Gekissimo.net - Opi ansaitsemaan rahaa webilläsi Internetissä!

Cam Linke, Alberta Machine Intelligence Instituten (Amii) toimitusjohtaja – Haastattelusarja

Seuraava artikkeli auttaa sinua: Cam Linke, Alberta Machine Intelligence Instituten (Amii) toimitusjohtaja – Haastattelusarja

Cam Linke on Alberta Machine Intelligence Instituten (Amii) toimitusjohtaja Viimeiset 10 vuotta hän on työskennellyt toimitusjohtajana, sijoittajana, yhteisön rakentajana, tuotepäällikkönä, yrittäjänä, akateemikkona ja kehittäjänä. Aiempiin rooleihin kuuluu Startup Edmontonin perustaja, Flightpath Venturesin perustaja, Touch Metricin toimitusjohtaja, Nexopia.comin tuotepäällikkö ja DemoCamp Edmontonin perustaja.

Linke on haluttu puhuja ja mentori, ja hänet on tunnustettu Avenue-lehden Top 40 alle 40-vuotiaiden joukkoon. Hän on myös tekoälyn tutkija, joka opiskelee parhaillaan tohtori Richard Suttonin ja Adam Whiten johdolla. Hänen tutkimuksensa, joka keskittyy tekoälyn mukauttamiseen käyttäytymisen parantamiseksi oman itseoppimisen parantamiseksi, on julkaistu huippukonferensseissa.

Istuimme haastatteluun vuotuisessa 2023 Upper Boundin tekoälykonferenssissa, joka pidetään Edmontonissa, AB:ssa ja jota isännöi Amii.

Olet aiemmin yksi Startup Edmontonin perustajista. Voisitko kertoa yksityiskohtia siitä, kuinka prosessi alkoi ja mikä oli ajattelutapasi?

Startup Edmonton oli huipentuma monelle työlle, jonka Ken, jonka kanssa perustin Startup Edmontonin, ja minä teimme yksittäisinä osina, jotka vain yrittivät joko ratkaista ongelmia tai tehdä asioita yhteisön rakentamiseksi. Aloitin DemoCamp-nimisen tapahtuman pohjimmiltaan esitelläkseni niitä hienoja asioita, joita kaupungissa rakennettiin, ja jotta startup- ja teknologiayhteisö voisi kokoontua yhteen ja keskustella. Ja se oli yksi näistä tilanteista, jossa kaupungissa tapahtuu paljon hienoja asioita, mutta kukaan ei tiennyt niistä eikä kukaan tiennyt toisistaan, koska ihmisillä ei ollut todellista mahdollisuutta pitää yhteyttä. DemoCamp oli yksi, ja BarCamp oli hieman suurempi versio siitä.

Järjestimme Founders and Funders -nimistä asiaa, joka yriti yhdistää perustajia ja sijoittajia aikaisemmin enkeliryhmien tai pitch-kilpailujen ulkopuolelle rakentaaksemme vahvemman verkoston näiden ryhmien välille. Olimme alkaneet ajaa TEDx:ää tuolloin, se oli vain kasvava määrä asioita, joita teimme, ja lopulta kävimme niin, että tarkastelimme kolmea asiaa. Yksi oli, että halusimme koordinoida ponnisteluja hieman enemmän kaikkien yhdessä tekemiemme asioiden välillä. Tarvitsimme organisaation sitä varten. Toinen osa on, että teimme paljon tapahtumavetoisia asioita, ja se oli hienoa, mutta näemme yhteisön kokoontuvan yhteen, energiaa olisi paljon, jolloin se haihtuisi paljon tapahtumien välillä, koska ei ollut todella se keskeinen paikka, jossa ihmiset, yrittäjät, tekniikan ihmiset, viettivät säännöllisesti aikaa. Tarvitsemme todella tilaa yhteistyöhön, kuumaa työpöytää. Tällaisia ​​asioita ei tuohon aikaan ollut kaupungissa.

