Gekissimo.net - Opi ansaitsemaan rahaa webilläsi Internetissä!

Blogi vs vlog – kumpi on parempi?

Seuraava artikkeli auttaa sinua: Blogi vs vlog – kumpi on parempi?

Voi olla vaikea päättää, haluatko blogata vai vlogata. Mitkä ovat kummankin edut, ja kumpi on aikasi ja investointisi arvoisempi?

Jos olet vasta aloittamassa verkossa ansaitaksesi rahaa tai rakentaaksesi brändiä, on erittäin tärkeää valita OIKEA alusta.

Sekä bloggaamalla että vloggaamalla on omat etunsa ja haittansa. Lisäksi molemmat voivat auttaa sinua ansaitsemaan rahaa verkossa.

Tämän hämmennyksen seurauksena olen luonut sinulle tämän perusteellisen artikkelin.

Blogit ja vlogit ovat tehokas markkinointityökalu monenlaisille yrityksille ja yksityishenkilöille. On olemassa blogialustoja, kuten WordPress, Wix, Tumblr ja Blogger, joita voidaan käyttää blogin tai verkkosivuston luomiseen.

Vloggaamista varten meillä on Youtube, Vimeo, TikTok ja Instagram muiden sivustojen joukossa, joille voit julkaista videoitasi.

Mikä on blogi?

Blogi on online-lehti tai tiedotussivusto, joka koostuu blogimerkinnöistä ja sivuista, joilla ihmiset voivat ilmaista mielipiteensä erilaisista asioista.

Blogeja luodaan tarkoituksena kasvattaa verkkonäkyvyyttä, olipa kyseessä sitten henkilökohtaisen brändin rakentaminen, liikenteen tuottaminen tai myynti. Jotkut blogit ovat olemassa pelkästään viihdearvon vuoksi ja mielipiteiden jakamiseksi eri aiheista.

Vuonna 2003 Google osti Bloggerin, joka oli tuolloin suosituin blogialusta. WordPress debytoi samana vuonna, ja se on nyt maailman ykkönen CMS (sisällönhallintajärjestelmä).

Mitä tarvitsen blogin aloittamiseen?

Blogin aloittamiseksi tarvitset verkkotunnuksen ja isännöinnin. Verkkotunnuksesi nimi on blogisi osoite Internetissä (esim. blogisinimi.com). Hosting on paikka, johon verkkosivustosi tiedostot tallennetaan (ajattele sitä tilan vuokraamisena palvelimelta).

Jos olet vasta aloittamassa, suosittelen käyttämään WordPressiä blogin luomiseen. Se on suosituin blogialusta ja se on erittäin käyttäjäystävällinen.

Voit aloittaa WordPressin käytön rekisteröitymällä Bluehostiin. Ne ovat yksi maailman suurimmista web-hosting-yrityksistä ja virallinen WordPress-kumppani.

Käytä tätä linkkiä saadaksesi alennetun hinnan isännöinnistä + ilmaisen verkkotunnuksen.

Tarvitset myös WordPress-teeman, siellä on monia ilmaisia ​​teemoja, joiden avulla voit aloittaa. Jos haluat ammattimaisemman blogin, voit ostaa premium-teeman. Suosittelen GeneratePressin käyttöä.

Lue lisää – Kuinka aloittaa blogi

Bloggaustilastot

 • Joka kuukausi noin 409 miljoonaa ihmistä katselee yli 20 miljardia sivua.
 • WordPressin käyttäjät julkaisevat kuukausittain noin 70 miljoonaa viestiä.
 • 43 % ihmisistä myöntää lukevansa blogitekstejä.
 • Blogit on arvioitu viidenneksi luotettavimmaksi verkkotiedonkeruulähteeksi.
 • 77 % Internetin käyttäjistä lukee blogeja.
 • WordPress käyttää 43 % kaikista Internetin verkkosivustoista,
🔥 Empfohlen:  Skype vs Zoom: Parempi videoneuvottelusovellus

Mikä on Vlog?

Termi vlog tulee sanoista videoblogi, mikä tarkoittaa, että ne on linkitetty jollain tavalla.

Vlogi on uusi tapa jakaa sisältöä. Ensisijainen ero on se, että kun blogissa käytät enimmäkseen tekstiä, vlogissa käytät enimmäkseen videota kertomaan kertomuksesi.

Mitä tarvitsen vlogin aloittamiseen?

Tarvitset kameran, muokkausohjelmiston ja isännöintialustan.

Kameroihin et tarvitse mitään liian hienoa tai kallista. Monet vloggaajat käyttävät videoidensa kuvaamiseen älypuhelintaan aloittaessaan. Jos haluat olla hieman ammattimaisempi, voit käyttää DSLR-kameraa tai jopa vain kohdista ja ammu -kameraa.

