Gekissimo.net - Opi ansaitsemaan rahaa webilläsi Internetissä!

ChatGPT:n käyttäminen esseissä: Kirjoita parempia tehtäviä nopeammin

Seuraava artikkeli auttaa sinua: ChatGPT:n käyttäminen esseissä: Kirjoita parempia tehtäviä nopeammin

Tervetuloa blogiini ChatGPT:n käyttämisestä esseitä varten!

Olet ollut siellä, eikö niin?

Kellon säälimätön marssi, lähestyvä esseen määräaika ja tyhjä näyttö, joka pilkkaa sinua tyhjyydellään.

Älä huoli, ystäväni, sillä esseiden kirjoittamisen tulevaisuus on saapunut ChatGPT:hen, vallankumoukselliseen tekoälyyn, joka kääntää akateemisen maailman päälaelleen (älä missaa oppaamme ChatGPT:n käyttämisestä artikkelin yhteenvedon tekemiseen) .

Liity kanssani tutkiessani ChatGPT:n esseenkirjoituspotentiaalia ja sen rajoituksia.

Sukeltakaamme sisään!

ChatGPT:n ymmärtäminen esseen kirjoittamista varten

Arvostaa todella potentiaalia ChatGPTverrataanko sitä tavanomaisiin esseen kirjoitusmenetelmiin, eikö niin?

ChatGPT vs. perinteinen esseen kirjoittaminen

Perinteisen esseekirjoituksen koettelemukset ja koettelemukset leikkaavat syvältä: työläs tutkimus, ideoiden organisointi ja loogisten argumenttien luominen usein oman mielenterveyden kustannuksella.

Aloita ChatGPT, monimutkainen koneoppimiskielimalli, joka lupaa keventää kuormaa.

Kerro aiheesi ja avainkohdat, niin tämä AI-chatbot luo jäsennellyn, yhtenäisen esseen silmänräpäyksessä.

Hurmaava mahdollisuus tosiaan.

Mutta korvaako ChatGPT koskaan ihmiskirjoittajia? Aika kertoo.

Rajoitukset ja eettiset näkökohdat

Niin hämmästyttäviä kuin ChatGPT:n ominaisuudet ovatkin, on tärkeää, ettet jää hukkaan. (Voit lukea lisää hienoista ja luovista tavoista käyttää ChatGPT:tä täältä.)

On olemassa rajoituksia ja eettisiä näkökohtia, jotka ansaitsevat huomiomme.

 • Tiedon raja: ChatGPT:n tietämys ulottuu vain syyskuuhun 2021 asti.
 • Varmoja, virheellisiä vastauksia: ChatGPT voi tuottaa vakuuttavia, mutta virheellisiä tai järjettömiä vastauksia, jotka edellyttävät käyttäjän vahvistusta.
 • Herkkyys syötelauseille: ChatGPT voi olla herkkä sanamuodon muutoksille tai useille yrityksille, mikä johtaa epäjohdonmukaisuuksiin.
 • Monisanaisuus: ChatGPT voi olla monisanainen ja käyttää liikaa tiettyjä lauseita.
 • Harha: ChatGPT voi näyttää harhaa datan perusteella, johon se on koulutettu.
 • Kriittinen ajattelu: AI:lta puuttuu ihmisen kyky kriittiseen ajatteluun.
 • Plagiointiongelmat: ChatGPT herättää plagiointiongelmia, jos tekoälyn luoma sisältö muistuttaa tahattomasti olemassa olevia lähteitä.

On myös tärkeää huomata, että oppilaitoksesi ei välttämättä hyväksy tekoälyn avustamaa työtä. Huomaa, että tämä blogikirjoitus ei kannusta sinua rikkomaan sääntöjä.

ChatGPT:n määrittäminen

Siirrytään nyt jännittävään osaan: ChatGPT:n määrittäminen esseenkirjoitustarpeitasi varten.

Näin pääset alkuun

 1. Navigoida johonkin chat.openai.com.
 2. Rekisteröidy: Anna sähköpostiosoitteesi ja luo salasana.
 3. Tutustu: Tutustu alustaan, käyttöohjeisiin, käyttöehtoihin ja mahdollisiin kustannuksiin.
 4. Aloita kirjoittaminen: Kun hallitset alustan lujasti, voit valloittaa esseiden kirjoittamisen maailman!

