillä.

🔥 Empfohlen:  Kuinka ansaita 5 dollaria nopeasti (32 helppoa tapaa vuonna 2023!)

Pohjimmiltaan SEO-auditointi analysoi koko verkkosivustosi alueista, joita voidaan parantaa paikan päällä tapahtuvassa hakukoneoptimoinnissa ja teknisessä SEO:ssa, joka sisältää avainsanojen kannibalisoinnin. Parhaita työkaluja tähän tehtävään ovat Ahrefs, Semrush ja Siteguru. Voit kokeilla Semrushia ilmaiseksi pidennetyllä kokeilujaksolla SEO Chatter -faneille käyttämällä kumppanikumppanini linkkiä havaitaksesi ongelmalliset sivut, jotka kannibaloivat toistensa avainsanoja ennen kuin sitoudut maksulliseen suunnitelmaan

Lisätietoja avainsanojen kannibalisoinnista

Alla olevista linkeistä kerrotaan lisää avainsanojen kannibalisoinnista ja sen soveltamisesta hakukoneoptimointiin. Käytä näitä resursseja laajentaaksesi tietämystäsi aiheesta.

Tunnista avainsanojen kannibalisointi SEO yhteenvedossa

Toivon, että pidit tästä oppaasta, jossa selitetään, kuinka tunnistaa avainsanojen kannibalisointi hakukoneoptimoinnissa.

Kuten huomasit, on olemassa useita tapoja havaita avainsanojen kannibalisointi verkkosivustollasi, jotta voit selvittää, mitkä verkkosivut kilpailevat samoista avainsanoista SERP:issä. Tämän tyyppisen hakukoneoptimointianalyysin parhaita strategioita ovat avainsanasijoitusseurannan käyttäminen, kannibalisointiongelmien havaitseminen Google Search Consolessa, site:search-operaattorin käyttö Googlessa, vähäliikenteisten sivujen havaitseminen Google Analyticsissa ja säännöllisten sivustotarkastusten suorittaminen. Näiden ohjeiden noudattaminen voi auttaa parantamaan yleistä hakukoneoptimointistrategiaasi korkeampien sijoitusten ja liikenteen lisäämiseksi.

Stephen Hockman on yrittäjä ja SEO Chatterin perustaja. Hän on erikoistunut hakukoneoptimointiin ja digitaaliseen markkinointiin ja on kiehtonut hakukoneoptimointia vuodesta 2005 lähtien. Hänen tavoitteenaan on jakaa parhaat vinkit ja uutiset hakukonemarkkinoinnista, jotta saat lisää liikennettä verkkosivustolle.