Gekissimo.net - Opi ansaitsemaan rahaa webilläsi Internetissä!

Brändin arvot: mitä ne ovat ja kuinka määritellä omasi (+ esimerkkejä)

Seuraava artikkeli auttaa sinua: Brändin arvot: mitä ne ovat ja kuinka määritellä omasi (+ esimerkkejä)

Mikä saa yhden brändin erottumaan kilpailijoistaan? Entä brändi, joka herättää asiakkaan kiinnostuksen ja saa hänet uteliaaksi oppimaan lisää? Mikä inspiroi brändiuskollisuutta, joka saa asiakkaat palaamaan jatkuvasti? Tähän kysymykseen vastaamisessa on monia tekijöitä, ja brändiarvot ovat yksi niistä.

Nykypäivän hyperkilpaillussa kuluttajaympäristössä yhä useammat asiakkaat haluavat tehdä ostoksia yrityksiltä, ​​jotka jakavat ihanteensa, uskomukset ja arvot. He haluavat tietää, että yrityksesi puolustaa samoja asioita kuin he.

Joten miten luot omat brändiarvosi ja näytät ne maailmalle? Juuri sitä käsittelemme tässä artikkelissa. Näytämme myös esimerkkejä brändeistä, jotka ovat hallinnassa omat brändiarvonsa identiteettistään markkinoilla.

Mitä ovat brändin arvot?

Brändin arvot ovat sitä, mihin yritys uskoo ja jota se edustaa. Ne ovat keskeisiä periaatteita, jotka muokkaavat asiakaskokemusta ja yrityksen toimintaa perustasolta, tyypillisesti eettisestä ja humanitaarisesta näkökulmasta. Brändin arvot voivat vaikuttaa kaikkiin yrityksen osa-alueisiin, mukaan lukien siihen, miten se:

 • Suunnittelee liiketoimintamallinsa
 • Lähteet materiaalit tuotantoa varten
 • Valmistaa tuotteita
 • Jakelee tuotteita tai tarjoaa palveluita
 • Palkkaa ja johtaa tiimin jäseniä
 • Käyttää tulojaan

Tyypillisiä brändiarvoja voivat olla enemmän poliittisia aiheita, kuten kestävä kehitys, ympäristönsuojelu ja ihmisoikeudet. Suhteellisemmalla tasolla brändin arvot voivat sisältää ihanteita, kuten ryhmätyö, myötätunto, vastuullisuus, rohkeus, luovuus ja kunnioitus.

→ Aloita verkkoliiketoimintasi Shopifyn avulla napsauttamalla tätä

Lähde

Kuinka löytää brändisi arvot

Kun työskentelet brändiarvojen kehittämiseksi ja integroimiseksi yritykseesi, ota nämä vinkit ja huomiot huomioon.

Mieti, mikä on tärkeää

Voit tehdä nopean haun verkossa tai tehdä haastatteluja löytääksesi paljon ideoita vahvoille brändiarvoille. Mutta aidoin tapa löytää arvosi on kääntyä sisäänpäin ja tutkia omia henkilökohtaisia ​​arvojasi ja katsoa, ​​mitä voit tuoda eloon. Kysy itseltäsi kysymyksiä, kuten:

 • Mikä on minulle tärkeää?
 • Millaisen jäljen haluan jättää maailmaan?
 • Kuinka nautin muiden ihmisten auttamisesta?
 • Kuka inspiroi minua omilla teoillaan?
 • Miten yritykseni voi vaikuttaa?
🔥 Empfohlen:  Kuinka voittaa kirjailijan esto: 7 nopeaa ja tehokasta tapaa

Tee yhteistyötä tiimisi kanssa

Yrityksen perusarvot edustavat koko yritystä. Joten jos sinulla on muita ihmisiä tiimissäsi, muista ottaa heidät mukaan prosessiin. Tämä koskee kumppaneita ja osaomistajia sekä työntekijöitä, jotka ovat maan tasolla tuomassa yritystäsi eloon.

Kun otat tiimisi mukaan arvojen luomiseen, pystyt paremmin yhdistämään ne yrityksesi perustan ja jokapäiväiseen prosessiin ja käytäntöihin, jotka pitävät sen käynnissä.

