Gekissimo.net - Opi ansaitsemaan rahaa webilläsi Internetissä!

Avainsanojen klusteroinnin tekeminen hakukoneoptimoinnissa (5 parasta käytäntöä)

Seuraava artikkeli auttaa sinua: Avainsanojen klusteroinnin tekeminen hakukoneoptimoinnissa (5 parasta käytäntöä)

Tämä hakukoneoptimoinnin (SEO) opas selittää, kuinka SEO:n avainsanaklusterointi tehdään.

Alta löydät luettelon vaiheista, joiden avulla voit luoda avainsanaklustereita verkkosivuston sisällölle, mikä auttaa parantamaan orgaanista sijoitusta ja liikennettä digitaalisen markkinoinnin avainsanojen klusteroinnin parhaiden käytäntöjen perusteella. Siellä on myös osio, jossa on lisäresursseja, jotka selittävät enemmän avainsanojen klusteroinnin perusteista, jotta voit luoda paremman hakukoneoptimointistrategian.

Paljastus: Tämä sivu sisältää kumppanilinkkejä työkaluille, jotka on mainittu avainsanaklusteroinnin tekemisessä. Kun ostat maksullisen tilauksen, saatan ansaita palkkion.

Avainsanojen klusterointi SEO:lle

1. Valitse klusterin ensisijainen avainsana

Ensimmäinen askel avainsanojen klusteroinnin tekemisessä SEO:ssa on valita ensisijainen avainsana klusteriin kohdistettavaksi. Tämä on tärkeää, koska tarvitset ensisijaisen avainsanan avainsanatutkimusprosessin ohjaamiseksi (mainittu seuraavassa vaiheessa) ja keskittyäksesi sivun hakukoneoptimointiin (selvitetty vaiheessa 5).

Klusterin ensisijainen avainsana voi olla mikä tahansa määrä sanoja; Suurin osa tätä avainsanojen ryhmittelystrategiaa käyttävästä SEO-sisällöstä on kuitenkin optimoitu lyhyelle avainsanalle (pituus 1–2 sanaa) tai keskipitkälle avainsanalle (pituus 3–4 sanaa). Pitkähäntäisellä avainsanalla (vähintään 5 sanaa) aloittamista ei suositella, koska se on liian rajoittavaa avainsanatutkimuksen aloittamiseen.

2. Tee avainsanatutkimusta saadaksesi lisää avainsanoja

Seuraava vaihe avainsanojen klusteroinnin käyttämisessä hakukoneoptimoinnin parantamiseksi on avainsanatutkimustyökalun avulla analysoida sisällölle valitsemasi ensisijainen avainsana.

Tämä prosessi on tärkeä ensisijaisen avainsanan läheisten avainsanamuunnelmien, osuvien toissijaisten avainsanojen, synonyymien ja semanttisesti liittyvien termien ja ilmausten paljastamiseksi. Kun luot avainsanojen ryhmittelyä hakukoneoptimointia varten, on tärkeää kaivaa esiin kaikki mahdolliset termit ja ilmaukset, joita voidaan käyttää lopullisessa avainsanaklusterissa.

Tällainen avainsanojen löytäminen voidaan tehdä manuaalisesti avainsanatutkimustyökalulla tai automaattisesti erillisellä avainsanojen ryhmittelyohjelmistolla. Tämän oppaan lopusta löydät linkin hakukoneoptimoinnin parhaisiin avainsanojen klusterointityökaluihin, joka sisältää luettelon hyvistä suosituksista. Mutta nyt käymme läpi, miten kukin menetelmä toimii avainsanaklusteroinnin tekemisessä.

Käytännössä avainsanatutkimustyökalulla analysoit ensisijaisen avainsanan ja luot luettelon asiaankuuluvista termeistä ja ilmauksista. Tällä hetkellä haluat vain löytää mahdollisimman monta avainsanamuunnelmaa, synonyymiä ja semanttisesti toisiinsa liittyviä sanoja luodaksesi pitkän luettelon avainsanaklusterin mahdollisista kohteista. Tämän oppaan seuraavassa vaiheessa opit tarkentamaan tätä luetteloa entisestään.