Mitä tulee editointiohjelmistoon, et taaskaan tarvitse mitään liian hienoa tai kallista. Suosittelen iMovien käyttöä, jos sinulla on Mac. Jos sinulla on tietokone, voit käyttää Windows Movie Makeria. Molemmat ovat ilmaisia ​​ja helppokäyttöisiä. Lopulta haluat päivittää ammattimaiseen videoeditointiohjelmistoon, kuten Adobe Premiereen tai Final Cut Proon, mutta kun olet vasta aloittamassa, nämä ilmaiset ohjelmat tekevät tehtävänsä.

Lopuksi tarvitset videoiden isännöintialustan. Kaksi suosituinta vaihtoehtoa ovat YouTube ja Vimeo. Suosittelen aloittamista YouTubesta, koska se on maailman suurin videonjakosivusto ja sen käyttö on ilmaista.

Lue lisää – Vlogin aloittaminen

Vloggaustilastot

 • Yli 61 % vloggaajista lataa useamman kuin yhden videon viikossa
 • Noin 20 % YouTube-kanavista lataa shortseja
 • Noin neljä viidestä sisällöntuottajasta suosii TikTokia YouTube Shortsien sijaan
 • Joka 15 sisällöntuottajasta ulkoistaa editoinnin
 • 20 prosentilla sisällöntuottajista on ollut sponsorointisopimuksia, jotka ovat kestäneet useamman kuin yhden videon
 • Yli 86 % sisällöntuottajista käyttää rojaltivapaata musiikkia videoissaan

Bloggaamisen plussat ja miinukset

Plussat:

-Antaa sinun jakaa ajatuksesi ja ideasi maailman kanssa

-Voi auttaa sinua olemaan yhteydessä samanhenkisiin ihmisiin

-Voi olla loistava tapa rakentaa yleisöä yrityksellesi

– Voi olla loistava markkinointityökalu

– Voi olla erittäin palkitsevaa

Haittoja:

-Seuraajan rakentaminen vie aikaa ja vaivaa

-Voi olla vaikeaa erottua joukosta tungosta torilla

Vloggaamisen plussat ja miinukset

Plussat:

-Antaa sinun jakaa ajatuksesi ja ideasi maailman kanssa henkilökohtaisemmalla tavalla

-Voi auttaa sinua olemaan yhteydessä samanhenkisiin ihmisiin

-Voi olla loistava tapa rakentaa yleisöä yrityksellesi

– Voi olla loistava markkinointityökalu

– Voi olla erittäin palkitsevaa

Haittoja:

-Seuraajan rakentaminen vie aikaa ja vaivaa

– Kameran edessä pitää olla mukava

– Editointi voi viedä aikaa

🔥 Empfohlen:  Startup India -kampanja: määritelmä, kelpoisuus ja verovapautukset

– Tekniikkaan pitää osata

-Vloggaaminen voi olla kallista, jos investoi ammattivarusteisiin

– Kilpailu on kovaa, joten voi olla vaikeaa erottua joukosta.

– Sponsoroinnin tai kaupallistamismahdollisuuksien löytäminen voi olla vaikeaa.

Voitko ansaita enemmän rahaa bloggaamalla tai vlogaamalla?

Viime vuosina media on ollut täynnä otsikoita valtavista rahasummista, joita jotkut Youtuberit tienaavat. Itse asiassa joistakin Youtubereista on nyt tullut tuttuja nimiä.

Nämä ihmiset ovat kuitenkin harvinainen poikkeus eivätkä enemmistö.

Siellä on monia menestyviä bloggaajia, jotka tienaavat satoja tuhansia dollareita joka vuosi, ja hyvin harvat ihmiset tietävät, keitä he ovat.

Sekä blogit että vlogit tarjoavat samanlaisia ​​​​tapoja ansaita rahaa. Näitä ovat sponsoroitu sisältö, kumppanimarkkinointi, tuotearvostelut ja mainokset.

Tärkeintä on, että voit ansaita rahaa bloggaamalla ja vlogaamalla. Se riippuu todella siitä, kummalla alustalla olet mukavampi ja mille voit tuottaa parempaa sisältöä.

Pitäisikö minun perustaa blogi vai vlogi?

Seuraavat 4 elementtiä voivat auttaa sinua päättämään, sopivatko bloggaus vai vloggaaminen tarpeisiisi paremmin:

1. Aihesi

On vaikea sanoa tarkalleen, mitkä aiheet sopivat kirjoittamiseen paremmin kuin muut, koska erilaiset tilanteet vaativat erilaisia ​​lähestymistapoja. Todennäköisesti monimutkaiset asiat on helpompi ilmaista blogissa.

