Gekissimo.net - Opi ansaitsemaan rahaa webilläsi Internetissä!

Avainsanojen tiheys: onko se Googlen sijoitustekijä?

Seuraava artikkeli auttaa sinua: Avainsanojen tiheys: onko se Googlen sijoitustekijä?

Avainsanojen tiheyttä on pitkään pidetty sijoitustekijänä.

Jotkut pitävät sitä olennaisena osana SEO-palapeliä saavuttaaksesi Page 1 -aseman Googlessa.

Miksi sitä arvostetaan niin paljon?

Tiedämme, että avainsanat ovat tärkeitä Googlelle. Tietyn termin sisältöä on vaikea luokitella, jos sanat eivät näy sivun tekstissä.

Jotkut SEO-työkaluyritykset auttavat lisäämään tätä uskoa, että kopioitavien avainsanojen suhde on ihanteellinen, mikä maksimoi mahdollisuudet ansaita korkeita arvoja.

On aika tutkia todisteita niiden väitteiden takana, joiden mukaan avainsanatiheys on sijoitustekijä.

Väite: Avainsanojen tiheys on sijoitustekijä

Ensinnäkin mikä on avainsanatiheys?

Avainsanojen tiheys viittaa siihen, kuinka monta kertaa termi tai ilmaus esiintyy suhteessa sivulla olevan tekstin määrään.

Se lasketaan jakamalla avainsanojen määrä sivulla olevien sanojen kokonaismäärällä ja kertomalla 100:lla.

Jos avainsanaa käytetään esimerkiksi 26 kertaa 1 000 sanan artikkelissa, sen avainsanatiheys on 2,6 %.

On olemassa erilaisia ​​väitteitä “parhaan” avainsanatiheyden suhteen. Saatat kuulla 2 % tai 5 % tai jopa 10 %.

Joten miksi ihmiset uskovat, että avainsanatiheys on sijoitustekijä?

Toisin kuin muut sijoitustekijämyytit, tämä perustuu tosiasiaan – avainsanatiheys oli aiemmin todellinen asia. Puhumme kuitenkin haun varhaisimmista päivistä.

Ajatus on kuitenkin voimassa tänäkin päivänä. Miksi? Ajatus menee näin:

Avainsanat lähettävät Googlelle signaaleja siitä, minkä tyyppisille kyselyille sivun tulisi näkyä.

Jos avainsanoja käytetään liian vähän, Google ei välttämättä ymmärrä, mistä sivulla on kyse.

Jos käytetään liikaa avainsanoja, Google saattaa nähdä sen yrityksenä manipuloida hakusijoituksia, mitä se ei ota ystävällisesti.

Joten jotkut ihmiset uskovat, että on olemassa tietty avainsanatiheys, joka on “juuri oikea” – iloinen tapa käyttää liian monta ja liian vähän avainsanoja.

Ei kuitenkaan ole taikalukua, jolla saavutetaan parhaat tulokset kaikille. Google ei toimi tällä tavalla nykyään.

🔥 Empfohlen:  Avainsanojen kannibalisoinnin korjaaminen SEO:ssa (5 nopeaa menetelmää)

Totuus on melko yksinkertainen: avainsanojen käyttö on tärkeää, mutta tietyn suhteen saavuttaminen ei auta SEO-ponnistelujasi.

Itse asiassa verkkosivu voi sijoittua avainsanan mukaan, vaikka avainsana ei koskaan näkyisikään kyseisellä sivulla. Mikä melkein välittömästi räjäyttää koko ajatuksen avainsanatiheydestä.

Avainsanojen tiheys sijoitustekijänä: todisteet

Vastataksemme kysymykseen, onko avainsanatiheys Googlen sijoitustekijä, aiomme tarkastella virallinen Google-video vuodelta 2011joka on yhtä tarkka tänään kuin silloin.

Videolla esiintyy Matt Cutts, joka työskenteli Googlen kanssa vuosina 2000–2015. Hän oli Googlen roskapostitiimin johtaja ja toimi yhteyshenkilönä yrityksen ja SEO-yhteisön välillä.

Cutts vahvisti, ettei Googlelle ole ihanteellista avainsanatiheyttä. Hän sanoi, että avainsanan liiallinen käyttö voi aiheuttaa enemmän haittaa kuin hyötyä.

