Gekissimo.net - Opi ansaitsemaan rahaa webilläsi Internetissä!

Avainsanojen sijoitusanalyysi (yleiskatsaus ja parhaat työkalut käytettäväksi)

Seuraava artikkeli auttaa sinua: Avainsanojen sijoitusanalyysi (yleiskatsaus ja parhaat työkalut käytettäväksi)

Tässä artikkelissa opit kaiken avainsanojen sijoitusanalyysistä.

Ensin saat avainsana-analyysin määritelmän, sitten tämän hakukoneoptimointiprosessin (SEO) tärkeyden sekä vaiheittaisen oppaan avainsanojen sijoituksen analysoimiseksi hakukoneissa, kuten Googlessa, Yahoo tai Bing.

Tämän viestin lopusta löydät myös luettelon parhaista avainsanasijoitusten analysointityökaluista, joiden avulla voit seurata, seurata ja mitata verkkosivustosi suorituskykyä hakukoneissa.

Näiden suositusten perimmäisenä tarkoituksena on auttaa sinua löytämään tarpeisiisi parhaiten sopiva työkalu, jotta voit analysoida tarkasti avainsanasijoituksesi ja ohjata tulevia SEO-strategioitasi.

Mikä on avainsanojen sijoitusanalyysi?

Avainsanojen sijoitusanalyysi on prosessi, jolla seurataan, kuinka verkkosivusto sijoittuu tietylle hakutermijoukolle. Avainsanojen sijoitusten analysointi hakukoneissa auttaa seuraamaan SEO:n suorituskykyä ja määrittelemään verkkosivuston sisältöstrategian.

Miksi avainsanojen sijoitusanalyysi on tärkeää?

Avainsanojen sijoitusanalyysi on tärkeä, koska se tarjoaa kriittistä tietoa verkkosivuston toimivuudesta hakukoneiden tulossivuilla (SERP). Analysoimalla avainsanojen sijoituksia voit seurata verkkosivuston näkyvyyttä SERP:issä, jotta tiedät, mitkä verkkosivut tarvitsevat parannettua hakukoneoptimointia.

Jos et analysoinut avainsanasijoituksiasi, et koskaan tietäisi, kuinka hyvin tai huonosti avainsanojen optimointi- ja sisällönjulkaisustrategiasi toimivat kasvattaakseen verkkosivustoasi. Avainsanojen sijoitusanalyysin merkitystä ei voi korostaa tarpeeksi. Ilman sitä optimoit ja luot sisältöä saamatta koskaan palautetta, jota tarvitset orgaanisen hakukonemarkkinointisi hyvien päätösten tekemiseen.

Kuinka analysoit avainsanojen sijoitusta?

1. Valitse avainsana, jota haluat analysoida

Ensimmäinen askel avainsanan sijoituksen analysoinnissa on valita hakutermi, jota haluat seurata. Verkkosivusto voi sijoittua sadoista tai tuhansista erilaisista avainsanoista, joten sinun on tiedettävä, mitä hakutermiä haluat seurata, jotta voit keskittyä analyysiisi.

2. Analysoi avainsanojen nykyinen sijoitus

Kun olet valinnut kohdeavainsanasi, seuraava askel on selvittää, missä sivustosi sijoittuu kyseisellä termillä hakukoneissa, kuten Googlessa, Yahoossa tai Bingissä.

Voit suorittaa tämän prosessin manuaalisesti etsimällä avainsanaa ja selaamalla sitten hakutulossivuja saadaksesi selville verkkosivustosi sijoituksen. Voit myös käyttää avainsanojen sijoituksen analysointityökalua, kuten seuraavassa osiossa suositeltuja, suorittaaksesi tämän prosessin automaattisesti puolestasi, mikä on erittäin suositeltavaa.

3. Lisää avainsana sijoituksentarkistustyökaluun

Kun tiedät avainsanojen alkuperäisen sijoituksen SERP:issä, seuraava vaihe on lisätä hakutermi avainsanan sijoituksen tarkistustyökaluun. Tämä säästää sinua joutumasta suorittamaan vaihetta 2 toistuvasti joka päivä analysoidaksesi avainsanan sijaintia. Lisäksi sijoitustarkistustyökalulla voit seurata useita avainsanoja kerralla.

Voit käyttää mitä tahansa tämän oppaan seuraavassa osassa suositeltuja sijoitusanalyysityökaluja saadaksesi tarkat sijaintitiedot kohdeavainsanoillesi.