Vlogin tulee olla lyhyt (enintään vain muutaman minuutin mittainen), eikä se siksi sovellu aiheisiin, jotka vaativat laajaa selitystä. Jos haluat tuottaa videon monimutkaisemmasta ongelmasta, harkitse vlogien sarjan luomista. Jokainen vlogi voi keskittyä yhteen tiettyyn aiheen osa-alueeseen.

Toisaalta sinulla on aiheita, jotka vaativat paljon visuaalista apua. Nämä aiheet ovat ihanteellisia vloggaamiseen.

2. Yleisösi

Sinun tulee ottaa kohdeyleisösi huomioon, kun päätät, haluatko blogata vai vlogata. Eri ikäryhmillä voi olla erilaisia ​​mieltymyksiä, mutta on tärkeää olla tekemättä oletuksia ja tehdä tutkimusta.

Yleisötutkimus on elintärkeää, jotta ymmärrät, mistä aiheista yleisösi haluaa tietää enemmän, minkä tyyppisistä sisällöistä he pitävät ja miten voit parhaiten olla vuorovaikutuksessa heidän kanssaan. Vlogien tai blogien luominen antaa sinulle mahdollisuuden olla yhteydessä yleisöösi syvemmällä tasolla ja luoda vahvempia suhteita heidän kanssaan.

3. Henkilökohtaiset ominaisuudet

Joillakin ihmisillä on luonnollinen kyky tulla hyvin näytölle, kun taas toiset ovat luonnollisia kirjoittajia. Omien ominaisuuksiesi pitäisi määrittää, kirjoitatko blogia vai vlogaako. Tai sisällön luomiseen osallistuvien henkilökohtaisia ​​ominaisuuksia. Sinun pitäisi jatkaa kirjoittamista (ja vlogata ajoittain muuttaaksesi asioita), jos olet erinomainen kirjoittaja. Jos pystyt herättämään huomion puhuessasi aiheista kameran edessä, käytä vähän enemmän aikaa vlogien kehittämiseen.

🔥 Empfohlen:  IT-palvelujätti Cognizant Hit by 'Maze' Ransomware

Ehkä sinusta tuntuu, että vloggaaminen ei sovi yrityksellesi. Tai ehkä pelkäät olla kameran edessä. On olemassa useita eri tapoja luoda elokuvia muutoin kuin vain kameran edessä.

Jotkut vloggaajat ovat saavuttaneet paljon menestystä ilman, että he ovat näkyneet kameran edessä, varsinkin kun he purkavat ja arvostelevat tuotteita tai ruokabloggaajia, jotka näyttävät sinulle, kuinka koristella kakku.

4. Omat resurssit

Vaikka puhelimen kamerasovelluksen avaaminen ja tallennuksen aloittaminen voi olla helppoa, laadukkaan vlogin tekeminen vaatii yhtä paljon vaivaa kuin erinomaisen blogikirjoituksen kirjoittaminen. Sinun tulisi harkita jonkin aikaa, minkä tyyppisen videon haluat luoda. Tarvitset esimerkiksi kunnollisen kameran sisällön kuvaamiseen ja erinomaiset editointitaidot.

Harkitse lisäksi, onko ympäristösi visuaalisesti houkutteleva, tarkista, että taustamelua on vähän ja että äänenlaatu on selkeä ennen nauhoittamista.

Sinun on myös harkittava videon transkription luomista ja tekstityksen lisäämistä videoihisi esteettömyyden vuoksi. Yhden lyhyen videon luominen voi tuntua suurelta vaivalla.

Joten kumpi on parempi, blogi vai vlogi?

Kaikki riippuu aiheestasi, yleisöstäsi, tiimisi jäsenistä ja käytettävissä olevista resursseista. Tästä huolimatta, jos bloggaat jo säännöllisesti, suosittelen vahvasti vlogien kokeilemista. Se on loistava tapa tarjota mielenkiintoista ja odottamatonta materiaalia samalla, kun saatetaan yleisösi mukaan kiinnostavalla tavalla.

Seuraavat kaksi välilehteä muuttavat sisältöä alla.

Nimeni on Jamie Spencer ja olen viettänyt viimeiset 10 vuotta rakentaen rahaa tienaavia blogeja. Väsyttyäni 9-5-päiviin, työmatkaan enkä koskaan nähnyt perhettäni, päätin, että haluan tehdä joitain muutoksia, ja julkaisin ensimmäisen blogini. Sen jälkeen olen julkaissut monia menestyneitä niche-blogeja ja myytyäni selviytymisblogini päätin opettaa muita ihmisiä tekemään samoin.