Avainsanan mainitseminen muutaman kerran voi auttaa sijoituksissa, mutta se voi johtaa siihen, että Google näkee sen avainsanan täyttämisenä.

”Kun alkaa mainita sitä paljon, se ei todellakaan auta yhtään enempää. Tuotot vähenevät. Se on vain lisähyöty, mutta se ei todellakaan ole niin suuri. Ja sitten huomaat, että jos jatkat juttujen toistamista yhä uudelleen ja uudelleen, olet vaarassa joutua avainsanojen täyttämiseen tai höpöttelyyn ja sellaisiin asioihin.

Joten ensimmäisellä tai kahdella kertaa mainitset sanan, joka voi auttaa sinua sijoittuessasi, ehdottomasti. Mutta se, että voit sanoa sen seitsemän tai kahdeksan kertaa, ei tarkoita, että se välttämättä auttaisi sijoitustasi.”

Jos avainsanatiheys ei ole sijoitustekijä, mikä on oikea tapa käyttää avainsanoja?

Kun olet tunnistanut avainsanat, joita haluat käyttää, Cutts suositteli, että kirjoitat sisällön, joka on tarpeeksi pitkä, jotta avainsanat voidaan sisällyttää kopioon luonnollisella tavalla. Lue sisältö ääneen, kun olet lopettanut kirjoittamisen, ja kuuntele mitä tahansa, mikä ei kuulosta oikealta.

Jos kopio kuulostaa keinotekoiselta, epätasaiselta tai robotin kirjoittamalta, se on järkevä merkki siitä, että avainsanaa on käytetty liian monta kertaa. Toisaalta, jos se kuulostaa luonnolliselta, olet oikeilla jäljillä.

🔥 Empfohlen:  NetDragon Websoft - Maailman ensimmäinen yritys, joka on nimittänyt tekoälyllä toimivan robotin toimitusjohtajakseen

Synonyymien käyttäminen mahdollisuuksien mukaan voi auttaa sinua välttämään saman avainsanan toistuvan käytön. Esimerkiksi tässä tekstissä voisimme korvata sanan “avainsanojen tiheys” sanalla “avainsanojen tiheys”.

Synonyymit ovat myös loistava tapa kiinnittää lukijan huomio, ja ne voivat jopa auttaa muiden termien luokittelussa. Google ymmärtää synonyymit, mikä tarkoittaa, että sivu voi saada sijoituksen, kun sitä ei ole optimoitu hakupalkkiin kirjoitetulle tarkalle termille.

Älä välitä avainsanojen tiheydestä

Cuttsin neuvo oli selvä: lopeta avainsanojen tiheyden kiusaaminen. Ole varovainen niitä kohtaan, jotka väittävät muuta.

“Haluaisin, jos ihmiset voisivat lopettaa avainsanojen tiheyteen liittyvän pakkomielteen. Se tulee vaihtelemaan. Se vaihtelee alueittain, sen mukaan, mitkä muut sivustot asettavat sen paremmuusjärjestykseen.

Se ei ole kova ja nopea sääntö, ja jokainen, joka kertoo, että on olemassa kova ja nopea sääntö, saatat olla varovainen, koska he saattavat myydä sinulle avainsanatiheysohjelmistoja tai jotain vastaavaa.”

Avainsanojen tiheys sijoitustekijänä: tuomiomme

Avainsanojen tiheys on saattanut toimia jossain vaiheessa. Kysy keneltä tahansa pitkäaikaiselta SEO-ammattilaiselta, niin kuulet paljon anekdoottisia todisteita siitä, että avainsanatiheys toimi – ja toimi melko hyvin.

Mutta tänään?

Avainsanojen tiheys ei yksinkertaisesti ole stressaamisen arvoista. Niin kauan kuin käytät sanaa tai lausetta muutaman kerran, kuten todennäköisesti käyttäisit, jos et tavoittaisi tiettyä suhdetta, olet hyvä.

Käytä avainsanaa ainakin sivusi otsikossa, metakuvauksessa ja ensimmäisessä kappaleessa. Rajoita sitten käyttöä muutamaan kertaan kopioinnin aikana.

Täydellistä avainsanojen prosenttiosuutta ei ole käytettävissä, koska avainsanojen tiheys ei ole sijoitustekijä.


Table of Contents