Gekissimo.net - Opi ansaitsemaan rahaa webilläsi Internetissä!

Brändisuunnittelu: mitä se on ja miten se tehdään

Seuraava artikkeli auttaa sinua: Brändisuunnittelu: mitä se on ja miten se tehdään

Brändit ovat enemmän kuin pelkkä logonsa. Nykyään brändäyksessä on kyse persoonallisuuden, äänen ja hahmon luomisesta, joka näyttää yleisölle, mitä odottaa. Brändin visuaalisen identiteetin tulee näkyä kaikissa liiketoiminnan elementeissä, mukaan lukien logot, väripaletit, valokuvat ja tuotepakkaukset.

Tämä on brändisuunnittelun ydin.

Brändisuunnittelu on äärimmäisen persoonallista ja suoraa, tuoden yrityksen arvot eloon konkreettisella tavalla. Brändin suunnittelu lisää liikevaihtoa ja huipputason kasvuaja sillä on potentiaalia parantaa tai rikkoa yrityksen pitkän aikavälin kannattavuutta.

Kuitenkin visuaalisen identiteetin luominen “kiinni” ei ole niin helppoa kuin miltä se kuulostaa.

Jos sinulla on vain vähän kokemusta taiteesta, julkaisuista tai markkinoinnista, johdonmukaisen brändisuunnittelun rakentaminen saattaa tuntua liigaltasi. Mutta brändisuunnittelu on helpommin saavutettavissa kuin useimmat ymmärtävät, etenkin ilmaisten ohjelmistojen, työkalujen ja opetusohjelmien myötä.

Tutkitaan brändäyssuunnittelua alusta alkaen, opitaan tärkeimmät termit, arvioidaan tapaustutkimuksia ja luodaan brändimalleja minkä kokoisella budjetilla tahansa. Tutustumme myös tärkeimpiin työkaluihin ja resursseihin, jotka voivat auttaa rakentamaan brändisi imagoa.

Merkittävien termien määrittäminen tuotemerkin suunnittelussa

Vastoin yleistä käsitystä brändäyksen suunnittelu ei ole sama asia kuin brändi tai brändiopas. Sen sijaan se on kahden erillisen elementin yhdistelmä: brändi ja brändi-identiteetti.

Brändi on joukko tunteita, ajatuksia ja tunteita, jotka liittyvät tiettyyn yritykseen yleisön tai ulkomaailman kokemana. Tämä antaa yritykselle merkityksen tai arvot, kuten Nike’s Just Do It tai De Beersin A Diamond Is Forever. Korkean tason brändikonseptit on sisällytettävä brändi-identiteettiin parhaan tuloksen saavuttamiseksi.

→ Aloita verkkoliiketoimintasi Shopifyn avulla napsauttamalla tätä

Brändin identiteetti kuvaa brändisuunnittelun muttereita ja pultteja. Logot, kirjasinvalinnat, värit ja brändäysohjeet ilmaistaan ​​yrityksen laajuisella brändi-identiteetillä. Jotkut organisaatiot päättävät pitää identiteettiomaisuutensa talon sisällä, kun taas toiset tarjoavat ne kaikkien uteliaiden katsottavaksi. Kummassakin tapauksessa brändi-identiteetti rakentuu brändin tarjoamalle perustalle.

Brändisuunnittelu yhdistää brändiarvot brändi-identiteetin visuaalisiin elementteihin. Se selittää prosessin, jossa brändipersoonallisuudet tiivistyvät konkreettisemmiksi elementeiksi. Sen sijaan, että käyttäisivät yksivärisiä sanoja asian ymmärtämiseen, brändisuunnittelussa käytetään värejä, fontteja, kuvia ja logoja ydinarvojen, uskomusten ja ominaisuuksien heijastamiseen. Yksinkertaisesti sanottuna brändäyssuunnittelu on yrityksen fyysistä ilmettä ja emotionaalista tunnelmaa.

🔥 Empfohlen:  Miten tekoäly vaikuttaa yhteiskuntaan tulevaisuudessa?

Esimerkkejä onnistuneesta brändisuunnittelusta

Ei riitä, että ymmärrät oppikirjan ideoita brändäyksen suunnittelusta. Maailmassa, jossa brändin identiteetti voi luoda tai rikkoa liiketoiminnan, vankka käsitys esimerkkinä olevista parhaista käytännöistä on tärkeämpää kuin koskaan. Ennen kuin siirryt kehitysprosessiin, katsotaanpa joitain onnistuneita tuotemerkkimalleja ja kuinka ne erottuvat joukosta markkinoilla.