Muista lukea alla olevat vinkkimme!

Essee Brainstorming ChatGPT:llä

Sukellaan yksinkertaiseen mutta tehokkaaseen strategiaan, joka tekee ChatGPT:stä äärimmäisen essee-aivoriihikumppanisi. Nämä ideat ovat peräisin North Carolinan yliopistosta opas aivoriihiin. Sitten lisäsin omat tietoni ChatGPT:stä (olen käyttänyt työkalua sen julkaisusta lähtien).

Vaihe 1: Aloita selkeällä ja keskittyneellä kysymyksellä

Ensinnäkin kysymyksesi muotoilu kannustaaksesi ChatGPT:tä tarjoamaan erilaisia ​​näkökulmia on ratkaisevan tärkeää. Esimerkiksi sen sijaan, että kysyisit jotain yleistä, kuten “Mistä minun pitäisi kirjoittaa?” yritä muotoilla tarkempi kysymys, kuten “Mitä ainutlaatuisia näkökulmia ilmastonmuutokseen ja sen vaikutuksiin maatalouteen on?”

Vaihe 2: Kannusta erilaisiin reaktioihin

Seuraavaksi haluat saada ChatGPT:n antamaan erilaisia ​​vastauksia. Pyydä nimenomaan useita kulmia. Esimerkiksi: “Voitko antaa minulle viisi eri näkökulmaa ilmastonmuutoksen ja maatalouden välisen suhteen tutkimiseen?” Tällä tavalla selvennät, että etsit vaihtelua tekoälyn vastauksesta.

Vaihe 3: Toista ja tarkenna

Älä pelkää kaivaa syvemmälle ja kysy jatkokysymyksiä tutkiaksesi ChatGPT:n ehdottamia ala-aiheita. Jos saat mielenkiintoisen kuvakulman, mutta tarvitset enemmän tekoälyltä, pyydä sitä! Muista, että mitä tarkempia kysymyksesi ovat, ChatGPT tarjoaa sinulle asiaankuuluvia näkemyksiä pintatason ulkopuolella.

🔥 Empfohlen:  16 parasta sivustoa ja sovellusta jalkakuvien myymiseen ja rahan ansaitsemiseen verkossa

Vaihe 4: Yhdistä ja kontrastoi näkökulmia

Kun olet kerännyt useita näkökulmia, näkökulmia tai ala-aiheita, mieti, kuinka ne voisivat sopia yhteen esseessäsi. Onko yhteisiä teemoja tai vastakkaisia ​​näkökulmia? Tämä vaihe sisältää yhteyksien tunnistamisen ja keräämiesi tietojen järjestämisen.

Vaihe 5: Käytä kehotteita luovuuden herättämiseen

Lopuksi, jos olet jumissa tai haluat saada ChatGPT:n ajattelemaan entistä enemmän laatikon ulkopuolella, kokeile kannustaa luovaan ajatteluun kehotteiden avulla.

Voit esimerkiksi kysyä: “Kuinka ympäristönsuojelija, maanviljelijä ja taloustieteilijä näkivät kukin ilmastonmuutoksen vaikutuksen maatalouteen?”

Esittämällä kysymyksen tällä tavalla kutsut ChatGPT:tä omaksumaan erillisiä persoonia, mikä luonnollisesti monipuolistaa vastauksia.

Vahvan opinnäytetyön laatiminen

Ensinnäkin saatat ihmetellä: mikä on opinnäytetyö?

Lyhyesti sanottuna se on lause (tai kaksi), joka kiteyttää esseesi pääargumentin. Se toimii etenemissuunnitelmana lukijoillesi ja ohjaa heitä paperisi läpi selkeästi.

Näet, hyvin muotoiltu opinnäytetyö pitää sinut radalla kirjoittaessasi ja auttaa yleisöäsi ymmärtämään työsi suunnan.

Mutta kuinka luoda voimakas väitöskirja?