Ja sitten kolmas oli vain varhainen rahoitus, kuten tässä on ensimmäinen 10 000 dollarin sekkisi vain aloittaaksesi. Sellaista rahoitusta ei todellakaan ollut olemassa. Avasimme Startup Edmontonin virallisesti tuolloin, avasimme tilan Mercer Buildingiin 104:ssä, jotta meillä olisi sekä tila, että voimme järjestää tapahtumia ja enemmän yhteisövetoisia asioita, tehdä yhteistyötä, jotta varhaisessa vaiheessa startupit ja alkuvaiheen yrittäjät pystyivät olemaan toistensa lähellä, eikä tämä ollut vain kertaluonteista parin kuukauden välein. Voidaksemme olla lähellä toisiamme, oppia ja kasvaa toisiltaan. Ja sitten, tuolloin, perustimme ja käynnistimme myös FlightPath Ventures -nimisen rahaston, ja olimme ensimmäinen tarkastus useille startupeille, jotka pystyivät ratkaisemaan kohtaamiamme haasteita.

Mitä yhteisiä piirteitä olet nähnyt perustajissa, joihin olet sijoittanut?

Suurin asia, joka määrittelee perustajat ja yrittäjät, on se, että he ovat ongelmanratkaisijoita ja rakentajia. Jos tarkastellaan kaikkia yrityksiä, jotka menestyivät hyvin portfoliossamme, jos katsot perustajia kaupungissa tai ympäri maailmaa, he etsivät ratkaistavia ongelmia ja mahdollisuuksia saada aikaan muutosta, ja sitten he uudelleen rakentajia. En voi osoittaa ongelmaa ja kertoa, että ongelma on olemassa. Aion olla se, joka rakentaa ratkaisun siihen, ratkaisemaan tämän. Poppy Barley oli varhainen yritys, johon sijoitimme. Naiset etsivät saappaita ja jalkineita, jotka sopivat heidän etsimäänsä ongelmaan. Ja nyt heillä on tämä loistava yritys, Poppy Barley, ja tämä uskomaton brändi, joka tekee sen. Rakentajat ja ongelmanratkaisijat ovat minulle viime kädessä yrittäjien määräävä ammatti.

🔥 Empfohlen:  Parhaat online-työpaikat, joista maksetaan päivittäin

Olet perustanut monia yrityksiä, mikä saa sinut henkilökohtaisesti?

Minulla ei ole mitään suurta elämänsuunnitelmaa tai mitään sellaista. Tykkään rakentaa mielenkiintoisia asioita mielenkiintoisten ihmisten kanssa. Pidän ongelmien ratkaisemisesta ja haluan olla sellaisten ihmisten kanssa, jotka haluavat ratkaista ongelmia. Ja Startup Edmonton oli varmasti sitä. Kun nostimme FlightPathin, sama asia. Meillä Amiilla on joukko ihmisiä, jotka rakastavat rakentamista ja ongelmien ratkaisemista. Ja tuossa ryhmässä oleminen on yksinkertaisesti uskomattoman jännittävää. Joten vain mielenkiintoisten asioiden ratkaiseminen mielenkiintoisten ihmisten kanssa on minulle iso asia.

Amii perustettiin vuonna 2002. Voisitko kertoa tämän organisaation synnystä?

Miksi ihmeessä Edmonton on yksi maailman johtavista paikoista tässä tekoäly- ja koneoppimisasiassa? Koska kaikki ei olisi arvannut sitä. Jos palaat ajassa taaksepäin vuosiin 2001, 2002, on muutamia asioita. Albertan yliopisto on aina ollut loistava paikka tekoälylle. Olen aina ollut kuin, pitkän aikaa, aikaisin. Luulen, että se oli ensimmäinen tietojenkäsittelytieteen tohtoriohjelma Kanadassa, jos muistan, mutta varhainen tietojenkäsittelytieteen edelläkävijä tekoälyn yliopistona kaiken kaikkiaan Jonathan Schaefferin, Randy Goebelin ja Russ Greinerin kaltaisten ihmisten kanssa, heillä oli vahva joukko tekoälyä harrastavia ihmisiä. Tietojenkäsittelytieteen osasto todella tarkasteli sitä ja samaan aikaan, joten tällä ajanjaksolla 2001, 2002 Albertan hallitus oli käynnistänyt Alberta Ingenuity Centers -ohjelman.