4. Seuraa avainsanojen sijoituksia ajan mittaan

Kun olet asettanut sijoituksen tarkistustyökalun, joka seuraa automaattisesti verkkosivustosi avainsanojen tehokkuutta SERP:issä, haluat seurata avainsanojen sijoituksia ajan mittaan saadaksesi selville, nousevatko, laskevatko vai pysyvätkö paikat ennallaan.

🔥 Empfohlen:  Parhaat ilmaiset sekkitilit vuonna 2023

Useimmat vakiintuneet verkkosivustojen omistajat ja SEO-ammattilaiset tarkistavat avainsanasijoituksensa päivittäin havaitakseen radikaaleja muutoksia SERP-asemissa. Mutta jos verkkosivustosi on uusi, on täysin hienoa tarkastella näitä tietoja viikoittain (tai kuukausittain), koska SEO-strategioiden muuttaminen SERP:issä kestää usein kauemmin.

Riippumatta siitä, kuinka usein seuraat avainsanojesi sijoituksia, tämä tieto on arvokas hakukoneoptimointitoimisi analysoinnissa ja voi auttaa ohjaamaan sisällön julkaisustrategiaasi. Ajan mittaan saatat huomata, että verkkosivustosi sijoittuu korkeammalle tietyllä avainsanajoukolla verrattuna toiseen aiheeseen, jota voit sitten hyödyntää julkaisemalla enemmän tämäntyyppistä sisältöä verkkosivustossasi.

Katso tämä aiheeseen liittyvä artikkeli avainsanojen lisäämisestä SEO-sivustolle, jos haluat oppia vinkkejä sivun hakukoneoptimoinnin parantamiseen.

5. Etsi aiheeseen liittyviä avainsanoja, jotka lisätään analyysiin

Kun olet analysoinut avainsanasijoituksen päähakutermille, jonka haluat tietyn URL-osoitteen sijoittuvan Googlessa, Yahoossa tai Bingissä, seuraava vaihe on laajentaa analyysiäsi etsimällä muita aiheeseen liittyviä avainsanoja, joita voit seurata kyseiselle URL-osoitteelle.

Tosiasia on, että jokainen web-sivu voi sijoittua satojen tai tuhansien eri avainsanojen mukaan; ei vain yksi tai kaksi termiä, joihin kohdistat suoraan sivun hakukoneoptimoinnin ja sivun ulkopuolisen hakukoneoptimoinnin strategioiden avulla. Siksi on parasta selvittää ne muut aiheeseen liittyvät avainsanat, joilla URL-osoitteesi ovat sijoittuneet, jotta voit selvittää, millä hakutermeillä voit yrittää saada paremman sijoituksen saadaksesi lisää orgaanista liikennettä.

Voit saada nämä liittyvät avainsanatiedot ilmaiseksi Google Search Consolen avulla (mainittu tämän oppaan seuraavassa osiossa avainsanasijoitusanalyysityökalujen luettelossa). Google raportoi automaattisesti kaikki avainsanat, jotka ohjaavat liikennettä kuhunkin Web-sivustosi URL-osoitteeseen Search Consolessa. Tämän avulla voit nopeasti tarkastaa minkä tahansa verkkosivun selvittääksesi, mitä muita hakutermejä kannattaa etsiä ja seurata avainsana-analyysiohjelmistollasi.

Noudata näitä ohjeita löytääksesi aiheeseen liittyviä avainsanoja Google Search Consolesta:

  • Napsauta Suorituskyky-välilehteä avataksesi tehokkuusraportin. (Jos hallintapaneelissasi on avattava valikko tälle välilehdelle, napsauta Hakutulokset-linkkiä avataksesi saman raportin.)
  • Vieritä tällä uudella sivulla tietotaulukkoon ja napsauta Sivut-välilehteä.
  • Napsauta seuraavaksi tiettyä URL-osoitetta, johon haluat etsiä liittyviä avainsanoja, jotta avainsanatiedot voidaan rajata kyseiselle verkkosivulle.
  • Napsauta nyt “Kyselyt”-välilehteä löytääksesi luettelon kaikista avainsanoista, jotka lähettävät liikennettä tälle verkkosivulle Googlen hakukoneesta.
  • Jos vierität raporttisivua taaksepäin, voit ottaa käyttöön “Keskimääräinen sijainti”- ja “Keskimääräinen napsautussuhde” -mittaukset napsauttamalla ruutuja. Tämä lisää kaksi uutta saraketta tietotaulukkoon, jotta voit lajitella niitä löytääksesi parhaat aiheeseen liittyvät avainsanat lisättäväksi analyysiisi.

