Gekissimo.net - Opi ansaitsemaan rahaa webilläsi Internetissä!

Burger War: McDonald’s vs. Burger King

Seuraava artikkeli auttaa sinua: Burger War: McDonald’s vs. Burger King

Amerikkalainen yrityshistoria on täynnä suuria kilpailuja. Monista suurista merkkisodista, pikaruoka-ala on todistanut jatkuvaa kilpailua McDonald’sin ja Burger Kingin välillä kuuden pitkän vuosikymmenen ajan.

Jokaisella on uskolliset faninsa. Molemmat brändit aloittivat liiketoimintansa suunnilleen samaan aikaan ja ovat kasvaneet ja laajentuneet vuosien varrella. Totta on myös se, että McDonald’s on asettanut franchising-toiminnalle korkean standardin, joka on inspiroinut monia muita brändejä. Tästä huolimatta molemmat pikaruokajättiläiset ovat nähneet kohtuullisen osuutensa onnistumisista ja kamppailuista.

Tämä artikkeli yrittää saada käsityksen tästä mielenkiintoisesta ja vanhasta yritysten välisestä kilpailusta – olipa kyse sitten heidän tuotevertailuistaan ​​tai liiketoiminnan laajentamisesta.Alkuperä
Laajentaminen
Tuotevertailu

Alkuperä

McDonald’s Corporation

Se aloitti veljesten Maurice ja Richard McDonaldin yhden drive-in -ravintolana vuonna 1940 San Bernardinossa, Kaliforniassa. Alun perin laajan menuvalikoiman tarjoava ravintola uudistettiin kahdeksan vuotta myöhemmin. Vuonna 1948 syntyi uusi pienempi ravintola, joka tuotti suurempia määriä ruokaa ja tarjosi rajoitetun valikoiman hampurilaisia, siruja, juomia ja piirakkaa. Ravintolamuoto oli tehokas ja nopea ja sai nimen Speedee Service System. Palvelun tehokkuus näkyi hampurilaisten nopeassa tilaustoimituksessa, koska ne kypsennettiin aikaisemmin ja lämmitettiin lämpölamppujen alla. Se alensi myös käyttökustannuksia, jolloin omistajat saivat myydä hampurilaisia ​​vain 15 sentillä, mikä oli noin puolet kilpailevien ravintoloiden hinnasta. Ravintolan menestys sai veljet aloittamaan franchising-ohjelman.

Käännekohta ravintolalle tuli matkustavan myyjän Ray Krocin muodossa, joka käytyään ja nähtyään heidän menestyksensä ryhtyi omistajien franchising-agentiksi. Vuonna 1955 Kroc käynnisti McDonald’s Systems Inc:n Des Plainesissa Illinoisissa ja avasi myös ensimmäisen McDonald’sin franchising-yhtiön Mississippi-joen itäpuolella, ennen kuin osti McDonald-veljekset vuonna 1961.

Burger King

Oli vuosi 1953, jolloin McDonald’s-ravintolan menestyksen innoittamana Keith J. Kramer ja Matthew Burns perustivat Instant Burger Kingin ostaessaan oikeudet kahteen Insta-koneisiin kutsuttuun laitteistoon. Ensimmäinen myymälä avattiin koneen ympärille nimeltä Insta-Broiler. Tämä laite teki brändistä välittömän menestyksen hampurilaisten keittämisessä, ja tuotemerkki asetti laitteen mukana toimitettavaksi kaikille franchising-yhtiöilleen.

🔥 Empfohlen:  Kuinka löytää infografiikkasi kaikkialta Internetistä

Kuitenkin vuonna 1959 alkuperäinen yritys osoitti ahdistuksen merkkejä ja lopulta myytiin sen Florida-franchise-yhtiöille James McLamorelle ja David R. Edgertonille. He nimesivät yrityksen uudelleen “Burger Kingiksi” ja aloittivat yrityksen rakenneuudistuksen, jolloin yritystä pidettiin erillisenä kokonaisuutena kahdeksan vuoden ajan. He laajensivat onnistuneesti Burger Kingin läsnäoloa 250 paikkaan Yhdysvalloissa ennen kuin myivät sen Pillsburyyn vuonna 1967.

