Gekissimo.net - Opi ansaitsemaan rahaa webilläsi Internetissä!

B2B-yritysten kohtaamat markkinoinnin haasteet

Seuraava artikkeli auttaa sinua: B2B-yritysten kohtaamat markkinoinnin haasteet

Termi business-to-business, jota kutsutaan myös B2B:ksi, on eräänlainen liiketoimi yritysten, kuten valmistajan ja tukkukauppiaan tai tukkumyyjän ja vähittäismyyjän välillä. Nämä ovat yritysten välisiä liiketoimia. Tällaiset B2B-transaktiot ovat yleisiä autoteollisuudessa, kiinteistönhoitoyrityksissä, taloudenhoito- ja teollisuussiivousyrityksissä.

B2B-start-up-yritykset, joita kutsutaan myös yritysten startupiksi, ovat pohjimmiltaan yrityksiä, jotka on rakennettu tukemaan muita yrityksiä. Nämä B2B-käynnistysyritykset tekevät yleensä olennaisen eron asiakasyritystensä välillä, yleensä koon perusteella, koska se vaikuttaa heidän myyntisykliin, lopulliseen tuoteluokkaan ja asiakastukeen.

Moderni B2B-asiakas
B2B-markkinoinnin haasteet
Johtopäätös

Moderni B2B-asiakas

Kaikilla yrityksillä, mallista riippumatta, on jatkuvasti kehittyvä asiakasyleisö. Jopa B2B-asiakkaat kehittyvät liiketoimintatarpeidensa mukaan. Nykyaikainen B2B-asiakas on koulutetumpi, sillä heidän käytettävissään on monia tietovälineitä, kuten online-haut, podcastit ja webinaarit. Toiseksi Internetin tulo ja sen teknologinen kehitys on avannut näille asiakkaille maailman mahdollisuuksia ottaa yhteyttä palvelujen tai tuotteiden tarjoajiin ympäri maailmaa. Heidän käytettävissään olevan tiedon määrä tarkoittaa myös sitä, että heidän kyselynsä ovat syvällisiä ja vaativat erityisiä vastauksia. Toinen nykyaikaisen B2B-asiakkaan ominaisuus on niiden vaatimus nopeasta vastauksesta. Tämä on asiakkaan tarve, joka tekee asiakaskokemuksesta erittäin tärkeän.

B2B-markkinoinnin haasteet

Jatkuvan markkina- ja asiakaskehityksen lisäksi erityisesti B2B-yritykset kohtaavat myös liiketoimintamallille ainutlaatuisia markkinoinnin haasteita.

Pitkä myyntisykli

B2B-myyntisykli on yleensä pitkä monimutkaisuuden vuoksi. B2B-myynnin aikaväli voi kestää kuudesta kuukaudesta vuoteen tai joskus jopa enemmänkin kaupan kohteena olevasta tuotteesta riippuen. Toinen syy pidentyneeseen aikarajaan on se, että instituutioostoihin osallistuu paljon asiakasyrityksen ihmisiä ostohyväksyntää varten. Lisäksi mukana on monia pohdintoja ostomäärien vuoksi.

Myynti- ja markkinointitiimien palkkaaminen ja yhdistäminen

Vaikka nämä kaksi osastoa ovatkin erilaisia ​​tehtäviensä suhteen, ne työskentelevät tiiviisti ja yhtenäisesti tehokkaiden tulosten saavuttamiseksi. Tästä syystä yritykselle tulee tärkeäksi varmistaa, että palkataan oikeat ihmiset, joilla on syvällinen alan tuntemus ja mieluiten vähän kokemusta. Näin varmistetaan, että tiimi ymmärtää toiminta-alueen ainutlaatuiset haasteet ja mahdollisuudet. Kun oikea tiimi on paikallaan, on välttämätöntä, että kaksi tiimiä tapaavat säännöllisesti pysyäkseen ajan tasalla käynnissä olevista kampanjoista, tavoitteista, strategioista ja saavutuksista.

🔥 Empfohlen:  Markkinoinnin Zen: Lululemonin tapaustutkimus

Laadukkaan liidien luomisen varmistaminen

B2B-yritysten on rakennettava ihanteellinen ostajaprofiili sekä luotava kohdennettua sisältöä kullekin profiilille käyttämällä resursseja, kuten uutiskirjeet, laskentataulukot, mallit, videotjne. Tämä säästää arvokasta aikaa ja vaivaa ja varmistaa, että yritys tavoittaa vain aidot mahdolliset asiakkaat.