Avainsanojen ryhmittelyohjelmistolla koko klusterointiprosessi on automatisoitu. Lisäät vain ensisijaisen avainsanan työkaluun, ja se hakee kaikki hakukoneoptimoinnissa käytettävät asiaankuuluvat termit ja ilmaukset.

3. Ryhmittele avainsanat hakutarkoituksen mukaan

Kun olet tehnyt avainsanatutkimuksen, sinun on alettava ryhmitellä avainsanoja hakutarkoituksen mukaan. Kaikki avainsanatutkimusvaiheessa löytämäsi avainsanat eivät täytä samaa käyttäjän tarkoitusta, joten on tärkeää ryhmitellä ne oikeisiin luokkiin. Muussa tapauksessa voit käyttää vääriä avainsanoja kussakin klusterissa, mikä voi aiheuttaa avainsanojen kannibalisointia ja sijoituksia koskevia ongelmia.

🔥 Empfohlen:  Metallin romuttaminen: täydellinen opas aloittelijoille

Voit selvittää, mitkä avainsanat täyttävät tietyn hakutarkoituksen, analysoimalla manuaalisesti kunkin edellisessä vaiheessa keräämäsi termin ja lauseen SERP-arvot. Tai voit nopeuttaa tätä prosessia käyttämällä avainsanatutkimustyökalua, kuten SE Ranking tai KWFinder, joka tarjoaa välittömän yleiskatsauksen Googlen parhaista URL-osoitteista nopeaa SERP-analyysiä varten.

Alla on kuva KWFinderistä (käytä kumppanini linkkiä kokeillaksesi sitä ilmaiseksi 10 päivän ajan). Työkalun vasemmalla puolella näet avainsanaideoita hakutermille “organisaation hacks”. Kunkin avainsanaehdotuksen napsauttaminen tuo esiin Googlen 10 parasta URL-osoitetta oikeanpuoleisessa ruudussa SERP-analyysiä varten.

Tässä on nyt kuva SE Ranking -avainsanatutkimusominaisuudesta (käytä kumppanini linkkiä saadaksesi pidennetyn 30 päivän ilmaisen kokeilun). Avainsanaideat-osiossa saat samankaltaisia ​​ja aiheeseen liittyviä avainsanaideoita. Napsauttamalla “Näytä yksityiskohtainen raportti” voit analysoida ehdotuksia tarkemmin ja hakea kunkin hakutermin 25 parasta URL-osoitetta, mikä auttaa sinua rakentamaan avainsanaklusterin.

Jos vähintään kolme samankaltaista URL-osoitetta sijoittuu SERP:issä luettelossasi oleville eri avainsanamuunnelmille, nämä ilmaukset on ryhmiteltävä yhteen, koska ne täyttävät saman käyttäjän hakutarkoituksen. Jos kuitenkin täysin eri URL-osoitteiden sijoittelu termille tai ilmaukselle on asetettu, ne tulisi sijoittaa omaan avainsanaklusteriinsa, koska niillä on erilaiset hakutavoitteet.

Esimerkiksi kaksi avainsanailmausta “käänteisten linkkien edut” ja “käänteisten linkkien tärkeys” voivat vaikuttaa siltä, ​​että ne kuuluvat samaan avainsanaklusteriin; Avainsanojen lisäanalyysissä nämä kaksi hakutermiä tarjoavat kuitenkin erilaiset tulokset Googlessa. Siksi pitäisi luoda kaksi verkkosivua: toinen, joka on optimoitu hakukoneoptimoinnin käänteisten linkkien parhaille eduille, ja toinen, joka keskittyy käänteisten linkkien tärkeyteen digitaalisessa markkinoinnissa.

Vastaavasti juuri nyt lukemasi opetusohjelma luotiin hakukoneoptimoinnin avainsanaklusterointistrategialla. Avainsanojen tutkimuksen jälkeen huomasin, että samankaltaiset URL-osoitteet sijoittuvat näille kahdelle lauseelle, “miten avainsanaklusterointi tehdään” ja “avainsanojen klusteroinnin parhaat käytännöt”. Pinnalta katsoen näillä avainsanalauseilla näyttää olevan erilainen hakutarkoitus, mutta niillä ei ole. Siksi ne molemmat kuuluvat samalle verkkosivulle, minkä vuoksi ne on ryhmitelty samaan klusteriin.

