Gekissimo.net - Opi ansaitsemaan rahaa webilläsi Internetissä!

Avainsanojen taajuus: mikä se on hakukoneoptimoinnissa? (Ja miksi sillä on merkitystä)

Seuraava artikkeli auttaa sinua: Avainsanojen taajuus: mikä se on hakukoneoptimoinnissa? (Ja miksi sillä on merkitystä)

Tämä opas selittää avainsanojen tiheyden.

Alta saat selville, mikä on avainsanatiheys ja miten se koskee hakukoneoptimointia (SEO). Opit myös, mikä on hyvä hakutiheys hakukoneoptimoinnille ja kuinka se lasketaan kaavan avulla, joten älä ali- tai ylioptimoi verkkosivustoasi hakukoneille, kuten Googlelle, Yahoolle ja Bingille.

Tämän sivun loppuun mennessä ymmärrät kaiken, mitä on tiedettävä avainsanailmauksista ja esiintymistiheydestä verkkosivulla.

Mikä on avainsanojen tiheys?

Avainsanojen tiheys tarkoittaa, kuinka monta kertaa avainsana esiintyy verkkosivulla tai sisällössä. Avainsanan esiintymistiheys mitataan suhdelukuna tai prosenttiosuutena sanan kokonaismäärästä.

Avainsanojen taajuus SEO:ssa

Avainsanojen taajuus hakukoneoptimoinnissa viittaa siihen, kuinka monta kertaa tietty avainsana tai avainlause esiintyy verkkosivulla, koska se liittyy sivun hakukoneoptimointiin. Hakukoneoptimoinnin avainsanojen tiheys auttaa määrittämään asiaankuuluvat kyselyt, joilla sivu voi sijoittua hakukoneiden tulossivuilla (SERPs).

Voit myös ajatella avainsanojen tiheyttä avainsanan toistona, joka on hakukoneoptimoinnin osittainen sijoitustekijä. Jos avainsanan hakutiheys web-sivun kohdetermille on liian alhainen, sisällöllä voi olla vaikeuksia sijoittua kyseiselle termille SERP:issä. Hakukoneet, kuten Google, Yahoo ja Bing, käyttävät avainsanojen tiheyttä auttaakseen ymmärtämään, mistä sisällöstä on kyse, jotta algoritmi voi indeksoida sivun ja asettaa sen paremmuusjärjestykseen osuvien hakukyselyiden perusteella.

Jos esimerkiksi halusit verkkosivun sijoittuvan avainsanailmaukselle “SEO copywriting”, mutta et koskaan maininnut kyseistä termiä sivulla käyttäjien nähtäväksi tai hakukoneiden indeksoitavaksi, Google ei todennäköisesti sijoita sitä kyseisen lauseen hakukone. Ilman tiettyä termiä “SEO copywriting” sivulla algoritmilla ei ole niin vahvaa sivun hakukoneoptimointisignaalia, joka auttaisi vastaamaan sisällön osuviin hakukyselyihin.

Avainsanojen tiheys ei sinänsä ole suora sijoitustekijä nykyaikaisille hakukoneille, kuten Googlelle. Ja jos avainsanasi toistuvat liian usein, se voi lähettää Googlen algoritmille negatiivisen signaalin siitä, että verkkosivu käyttää roskapostitekniikkaa, jota kutsutaan “avainsanojen täyttämiseksi”, joka rikkoo Verkkovastaavan ohjeita. Avainsanojen täyttäminen on käytäntö, jossa sivu ladataan suurella määrällä avainsanoja yrittäessään manipuloida sijoituksia SERP:issä, ja se voi saada sivustosi rangaistukseksi.

🔥 Empfohlen:  Amazon Buy with Prime: mikä se on ja miten se voi kasvattaa liiketoimintaasi?

Parempaa SEO-käytäntöä, jota käytetään avainsanojen täyttämisen sijaan, kutsutaan avainsanojen näkyvyydeksi, jolloin käytät kohdeavainsanoja näkyvässä paikassa verkkosivulla lähettääksesi hakukoneille vahvoja signaaleja siitä, millä avainsanoilla sivun tulisi sijoittua SERPS-arvossa. (Esimerkkejä hakukoneoptimoinnin sijainneista löytyy linkitetystä artikkelista.)

John Mueller, Googlen Webmaster Trends -analyytikko, vahvisti, että avainsanojen näkyvyys (ja jossain määrin avainsanojen hakutiheys) on hakukoneoptimoinnin sijoitustekijä yhdessä hänen viikoittaisessa SEO Office Hour -istunnossaan. Seuraava lainaus alkaa kohdasta 6:43:

”Jos haluat kertoa meille jotain, josta sivusi liittyy, tee se mahdollisimman näkyväksi. Älä siis mainitse sitä vain yhdellä sanalla artikkelisi lopussa. Käytä sitä pikemminkin otsikoissasi, otsikoissasi, alaotsikoissasi, kuvien kuvateksteissä. Kaikki nämä asiat tekevät siitä mahdollisimman selkeää käyttäjille ja Googlelle, kun he menevät sivullesi. että tämä sivu käsittelee tätä aihetta.”

