Gekissimo.net - Opi ansaitsemaan rahaa webilläsi Internetissä!

Bing Chat vs. Google Bard: Miten nämä AI-chatbotit eroavat toisistaan?

Seuraava artikkeli auttaa sinua: Bing Chat vs. Google Bard: Miten nämä AI-chatbotit eroavat toisistaan?

  • Bing Chat on AI-chatbot, joka yhdistää OpenAI ChatGPT:n ja Bing-hakukoneen Prometheus-mallin kautta tuottaakseen vastauksia luonnollisella kielellä keskustelumuodossa, jossa on lainauksia ja tuki hakutuloksille, kuville ja videoille.
  • Toisaalta Google Bard on chatbot, joka käyttää Googlen kehittämää luonnollisen kielen mallia ja koneoppimista tuottamaan luonnollisia keskusteluvastauksia vain tekstin avulla tarjoamatta sitaatteja tietojen tai minkäänlaisten hakutulosten tarkistamiseen.

AI-chatbottien kilpailu kuumenee, ja kaksi johtavaa pelaajaa ovat Microsoft Bing Chat AI:lla ja Google uudella Bard AI -kokemuksellaan. Voisimme myös lisätä OpenAI:n ChatGPT:n kanssa, mutta tämä opas käsittelee Bing Chatin ja Google Bardin vertailua.

Chatbotit ovat yksinkertaisesti järjestelmiä, jotka on suunniteltu ymmärtämään luonnollista kieltä ja simuloimaan keskusteluja, jotka muistuttavat ihmisten vuorovaikutusta. Bing Chat ja Google Bard on koulutettu käyttämällä samanlaisia ​​oppimismallitekniikoita, mutta tarjoavat erilaisia ​​kokemuksia.

Tässä oppaassa opit näiden kahden tekoälytekniikan väliset erot kokemuksen näkökulmasta ja lyhyesti niiden käyttäytymisestä vastaamalla kysymyksiin, koska käyttäjä voi päättää, kumpi on parempi.

Bing Chat vs. Google Bard

Teknisesti Bing Chat ja Bard ovat samankaltaisia ​​teknologioita, mutta ne käyttävät erilaisia ​​kielimalleja koulutukseen, ymmärtämiseen ja käyttäjän kyselyyn vastaamiseen.

Chat- ja Bard AI -mallit

Bing Chat AI perustuu OpenAI:n kehittämään ChatGPT:hen (versio 4), joka käyttää Large Language Model (LLM) -mallia analysoimaan ja tarjoamaan vastauksia keskustelumuodossa samalla tavalla kuin puhuisit toisen henkilön kanssa. ChatGPT on kuitenkin vain osa yhtälöä, koska Microsoft integroi tekniikan myös Prometheus-alustaan, jonka avulla chatbot voi muodostaa yhteyden hakukoneeseen ja tuottaa nopeampia ja tarkempia vastauksia mistä tahansa aiheesta, mukaan lukien ajankohtaiset tapahtumat.

Toisaalta Bard käyttää Googlen kehittämää LaMDA:ta (LaMDA) ja Googlen kehittämää Language Model for Dialogue Applications -tekniikkaa analysoimaan suuria tekstidatajoukkoja ja ennustamaan sanan, joka tulee toisen viereen, mikä antaa tekoälylle valmiudet tuottaa vastauksia. samanlainen kuin ihmiset.

Yksi suurimmista eroista Bing Chatin ja Google Bardin välillä on se, että Chat on asetettu uudeksi hakulaajennukseksi, kun taas Bardin lähestymistapa on vastata kysymyksiin suoraan.

Chatin ja Bardin käyttökokemus

Kokemukset Bing Chatin ja Google Bardin käytöstä ovat samanlaisia ​​ja erilaisia ​​samaan aikaan. Kun käytät Bing Chatia, sinulle esitetään minimalistinen käyttöliittymä, jossa on kolme pääelementtiä, mukaan lukien mahdollisuus vaihtaa keskustelutyyliä, kehoteruutu ja mahdollisuus keskeyttää keskustelu.

