Gekissimo.net - Opi ansaitsemaan rahaa webilläsi Internetissä!

Blogin hahmotelmamalli 2023 – 11 askelta upean bloggaamisen kirjoittamiseen

Seuraava artikkeli auttaa sinua: Blogin hahmotelmamalli 2023 – 11 askelta upean bloggaamisen kirjoittamiseen

Uusilla bloggaajilla ja kokeneilla bloggaajilla on yksi piirre: jatkuva tarve järjestää ideoitamme. Blogiartikkelin kirjoittaminen vaatii enemmän kuin tietoisuusvirtaa.

Pääpiirteet, kuten lukion kirjoitustunneilla, on avain hyvään blogiartikkeliin. Kun kirjoitat artikkelillesi vahvan pääpiirteen, on paljon helpompi järjestää ajatuksesi loogisesti, määrittää, mitkä osat ovat tärkeitä ja mitkä eivät, ja pysyä sanamäärätavoitteissasi ilman, että liioittelet tiettyjä alueita.

Eri ihmiset luovat omat blogistrategiansa, mutta melkein kaikki käyttävät jossain vaiheessa ääriviivaa.

Blogin ulkoasumallin edut:

Jos et ole varma, miksi sinun pitäisi käyttää luonnosta tai mikä on tavoite, tässä on joitain etuja, joita olen löytänyt niitä laatiessani.

11 askelta luodinkestävän blogikirjoituksen kirjoittamiseen 5 minuutissa

1. Muistin edut:

Ensinnäkin saat muistietuja. En tiedä teistä, mutta minulla on tapana keksiä ideoita ala-aiheista tai huomioista blogin artikkelissa, mutta sitten unohdan sisällyttää ne tekstiä kirjoittaessani.

Voin lisätä nämä kohteet lähes samaan kohtaan artikkelissa kuin jos kirjoittaisin luonnoksen, ja varmistaa, että ne on käsitelty. Sen avulla voin tehdä työstäni enemmän tietoa sisältävää ja yleisesti hyödyllistä.

2. Looginen polku:

Toiseksi sen avulla voit luoda loogisen polun pisteestä A pisteeseen B pisteeseen C. Sinulla saattaa olla karkea käsitys johdannostasi ja mihin johtopäätökseen haluat päästä kappaleen lopussa, mutta eksyt matkan varrella.

On aivan liian yksinkertaista haluta päästä pisteestä A pisteeseen B pisteeseen C vain huomataksesi, että olet unohtanut sisällyttää pisteen B artikkeliisi. Kun ihmiset lukevat hyppyä paikasta A paikkaan C, he saattavat ajatella, että se ei ole kovin hyödyllistä, koska se on looginen harppaus ilman tukea. Sinulla on tausta, mutta et äänittänyt sitä.

3. Muokkaus:

Yksi tärkeimmistä syistä, miksi käytän ääriviivoja niin usein, on muokkaaminen. Teen karkean pääpiirteen tärkeimmistä ajatuksistani ja sitten pohdin teoksen logiikkaa, ryhmittelyä ja sovitusta sekä sen rakennetta.

4. Upotettu materiaali:

Pääpiirteistä voi olla hyötyä myös määritettäessä, kuinka upotettu materiaali jaetaan. Voit lisätä kuvien paikkamerkkejä, selvittää tasapainoisen linkkijakauman ja järjestää materiaalisi uudelleen mieleiseksesi.

Kuinka kirjoittaa upea blogisuunnitelma: 11 parasta askelta

Bloggaussuunnitelmat poikkeavat hieman linjauksia akateemisen paperin kirjoittamiseen tai jotain sellaista. Et ole niin rajoittunut, ja se on enemmän työkalu, joka auttaa sinua järjestämään ajatuksesi kuin tehtävä, josta saat pisteet. Näin se toimii:

🔥 Empfohlen:  Nämä 5 Milleniaalia aloittivat bloggaamisen 12 kuukautta sitten. Nyt he kaikki tienaavat yli 1 000 dollaria kuukaudessa

1. Luo pohja vahvalle viralle:

Ensimmäinen asia, joka sinun pitäisi tehdä, on valmistautua menestykseen, mikä ei itse asiassa ole osa suunnitteluprosessia. Tässä on sinulle hyötyä avainsanatutkimuksesta, aiheen aivoriihistä ja lukijapersoona-analyysistä.

Voit luoda blogisuunnitelman mille tahansa aiheelle, mutta miten voit määrittää, kannattaako siitä kirjoittaa? Sinun on luotava perusta, jotta voit kirjoittaa luottavaisin mielin tietäen, että materiaalisi herättää vähintään vähän huomiota.