Toinen strategia, jonka avulla voit vähentää tarkan haun avainsanojen esiintymistiheyttä, on käyttää alhaista avainsanan läheisyyttä erottamaan sanat avainlauseessa. Katso linkitetystä artikkelista lisätietoja sivun SEO-tekniikasta.

Mikä on hyvä avainsanatiheys?

Hyvä avainsanataajuus on avainsanan käyttäminen 1-2 kertaa 100 sanaa kohden. Tämän taajuuden noudattaminen pitää avainsanan tiheyden noin 1-2 prosentissa, mikä katsotaan olevan turvallinen sivun hakukoneoptimoinnissa.

Muista kuitenkin, että avainsanojen tiheydelle ja hakukoneoptimoinnille ei ole olemassa lopullista prosenttiosuutta Googlen hakusijoitusalgoritmin mukaan. Jotkin verkkosivut sijoittuvat korkealle SERP-arvosteluissa kohdekyselyinsä 1 %:n avainsanatiheydellä, kun taas toisilla avainsanatiheys on vähintään 10 %. Jos käytät avainsanojasi luonnollisesti koko sisällössä ja optimoit samalla tietyt sivun hakukoneoptimoinnin alueet avainsanojen näkyvyyden saavuttamiseksi, sinulla ei pitäisi olla ongelmia verkkosivun yli- tai alioptimoinnissa.

Avainsanan taajuuskaava

Laske avainsanan tiheys jakamalla avainsanan sivulla käytettyjen kertojen määrä sivulla olevien sanojen kokonaismäärällä ja kertomalla tämä arvo 100:lla saadaksesi prosenttiosuuden.

Esimerkki laskemisesta

Avainsanan taajuuskaava kirjoitetaan muodossa KF = (KWa / TW) x 100.

🔥 Empfohlen:  Parhaat WordPress-teemat affiliate-markkinointiin

KF = Avainsanojen tiheys
KWa = Avainsanojen esiintyminen sivulla
TW = sivulla olevien sanojen kokonaismäärä

Jos avainsana esimerkiksi esiintyi 10 kertaa sivulla, jossa on yhteensä 1 000 sanaa, avainsanan tiheys on 1 %.

Kaava olisi: 1 = (10 / 1 000) x 100

Nyt kun tiedät, mikä avainsanatiheys on ja kuinka se lasketaan hakukoneoptimointia varten, saatat haluta myös tutustua näihin liittyviin oppaisiin kuinka moneen avainsanaan sivua kohden kannattaa keskittyä ja kuinka lisätä avainsanoja hakukoneoptimointia käsittelevään artikkeliin saadaksesi paremman sijoituksen. SERP:issä.

Avainsanojen tiheys vs. avainsanojen tiheys

Avainsanojen tiheys ja avainsanatiheys ovat kaksi eri termiä samalle periaatteelle. Sekä avainsanojen tiheys että avainsanatiheys viittaavat siihen, kuinka usein avainsana näkyy verkkosivulla tai sisällössä ja ilmaistaan ​​prosentteina tai suhteina.

Nyt jotkut ihmiset voivat viitata avainsanan hakutiheyteen kokonaislukuna osoittaakseen, kuinka monta kertaa avainsanaa tai avainlausetta on käytetty verkkosivulla, kuten 5, 10, 15 tai 20. Toiset voivat käyttää termiä avainsanatiheys edustavat prosenttiosuutta, kuinka monta kertaa ilmausta on käytetty sivulla, kuten 1%, 2%, 5% tai 10%. Sekä avainsanatiheyttä että avainsanatiheyttä voidaan kuitenkin käyttää vaihtokelpoisesti.

Avainsanojen tiheyden yhteenveto

Toivottavasti pidit tästä avainsanatiheyttä koskevasta oppaasta.

Kuten huomasit, avainsanojen taajuus hakukoneoptimoinnissa viittaa siihen, kuinka monta kertaa avainsana näkyy verkkosivulla tai sisällössä. Ja avainsanan tiheys voidaan ilmaista kokonaislukuna, suhdelukuna tai prosenttiosuutena sanan kokonaismäärästä. Avainsanojen ilmaustiheys ei sinänsä ole Googlen suora sijoitustekijä. Se on kuitenkin tärkeä käsite ymmärtää oikean sivun hakukoneoptimoinnin kannalta.

Stephen Hockman on yrittäjä ja SEO Chatterin perustaja. Hän on erikoistunut hakukoneoptimointiin ja digitaaliseen markkinointiin ja on kiehtonut hakukoneoptimointia vuodesta 2005 lähtien. Hänen tavoitteenaan on jakaa parhaat vinkit ja uutiset hakukonemarkkinoinnista, jotta saat lisää liikennettä verkkosivustolle.

Table of Contents

🔥 Empfohlen:  Maksullinen vahvistus sosiaalisessa mediassa on tulossa helpommin saavutettavissa. Mitä voit odottaa siltä eteenpäin?