6. Päätä, haluatko jatkaa avainsanan seurantaa

Avainsanojen sijoituksen analysointiprosessin viimeinen vaihe on päättää, haluatko jatkaa tietyn avainsanan seuraamista verkkosivustossasi vai et. Ajan myötä saatat huomata, että tietty avainsana (tai avainsanajoukko) ei tuota paljon liikennettä verkkosivustollesi. vaikka sijoituisit hakukoneen kärkisijoille.

🔥 Empfohlen:  Flexiv Kiinan 100 miljoonan dollarin sarja meituanliaotechcrunch – rahoituskierros julkistettu

Tämä on yksi syy, miksi kirjoitin tämän toisen artikkelin siitä, miksi avainsanatutkimus on tärkeää. Hyvän avainsanatutkimuksen tekeminen voi auttaa vähentämään mahdollisuuksia kohdistaa vähäliikenteen hakutermeihin.

Mutta jos huomaat, että URL-osoite ei saa paljon liikennettä, siihen liittyvien avainsanojen seuranta ei ehkä ole enää sen arvoista. Olisi parempi poistaa kyseiset hakutermit analyysityökalustasi vapauttaaksesi ylimääräistä tilaa uusien avainsanojen lisäämistä varten toiselle verkkosivulle.

Kaikilla avainsana-analyysityökaluilla on rajoitettu avainsanojen lukumäärä, joita voit seurata valitsemasi tilaussuunnitelman perusteella. Siksi siitä voi tulla tasapainotoimi sen suhteen, mitä avainsanoja sinun tulisi jatkaa, kun täytät kiintiötä.

Mikä on hyvä avainsanan sijoitus?

Hyvä avainsanan sijoitus on 1-10, koska verkkosivustosi on hakutulosten ensimmäisellä sivulla. Kun URL-osoitteesi nousee korkeammalle sijoituspaikalla, avainsanan sijoituspisteesi paranee, mikä voi johtaa useampaan tietojesi napsautukseen SERP:issä.

Avainsanojen sijoituksen analysointityökalut

AccuRanker

AccuRanker on yritystason avainsana-analyysityökalu, joka on suunniteltu SEO-toimistoille. Tämä työkalu auttaa ammattimaisia ​​hakukoneoptimoijia seuraamaan avainsanojen sijoitusta ja mittaamaan orgaanista kasvua verkossa. Voit seurata omaa verkkosivustoasi sekä kilpailijoitasi. Lisäksi voit nähdä avainsanan historiallisen hakumäärän ja saada päivittäisiä tai tarvittaessa avainsanojen sijoituspäivityksiä.

Ahrefs

Ahrefsillä on ilmainen sijoitusten tarkistustyökalu, jonka avulla voit kokeilla tätä osaa heidän SEO-analyysiohjelmistostaan. Jos haluat, voit päivittää maksulliseksi tiliksi seurataksesi verkkosivustosi hakukonesijoituksia ajan mittaan. Voit myös analysoida kilpailijasi avainsanasijoituksia saadaksesi selville, kuinka hyvin he pärjäävät SERP:issä.

Google Search Console

Google Search Console on tarkin avainsana-analyysityökalu, koska tiedot tulevat suoraan Googlelta. Se on myös täysin ilmainen. Voit selvittää, millä avainsanoilla kukin verkkosivustosi URL-osoite sijoittuu SERP:issä sekä kuinka nämä paikat ovat muuttuneet ajan myötä.

Moz

Mozin sijoitusseuranta- ja analyysityökalu antaa sinulle välittömät sijoitusraportit verkkosivustosi avainsanoista. Voit myös käyttää sitä seurataksesi avainsanoja, joita kilpailijasi asettavat, löytää uusia avainsanoja, joita saatat haluta seurata, ja vaihtaa hakukoneiden välillä saadaksesi sinua eniten kiinnostavia sijoitustietoja (esim. Google, Yahoo ja Bing).