2. Tarkista, mitä tällä hetkellä on saatavilla:

Jotkut pitävät tätä säätiön osaa ensimmäisenä askeleena oman kehyksen luomisessa. Melkein kaikki aiheet, joista saatat haluta kirjoittaa, ovat jo käsitelleet muut bloggaajat, mahdollisesti jopa kilpailijasi.

Joten käy läpi muutama blogi ja hanki idea. Se voi herättää ideoita ja tarjota lisää datapisteitä, jotka molemmat ovat hyödyllisiä hahmotteluprosessissa.

3. Päätä, mitkä ovat tärkeimmät kohdat:

Hanki vain kaikki sivulla oleva, jotta voit nähdä sen, lukea sen ja käyttää sitä inspiraationa tuleviin kohtiin. Lopulta yhdistät tämän ja seuraavat useat vaiheet yhdeksi ydinmenettelyksi.

Harjoittelet aivosi luomaan näitä käsitteitä järkevällä tavalla, mikä vähentää tarvittavien uudelleenjärjestelyjen määrää.

Tästä huolimatta prosessin tämä vaihe auttaa tunnistamaan kattavuudessasi olevat aukot, kirjaamaan muistiin tärkeitä tietoja, jotka muuten unohtaisit, ja sisällyttämään tärkeimmät linkit, jotka sinun on sisällytettävä viimeiseen artikkeliisi.

4. Järjestä argumentit loogiseen järjestykseen:

Aloita suuren piste- ja tietoluettelosi järjestäminen, kun sinulla on se. Ei ole harvinaista, että joistakin pisteistäsi tulee lisäpisteiden alapisteitä sinun aikana ensimmäinen aivoriihi.

Saat osittaisen hahmotelman, jossa on joitakin keskeisiä aiheita, ala-aiheita, tilaa toiselle isolle aiheelle tai kahdelle ja mahdollisesti muutama osa, jonka haluat poistaa, koska ne eivät ole niin tärkeitä.

Mieti, mitä kysymyksiä haluaisit esittää laajentaaksesi osia, kun käyt tämän läpi. Vielä tärkeämpää on pohtia, millaisia ​​kysymyksiä lukijoillasi voi olla lukiessaan.

Pitäisikö sinun tarjota jotain lisämateriaalia, jota he eivät ole vielä käsitelleet? Tämä on paras tilaisuutesi lisätä tärkeitä kohtia ja vahvistaa viestisi yleistä rakennetta.

5. Pura jokainen kohta sen tärkeimpiin faktoihin, johtopäätöksiin tai perusteluihin:

Jokaisen alaosan tulee kattaa useita aiheita. Suuremmat tai monimutkaisemmat alaotsikot voivat olla hyvä paikka sisällyttää luettelomerkitty luettelo. Jollain tapaa jokaista osaa voidaan pitää valmisteilla olevana miniblogiviestinä.

Se on pienempi, keskittyneempi aihe kuin laajempi aihe, mutta se vaatii silti saman johdannon, sisällön ja johtopäätöksen rakenteen kuin muukin teoksesi. Jotkut aiheet ovat niin laajoja, että voit jakaa ne edelleen alaosiin.

🔥 Empfohlen:  Blogin nimeäminen: Vinkkejä, temppuja ja vaiheittainen opas vuonna 2023

6. Määritä, mitä tietoja väitteidesi tueksi tarvitaan, ja sisällytä ne tarvittaessa:

Tämä on silloin, kun alat täyttää tärkeitä elementtejä ääriviivojasi. Jos aiot tehdä johtopäätöksen, varmista, että siihen johtavat vaiheet.

Jos aiot väittää jotain faktana, varmista, että sinulla on faktoja sen tueksi. Yleensä, olipa kyse ensikäden faktoista, anekdooteista, kaavioista/kaavioista tai tapaustutkimuksista, joihin linkität, haluat saada teoksestasi mahdollisimman hyvän tuen.

7. Annosten tulee olla tasapainossa:

Selvitä, onko jokin tarpeeton ja voidaanko poistaa, vai onko se välttämätöntä ja pitääkö sitä laajentaa. Joskus, vaikka kuinka yrität, kohta, jonka haluat ilmaista, ei vain sovi.

Voit jättää sen syrjään ja kirjoittaa siitä toisen blogikirjoituksen myöhemmin, jos se on johtopäätös, josta todella haluat kirjoittaa. Jos se on vain tangentiaalinen johtopäätös, leikkaa se; se selviää.