Määritä ensin aiheesi selkeästi. Tämä voi olla aihe, josta olet intohimoinen, ongelma, jonka haluat ratkaista, tai ongelma, jota haluat tutkia. Mitä selkeämpi aiheesi, sitä helpompi on laatia vahva opinnäytetyö.

Kun aihe on käsillä, on aika tarkentaa sitä. Vältä jälleen kerran leveyttä ja epämääräisyyttä hinnalla millä hyvänsä – täsmällisyys on avainasemassa. Tavoitteesi on luoda kohdennettu ala esseellesi.

Jatketaan, on aika ottaa kantaa nyt, kun sinulla on tietty aihe. Mikä on kantasi asiaan? Mikä on keskeinen argumentti, jonka haluat esittää?

Asiantuntijat, kuten Jack Lynch Rutgersin yliopistosta, ehdottavat säveltämistä kiistanalainen väitöskirja. Toisin sanoen opinnäytetyösi tulee olla kiistanalainen, jotta muut voivat olla eri mieltä (tai samaa mieltä) sen kanssa. Ole rohkea ja itsevarma, mutta pidä se ytimekäs. Pyri yhteen, vaikuttavaan lauseeseen.

Näiden periaatteiden ymmärtäminen on erittäin tärkeää, koska käytämme niitä ChatGPT:n parametreina.

Suosittelen tutustumaan tähän Harvard Writing Center -resurssiin kehittää opinnäytetyö.

Opinnäytetyön tekeminen ChatGPT:n avulla

Näin voit luoda tehokkaan opinnäytetyön yllä olevien vaiheiden avulla.

Aloita asiat pyytämällä ChatGPT:ltä ideoita mahdollisista aiheeseen liittyvistä aiheista. Tavoitteena on saada inspiraatiota.

“Tarjoa mielenkiintoisia sosiaaliseen mediaan liittyviä esseeaiheita. Niiden pitäisi perustua kuumimpiin puheenaiheisiin tai kiistanalaisimpiin tarinalinjoihin.”

Ja näin pääset sellaiseen aiheeseen kuin sosiaalinen media ja mielenterveys.

Seuraavaksi rajaa sitä.

Kysy ChatGPT:ltä: “Kirjoitan esseen sosiaalisesta mediasta ja mielenterveydestä. Auta minua rajaamaan tätä aihetta, jotta voin keskittyä tiettyyn näkökulmaan. Mitkä ovat parhaat näkökulmat keskittymiseen?”

Lopuksi muotoillaan argumentti. Pidän tässä esseessä ajatuksesta keskittyä nimenomaisesti liiallisen sosiaalisen median käytön vaikutuksiin henkiseen hyvinvointiin, erityisesti teini-ikäisten väestörakenteen sisällä.

Voila – tässä opinnäytetyö: Liiallinen sosiaalisen median käyttö voi johtaa negatiivisiin seurauksiin mielenterveyteen.

Pakottavien argumenttien rakentaminen

Esseen jäsentelyn hallitseminen edellyttää lukijan logiikkaa käsittelemistä ja heidän ohjaamista argumenttisi läpi hyvin organisoidun keskustelun tapaan.

Kuvittele jokainen esseeosio vastauksena lukijan opinnäytetyöstäsi johtuviin kysymyksiin (myöhemmin selitämme, kuinka ChatGPT:tä käytetään tähän).

🔥 Empfohlen:  Bradley Taylor WooCommerce-keskiviikkoisin: Tilausten seurannan käyttäminen WooCommercessa toimituskokemuksen parantamiseksi Lue artikkeli

Ensin “mitä”-kysymys: Mitkä todisteet tukevat väitöskirjasi kuvaamaa ilmiötä? Tämä on argumenttisi perusta, jossa esität tosiasiat ja havainnot, jotka vahvistavat väitteesi.

Esseen alkuosassa, yleensä johdannon jälkeen, esität todisteet, jotka osoittavat väitteesi totuuden. Älä kuitenkaan anna tämän osan kuluttaa yli kolmanneksen esseestäsi. Muutoin väitteestäsi saattaa puuttua tasapaino ja se voi tuntua tiivistelmänä.