Laajentaminen

McDonald’s Corporation

Yrittäjä Ray Kroc tajusi nopeasti franchising-haltijoiden merkityksen McDonald’sin menestyksen kasvattamisessa. Tätä tarkoitusta varten hän kehitti tarkat ja tiukat standardit ravintolan jokaiseen vaiheeseen. Hän loi myös sen, mikä myöhemmin tunnettiin nimellä Hamburger University vuonna 1961 harjoitusvälineenä franchising-ottajille. Ravintolan muotoa muutettiin myös siten, että siihen sisältyi tiskihenkilöstö tilausten vastaanottamiseen. Ensimmäinen ravintola, jossa on läpiajettava ikkunajoka on nykyään kaikkialla McDonald’s-myymälässä, avattiin Arizonassa vuonna 1975. Ray Kroc esitteli tämän jälkeen Ronald McDonald klovni vuonna 1963, lisäsi kuuluisan Big Mac Burgerin kansalliseen ruokalistaansa vuonna 1968 ja tarkensi logoaan samalla vuosikymmenellä. Kymmenen vuoden sisällä Ray Krocin haltuunoton jälkeen brändi kasvoi yli 1000 myyntipisteeseen Yhdysvalloissa ja se aloitti julkisen kaupankäynnin vuonna 1965.

Vuonna 1967 McDonald’s tunkeutui kansainvälisille markkinoille, kun se aloitti maailmanlaajuisen laajentumisen. 2000-luvun alkuun mennessä McDonald’sin toimipisteitä oli noin 34 000 yli 115 maassa ja alueella.

Burger King

Kun Pillsbury osti Burger Kingin, brändi oli kasvanut 274 myyntipisteeseen Yhdysvalloissa arviolta 18 miljoonan dollarin arvosta. Pillsburyn kohtaama haaste oli kuitenkin franchising-kehyksen epäjohdonmukaisuus ja franchising-toimintojen sopimusrajoitusten ja valvonnan puute. Burger Kingin käännekohta tuli, kun Pillsbury palkkasi McDonald’sin veteraanin Donald N. Smithin uudistamaan yrityksen rakennetta. Hän aloitti välittömästi erilaisia ​​muutoksia, kuten uusien franchising-omistajien on asuttava tunnin ajomatkan päässä toimipisteistään, yritykset eivät saaneet omistaa franchising-sopimuksia ja franchising-yhtiöt eivät saaneet harjoittaa muita ketjuja. Nämä ja monet muut merkittävät muutokset, mukaan lukien uudet ruokalistat tietyn väestörakenteen houkuttelemiseksi, johtivat Burger Kingin myyntilukujen kasvuun lähes 15 %.

🔥 Empfohlen:  McDonald's Corporation: Maailman johtava pikaruokaketju [Case Study]

Hänen erottuaan yrityksestä brändi kuitenkin koki monia muutoksia ja vakavia oikeudellisia taisteluita, kun Pillsbury taisteli selviytyäkseen. Lopulta Grand Metropolitan osti Pillsburyn ja Burger Kingin vuonna 1988. Tämä osoittautui käännekohdaksi yritykselle, koska rakenneuudistus ja siitä johtuvat Grand Metropolitanin vaikuttamat muutokset johtivat Burger Kingin kasvuun ja laajentumiseen. Vuosien varrella brändi on vaihtanut useita omistajia ja päätynyt lopulta TPG Capitaliin ja 3G Capitaliin. Burger Kingin ruokalista on samanlainen kuin McDonald’sin, ja molemmat merkit tarjoavat saman makuisia hampurilaisia, ranskalaisia ​​perunoita ja juomia.

