Gekissimo.net - Opi ansaitsemaan rahaa webilläsi Internetissä!

ChatGPT ja SEO: voitko yhdistää kaksi maailmaa?

Seuraava artikkeli auttaa sinua: ChatGPT ja SEO: voitko yhdistää kaksi maailmaa?

Vaikka tekoälykonsepti on ollut olemassa jo pitkään, se ei ole koskaan tuntunut saavutettavissa olevalta kuin viime vuosina. Kaikenmuotoiset ja -kokoiset yritykset käyttävät koneoppimisohjelmia, joskus jopa huomaamattaan.

Yksi laajimmin mainostetuista tekoälyohjelmista on kuitenkin ChatGPT. Tämä ohjelmisto on chatbot (ei mitään uutta), mutta se tekee siitä merkittävän, että se voi käyttää laajaa tieto- ja resurssipankkiaan sisällön tuottamiseen lennossa.

Tämä kyky purkaa sisältöä kehotteen perusteella on muuttanut peliä parempaan tai huonompaan suuntaan. Markkinoijille se herättää kuitenkin kysymyksen – voitko käyttää ChatGPT:tä hakukoneoptimointiin? Ja jos on, niin haluaisitko? Sukellaan tekoälyn ja hakukoneoptimoinnin maailmoihin.

Lataa tämä viesti kirjoittamalla sähköpostiosoitteesi alle

Onko ChatGPT-sisältö hyvä SEO:lle?

Kun yrität vastata kysymykseen siitä, onko ChatGPT:n luoma sisältö “hyvä” SEO:lle, lopullinen vastaus on “ehkä”. Koska käyttösana on “hyvä”, on vaikea määrittää, onko tekoälysisältö samanlainen tai parempi kuin ihmisen kirjoittama teksti. Muutamia muuttujia on pelissä, joten eritellään ne:

Arvo käyttäjälles

Hakukoneet, kuten Google, keskittyvät tarjoamaan käyttäjälle mahdollisimman paljon lisäarvoa. Jos ChatGPT-sisältö on erittäin arvokasta, se olisi hyvä hakukoneoptimoijalle. Kuitenkin, jos se on vain avainsanoilla täytetty täyteaine, se säilyisi rankingissa.

Asiantuntijaviranomainen

Yksi AI-ohjelmiston käytön tärkeimmistä haasteista on sen suhteellisen rajallinen soveltamisala.

“Todellinen” tekoäly ei ole vielä olemassa, mikä tarkoittaa, että ChatGPT:n kaltaiset ohjelmat voivat luoda sisältöä vain sen perusteella, mitä se on oppinut. Lisäksi sen oppiminen pysähtyi vuonna 2021, joten se vanhenee lopulta.

Luonnollinen kieli

Vaikka ChatGPT:n kaltaisten ohjelmien kirjoittama teksti on paljon parempi kuin menneisyyden tekoälyohjelmat, ne eivät ole erehtymättömiä.

Koska kone ei ehkä ymmärrä kaikkia kirjoittamisen vivahteita, se voi luoda sisältöä, joka näyttää töykeältä tai hankalalta, mikä tekee siitä vähemmän arvokasta lukijalle ja vähemmän arvokasta hakukoneoptimoijalle.

Kaiken kaikkiaan se, onko ChatGPT hyvä SEO:lle, riippuu sitä käyttävästä henkilöstä.

Jos joku vain pyytää ohjelmaa luomaan SEO-ystävällistä sisältöä, hän todennäköisesti saa keskinkertaista tekstiä, joka ei todennäköisesti nouse kärkisijalle tietyllä avainsanalla.

Voiko ChatGPT-sisältö sijoittua Googlessa?

Teknisesti katsottuna kyllä, ChatGPT-sisältö voi sijoittua Googlessa. Koska Google ei nimenomaisesti kiellä tekoälyn luoma sisältöon täysin mahdollista, että ChatGPT:n kirjoittama viesti tai artikkeli sijoittuu korkealle hakutuloksissa.

🔥 Empfohlen:  VAIN 3 Surfer SEO -vaihtoehtoa, joita tarvitset vuonna 2023

Riippumatta siitä, miten sisältö on luotu, Google kuitenkin luokittelee sen monimutkaisen algoritminsa mukaan. Teoksen on siis edelleen oltava relevantti ja arvokas lukijalle. Kuten aina, avainsanoilla täytetystä sisällöstä rangaistaan, samoin kuin tekstistä, jossa on luonnotonta tai sotkuista kieltä.

Miten ChatGPT vaikuttaa SEO:lle?

