Gekissimo.net - Opi ansaitsemaan rahaa webilläsi Internetissä!

Big Four No More: Mitä EY-jako tarkoittaa?

Seuraava artikkeli auttaa sinua: Big Four No More: Mitä EY-jako tarkoittaa?

Termi “Big Four” tarkoittaa maailman neljää suurinta asiantuntijapalveluverkostoa Deloitte, Ernst & Young (EY), KPMG ja PricewaterhouseCoopers (PwC). Heidän palveluvalikoimansa ulottuu tilintarkastuksen, varmuuden ja verotuksen tarjoamisesta liikkeenjohdon konsultointiin, aktuaari-, yritysrahoitus- ja lakipalveluihin.

Big Four syntyi vasta 1900-luvun lopulla. Aiemmin asiantuntijapalvelumarkkinoita hallitsi kahdeksan suurta verkkoa, jotka saivat lempinimen “Big Eight”. Näitä olivat Arthur Andersen, Arthur Young, Coopers & Lybrand, Deloitte Haskins and Sells, Ernst & Whinney, Peat Marwick Mitchell, Price Waterhouse ja Touche Ross.

Kaikkien näiden yritysten asteittaiset fuusiot mukaan lukien Arthur Andersenin romahtaminen vuonna 2002 jättivät markkinat 2000-luvun “suuren neljän” hallitsemaksi. Heidän markkinavaltansa oli sellainen, että vuonna 2011 Yhdistynyt kuningaskunta ilmoitti, että 99 % FTSE 100 -indeksin yrityksistä ja 96 % FTSE 250 -indeksin yrityksistä oli jonkin neljän suuren yrityksen auditoimana.

Neljän suuren oikeudellinen rakenne
Kritiikkiä
EY Split
Vaikutus suureen neljään
Johtopäätös

Kaikki neljä yritystä ovat todellisuudessa itsenäisesti omistettu ja johdettu asiantuntijapalveluverkosto. Kukin näistä itsenäisistä yhteisöistä on solminut sopimuksia muiden verkoston jäsenyritysten kanssa, joilla on yhteinen nimi, tuotemerkki, immateriaalioikeudet ja laatustandardit. Verkoston toiminnan koordinoimiseksi jokainen on perustanut globaalin kokonaisuuden.

Näistä neljästä Deloitte, PricewaterhouseCoopers ja Ernst & Young on rekisteröity Yhdistyneen kuningaskunnan osakeyhtiöksi, kun taas KPMG:n rekisteröinti tapahtui sveitsiläisen yhdistyksen koordinoivan yksikön alaisuudessa. Sveitsin lain mukaan se muutti juridisen rakenteensa osuuskunnaksi vuonna 2003. Vasta vuonna 2020 KPMG:stä tuli Yhdistyneen kuningaskunnan osakeyhtiö.

Kritiikkiä

“Big Four” on ollut määräävässä asemassa useiden vuosien ajan, ja se on saanut osansa kiistoja ja kritiikkiä koskien heidän liiketoimintakäytäntöjään ja etiikkaansa, tilintarkastuksen laatua, veronkiertoa ja väitettyä salaista yhteistyötä. Yhdysvaltain julkisen yrityksen kirjanpidon valvontalautakunta (PCAOB) teki analyysin vuonna 2019 ja raportoi, että “Big Four” oli hoitanut väärin noin 31 prosenttia auditoinneistaan ​​vuodesta 2009 lähtien, ja KPMG:llä oli huonoin tarkastusten epäonnistumisaste, 36,6 prosenttia.

🔥 Empfohlen:  Mikä on vCard-tiedosto? – Kaikki mitä sinun tarvitsee tietää

Toukokuussa 2018 KPMG:tä syytettiin osallisuudesta ja allekirjoitettiin Carillionin liioitellut luvut ennen kuin yritys lopulta romahti. Kaksi vuotta myöhemmin vuonna 2020 PwC kohtasi syytöksiä mahdollisesta eturistiriitasta Sonangolia koskevassa tilintarkastuksessaan, sillä se toimi sekä konsulttina että tilintarkastajana. Samana vuonna FRC määräsi Deloittelle 15 miljoonan punnan sakon, koska se ei soveltanut ammattimaista skeptisyyttä Autonomyn tilinpäätösten tarkastukseen vuosina 2009–2011 ennen kuin Hewlett-Packard osti sen. Wirecardin romahdus vuonna 2020 toi esiin Ernst & Youngin huonon tilintarkastuksen, koska se ei löytänyt kadonnutta 1,9 miljardin euron käteistä.

EY Split

Ernst and Youngin yritys, yksi “suurista neljästä”, saattaa olla menossa kirjanpito- ja konsulttiliiketoimintansa erottamiseen. Eräs EY:n korkea virkamies huomautti, että tämä siirto auttaa maksamaan nousevia teknologialaskuja ja että muut “Big Four” -yritykset saattavat kopioida sen.

Vahvistetun jakautumisen tapauksessa se olisi alan suurin sitten vuoden Arthur Andersenin romahtaminen. EY:n yrityksen arvo on noin 50 miljardia dollaria. EY uskoo, että jakautuminen helpottaa yrityksen pääoman hankintaa ja kahden kannattavan yrityksen luomista. Kriitikot puolestaan ​​osoittavat epäilyjä ja sanovat, että se voi vaikuttaa haitallisesti liiketoiminnan tilintarkastuspuoleen.

Vaikutus suureen neljään

Tätä artikkelia kirjoitettaessa muut “suuren neljän” yritykset eivät ole osoittaneet julkista kiinnostusta vallanjakoon. Kuitenkin johtoelinten silmissä, jotka yrittävät selvittää mahdollisia konflikteja globaaleissa kirjanpitojättiläisissä ja jatkavat painostusta, muille yrityksille ei välttämättä jää muuta vaihtoehtoa. Pienemmät tilitoimistot voivat nyt nähdä jakoon liittyvän kasvumahdollisuuden.

Jos tulee aika, kun toinen “Big Four” Yritykset tiedostavat jakautumiseen liittyvät mahdollisuudet, fintech-markkinat kasvavat ennennäkemättömällä tavalla, kun automatisoidusta kirjanpidosta, kulujenhallinnasta ja muista fintech-ohjelmistoista tulee kaupan erottamaton osa ja työkalu.

Johtopäätös

CMA ilmoitti vuonna 2018 käynnistävänsä yksityiskohtaisen tutkimuksen “neljän suuren” markkina-asemasta tilintarkastussektorilla. Ison-Britannian talousraportointineuvosto pyysi heinäkuussa 2020 neljää suurta yritystä esittämään suunnitelmansa tilintarkastus- ja konsultointitoimintojensa erottamisesta vuoteen 2024 mennessä. Kuitenkin EY-jaon lähestyessä näyttää siltä, ​​että se saattaa hyvinkin olla alkuvaiheessa. uusi luku tilintarkastus- ja konsultointialalla.

🔥 Empfohlen:  Kaikki mitä sinun tulee tietää hybridi-oppimismallista

UKK

Miksi neljän suuren tilitoimistot menettävät määräävän asemansa alalla?

Big Fourin lasku johtuu sellaisista tekijöistä kuin sääntely, skandaalit, tekniikan häiriöt, asiakkaiden muuttuvat vaatimukset ja pienyritysten kilpailu erikoispalveluista ja alhaisemmista kustannuksista.

Eikö EY ole enää osa suurta neljää?

EY on ilmoittanut jatkavansa jakautumista tilintarkastus- ja konsultointidivisioonaan kahdeksi erilliseksi yhtiöksi.