Gekissimo.net - Opi ansaitsemaan rahaa webilläsi Internetissä!

Avainsanojen tiheyden laskeminen SEO:ssa: Kaava & Prosenttiosuus

Seuraava artikkeli auttaa sinua: Avainsanojen tiheyden laskeminen SEO:ssa: Kaava & Prosenttiosuus

Tämä hakukoneoptimoinnin (SEO) opas selittää, kuinka avainsanatiheys lasketaan SEO:ssa.

Alta löydät avainsanatiheyskaavan omien laskelmiesi suorittamista varten sekä esimerkkejä yleisistä avainsanatiheysprosentteista.

Siellä on myös osio, jossa on lisäresursseja, jotka selittävät enemmän avainsanatiheyden perusteista, jotta voit luoda paremman hakukoneoptimointistrategian.

Avainsanojen tiheyden laskeminen SEO:ssa

Laskeaksesi avainsanatiheyden jaa avainsanan sivulla käytettyjen kertojen määrä sanojen kokonaismäärällä ja kerro sitten arvo 100:lla saadaksesi prosenttiosuuden.

Avainsanan tiheyskaava

Kaava avainsanatiheyden laskemiseksi on KD = (KWa / TW) x 100.

KWa = Avainsanan ulkoasu
TW = Sivun sanoja yhteensä
KD = Avainsanojen tiheys

Esimerkki avainsanan tiheyslaskelmista

  • (5 / 1 000) x 100 = 0,05 %
  • (25 / 1 000) x 100 = 2,5 %
  • (50 / 1 000) x 100 = 5 %
  • (75 / 1 000) x 100 = 7,5 %
  • (100 / 1 000) x 100 = 10 %

Mikä on 1 % avainsanatiheys?

1 % avainsanatiheys on avainsana, jota käytetään kerran jokaista sivun 100 sanaa kohden (tai 1 % sanan kokonaismäärästä).

Mitä 2 % avainsanatiheys tarkoittaa?

2 % avainsanatiheys tarkoittaa, että avainsanaa käytetään kaksi kertaa jokaista sivun 100 sanaa kohden (tai 2 % sanan kokonaismäärästä).

Mitä 3 % avainsanatiheys tarkoittaa?

3 % avainsanatiheys tarkoittaa, että avainsana esiintyy kolme kertaa jokaista 100 tekstin sanaa kohden (tai 3 % koko sanamäärästä).

Muita huomioitavia avainsanatiheyden laskentatekijöitä

  • HTML-dokumentin -osiossa näkyviä avainsanoja ei tule laskea. Tämä sisältää sisällönkuvauskentän, metakuvauksen ja meta-avainsanat.
  • Kun lasket avainsanatiheyttä verkkosivulla SEO-kilpailija-analyysiä varten, sinun tulee myös suorittaa laskenta HTML-dokumentin koko -osalle. Jos avainsana esiintyy muissa sivun elementeissä, kuten päänavigointivalikossa, sivupalkissa, kuvan ALT-tekstissä jne., asiakirjan avainsanatiheys voi olla suurempi kuin pelkkä artikkelitekstin prosenttiosuus laskeminen.
  • SEO:n verkkosivulle ei ole optimaalista avainsanatiheyttä. Joillekin heikosti kilpaileville avainsanoille 0,05–1 %:n tiheys voi olla täysin hyvä sijoittua korkealle hakukoneiden tulossivuilla (SERP:t), kun taas korkean kilpailun avainsana voi vaatia 2–5 % tai jopa enemmän. (Katso seuraava kohta.)
  • Avainsanojen tiheyttä laskettaessa sinun tulee analysoida huippukilpailijoita saadaksesi selville, mitkä ovat niiden tiheysprosenttiosuudet, jotta voit käyttää tätä vaihteluväliä hyvänä lukuna verkkosivullasi tavoitellessasi.

Lisätietoja avainsanojen tiheydestä

Alla olevista linkeistä kerrotaan lisää avainsanojen tiheydestä ja sen oikeasta käytöstä hakukoneoptimoinnin parantamiseksi. Käytä näitä resursseja laajentaaksesi tietämystäsi aiheesta.

Laske hakusanojen tiheys SEO-yhteenvedossa

Toivon, että pidit tästä oppaasta, jossa selitetään hakusanojen tiheyden laskeminen hakukoneoptimoijalle.

Kuten huomasit, avainsanojen tiheys voidaan laskea jakamalla avainsanan sivulla käytettyjen kertojen lukumäärä sanojen kokonaismäärällä ja kertomalla tämä arvo 100:lla prosenttiosuuden saamiseksi. Kaavana ilmaistuna avainsanatiheyden laskenta on: KD = (KWa / TW) x 100.

Stephen Hockman on yrittäjä ja SEO Chatterin perustaja. Hän on erikoistunut hakukoneoptimointiin ja digitaaliseen markkinointiin ja on kiehtonut hakukoneoptimointia vuodesta 2005 lähtien. Hänen tavoitteenaan on jakaa parhaat vinkit ja uutiset hakukonemarkkinoinnista, jotta saat lisää liikennettä verkkosivustolle.

Table of Contents

🔥 Empfohlen:  Kuinka dominoida SERP:itä keskittymällä aiheisiin avainsanojen sijaan