🔥 Empfohlen:  Kuinka PromptoMania mullistaa tapasi luoda tekoälykuvia?

Oletus keskustelutyyli on “Tasapainoinen” mikä antaa Bingille mahdollisuuden vastata neutraalimmin, mikä tarkoittaa, että se yrittää olla ottamatta puolta tietystä aiheesta. Voit kuitenkin muuttaa sävyn “Luova,” joka tuottaa leikkisämpiä ja omaperäisempiä vastauksia, tai “Tarkka,” luodaksesi tarkimman vastauksen ja enemmän faktoja.

Kehote (tai “Kysy minulta mitä tahansa”) -ruutu on paikka, jossa voit kirjoittaa ja lähettää kysymyksesi. Laatikko tukee jopa 2000 merkkiä.

Koska chatbot on tietoinen kontekstista, voit esittää lisäkysymyksiä samasta aiheesta. Ajan myötä Bing Chat voi kuitenkin hämmentyä, mikä on yksi syistä, miksi sinulla on “Uusi aihe” -painiketta chatin nollaamiseksi.

Esikatselun aikana Microsoft rajoittaa kysymysten määrää istuntoa kohti ja istuntojen määrää päivässä. Tätä kirjoitettaessa voit esittää jopa 20 kysymystä istuntoa kohti ja voit luoda jopa 200 istuntoa päivässä.

Google Bardia käytettäessä käyttöliittymä näyttää ensi silmäyksellä samanlaiselta, mutta huomaat nopeasti erot. Bard tarjoaa myös minimalistisen käyttöliittymän, jossa on kaksi pääelementtiä, mukaan lukien kehoteruutu ja vasen navigointiruutu, jossa on vaihtoehtoja chatin nollaamiseen ja toimintahistorian käyttämiseen.

Google Bardin käyttöliittymä

Kehotusruutu on paikka, jossa voit kirjoittaa ja lähettää kysymyksesi. Toisin kuin Chatissa, se ei rajoita kirjoitettavien merkkien määrää.

Voit käyttää “Nollaa chat” -vaihtoehto vasemmassa navigointiruudussa sulkeaksesi aiheen ja aloittaaksesi alusta. Google ei nimenomaisesti sano, että sinun on nollattava chat, mutta on hyvä idea välttää ei-toivottua käyttäytymistä tai vastauksia, kun aiheita sekoitetaan.

Google tai Microsoft eivät kerää kehoteruutuun kirjoittamiasi kysymyksiä, mutta ne nappaavat ja tallentavat hakutarkoituksen hakuhistoriaasi. Bing kutsuu sitä “hakuhistoria,” ja Google kutsuu sitä “Bard-toimintaa.”

Google Bardin toiminta

Jos olet huolissasi tietosuojasta, voit tyhjentää nämä tiedot tililtäsi. Nämä ovat Bing Chatin ohjeet ja Google Bardin vaiheet.

Bing Chat -historia

Kun lähetät kysymyksen, Bing Chat näyttää sinulle prosessin etenemisen ja alkaa kirjoittaa vastausta ikään kuin ihminen kirjoittaisi vastausta toisella puolella.

Bing ChatGPT-haun kanssa

Toisaalta Google Bard ei näytä taustalla mitään tapahtuvaa. Sen sijaan huomaat Bard (kaksi kimaltelua) -kuvakkeen pyörivällä animaatiolla, joka osoittaa, että chatbot ajattelee, ja sitten tulos tulee näkyviin.

Google Bardin vastaus

Kun saat vastauksen Bing Chat AI:ltä, huomaat joitain eroja Bardiin verrattuna. Chat-vastaukset sisältävät esimerkiksi viittauksia, joissa on linkit tiedon lähteeseen. Jos viet hiiren osoittimen vastauksen eri osien päälle, näkyviin tulee ylimääräisiä linkkejä, joita chatbot käytti vastauksen luomiseen.