4. Tee lopullinen avainsanaluettelo hakukoneoptimoijalle

Nyt, ennen kuin alat luoda sisältöä ja optimoida sitä hakukoneita varten, sinun on tehtävä lopullinen avainsanaluettelo kohdeverkkosivulle. Tämä on olennainen vaihe SEO:n avainsanojen klusteroinnin tekemisessä, jotta sivuston sijoitus paranee ja sivun optimointiprosessi sujuu nopeammin.

🔥 Empfohlen:  Kuinka kauan Google Analyticsin sertifiointi kestää?

Edellisessä vaiheessa loit pääluettelon avainsanoista, jotka voidaan kohdistaa yhdelle verkkosivulle, koska niillä on sama hakutarkoitus. Sinun ei kuitenkaan tarvitse käyttää jokaista ryhmään lisäämääsi avainsanamuunnelmaa, jos vaihtoehtoja on pitkä.

Avainsanojen tutkimus- ja klusterointivaiheen jälkeen voi olla esimerkiksi 20, 50 tai jopa 100 avainsanaa tai enemmän. Mutta kun on kyse sisällön kirjoittamisesta ja optimoinnista hakukoneoptimointia varten, et ehkä voi sisällyttää tai optimoida jokaista hakutermiä joutumatta avainsanojen täyttämisen piiriin.

Siksi sinun on valittava avainsanamuunnelmat, synonyymit jne., joilla on suurin hakumäärä ja/tai alhaisimmat avainsanan vaikeusasteet, jotta luetteloa voidaan kaventaa. Hyvä tavoite avainsanojen ryhmittelyssä on 5–10 avainsanaa, jonka avulla voit sisällyttää SEO:n sisältöön tarpeeksi avainsanoja ilman, että se näyttää luonnottomalta tai avainsanojen täyttämiseltä.

Jos esimerkiksi luoisin verkkosivun, joka sisältää tarkistuslistan ja mallin sivun hakukoneoptimoinnille, seuraava avainsanaluettelo olisi hyvä valinta avainsanaklusteriksi:

 • sivun hakukoneoptimoinnin tarkistuslista
 • sivun optimoinnin tarkistuslista
 • sivun SEO-luettelo
 • Sivun hakukoneoptimoinnin perustarkistuslista
 • sivun SEO-tarkastuksen tarkistuslista
 • sivulla oleva SEO-malli
 • sivulla oleva SEO-tarkastusmalli
 • sivun optimointimalli

Yllä olevien kaltaisten avainsanojen luettelo antaa minulle paljon vaihtoehtoja, joita voin kiertää, kun kirjoitan sisältöä, johon en optimoi liikaa ensisijaiselle avainsanailmaukselle: sivun hakukoneoptimoinnin tarkistuslista. Lisäksi lisäämällä kaikki avainsanamuunnelmat klusterista sisältöön se parantaa jokaisen hakutermin sijoituksen vahvuutta, koska ne liittyvät semanttisesti.

5. Optimoi avainsanaklustereiden sisältö

Kun olet käynyt läpi lopullisen hakukoneoptimoinnin avainsanojen luettelon kaventamisen kohdesivua varten, voit alkaa käyttää avainsanojen ryhmittelyä sivun optimointiin.

Suorittaaksesi tämän vaiheen, haluat valita 3–5 parasta avainsanaa klusterista kuukausittaisen hakumäärän ja avainsanan vaikeusasteen perusteella. Avainsanasta, jolla on eniten hakuja, tulee ensisijainen avainsanasi, ja avainsanat, joissa on hyvä yhdistelmä hakumäärää ja alhaisia ​​avainsanan vaikeusasteita, ovat toissijaisia ​​termejä, joihin kohdistat sivun hakukoneoptimoinnin.