Joten meillä on mahdollisuus ottaa osa rahoista, joita olemme ansainneet täällä energiassa, öljyssä ja kaasussa ja investoineet siihen, mikä maakunnan tulevaisuus tulee olemaan. He investoivat muutamiin keskuksiin eri puolilla maakuntaa. Ja Randy, Russ, Rob ja Jonathan tulivat yhteen ja sanoivat, hei, tiedätkö mitä? Tämä koneoppimisen alue tulee todella olemaan liikkeellepaneva voima, se tulee olemaan tärkeä jatkossa, ja meillä on ainekset ollaksemme johtajia siinä. Tämän pitäisi olla keskuksen perusta. Alberta Ingenuity Center for Machine Learning oli ensimmäinen keskus, joka luotiin. Ja tämä investointi jatkuvaan tutkimukseen ja ihmisten kyky houkutella ja kouluttaa uskomattomia jatko-opiskelijoita ja tehdä tulevaisuuteen suuntautuvaa löytöihin perustuvaa tutkimusta oli lopulta se, mihin keskus perustettiin.

Ja sen ansiosta voimme seurata uskomattomia tutkijoita täällä. Pystyimme tuolloin jäljittämään Rich Suttonia, Michael Bowlingia, Dale Schuurmansia, joitain alkuperäisen ryhmän jäseniä, jotka ovat nyt edelläkävijöitä ja maailmanlaajuisia johtajia vahvistusoppimisessa ja muilla koneoppimisen osa-alueilla. Tuo alkuinvestointi tuolloin johti siihen, että Edmonton oli yksi kolmesta kansallisen huippuosaamisen keskuksesta, kun keskuspankit käynnistivät Pan-Canadian AI-strategian.

Osa valtion rahoituksen mandaatista on ollut terveydenhuollon tutkimusta. Mikä on mielenkiintoisin tutkimus, jonka näet tällä alalla Amiissa?

Kun tarkastellaan maailmassa esiintyviä haasteita, terveydenhuolto on varmasti yksi, joka on siellä. Koneoppimisen tai tekoälyn käyttäminen merkityksellisen vaikutuksen aikaansaamiseksi on vain niin tärkeää. Meillä on ollut onni olla mukana useissa molemmissa tutkimusprojekteissa. Osmar R. Zaiane ja Yutaka Yasui, kaksi stipendiaattiamme, voittivat Thaimaan innovaatiopalkinnon pienimuotoisesta tuberkuloosidiagnoosiprojektista, jonka he rakensivat lyhentääkseen tuberkuloosidiagnoosin tekemiseen kuluvaa aikaa. Rekrytoidaan tänne J. Ross Mitchell, joka istuu lääketieteellisessä tiedekunnassa ja jakaa aikansa klinikalla olemisen ja kliinikoiden kohtaamien haasteiden oppimisen välillä ja sen välillä, että hän voi sitten käyttää sitä tai käyttää koneoppimista näiden ongelmien ratkaisemiseen.

🔥 Empfohlen:  Kuusi parasta Daburin käyttämää markkinointistrategiaa ja sen SWOT-analyysi

On todella tärkeää, että Ross on täällä ja työ, jota hän tekee esimerkiksi kuvien värittämisen parissa suurissa kielimalleissa terveydenhuollon ympäristössä ja miten voimme varmistaa, että voimme menestyä siellä. Tekoälyn kyvyllä vaikuttaa terveydenhuoltojärjestelmään ei ole loppua, ja jatkamme yhä enemmän alan tutkimusta eteenpäin.

Myös proteesista on tehty paljon tutkimusta, jonka olen oppinut, mikä on varsin mielenkiintoista.