Koska ChatGPT on vielä niin uusi julkisuudessa, on vaikea sanoa, miten se kehittyy ajan myötä. Tällä hetkellä tekoälysisällön ympärillä on paljon vilinää, mutta häviääkö se muutamassa vuodessa vai juurtuuko se tapaamme tehdä asioita verkossa?

Tässä on joitain mahdollisia tapoja, joilla ChatGPT voi vaikuttaa hakukoneoptimointiin nyt ja tulevaisuudessa:

Erillinen sisältö

Vuodesta 2023 lähtien Googlella ei näytä olevan ennakkoluuloja tekoälyn tuottamaa materiaalia kohtaan.

Kuitenkin, kun se lisääntyy, hakukoneet voivat päivittää algoritmejaan havaitakseen tekoälysisältöä ja paljastaakseen tietokoneen luomia tekstejä. Näin käyttäjät voivat valita, minkä tyyppistä sisältöä he haluavat.

Keskinkertaisen sisällön kannabisismi

Mitä enemmän tekoälyn luomaa sisältöä julkaistaan ​​verkossa, ChatGPT:n kaltaiset ohjelmat käyttävät tätä sisältöä perustana useammille teksteille.

Tällainen palautesilmukka voi heikentää verkossa olevan sisällön yleistä laatua, mikä tekee siitä huomattavasti havaittavamman, kun kappaleen on luonut kokenut kirjoittaja.

Epäselvät linjat “totuuden” ja tosiasioiden välillä

Toinen merkittävä ongelma tekoälysisällössä on, että tietokone ei välttämättä tiedä eroa tosiasioiden ja väärän tiedon välillä.

Joten ChatGPT:n kaltaiset ohjelmistot voivat käyttää ongelmallisia lähteitä sisältönsä tutkimiseen, mikä johtaa virheellisiin tai harhaanjohtaviin teksteihin. Ilman valvontaa tämäntyyppinen sisältö voi mutauttaa vedet, jos se alkaa sijoittua hakutuloksissa.

Voiko ChatGPT korvata perinteisen hakukoneoptimoinnin?

Jos tekoälyohjelmat voivat olla tarpeeksi kehittyneitä ymmärtääkseen SEO:n vivahteet, ne voivat mahdollisesti korvata perinteiset optimointimenetelmät.

Jos ChatGPT esimerkiksi alkaa ymmärtää käyttäjien aikomuksia paremmin, se voi mahdollisesti luoda arvokasta sisältöä, joka vastaa yksilön tarpeisiin tiettyyn aiheeseen liittyen.

Realistisesti katsottuna on kuitenkin todennäköisempää, että ChatGPT voi korvata suurimman osan hakukoneoptimoinnin teknisestä puolesta, kuten varmistaa, että uuden sisällön jokainen komponentti käyttää oikeita avainsanoja oikeissa paikoissa.

🔥 Empfohlen:  AutoGPT vs ChatGPT

Inhimillinen valvonta on siis edelleen tarpeen, ainakin lähitulevaisuudessa.

Mitä ovat hakukoneoptimoinnin ChatGPT-kehotteet?

Kaiken kaikkiaan avainsanojen tutkimus ja hahmotelmien luominen näyttävät olevan arvokkain tapa sisällyttää ChatGPT ja muut tekoälyohjelmat SEO-sisältöön.

Nämä ohjelmat voivat luoda nopeasti ideoita yksittäisten avainsanojen perusteella, ja ne voivat jopa pumpata avainsanojen mukaisia ​​ääriviivoja kirjoittajille tai sisällöntuottajille täytettäväksi arvokkaalla tekstillä.

ChatGPT-kehotteet hakukoneoptimoijalle on esimerkki tästä, jossa ohjelma luo joukon SEO-ystävällisiä kehotteita, jotka kannustavat luovuuteen ja tarjoavat ideoita siitä, millaista sisältöä seuraavaksi tuotetaan.

Joten jos markkinoijalla tai sisällöntuottajalla on ongelmia ideoita keksimäänChatGPT voi auttaa valtavasti.

Mitkä ovat ChatGPT:n haitat?

Nykyisessä muodossaan ChatGPT on useita huonoja puoliamukaan lukien:

Epätarkkuus

ChatGPT:llä itsellään on rajallisesti tietoa ajankohtaisista tapahtumista sen jälkeen, kun se lopetti “oppimisen” vuonna 2021. Joten kaikki vuoden 2021 jälkeiseen aiheeseen liittyvä sisältö on todennäköisesti erittäin epätarkkoja.

Nuanssin puute

Markkinoijat voivat varmistaa, että heidän sisältönsä on korkealla, keskittyä vähemmän kilpailukykyisiin avainsanoihin.