Tuotevertailu

Ranskanperunat

Pikaruokaravintoloita ei ole yllätys, että molemmat merkit tarjoavat ranskalaisia ​​perunoita ruokalistallaan. Vaikka tämä paistettu peruna on maailmanlaajuisesti suosittu, ero on maun koostumuksessa. Vuosien varrella Burger King on jatkuvasti muuttanut perunoiden valmistustapoja ja muotoja. Valitettavasti kaikki yritykset eivät ole onnistuneet. Toisaalta McDonald’s on säilyttänyt toiminnallisen johdonmukaisuuden perunoidensa kypsentämisessä, maustamisessa, muotoilussa ja leikkaamisessa, mikä ansaitsee nimen – “päältä rapea ja sisältä pehmeä ja pörröinen.’ Tästä syystä McDonald’s on aina hallinnut markkinoita ranskalaisillaan. Molemmat merkit tarjoavat vaihtoehtoja tuotteen saatavilla olevissa koossa, mutta niiden määrä vaihtelee.

Hampurilaiset

Molemmat merkit ovat tunnettuja hampurilaisistaan ​​ja jokaisella on uskollinen asiakaskunta. Kuitenkin, kun kyse on hampurilaisten valmistuksesta, johdonmukaisuus ja koordinointi ovat avaintekijä. McDonald’sin seesaminsiemeninen pullea sämpylä ja hampurilaispihvi, silputtu sipuli, sinappi, juusto ja suolakurkku, kaikki yhdistettynä juuri oikeaan tasapainoon ja maustemäärään, joka on vain hieman korkeampi kuin Burger Kingin hieman pienempi hampurilaissämpylä. Erona on myös suolakurkkujen, sipulien, pihvien ja kastikkeiden epätasapainosuhde. Brändin on kiinnitettävä huomiota pihveinsä laatuun ja mausteeseen.

Kananugetteja

Tämä on toinen yleisön miellytys, sillä kananuggetit ovat yksi parhaista ja kysytyistä aamiaismenuista molemmissa myyntipisteissä. Molemmat merkit ovat onnistuneet luomaan meheviä ja makuisia kananuggetteja. Burger Kingin ghostpippurikana alkoi kuitenkin nousta maailmanlaajuisesti, kun se julkaistiin vuonna 2021. Tämä Burger Kingin kananuggettien maku on korkeampi kuin McDonald’sin kananuggetit.

🔥 Empfohlen:  McDonald's wycofuje samoobsługowe automaty z napojami gazowanymi: co to oznacza dla właścicieli małych firm

Mitä tulee ruokalistaan, vuoden 2022 kyselyssä todetaan, että Burger Kingin asiakaspalvelu on erinomaista, asiakkaiden sitoutuminen ja mainokset ovat erittäin viihdyttäviä. Näitä tukevat parannetut ja yhdenmukaiset hampurilaiset ja perunat. Toisaalta McDonald’sin ruokalista tarjoaa monia terveellisempiä vaihtoehtoja ja tarjoilee parempaa kahvia ja juomia kuin Burger King. Riittää, kun totean, että molemmat merkit tarjoavat valikoillaan joitain yleisiä kohteita, vaikka ne eroavat maultaan. Vaikka yhdellä brändillä voi menestyä paremmin kuin toisella, molemmat merkit sijoittuvat korkealle pikaruokaravintolaketjujen kärkeen.

Johtopäätös

McDonald’s ja Burger King ovat molemmat maailmanlaajuisia pikaruokajättiläisiä, jotka nauttivat suuresta suosiosta ja kysynnästä. Lisäksi pikaruokateollisuudessa toimiminen antaa tietyn määrän eristystä liiketoiminnan epäolennaisuutta vastaan. Ajan myötä nämä molemmat merkit jatkavat kilpailua toisiaan vastaan ​​ja tulevat epäilemättä valikoimiin, jotka jatkavat asiakkaiden makuhermoja kiusaamista.

UKK

Kummalla pikaruokaketjulla on suurempi globaali läsnäolo: Burger King vai McDonald’s?

McDonald’silla on suurempi globaali läsnäolo kuin Burger King.

Millä pikaruokaketjulla on pitkä historia ja ensimmäinen ravintola avattiin aiemmin: Burger King vai McDonald’s?

McDonald’silla on pidempi historia ja se avasi ensimmäisen ravintolansa aikaisemmin kuin Burger King. McDonald’s perustettiin vuonna 1940. Toisaalta Burger King perustettiin vuonna 1954.

Milloin Ronald McDonald klovni esiteltiin?

Ray Kroc esitteli Ronald McDonald klovnin vuonna 1963.