Patrick Pilarskilla on myös lääketieteellisessä tiedekunnassa laboratorio, joka keskittyy todella tekoraajojen tutkimukseen. Ja hänen laboratorionsa on todella mielenkiintoinen. Siinä on kolme osaa. Yksi hänen tutkijoistaan ​​tutkii, mitä antureita voimme kiinnittää ihmiskehoon saadaksemme enemmän ja enemmän rikkaampia signaaleja joltakulta, esimerkiksi amputoidulta. Sitten laboratorionsa keskiosassa he tutkivat, kuinka voimme suunnitella erilaisia ​​raajoja. He ovat luoneet oman avoimen lähdekoodin jäsenalustansa, jotta ihmiset voivat työskennellä ja tehdä tällaista tutkimusta. Ja sitten hänen laboratorionsa ydin on se, kuinka käytämme koneoppimista hänen tapauksessaan?

Jälleen, kuinka käytämme vahvistusoppimista, jotta voimme saada raajan oppimaan käyttäjästä eikä vain käyttäjän oppimaan raajaa, koska loppujen lopuksi ihanteellinen maailma olisi, että sinulla on amputoitu, joka pystyy käyttämään raajaansa tapa, jolla sinä ja minä käytämme omaamme, eikä tarvitse miettiä kytkimien vaihtamista siirtyäkseni riskienhallintaan ja kytkimien vaihtamista kohdistaakseni käteni tai käsivarteni oikein kahvikuppini kanssa. Mutta jotta raaja voisi oppia, mitä käyttäjä yrittää tehdä, mikä hänen aikomuksensa on tällä hetkellä, ja jotta hän voisi olla kumppani aivan kuten sinun ja minun jäsenet ovat meille. Se on kiehtovaa tutkimusta, jota he tekevät siellä, ja uskomattoman mielenkiintoista ja uraauurtavaa työtä.

Mitä muuta mielenkiintoista tutkimusta tiimisi tekevät terveydenhuollon ulkopuolella?

Olemme melko laajasti kaikilla koneoppimisen osa-alueilla, mikä on todella mielenkiintoista. Sinulla on paljon kaloja, jotka työskentelevät koneoppimisen parissa aivoissa ja voivat oppia siitä, kuinka aivot käsittelevät syötteitä ja mistä voimme oppia, kun rakennamme koneoppimisjärjestelmiä. Työ, jota Martha ja Adam White työskentelevät vedenkäsittelyn ympärillä. Miten voimme paremmin mahdollistaa tehokkaammat vedenkäsittelylaitokset, mutta myös kuinka voimme antaa näiden laitosten toimia itsenäisemmin, kun sinulla on pulaa työvoimasta ja osaamisestamme käsittelyjärjestelmien käyttöönotossa. Ryhmämme tekee vain paljon hauskoja asioita. Richin ja Miken kaltaisten ihmisten tekemä uraauurtava työ ja perustyö, vahvistusoppimisen perusteet ja todella oppimisjakson perusteet ovat mielenkiintoisia ja todella uskomattomia. Voisin luultavasti jatkaa ikuisesti mielenkiintoisia asioita, joita koko ryhmämme tekee. Se on hauskaa.

Mikä olisi moonshot-kaupallinen sovellus, jonka haluaisit nähdä mistä tahansa tästä tutkimuksesta?

Mitä haluaisin nähdä kuukautiskuvana? Mielestäni vedenkäsittely on erittäin mielenkiintoista. Tässä kaupungissa asuessamme meillä on upea vesi, tämä on mahtavaa. Pidämme itsestäänselvyytenä, että tämä on vain normaalia. On monia yhteisöjä, joilla ei ole puhdasta juomavettä. Ja tämä on haaste. Siinä on valtava globaali haaste. Se on haaste, jota meillä ei pitäisi olla, mutta se on tehtävä Kanadassa ja Pohjois-Amerikassa ja kaikkialla maailmassa. Jos voimme tehdä todella suuren kolaran siihen ja voimme ratkaista tämän ongelman, se on valtava mahdollisuus.