Käyttämällä esimerkkiavainsanaluetteloamme tämän oppaan edellisestä vaiheesta, hakutermit, jotka täyttävät nämä ehdot, ovat:

KeywordSearch VolumeVaikeuspisteet
sivun hakukoneoptimoinnin tarkistuslista 5 900 47 Ensisijainen
sivun optimoinnin tarkistuslista 270 46 Toissijainen
sivulla oleva SEO-malli 140 42 Toissijainen
sivun optimointimalli 100 34 Toissijainen

Lopullisella 3–5 kohdeavainsanan luettelollasi sinun on optimoitava seuraavat sijainnit sivun hakukoneoptimointia varten:

 • Sisällönkuvausotsikkotunniste: Aseta ensisijainen avainsana ja mahdollisimman monta toissijaista avainsanaa tähän HTML-kenttään toistamatta samoja sanoja. Pidä myös pituus alle 60 merkkiä, jotta otsikko ei typisty SERP:issä.
 • Meta kuvaus: Sisällytä ensisijainen avainsana ja 1-2 toissijaista avainsanaa luonnollisella tavalla. Pidä tämä HTML-kenttä 150-160 merkin pituisena.
 • URL-osoite: Sisällytä vain ensisijainen avainsana, jotta URL-osoite on SEO-ystävällinen ja lyhyt.
 • H1 Tag: Kopioi sisällönkuvausotsikko H1-tunnisteeseen, jonka pitäisi olla lukijalle näkyvä sivun otsikko.
 • H2-otsikot: Sisällytä ensisijainen avainsana sivun ensimmäiseen H2-alaotsikkoon ja toissijaiset avainsanat omiin alaotsikoihinsa (yksi per H2-tunniste).
 • Kehon sisältö: Sisällytä kaikki avainsanaklusterin avainsanamuunnelmat sivun kirjalliseen kopioon. Toista ensisijaiset ja toissijaiset avainsanat 2–3 kertaa koko sisällössä pitäen samalla kopio luonnollisen kuuloisena. Sisällytä muut ryhmän avainsanat noin 1-2 kertaa välttääksesi avainsanojen täyttämisen.
 • Kuvan ALT-teksti: Lisää yksi kuva kullekin sivulle jokaiselle hakukoneoptimointia varten optimoitavalle 3–5 avainsanalle (jos mahdollista). Varmista, että sinulla on ainakin yksi ensisijaiselle avainsanalle optimoitu kuva. Ja jos voit lisätä kaksi kuvaa lisää, optimoi ne toissijaisille avainsanoille tärkeysjärjestyksessä. Älä pakota lisäämään kuvaa, jos se ei ole järkevää sisällön tai käyttäjän kannalta. Sisällytä kohteen SEO avainsanailmaus kuvan ALT-tekstiin ja kuvatiedoston nimeen.
🔥 Empfohlen:  11 parasta Bitcoin-kaivosallasta vuonna 2023: kannattavimmat krypto-altaat

Lisätietoja avainsanojen klusteroinnista

Alla olevista linkeistä kerrotaan lisää avainsanojen klusteroinnista ja sen oikeasta käytöstä hakukoneoptimoinnin parantamiseksi. Käytä näitä resursseja laajentaaksesi tietämystäsi aiheesta.

Tee avainsanojen klusterointi hakukoneoptimoinnin yhteenvetoa varten

Toivon, että pidit tästä oppaasta, jossa selitetään avainsanojen klusterointi SEO:lle.

Kuten huomasit, avainsanaklustereiden luominen verkkosivustosi hakukoneoptimoinnin parantamiseksi on yksinkertaista ja helppoa. Avainsanojen klusteroinnin parhaita käytäntöjä ovat muun muassa ensisijaisen avainsanan valitseminen avainsanatutkimusprosessin aloittamiseksi, läheisesti toisiinsa liittyvien muunnelmien paljastaminen ja avainsanojen ryhmittely. hakutarkoituksessa, lopullisen luettelon tekeminen kohdistetuista termeistä ja lauseista ja sisällön optimointi klusterin suosituimpien avainsanojen mukaan sivun SEO-tekniikoilla. Näiden ohjeiden noudattaminen voi auttaa parantamaan yleistä hakukoneoptimointistrategiaasi korkeampien sijoitusten ja liikenteen lisäämiseksi.

Stephen Hockman on yrittäjä ja SEO Chatterin perustaja. Hän on erikoistunut hakukoneoptimointiin ja digitaaliseen markkinointiin ja on kiehtonut hakukoneoptimointia vuodesta 2005 lähtien. Hänen tavoitteenaan on jakaa parhaat vinkit ja uutiset hakukonemarkkinoinnista, jotta saat lisää liikennettä verkkosivustolle.

Table of Contents