AirBnB

brändäyssuunnittelu airbnb

Yöpymisen vuokra- ja lomayritys AirBnB on yksi hotelli-alan tunnistetuimmista logoista. Valokuvat ovat kirkkaita, kevyitä ja ilmavia, ja niissä on ihmiskeskeinen fokus, joka näkyy eri kanavissa. Teksti- ja kuvapohjainen verkkosivusto asettaa odotukset välittömästi ja heijastelee perusarvoja ihmisiä, paikkoja ja rakkautta.

Winc

Hienon viinin yhdistäminen laatikkotilausohjelmaan, Winc tarjoaa tutkivia makuja jokaisen kuukauden pullon kanssa. Pastellivärit ja kovat linjat myyntikanavissaan huokuvat ylellisyyttä, eksklusiivisuutta ja minimalismia. Jopa sen logo on rakennettu yksinkertaisuutta ajatellen, ja se puhuttelee suoraan sen eleganttia, hienostuneelle kohdeyleisölle.

Miau susi

paras tuotemerkkisuunnittelu

Kiehtova taideyritys, kuten Miau susi on erikoistunut tekemään asioita toisin. Sellaisenaan sen brändäyssuunnittelu on visuaalisesti mielenkiintoinen ja erittäin dynaaminen. Nopea vierailu sen verkkosivustolla esittelee vaikuttavan määrän kirkkaita päävärejä, lihavoituja kirjasinvaihtoehtoja ja liikkuvaa omaisuutta. Luova ja helposti tunnistettava brändi-identiteetti auttaa Meow Wolfia heijastamaan arvojaan ja ihanteitaan – sanoja ei tarvita.

Tutkittavana on satoja muita brändäysmalleja, mukaan lukien suosikkiyrityksesi. Erinomaiset merkit, kuten Coca-Cola ja Kellogg’s hyödynsi suunnittelun voimaa menestyäkseen yli 100 vuoden ajan, kun taas nuoremmat yritykset, kuten Netflix ja Mailchimp, vahvistivat paikkaansa markkinoilla visuaalisella identiteetillä.

Muista ottaa sivu megamerkkikirjasta, kun suunnittelet ensimmäistä suunnitteluasi.

Luo loistavia brändäyksiä millä tahansa budjetilla

Luo loistavia brändäyksiä millä tahansa budjetilla

Parhaat tuotemerkkimallit vaativat laajaa tutkimusta, huolellisuutta ja kovaa työtä menestyäkseen. Aloita vahvasti suorittamalla alustava tutkimus ja brändin rakentaminen mahdollisimman aikaisessa vaiheessa.

 1. Luo tarinabrändi. Mitä brändisi edustaa? Miten muut näkevät sen markkinoilla? Muista tallentaa tämä tuotemerkin raamattuun tai kattavaan kansioon.
 2. Tee markkinatutkimus. Ymmärrä, mitä käyttäjät etsivät visuaalisesta identiteetistäsi ja mitä muut brändit jo tekevät.
 3. Keksi voittava iskulause. Tiivistä seitsemällä sanalla tai vähemmän, mitä brändisi tekee paremmin kuin kukaan muu.
🔥 Empfohlen:  Kuinka lentoyhtiöt tekevät voittoa?

Kun pohjatyöt on tehty, on aika siirtyä suunnitteluvaiheeseen.

 1. Työskentele väripaletin valinta. Yritä pitää kiinni täydentävistä tai vastakkaisista väreistä, jos mahdollista. The Paletton työkalu on hyödyllinen valittaessa samanlaisia ​​aksentteja ja sävyjä, ja tarjoaa näkösimuloinnin värisokeuden huomioon ottamiseksi.
 2. Harkitse fonttivaihtoehtojasi. Jotkut merkit päättävät luoda omia fontteja, kun taas toiset valitsevat jo olemassa olevan valikoiman.
 3. Luo logo. Tämä voi olla tekstipohjainen (Silk), kuvapohjainen (Target) tai molempien yhdistelmä (Burger King).

Brändisi suunnittelun ensimmäinen iteraatio ei ole eikä sen pitäisi olla sen ikuinen identiteetti. Seuraa ja päivitä merkkimateriaaleja säännöllisesti ajan mittaan ja suorita tarvittaessa brändinmuutosprosessi.