Suurempi segmentti voi olla yhteensä noin 400 sanaa, mutta jos ne kasvavat liian pitkiksi, sinun kannattaa ehkä jakaa ne täydellisemmin ja lisätä toinen alaotsikko.

8. Järjestä argumentit uudelleen loogisen kulun laajennetun viitekehyksen mukaisesti:

Voit nyt arvioida ääriviivaasi nähdäksesi, pidätkö siitä vai vaatiiko se vielä parannusta. Jos se ei ole aivan haluamassasi paikassa, palaa vaiheeseen kolme ja toista prosessi. Tämä “vaihe” ei kuitenkaan aina ole prosessin vaihe.

Se voi tarkoittaa, että kirjoitan vähemmän järjestetyllä tavalla kuin muut ihmiset, mutta se näyttää toimivan minulla toistaiseksi.

9. Luo alustava luonnos:

Aloita luonnoksen kirjoittaminen, kun olet suorittanut menettelyn ja olet tyytyväinen suunnitelmaasi. Laajenna jokaista kirjoittamaasi kohtaa.

Voit muuttaa ääriviivasi blogitekstiksi hetkessä, jos laajennat jokaisen kohdan kappaleeksi tai kahdeksi. Saatat huomata, että pisteesi eivät ole kohdakkain haluamallasi tavalla kirjoittaessasi.

Voit toisinaan taivuttaa virtaustasi takaisin paikalleen, ja toisinaan sinun on muokattava ääriviivojasi. Molemmat ovat kunnossa; Muista, että sinua ei arvioida tämän perusteella.

10. Paranna ja tarkista luonnoksesi:

Jotkut ihmiset luovat erinomaisia ​​ensimmäisiä luonnoksia, jotka vaativat vain vaatimattomia korjauksia, jotta ne voidaan julkaista. Toiset tarvitsevat kaksi tai kolme tarkistuskierrosta saadakseen käsikirjoituksensa huippumuodossa. Kun olet suurentanut ääriviivat luonnokseksi, nyt on aika tehdä se.

11. Kirjoita viestillesi otsikko:

Jotkut ihmiset, jotka tarjoavat omia tekniikoitaan, suosittelevat, että keksit ensin otsikon. Yleinen teemasi on saattanut kehittyä tässä vaiheessa, ja uusi otsikko olisi parempi.

🔥 Empfohlen:  9 Blogin parasta käytäntöä pk-yrityksille: Opi kasvattamaan pienyrityksesi blogia

Sinun tulisi myös yrittää parantaa nimikkeitäsi mahdollisimman paljon, mikä voi sisältää mitä tahansa yleisöpalautteesta jaettuun testaukseen. Eikö ole totta, että otsikot ovat todella tärkeitä? Muista katsoa sitä tarkasti.

Blogin ääriviivamalli

Nyt, kuten alussa mainitsin, aion tarjota sinulle joitain blogitekstimalleja. Tässä on muutamia, jotka olen löytänyt ja joista olen nauttinut.

HubSpotin Täytä tyhjät -malli: Tämä on hieno malli perusblogiviestille, mutta se on lyhyt ja mallipohjainen. Se antaa sinulle jotain käyttökelpoista 500–1 000 sanan alueella, mutta sinun on todella laajennettava sitä vankan modernin blogiartikkelin saamiseksi.

Sisältösääntöjen kotitehtävätaulukko: Tämä on Content Rulesin PDF-tiedosto, joka sisältää mallin, joka toimii samalla tavalla kuin laskentataulukko. Joillakin yksinkertaisilla säännöillä se linjaa jokaisen blogiartikkelin osan ja pyytää sinua täyttämään, mitä haluat kyseiseen kohtaan.

Writers Write’s Post -malli: Tämä malli on infografiikkatyylinen erittely blogiartikkelin elementeistä visuaalisesti houkuttelevassa asetelmassa. Se voi auttaa sinua asetteluissa sekä artikkelin monien osien järkeistämisessä.

Pikalinkit

Johtopäätös – Opi blogin ulkoasumalli vuonna 2023

Ennen kuin päästän sinut irti, haluan sanoa tämän: mallipohjaiset blogikirjoitukset eivät ole niin fantastisia. Poistat äänesi ja tyylisi yhtälöstä, kun käytät mallia.

Siinä vaiheessa saat suuremman tuoton, jos maksat vain ammattikirjoittajalle, joka tekee bloggaamisen puolestasi. Mallit ovat loistava paikka aloittaa, mutta mitä enemmän mallia on jäljellä blogiartikkelin lopussa, sitä vähemmän se onnistuu. Käytä omaa ääntäsi valmiiden muotojen sijaan.