Tekoälyohjelmat keksivät kuitenkin usein avainsanaideoita, joissa käytetään vain haetuimpia sanoja, mikä tekee lähes mahdottomaksi luoda mitään kilpailukykyistä.

Vanhentumassa minuutilla

Ilman säännöllistä päivitystä ChatGPT on määrätty ostoskoriin parin vuoden kuluttua, varsinkin kun puhutaan SEO-sisällöstä.

Koska hakukoneet päivittyvät jatkuvasti, ChatGPT:n on mahdotonta seurata näitä muutoksia.

Mitä etuja ChatGPT:n käyttämisestä hakukoneoptimoinnissa on?

Huolimatta haitoistaan, ChatGPT ja muut tekoälyohjelmat voivat olla hyödyllisiä työkaluja SEO-markkinoijille ja sisällöntuottajille.

  • Ensinnäkin ohjelmiston avulla on helppo kehittää ideoita avainsanakehotteiden perusteella.
  • Toiseksi he voivat luoda perussisältöä, jota tekijät voivat käyttää artikkelin tai blogikirjoituksen perustana.

Pohjimmiltaan ChatGPT helpottaa uusien sisällöntuottajien käynnistämistä ja voi virtaviivaistaa nykyisten yritysten sisällöntuotantoprosessia.

Koska sen rajallinen (ja vanhentunut) soveltamisala kuitenkin otetaan huomioon, nämä edut voivat muuttua tulevaisuudessa erityisesti tämän ohjelman velvoitteiksi.

Onko ChatGPT uhka Googlelle?

Realistisesti katsottuna ChatGPT ei ole uhka Googlelle, varsinkin koska sen ohjelmointi on niin rajallista.

Alan asiantuntijat päivittävät ja valvovat Googlea jatkuvasti, ja se sanelee, mikä lasketaan optimointiin vai ei. ChatGPT voi olla hyödyllinen, mutta se ei ole läheskään yhtä vivahteikas tai arvokas kuin Google, varsinkin kun se ei opi uutta tietoa sen lisäksi, mitä käyttäjät siihen laittavat.

🔥 Empfohlen:  Ihmisen datan valmistelu koneoppimiseen vaatii resursseja: nämä kaksi lähestymistapaa ovat kriittisiä kustannusten vähentämisessä

Google on kuitenkin luomassa omaa tekoäly-chatbotia, joten hakukone näkee ChatGPT:n kaltaisen hyödyllisen vuorovaikutuksen houkuttelevan vuorovaikutuksen luomiseen käyttäjien kanssa.

ChatGPT:n käyttäminen hakukoneoptimoinnissa

Jos yrität luoda parempaa SEO-ystävällistä sisältöä, voit hyödyntää sitä ChatGPT:n ohjelmointi muutamalla eri tavalla, kuten:

Avainsanojen luominen

Vaikka ChatGPT keskittyy usein huippuluokan avainsanoihin, voit pyytää pidemmän luettelon (eli 25 tai 30 avainsanaideaa) saadaksesi luovempia ja ainutlaatuisia vastauksia.

Sisällön ääriviivat

Kun sinulla on sopivat avainsanat, voit pyytää ChatGPT:tä luomaan luonnoksen näiden sanojen perusteella. Tämä perusta saattaa vaatia vain vähän muokkausta, mikä tarkoittaa, että saat toimivan ratkaisun sekunneissa sen sijaan, että joutuisit luomaan sen itse.

Sisällön perusrakenne

ChatGPT:n rajoitusten vuoksi sinun ei pitäisi koskaan käyttää sitä sisällön luomiseen ilman valvontaa.

Kuitenkin, kun sinulla on perusteksti, voi olla helpompi vain tarkistaa tiedot ja muokata niitä arvokkaammaksi lukijalle. Kun totut ohjelmistoon, saatat pystyä luomaan SEO-sisältöä nopeammin ja tehokkaammin.

Hanki parempaa SEO-sisältöä Rock-sisällön kautta!

Tekoäly ja SEO ovat luonnostaan ​​symbioottisia, ja monet markkinoijat käyttävät jo tekoälyohjelmia automatisoidakseen monia sisällöntuotantoprosessejaan.

Rock-sisältö voi auttaa sinua saamaan kaiken irti tekoälystä yhdistämällä sinut maailmanluokan kirjoittajiin ja toimittajiin kaikilla toimialoilla.

Esimerkiksi, kun sinulla on ChatGPT:n ääriviivat, voit lähettää sen WriterAccessiin ja löytää täydellisen kirjoittajan, joka muuttaa ääriviivat arvokkaaksi blogiviestiksi. Saada ilmainen kahden viikon kokeilu ja katso tulokset itse.