Terveen putkilinjan ylläpitäminen

Eri asiakkaat tarvitsevat erilaisia ​​lähestymistapoja, kun he etenevät oston eri vaiheissa. Kaikki mahdolliset asiakkaat eivät ole valmiita ostamaan heti. Tällaisessa tilanteessa a myyntisuppilo voi olla hyödyllinen B2B-liiketoiminnalle kohdistetun sisällön luomisessa jokaiseen vaiheeseen – ylä-, keski- ja alaosaan. Tämä auttaa myös yritystä tunnistamaan aukkoja myyntiprosesseissa ja jopa paikantamaan esiin nousevia mahdollisuuksia. Käytä teknologiaa ja markkinoinnin automaatioprosesseja pysyäksesi järjestyksessä sekä pitääksesi yhteyttä mahdollisiin asiakkaisiin uutiskirjeiden, tippa-syöte-sähköpostien, asiakasuskollisuusohjelmien jne. avulla. Tällaiset toimet auttavat rakentamaan ja ylläpitämään bränditietoisuutta.

Tilipohjaisten markkinointikampanjoiden luominen

Tämä on markkinointimantra uudelle maailmalle. Tilipohjaisessa markkinoinnissa on kyse personoinnista alkaen kohdeasiakkaan tunnistamisesta. Sisältöstrategia voidaan kehittää vastaamaan kohdeasiakkaiden erityistarpeita. On tärkeää tutkia päätöksentekijöitä, jotta viestintä voidaan osoittaa suoraan heille.

Päivitetyn tekniikan käyttö

Tämä on yksi liiketoiminnan osa-alue, jossa kulut tulee laskea sijoitukseksi, jotta kohdeasiakkaalle voidaan tarjota paras mahdollinen ratkaisu. Yrityksen on varmistettava, että se pysyy ajan tasalla teknologiasta, joka helpottaa liiketoimintaprosesseja, mikä ei pelkästään vähennä kustannuksia, vaan mahdollistaa myös asiakkaiden säilyttämisen.

Sivuston säännöllinen päivitys

Yrityksen verkkosivusto on esityskortti mahdolliselle asiakkaalle. Se on verkkosivusto, joka luo sen erittäin tärkeän ensivaikutelman. Tästä syystä verkkosivuston on oltava houkutteleva, intuitiivinen ja helppokäyttöinen. Joitakin tärkeitä näkökohtia ovat nopea latausaika, responsiivinen suunnittelu (joka latautuu hyvin näytön koosta riippumatta) ja lämpökartoitusohjelmisto, joka seuraa aikaa, jonka vierailijat viettävät kullakin sivulla ja millä sivuilla on korkea välitön poistumisprosentti.

Johtopäätös

B2B-yritysten menestyksen tie on mutkikas eikä ole esteetön. Useimmille esteille on kuitenkin helppoja ratkaisuja. Ajan ja tekniikan kehityksen myötä näiden esteiden torjunta on entistä helpompaa ja helpompaa jäljitettävien ratkaisujen avulla, jotka on suunniteltu lisäämään muuntoprosentteja ja siten lisäämään liiketoimintaa.

🔥 Empfohlen:  Markkinointi 101: Markkinoinnin perusasiat, jotka jokaisen markkinoijan on tiedettävä

UKK

Mikä on B2B-yritys?

Termi business-to-business, jota kutsutaan myös B2B:ksi, on eräänlainen liiketoimi yritysten, kuten valmistajan ja tukkukauppiaan tai tukkumyyjän ja vähittäismyyjän välillä. Nämä ovat yritysten välisiä liiketoimia.

Mitkä ovat B2B-yritysten kohtaamat markkinoinnin haasteet?

B2B-yritykset kohtaavat liiketoimintamallille ainutlaatuisia markkinoinnin haasteita. Jotkut haasteista on lueteltu alla:

  • Pitkä myyntisykli
  • Myynti- ja markkinointitiimien palkkaaminen ja yhdistäminen
  • Laadukkaiden liidien sukupolvien varmistaminen
  • Terveen putkilinjan ylläpitäminen
  • Tilipohjaisten markkinointikampanjoiden luominen
  • Päivitetyn tekniikan käyttö
  • Sivuston säännöllinen päivitys