 1. Tarkista evoluutio. Arvioi kaikki muutokset brändisi arvoissa, käsityksissä tai kohdeyleisössä. Käytä tätä tilaisuutta päivittääksesi brändiohjeet tarvittaessa.
 2. Ajattele suunnittelua. Harkitse uudelleen brändin värejä, logoja ja visuaalista ilmettä. Tarvitseeko jotain päivittää? Miksi tai miksi ei?
 3. Ota muutokset käyttöön. Kehitä uudelleenbrändäysstrategia, joka helpottaa yleisöäsi ottamaan uusia malleja. Tässä vaiheessa on tärkeää seurata palautetta ja kääntyä sen mukaisesti.

Brändisuunnittelu voi olla työlästä toisessa kehitysvaiheessa, erityisesti logojen luomisessa, värien valinnassa tai täydentävien fonttien hankinnassa. Vaikka voit luottaa talon sisäiseen taiteilijaan tai graafiseen suunnittelijaan työn suorittamisessa, on täysin mahdollista tehdä oma räätälöity lookisi.

Brändisuunnittelun ei tarvitse maksaa tuhansia dollareita tai kestää satoja tunteja. Itse asiassa tehokas ja budjetin mukainen suunnittelu alkaa muutamalla työkalulla ja resurssilla.

Alla on kolme tärkeiden tuotemerkin suunnittelutyökalujen luokkaa, mukaan lukien grafiikkaohjelmistot, logojen luojat ja verkko-oppimisresurssit.

Brändin suunnitteluohjelmisto

Verkossa on saatavilla satoja brändäyssuunnitteluohjelmia, jotka on suunniteltu vastaamaan erilaisia ​​budjetteja ja kokemustasoja.

 • Canva on ilmainen online-ohjelma, jossa on maksullinen ja ilmainen pääsy.
 • Fontjoy vertaa toisiaan täydentäviä fontteja luodakseen miellyttävän teeman brändäysmalleille.
 • Adobe Creative Cloud on paras asiantunteville suunnittelun ammattilaisille, alkaen 9,99 dollarista kuukaudessa Express-suunnitelmassa.
🔥 Empfohlen:  CashAdvance.com Review 2023: plussat, miinukset, kannattaako käyttää?

Merkkilogon sukupolvi

Logon suunnittelu voi olla haastavaa, varsinkin jos sinulla ei ole kokemusta taiteesta tai suunnittelusta. Logogeneraattorit voivat tarjota perustan ideoillesi – tai lähtökohtana, jos ei muuta.

Oppaat ja resurssit

Verkkoblogeista, artikkeleista ja videoista oppiminen on loistava tapa kehittää brändin suunnitteluosaamistasi. Valittavana on useita vaihtoehtoja:

Jos et edelleenkään tunne olosi mukavaksi työskennellä yksin brändisuunnittelun parissa, muista, että käytettävissä on ammattimaisia ​​tuotemerkkisuunnittelun asiantuntijoita auttamaan useissa eri tehtävissä. Toimistot, freelancerit ja putiikit voivat olla loistava valinta brändeille, joilla on suurempi markkinointibudjetti. Tee-se-itse-lähestymistapa voi kuitenkin olla yhtä hyvä tai parempi kuin yrityksen kehitysprosessi.

Sinun kannattaa ymmärtää tarpeitasi ja rajoituksiasi ennen lisäavun palkkaamista.

Brändisuunnittelun aloittaminen

Maailman tunnetuimmat tuotemerkit eivät syntyneet yhdessä yössä. Kun aloitat resurssien kehittämisen, värien valitsemisen ja fonttivaihtoehtojen vertailun, muista ottaa askel taaksepäin ja seurata edistymistäsi. Tulos ei ehkä ole täydellinen, mutta se on varmasti askel oikeaan suuntaan.

Anna brändisi ilmaisun kehittyä luonnollisesti ajan myötä ja ole valmis mukautumaan, kun yksittäiset elementit alkavat muuttua. Etsi tapoja parantaa, pyydä rehellistä palautetta ja pidä kuulolla, mitä yleisölläsi on sanottavaa.

Brändisuunnittelusi ansaitsee sen emobrändin arvostaman kunnioituksen. Anna yrityksellesi mahdollisuus hallita visuaalista identiteettiään yksinkertaisilla työkaluilla, asiantuntijavinkeillä ja alan asiantuntijoiden neuvoilla. Pienellä luovuudella ja kyynärpään rasvalla olet hyvällä tiellä luomaan identiteettiä, joka erottuu asiakkaista tulevina vuosina.

Haluatko oppia lisää?