Bing Chatin lainaukset

Huomaat myös alaviitteen, jossa on luettelo kaikista vastaukseen osallistuneista lähteistä.

🔥 Empfohlen:  Yli 20 Microsoft Bing -tilastoa vuonna 2023 – käyttö, markkinaosuus, mainostulo ja paljon muuta

Kun olet tarkistanut vastauksen tiedot, pääset käsiksi “Jaa” kokemus, jonka avulla voit kopioida ja jakaa pysyvän linkin tarkkaan vastaukseen. Jotain mitä Google Bard ei voi tehdä.

Bing Chat -jakovaihtoehto

Bing Chat voi myös ehdottaa jatkokysymyksiä, joiden avulla voit tarkentaa hakuasi.

Google Bardin vastauksessa kokemus on hyvin erilainen. Esimerkiksi vastaukset ovat puhdasta tekstiä ilman viittauksia tai linkkejä sisällön lähteeseen. Googlen mukaan Bard tuottaa vastauksia kielimallistaan ​​ja Internetistä oppimansa sisällöstä, joten sen ei tarvitse hankkia sisältöä. Näet kuitenkin lainauksen, jos chatbot lainaa katkelmaa verkkosivustolta.

Google Bard luonnokset

Yksi ainutlaatuinen Google Bardin ominaisuus, jota et löydä Bing Chatista, on “Näytä muut luonnokset” -vaihtoehto, jonka avulla voit valita vastauksen vaihtoehtoisia versioita ja vaihtaa niiden välillä nopeasti. Tämä ominaisuus on hyödyllinen, jos esität kysymyksen, joka näyttää tekstin kappaleen, ja voit valita luonnoksista nähdäksesi vastauksen luettelomerkkinä.

Lisäksi Bard antaa sinun muokata kysymystä nollaamatta keskustelua tai kysymättä kysymystä uudelleen. Jotain, jota et voi tehdä Bing Chatissa.

Alareunasta löydät “Regerate” painike, joka pakottaa Bardin analysoimaan ja vastaamaan kysymykseen uudelleen. Joskus sinun on tehtävä tämä saadaksesi oikean vastauksen.

The “Google se” -painike ottaa kysymyksen ja muuntaa sen tavalliseksi hakukyselyksi, joka näkyy sitten Googlen tulossivulla.

Google Bardin vastaustyökalut

Google it -vaihtoehto on toinen suuri ero Bing Chatiin verrattuna, koska se tekee selväksi, että Google haluaa jatkaa hakukoneensa käyttöä. Bing Chatissa et kuitenkaan näe vastaavaa vaihtoehtoa, koska Microsoft yrittää keksiä hakua uudelleen.

Molemmissa kokemuksissa löydät peukalot ylös ja alas -painikkeen, jolla voit arvioida vastauksen, joka auttaa kouluttamaan järjestelmää.

Myös keskustelun muoto on erilainen molemmilla alustoilla. Bing Chat käyttää enemmän keskustelumuotoa kuin jos lähettäisit tekstiviestejä jonkun kanssa puhelimessa.

Bing Chat -keskustelumuoto

Toisaalta Google Bard käyttää enemmän kysymys-vastausmuotoa keskustelullisen keskustelukokemuksen sijaan.

Google Bard -keskustelumuoto

Chat- ja Bard-ominaisuudet

Ominaisuuksien vertailun osalta olen jo hahmotellut monia niistä edellä. Ominaisuuksien osalta Bing Chat näyttää kuitenkin olevan paljon Google Bardia edellä.

Google hallitsee hakumarkkinoita. Sellaisenaan se yrittää pitää käyttäjät vuorovaikutuksessa hakukoneen kanssa niin paljon kuin mahdollista. Tämä on yksi syistä, miksi et saa lainauksia vastauksissa, kuten Bing Chatissa.