Ole realistinen

Ehkä sinulle on tärkeää olla hiilineutraali yritys, mutta se ei ole aivan realistista materiaalien, työkalujen ja prosessien suhteen, joita tarvitset sen toteuttamiseksi. Tällaisissa tapauksissa ole hyvä itsellesi. Ehkä voit työskennellä kohti tavoitteita, kuten pyrkiä hiilineutraaliksi seuraavien viiden vuoden aikana, sen sijaan, että hyppäät aseeseen juuri nyt.

Hanki inspiraatiota muilta yrityksiltä

Siellä on joitain uskomattomia brändejä, jotka tekevät uskomattomia asioita. Ei siinä ole mitään väärää, jos aloitat tutkimuksesta. Tutustu muihin brändeihin omalla markkina-alueellasi ja toimialallasi – ja jopa markkina-alueen ja toimialan ulkopuolella – nähdäksesi, mitä he tekevät.

Saatat kohdata inspiroivia ja motivoivia ideoita, joita et ollut aiemmin tullut mieleesi, tai oppia uusia strategioita tai prosesseja vahvojen ydinarvojen kehittämiseksi.

Brändin arvojen toteuttaminen

Kun olet määrittänyt brändisi arvot, on aika ottaa ne käyttöön. Tämä vaatii strategista ajattelua, koska niiden tulisi koskettaa kaikkia yrityksesi näkökohtia. Alla on muutamia vinkkejä, joiden avulla voit elää brändisi arvoissa.

Tee niistä eteen ja keskelle

Jos haluat pitää brändisi arvot kaikkien mielessä, muista korostaa niitä digitaalisissa ja fyysisissä tiloissa. Niiden korostaminen yleisesti käytetyissä kanavissa auttaa pitämään ne yrityksesi eturintamassa. Tässä on huomioitavia paikkoja:

 • Yrityksen dokumentaatio: Esitä brändin ydinarvot kaikkien saatavilla olevassa asiakirjassa.
 • Työtilan näyttö: Harkitse brändiarvojesi esittelemistä keskustoimistosi sisäänkäynnillä tai kokoushuoneessa.
 • Viestintäkanavat: Kiinnitä tuotemerkkisi arvot suosittuihin kanaviin tiimiviestintäsovelluksissa, kuten Slackin.
 • Kokouksen avaukset: Keskustele brändin arvoista tärkeiden tapaamisten, kuten neljännesvuosittaisten all-hand-ryhmäpuhelujen, alussa.
 • Työntekijän perehdytys: Käytä aikaa opastamaan uudet työntekijät brändiarvojesi läpi, kun he liittyvät yritykseen.
🔥 Empfohlen:  Kuinka Ansaita Rahaa YouTubesta

Kommunikoi ne asiakkaille

Potentiaalisten ostajien vangitsemiseksi ja brändiuskollisuuden vahvistamiseksi on tärkeää viestiä brändiarvoistasi tehokkaasti eri markkinoinnin kosketuspisteissä.

Ota esimerkki Allbirdsiltä, ​​brändiltä, ​​joka on esimerkki tästä lähestymistavasta osoittamalla selkeästi sitoutumisensa kestävään kehitykseen eri paikoissa.

Tässä on joitain suoria tapoja viestiä brändisi arvoista asiakkaille:

 • Verkkosivusto: Käytä Tietoja meistä -sivuasi viestiäksesi brändiarvoistasi ja selittääksesi niiden merkitystä yrityksellesi.
 • Markkinointi: Vahvista johdonmukaisesti brändiarvojasi sähköpostimarkkinoinnin ja sosiaalisen median viestien avulla varmistaen, että yleisösi muistutetaan niistä.
 • Pakkaus: Sisällytä brändisi tarina pakkaukseesi. Käytä kuvakkeita ja tiivistä tekstiä, jotka välittävät nopeasti yrityksellesi tärkeitä asioita.

Upota ne yritykseesi

Haluatko integroida brändiarvot päivittäiseen toimintaasi mahdollisimman tehokkaasti? Sitten sinun on varmistettava, että nämä arvot juurtuvat jokaiseen toimintaan ja päätökseen. Tässä on muutamia tapoja upottaa brändiarvot yritykseesi:

 • Toiminnallinen integrointi: Mieti, kuinka brändiarvosi voidaan sisällyttää yrityksesi päivittäiseen toimintaan. Tämä voi sisältää kumppanuuden ympäristötietoisten toimittajien kanssa tai työntekijöiden etujen, kuten palkallisten lomien, toteuttamisen, jotka vastaavat yrityksesi tavoitteita.
 • Asiakaslähtöinen lähestymistapa: Tutustu asiakaskäytäntöihisi ja etsi tapoja mukauttaa ne liiketoimintatavoitteidesi kanssa. Jos esimerkiksi tuotemerkkisi arvot asettavat kestävyyden etusijalle, voit sisällyttää käytäntöihin, kuten tuotekorjauspalvelut, jätteen minimoimiseksi.
 • Työtekijöiden voimauttaminen: Tunnista henkilöstö, joka puolustaa arvoitasi ja osallistu aktiivisesti heidän toteuttamiseensa yrityksessä. Hoitamalla tällaisia ​​yksilöitä viljelet kulttuuria, joka säteilee brändisi olemusta.

Esimerkkejä brändin arvoista

Katso esimerkkejä tuotemerkkiarvoista muutamista yrityksistä, jotka ovat luoneet itselleen nimen tällä alalla.

4 Ocean: Valtameren suojelu

4 valtameri on määrätietoinen yritys, joka pyrkii vähentämään valtamerten muovikriisiä. Yritys käyttää myynnistä saadut tulot suoraan vapaaehtoistyön rahoittamiseen, muovin ja jätteiden vetämiseen valtameristä, joista ja rannikoista. 4Ocean hallinnoi suoraan valtamerten puhdistusoperaatiota, joten se on yksi harvoista organisaatioista, jolla on näin käytännönläheinen panos asiaan.

Yrityksen perustivat kaksi surffaajaa, jotka näkivät omakohtaisesti saasteiden vaikutuksen valtameriimme. He päättivät myydä rannekoruja keinona rahoittaa suojelu- ja puhdistustoimiaan. Nykyään yritys on kasvanut – se on poistanut miljoonia kiloja roskaa merestä ja laajentanut tuotevalikoimaansa muihin tuotteisiin, kuten vaatteisiin ja tilauksiin.

🔥 Empfohlen:  MSG91: Auta yrityksiä tavoittamaan kuluttajansa tekstiviestillä!

4ocean-brändin arvot

Dove: Itsetuntokasvatus

Hygienia- ja kauneusbrändi Kyyhkynen on ollut pitkäaikainen esimerkki kansainvälisestä brändistä, joka asettaa arvonsa etusijalle. Sen nykyinen kampanja, The Self-Esteem Project, pyrkii parantamaan miljoonien nuorten minäkuvaa, itsetuntoa ja kehonkuvaa.

Yritys tekee yhteistyötä organisaatioiden ja kouluttajien kanssa ympäri maailmaa auttaakseen tämän saavuttamisessa ja laajentaa kumppanuutta jopa TV-ohjelmaan. Stevenin universumi Cartoon Networkissa.

Boy Smells: Sukupuolen osallisuus

Poika Haisee on brändi, joka myy kynttilöitä, tuoksuja ja intiimivaatteita. Yksi brändin perusarvoista on sukupuolen ilmaisu ja inklusiivisuus. Kuten yksi perustajista totesi, brändi on “lupa valjastaa voimasi mistä tahansa.” Perustajien tavoitteena on auttaa asiakkaita tekemään identiteettinsä rakastamisesta päivittäisen rituaalin.

Yritys aloitti yksinomaan kynttilöiden kanssa. Se jatkoi kasvuaan ja lanseerasi lopulta intiimivaatteita ja mainitsemattomia tuotteita ja uskaltautui hienojen tuoksujen ja vartalonhoitotuotteiden maailmaan.

Brändin arvot ovat tärkeämpiä kuin koskaan

Tämän päivän kuluttaja on taitava ja valikoiva. Perusarvoilla on enemmän merkitystä päivä päivältä, varsinkin kun uusi ostajasukupolvi on syntymässä. Ne ovat olennainen osa vahvaa brändistrategiaa ja samalla loistava majakka houkuttelemaan ja sitouttamaan asiakkaita, jotka jakavat nämä arvot kanssasi.

Muista vain: Yksi tärkeimmistä asioista, joita voit tehdä, on pysyä asettamissasi arvoissa. On oltava selvää, että noudatat kohdeyleisölle antamasi lupaukset. Epäonnistuminen voi olla pahempaa kuin brändiarvojen luomatta jättäminen alun perin. Mutta kun teet sen hyvin, vaikutukset voivat olla korvaamattomia.

Haluatko oppia lisää?