🔥 Empfohlen:  Google ja iFrames: myyttien purkaminen, hakukoneoptimoinnin vaikutuksen ymmärtäminen

Se ei vaadi liikaa katsomista ulos. Ja valitettavasti monet Pohjois-Amerikan maat ovat nähneet tulipalojen savua, jotka näyttävät nousevan yhä enemmän mantereelle joka vuosi, siitä kaikkeen pandemiaan liittyvään, ja olemme pystyneet varautumaan siihen aina, kun me Mainittu terveydenhuolto ja terveydenhuollon kustannusten nousu, ja sitten asiat, kuten toimitusketju ja elintarviketurva, tämän tyyppiset asiat. On vain niin monia suuria haasteita, että minusta kyse ei ole yhdestä kuusta, vaan siitä, kuinka käytämme aikamme tärkeintä työkalua näiden todella valtavien globaalien haasteiden ratkaisemiseen. Ja tarvitsemme kaikki mahdolliset työkalut ja kaikki mahdollisuudet pystyäksemme siihen ja hyödyntämään tekoälyä. On todella jännittävää pystyä vaikuttamaan mielekkäästi näihin ongelmiin.

Mikä on näkemyksesi tekoälyn tulevaisuudesta?

Minulle se on todellakin kyse siitä, että voimme hyödyntää jatkuvaa tieteellistä kehitystä, jota teemme, ja todella mahtavia ihmisiä, joita koulutamme, voidaksemme seurata ja ratkaista nämä valtavat ongelmat. Minusta tämä on se, mitä me todella teemme täällä Amiissa, joka on sekä sijoittamista perustutkimukseen ja koulutukseen että auttaa luomaan perustan näille suurille edistysaskeleille, mutta varmista, että siellä on silta tämän vaikutuksen saavuttamiseen. maailma.

Yhteistyö yritysten kanssa kykyjen yhdistämiseksi, mahdollisuuksien yhdistämiseksi, uusien startup-yritysten luominen tästä ja mahdollisimman monen ihmisen tekoälyn yleisen ymmärryksen ja lukutaidon parantaminen on meille todella, todella tärkeää, koska tämä on juuri tämä uskomaton työkalu, josta meidän on saatava kaikki ymmärtämään mahdollisimman paljon, jotta sillä voi olla suurin ja positiivisin vaikutus. Minusta nämä ovat asioita, joita ajamme täällä Amiissa ja uskon, että tekoälyn tulevaisuus tulee olemaan eteenpäin.

Onko olemassa mitään tiettyä yritystyyppiä, jolla pitäisi olla Amii tutkassa lähestyäkseen heitä?

Jokaisen yrityksen pitäisi olla tutkassaan. Työskentelemme yritysten kanssa yhdestä tai kahdesta ihmisestä joihinkin maailman suurimpiin yrityksiin, ja kyse on todellisuudesta tavata heidät siellä, missä he ovat, ja auttaa heitä nopeuttamaan tekoälymatkaansa. Aloitteleville yrityksille se saattaa auttaa heitä tunnistamaan, missä koneoppimisella voi olla merkittävä vaikutus juuri nyt, mikä voi antaa heille kilpailuetua lanseeraamassaan tuotteessa. Yritys, joka on kasvattanut sarjan A tai sarjan B, on todella vakavasti kasvattamassa koneoppimistiimiään ja varmistamassa, että he tekevät mielekkäitä investointeja, joilla on sekä nyt vaikutusta, että myös vaikutusta. Heidän keräämänsä rahoituksen monivuotisen ajanjakson aikana olemme rakentaneet heille ohjelmia ja tavaraa.

Keskisuurista suuriin yrityksiin, jotka tietävät, että tekoäly tulee olemaan tärkeä osa heidän toimialaansa jatkossa, ja heidän on ymmärrettävä, mihin ja miten ja mihin asioihin heidän pitäisi investoida ja miten pysyn sekä tutkimuksen että alan kärjessä. ymmärtää, mitä siellä tehdään ja miten voin varmistaa, että minulla on tällä hetkellä merkityksellistä liiketoimintaa. Työskentelemme yritysten kanssa kaikessa koko kirjossa. Jos olet kiinnostunut tekoälystä, olemme valmiita työskentelemään kanssasi.

Pitäisikö yritysten olla Kanadassa vai voiko se olla vain kansainvälistä?

Teemme yhteistyötä kanadalaisten yritysten kanssa. Työskentelemme yritysten kanssa ympäri maailmaa.