Gekissimo.net - Opi ansaitsemaan rahaa webilläsi Internetissä!

Bloggaaminen: Tutustu mitä se on ja miten pääset alkuun

Seuraava artikkeli auttaa sinua: Bloggaaminen: Tutustu mitä se on ja miten pääset alkuun

Nykyään näyttää siltä, ​​​​että jokaisella on blogi.

Sekä yritykset että yksityishenkilöt hyödyntävät tätä sisällöntuotantovälinettä, ja on helppo ymmärtää miksi. Vuodesta 2023 lähtien niitä on yli 600 miljoonaa blogiajoka osoittaa, kuinka arvokas ja suosittu media on.

Jos olet ollut kiinnostunut bloggaamisesta, tässä artikkelissa kerrotaan, miten se toimii ja kuinka voit muuttaa intohimosi menestyväksi brändiksi.

Yritykset voivat myös hyödyntää blogeja lisätäkseen liikennettä verkkosivustoilleen ja kasvattaakseen tulostaan. Aloitetaan!

Lataa tämä viesti kirjoittamalla sähköpostiosoitteesi alle

Mitä bloggaaminen on ja miten se toimii

Blogi on pohjimmiltaan verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä julkaisujen muodossa. Yleensä nämä viestit ovat tekstipohjaisia, mutta blogit voivat sisältää muun tyyppistä mediaa, kuten videoita, kuvia, infografioita ja paljon muuta.

Blogi voi olla koko sivusto tai se voi olla vain sivu olemassa olevalla verkkosivustolla. Monilla yrityksillä on esimerkiksi blogisivu, josta käyttäjät voivat lukea tietoa brändin toimialasta.

Bloggaaminen vs. Perinteinen verkkosivusto

Blogissa on joitain tunnusmerkkejä, jotka erottavat sen perinteisestä verkkosivustosta, kuten:

  • Sisältö-ensimmäinen rakenne – Sen sijaan, että blogissa olisi useita sivuja, jotka voisivat liittyä eri aiheisiin, blogi keskittyy ensin sisältöön. Yleensä kotisivu koostuu vain blogikirjoituksista, joissa on ehkä muutama painike muille tuotteille tai palveluille. Tätä sisältöä päivitetään usein säännöllisesti, kuten päivittäin tai useita kertoja viikossa.
  • Käänteinen kronologinen järjestys – Uusimmat viestit ovat sivun yläosassa, kun taas vanhemmat viestit sijaitsevat alempana. Blogeissa voi myös olla arkistoosio viesteille, jotka ovat menneet tietyn päivämäärän (eli vuoden tai pidemmän) jälkeen.
  • Käyttäjien sitoutuminen – Monissa blogeissa on kommenttiosio, johon lukijat voivat jättää ajatuksensa tietystä kappaleesta. Blogiviestit ovat usein myös jaettavissa eri sosiaalisen median alustoilla.

Kaiken kaikkiaan perinteinen verkkosivusto on tarkoitettu jakamaan tietoja brändistä tai henkilöstä, kun taas blogi on olemassa tiettyyn aiheeseen tai markkinarakoon liittyvän sisällön mainostamiseksi.

Katso blogin perustamisen edut

Olitpa perustamassa blogia yksityishenkilönä tai yrityksenä, liikkeen käynnistämisestä on joitain konkreettisia etuja, kuten:

Aseta oma aikataulusi

Voit kirjoittaa blogiisi kerran viikossa, joka päivä, kahdesti kuukaudessa jne. Voit hallita, mitä sisältöä tuot ja milloin julkaiset.

🔥 Empfohlen:  Mike Demo Demo tämä! Kaikki mitä olet koskaan halunnut tietää tekoälystä (mutta pelkäsit kysyä) Lue artikkeli

Jos yrität rakentaa vakaan yleisön, haluat säilyttää johdonmukaisuuden. Jos julkaiset liian harvoin, yleisösi saattaa mennä muualle etsimään sisältöä.

Ansaitse ponnistelusi

Yksi blogin perustamisen tärkeimmistä tavoitteista on kaupallistaa se.

Kun saavutat suuren yleisön, voit alkaa rakentaa tuloja myymällä tuotteita, mainostamalla kolmannen osapuolen tuotteita tai tarjoamalla palveluitasi. Keskustelemme mahdollisista tulonlähteistä myöhemmin.

Rakenna bränditietoisuutta

Yritykset, jotka perustavat blogin, saavat yleensä huomattavia tuottoja sivuston lisääntyneen liikenteen ja tuotemerkin tunnettuuden muodossa.

Mitä arvokkaampi sisältö on, sitä arvovaltaisempi yritys tulee toimialallaan. Ajan myötä brändistä voi tulla arvostettu resurssi.