SE-sijoitus

SE Ranking on suunniteltu kaikentyyppisille verkkosivustojen julkaisijoille, mukaan lukien bloggaajille, pienyritysten omistajille, virastoille ja jopa yrityksille. Tämän työkalun avulla voit analysoida verkkosivustosi ja parhaiden kilpailijoiden SEO-avainsanojen tehokkuutta. SE Ranking tarjoaa näkyvyysluokituksia ja -pisteitä, joiden avulla voit seurata verkkosivustosi kasvua SERP:issä.

Semrush

Semrushilla on avainsanan sijainnin seurantatyökalu, joka on niputettu yli 50 muun SEO-työkalun kanssa. Voit kokeilla Semrushin seurantatyökalua ILMAISEKSI täällä affiliate-linkilläni. Jos etsit all-in-one-ratkaisua hakukoneoptimointiin, sisällöntuotantoon, markkinatutkimukseen, mainontaan ja sosiaalisen median hallintaan, Semrush on paras valinta verkkoliiketoimintasi tehostamiseen.

🔥 Empfohlen:  Hiili-Intian historia – Navaratna-yhtiö

SERPROBOT

SERPROBOT on perusavainsana-analyysityökalu, joka seuraa hakukoneesi sijoitusta päivittäin. Voit myös seurata kilpailijoiden URL-osoitteita nähdäksesi, millä sijoilla ne sijoittuvat seurattujen avainsanojesi perusteella. SERPROBOTin käytön aloittamiseksi sinun on manuaalisesti lisättävä työkaluun avainsanat, joita haluat seurata. Kun tämä on tehty, saat päivittäisiä sijoituspäivityksiä SERP-suorituskyvyn analysoimiseksi. Se toimii sekä Googlelle että Bingille, ja se mainittiin edullisimpana työkaluna tähän tarkoitukseen tässä Bing-arvontarkistusoppaassa.

SERPWatcher

SERPWatcher on ranking-analyysityökalu, joka on toimitettu neljän muun tehokkaan SEO-sovelluksen kanssa. Käytän itse tätä työkalua SEO Chatterin avainsanasijoitusten seuraamiseen. Voit kokeilla SERPWatcheria ILMAISEKSI täällä affiliate-linkilläni. Tämän ohjelmiston avulla voit seurata päivittäisiä työpöytä- ja mobiilisijoituksia sekä saada arvioituja käyntejä kullekin avainsanalle sijoituspaikan perusteella.

Ubersuggest

Ubersuggest on all-in-one SEO-ratkaisu, joka sisältää tarkan työkalun avainsana-analyysiin. Se seuraa automaattisesti sijoituksiasi mille tahansa tietylle avainsanalle sekä pöytätietokoneissa että mobiililaitteissa. Voit myös analysoida sijoituksesi missä tahansa maassa, kaupungissa tai alueella saadaksesi selville, kuinka verkkosivustosi menestyy käyttäjille missä tahansa päin maailmaa.

Wincher

Wincher on avainsana-analyysityökalu, jonka avulla voit seurata verkkosivustosi sijoituksia tiettyjen avainsanojen osalta, mutta myös auttaa sinua tunnistamaan virheet, jotka voivat estää URL-osoitteitasi sijoittumasta korkeammalle SERP:ssä. Lisäksi Wincher tarjoaa oivaltavia avainsanaehdotuksia, jotka avaavat sinulle uusia mahdollisuuksia saada enemmän näkyvyyttä Googlessa, Yahoossa ja Bingissä, mikä auttaa ohjaamaan lisää liikennettä verkkosivustollesi.

Avainsanojen sijoitusanalyysin yhteenveto

Toivottavasti pidit tästä avainsanojen sijoitusanalyysin oppaasta.

Kuten huomasit, avainsana-analyysi on tärkeä prosessi sen selvittämiseksi, kuinka hyvin verkkosivusto sijoittuu tietyllä hakutermijoukolla. Ja analysoimalla avainsanojen sijoituksia hakukoneissa, kuten Googlessa, Yahoossa ja Bingissä, voit seurata hakukoneoptimointitoimiesi tehokkuutta ja kehittää parempia tapoja parantaa verkkosivuston sisältöstrategiaa.

Stephen Hockman on yrittäjä ja SEO Chatterin perustaja. Hän on erikoistunut hakukoneoptimointiin ja digitaaliseen markkinointiin ja on kiehtonut hakukoneoptimointia vuodesta 2005 lähtien. Hänen tavoitteenaan on jakaa parhaat vinkit ja uutiset hakukonemarkkinoinnista, jotta saat lisää liikennettä verkkosivustolle.