Bing Chat tarjoaa myös mahdollisuuden vaihtaa keskustelun sävyä. Vaikka tämä on vaihtoehto, jota et löydä Bardista, Chatissa ei aluksi ollut tätä vaihtoehtoa. Useiden raporttien jälkeen ei-toivotusta käyttäytymisestä chatbotin käytössä pitkään, yhtiö kuitenkin päätti ottaa käyttöön joitain rajoituksia, mukaan lukien mahdollisuus muuttaa sävyn tyyliä.

🔥 Empfohlen:  Mikä on parempi kirjoitustarpeisiisi?

Yksi ominaisuus, jota Google Bard ei vieläkään pysty vastaamaan, on kyky käyttää tekoälyä kuvien luomiseen. Bing Chat integroituu myös OpenAI:n DALL-E-malliin, jonka avulla voit luoda käytännössä minkä tahansa kuvan yksinkertaisesti kuvailemalla haluamasi tekstin avulla.

Bing Image Creator

Kuvanluontiominaisuus itsessään tekee Bing Chatista paljon tehokkaamman.

Toinen Bing Chatin erottuva ominaisuus on kyky jakaa vastaus. Koska joka kerta kun kysyt kysymyksen, saatat saada erilaisen vastauksen, Microsoftin chatbotin avulla voit luoda pysyvän linkin tarkaan vastaukseen. Google Bardissa et voi jakaa vastausta muiden ihmisten kanssa linkin avulla. Voit tietysti aina kopioida ja liittää sisällön jakamiseksi.

Bing Chat estetty Chromessa

Yksi ominaisuus, joka tekee Bardista erilaisen, on se, että voit käyttää sitä missä tahansa verkkoselaimessa pöytäkoneella tai mobiililaitteella. Sitä vastoin sinun on käytettävä Microsoft Edgeä tai Bing-mobiilisovellusta päästäksesi Bing Chat -kokemukseen. Chatbotin käyttämiseen mistä tahansa selaimesta on kuitenkin olemassa kiertotapa.

Chat- ja Bard-vastausominaisuudet

Molemmat chatbotit tuottavat hyviä vastauksia kysymyksiin, mutta molemmilla on vahvuuksia ja heikkouksia.

Bing näyttää kuitenkin olevan voittaja saaessaan tarkempia vastauksia, kun kysytään ajankohtaisempaa tietoa vaativia kysymyksiä. Toisaalta Google Bard on parempi luomaan luovia tekstimuotoja. Uusi Bing-kokemus on myös luotettavampi, kun taas Bard voi olla luovempi.

Suurimmaksi osaksi molemmat chatbotit ovat samalla tasolla kysymyksissä, jotka eivät vaadi ajantasaista tietoa, kuten kysymyksissä, jotka vaativat vain yhteensopivia tietoja.

Bing Chat kirjoittaa runon

Käytätpä sitten Bing Chatia tai Google Bardia, ne molemmat pystyvät luomaan tarinoita, runoja, luonnoksia sähköposteihin ja asiakirjoihin sekä muun tyyppistä sisältöä. Molemmat osaavat kirjoittaa ohjelmointikoodia, työskennellä eri kielillä ja tarjoavat ominaisuuksia viihdyttämiseen ja luovuuden herättämiseen.

Google Bardin kirjoituskoodi

Näillä kahdella chatbotilla on yhteistä se, että ne voivat (ja tekevät) virheitä ja antaa epätarkkoja tietoja. Käytätpä sitten Chatia tai Bardia (tai mitä tahansa muuta tekoälyä), sinun tulee aina tarkistaa vastaustiedot.

Kaiken kaikkiaan sekä Bing Chat että Google Bard ovat hyviä AI-chatbotteja. Niillä on kuitenkin erilaisia ​​vahvuuksia ja heikkouksia. Sinulle paras chatbot riippuu erityistarpeistasi.