4 helppoa askelta onnistuneen blogin aloittamiseen

Onneksi onnistuneen blogin rakentaminen tyhjästä on helpompaa kuin koskaan, koska käytettävissä on runsaasti työkaluja ja ohjelmia. Tässä on kätevä nelivaiheinen opas blogiidean muuttamiseen todeksi.

Valitse sisällönhallintajärjestelmä ja hanki blogisi isännöinti

Ensin sinun on selvitettävä, kuinka aiot isännöidä blogiasi verkossa. Vaikka kaikki verkkosivustot tarvitsevat isännöintipalvelun, jotkin näistä palveluntarjoajista on suunniteltu bloggaamiseen, mikä tekee niistä parempia kuin ne, jotka vain isännöivät verkkotunnusta.

Mikä parasta, jotkut näistä yrityksistä tarjoavat ilmaisen blogin isännöinnin, mikä tarkoittaa, että sinun ei tarvitse sijoittaa tonnia rahaa päästäksesi käyntiin. Sitten kun rakennat yleisöäsi ja lisäät sivustosi liikennettä, voit päivittää maksulliseen sopimukseen ja saada lisää palveluominaisuuksia.

Kun valitset sisällönhallintajärjestelmää (CMS), sinun on otettava huomioon luomiesi viestien tyypit, kuinka usein julkaiset ja tarvitsetko muita ominaisuuksia, kuten verkkokauppaa, kommentointia ja paljon muuta.

Etsi blogisi nimi

Blogin nimen keksiminen on ratkaisevan tärkeää, koska se auttaa erottamaan blogisi muista. Haluat luoda jotain tarttuvaa ja mieleenpainuvaa ilman, että se on liian epämääräinen tai monimutkainen. Suosittelemme myös a ilmainen logonvalmistustyökalu nähdäksesi miltä blogisi nimi näyttää eri kirjasimilla. Näin pääset alkuun brändäystäsi ja markkinointistrategia välittömästi.

Mukauta blogisi yksinkertaisella teemalla

Jos käytät blogiystävällistä verkkopalvelua (kuten Stagea), voit käyttää monia teemoja ja malleja, jotta sivustosi näyttää mahdollisimman ammattimaiselta ja katseenvangitsijalta. Kun suunnittelet blogiasi, sinun tulee keskittyä tiettyyn markkinarakoon, kuten:

  • Terveys ja kunto
  • Ruokaa
  • Vanhemmuus
  • Matkustaa
  • Rahoittaa

Markkinoilla on paljon markkinarakoja, ja voit olla luova ainutlaatuisella arvolupauksellasi. Pohjimmiltaan, mikä tekee blogistasi paremman kuin muut? Onko sinulla ainutlaatuista kokemusta tai näkemystä tietystä markkinaraosta?

🔥 Empfohlen:  Mikä on POS-järjestelmä ja miksi tarvitset sellaisen

Vai onko blogisi viihdyttävämpi kuin muut samassa tilassa olevat? Varmista, että teemasi kuvastaa markkinarakoasi, jotta se houkuttelee uusia kävijöitä.

Houkuttele yleisöäsi upealla sisällöllä

Huolimatta siitä, kuinka kauniilta blogisi näyttää, se ei nouse, ellet tarjoa erinomaista sisältöä. Mitä tahansa, haluat keskittyä arvoon kaiken muun edelle.

Yleensä on parempi julkaista yksi loistava artikkeli viikossa kuin seitsemän keskinkertaista artikkelia samalla ajanjaksolla.

Voit myös käyttää online-työkaluja antaaksesi ideoita arvokkaisiin blogikirjoituksiin. Esimerkiksi HubSpotissa on blogiideoiden luojatai voit käyttää ohjelmia, kuten BuzzSumo ja VastausPublic nähdäksesi, mitä ihmiset etsivät verkosta.

Muista tutustua lukijasi ajattelutapaan ja yrittää ymmärtää, mitä he haluavat saada irti blogistasi. Tällä tavalla voit räätälöidä sisällön vastaamaan heidän tarpeitaan ja saada enemmän vetovoimaa jokaisesta kappaleesta.

Löydä 5 vinkkiä, jotka auttavat bloggaajia saamaan palkkaa

Kuten mainitsimme, blogisi kaupallistaminen on yksi parhaista syistä aloittaa. Onneksi on olemassa useita tapoja lisätä tulovirtoja sivustollesi, ja voit käyttää useita vaihtoehtoja samanaikaisesti, mukaan lukien:

Digitaaliset tuotteet

Parasta digitaalisten tuotteiden myynnissä on, että niiden luominen ei vaadi paljon investointeja. Esimerkkejä digitaalisista tuotteista ovat opetusohjelmat, webinaarit, e-kirjat ja jopa grafiikat, kuten tarrat.

Voit myydä näitä suoraan tai houkutella uusia kävijöitä tilaajaluetteloosi tai saamaan uusia päivityksiä sivustasi.

Kumppanuusmarkkinointi

Jos olet tuntematon kumppanuusmarkkinointi, se toimii näin – olet kumppanina kumppanina mainostaaksesi tuotteita erilliseltä brändiltä tai yrityksestä. Saat erityisen linkin näihin kampanjoihin, ja aina kun joku ostaa tuotteen käyttämällä tätä linkkiä, saat palkkion.

Palkkion suuruus vaihtelee tuotteen ja muiden yritysten kanssa tekemäsi sopimuksen mukaan. Tämä vaihtoehto toimii parhaiten, kun sinulla on jo kunnollinen yleisö, jolle voit mainostaa.

Fyysiset tuotteet

Kun blogisi brändäys on tunnistettavampi, voit alkaa myydä merkkituotteita, kuten vaatteita, swag-tuotteita ja jopa omaan markkinarakoon liittyviä tuotteita.

Mikä parasta, jos työskentelet dropshipping-yrityksen kanssa, sinun ei tarvitse edes ylläpitää varastoa tai huolehtia kunkin asiakkaan toimituskuluista. Sen sijaan pudotuslähettäjä hoitaa kaiken logistiikan, ja sinä ansaitset vain pienen voiton.

Vaihtoehtoisesti voit valmistaa tai ostaa tuotteita irtotavarana ja lisätä niihin tuotemerkkisi saadaksesi laajemman voittomarginaalin.

Sponsorointi

Sponsorointi voi toimia parilla eri tavalla. Ensinnäkin sponsorit voivat maksaa yhdestä julkaisusta tai viestisarjasta blogissasi. Tässä tapauksessa voit saada useita sponsoreita kerralla, jolloin voit kasvattaa tulovirtaasi.

🔥 Empfohlen:  Apple-mainosten kehitys – miten Apple-mainokset ovat kehittyneet vuosien varrella?

Toinen tapa, jolla sponsorointi voi toimia, on se, että koko blogiasi sponsoroi suurempi brändi omalla markkinaraollasi tai toimialallasi.

Tässä tapauksessa blogisi on pohjimmiltaan kyseisen yrityksen markkinointityökalu, joten menetät luovan hallinnan siihen, mitä voit julkaista ja kuinka usein. Koska brändi kuitenkin periaatteessa ostaa blogisi, voit usein saada suuremman voiton.

Mainonta

Tällä tulovirralla myyt sivustollasi mainostilaa muille käyttäjille, jotka voivat mainostaa tuotteitaan ja palveluitaan. Paras tapa tehdä tämä on Google Ads, ja jos sinulla on tarpeeksi suuri yleisö, voit ansaita paljon rahaa joka kuukausi.

Vielä parempi, Google kuratoi mainokset käyttäjän hakuhistorian perusteella, joten sinun ei tarvitse huolehtia mainostajien hyväksymisestä tai siitä, sopivatko ne omaan markkinarakoon.

Kasvata blogisi yleisöä sisältömarkkinoinnin avulla

Sisältömarkkinointi on prosessi, jolla luodaan arvokasta sisältöä brändisi mainostamiseksi. Koska blogissasi on kyse sisällöstä, voit käyttää sitä hyödyksesi ja mainostaa julkaisujasi eri kanavissa (esim. sosiaalisessa mediassa).

Sisältömarkkinoinnin avulla voit myös rakentaa tilaajakuntaa ja hyödyntää sähköpostien ja tekstiviestien tehoa kaupallistamistavoitteidesi edistämiseen. Kun esimerkiksi segmentoit tilaajaluetteloasi, voit tehdä yhteistyötä eri markkinointiyhtiöiden kanssa tuottaaksesi useita tuloja.

Laajenna blogituotantoasi WriterAccessin avulla!

Blogin rakentaminen on helppoa, mutta sen sujuva pitäminen on jotain aivan muuta. Onneksi WriterAccess voi yhdistää sinut (käyttäen tekoälyä) jokaisen alan huippuosaajiin.

Sinun tarvitsee vain antaa aihe tai ääriviivat, ja kirjoittajamme käyttävät runsaasti tietoaan ja kokemustaan ​​luodakseen jotain kiinnostavaa ja ainutlaatuista.

Aloita ilmainen kahden viikon kokeilu tänään ja katso, kuinka WriterAccess voi auttaa sinua täyttämään blogitavoitteesi.