Nyt siihen “miten”: Miten opinnäytetyö kestää vasta-argumentteja? Lukijasi haluavat tietää, ovatko väitteesi päteviä kaikissa tapauksissa. Tämän ratkaisemiseksi sinun on tarkasteltava väitettäsi useista näkökulmista ja harkittava vaihtoehtoisia näkökulmia ja mahdollisia haasteita.

Sisällytä esseeseesi vähintään yksi “miten”-osio vastataksesi lukijasi monimutkaisiin kysymyksiin. Vaikka tämä osa seuraa usein “mitä”. Voit sisällyttää sen toiseen paikkaan, kunhan otat huomioon lukijan logiikan.

Lopuksi “miksi”-kysymys: Miksi sinun tulkinnallasi ilmiöstä on merkitystä? Tämän ratkaisevan osan avulla lukijasi ymmärtävät argumenttisi laajemmat vaikutukset.

Vastaamalla “miksi” selität esseesi merkityksen laajemmassa kontekstissa. Vaikka saatat vihjata tähän kysymykseen johdannossasi, kattavimman vastauksen pitäisi löytyä esseesi lopussa.

Tämän kysymyksen huomioimatta jättäminen saattaa jättää lukijasi tuntemaan, että esseesi on keskeneräinen tai mikä pahempaa, merkityksetön.

Kuinka käyttää ChatGPT:tä vakuuttavan argumentin rakentamiseen

Muista: tehtävämme on muodostaa johdonmukaiset ideat argumentiksi, joka palvelee lukijan logiikkaa.

Joten kuinka voit käyttää ChatGPT:tä tähän tarkoitukseen?

Tutkitaan strategiaa, joka yhdistää tämän ohjaavan periaatteen ChatGPT:n tehoon.

Kun olet saanut opinnäytetyösi, esitä se ChatGPT:lle kehotteena ja kysy mahdollisia kysymyksiä, joita lukijalla voi olla lukiessaan sitä.

Tässä on mitä käytin:

Olen rakentamassa esseen, ja opinnäytetyöni on, [insert thesis statement].”

Haluan kartoittaa erilaisia ​​esseeosioita vastatakseni kysymyksiin, joita lukijani saattaa kysyä kohdatessaan opinnäytetyöni. Mitä kysymyksiä tyypillisillä lukijoilla olisi lukiessaan tätä opinnäytetyötä? Näiden kysymysten pitäisi riittää koko akateemisen esseen jäsentämiseen.

Tässä on mitä ChatGPT loi:

ChatGPT esseille – kuvakaappaus chatgpt-vastauksesta pakottavan argumenttikehotteen rakentamiseen

Analysoi seuraavaksi ChatGPT:n luomat kysymykset ja ryhmittele ne pääluokkiin, joita esseesi käsittelee: “mitä”, “miten” ja “miksi”-komponentit.

Pohjimmiltaan tämä muodostaisi esseesi ääriviivat.

Tukevaa todistusaineistoa

Käytetään nyt ChatGPT:tä ideoiden pohtimiseen todisteiden tueksi. Aloita kehotteella, joka kohdistuu todisteisiin, joita tarvitset argumenttisi vahvistamiseksi.

Voit esimerkiksi kysyä: “Mitä todisteita voin löytää tukemaan väitettä, että liiallinen sosiaalisen median käyttö voi lisätä ahdistusta ja masennusta teini-ikäisillä?”

ChatGPT esseille – kuvakaappaus chatgpt-vastauksesta tukevia todisteita koskevaan kehotteeseen

Muista nyt, ettet ota ChatGPT:n ehdotuksia evankeliumina. Sen sijaan sinun kannattaa sukeltaa manuaaliseen tutkimukseen varmistaaksesi, että käytät oikeita tietoja.

Käytä Googlea löytääksesi luotettavia lähteitä, kuten akateemisia lehtiä, kirjoja ja verkkosivustoja, jotka tukevat näitä näkökohtia. Äläkä unohda tarkistaa uudempia tutkimuksia vuoden 2021 jälkeen!

Vasta-argumenttien rakentaminen

Vakuuttavan esseen luomisessa on ratkaisevan tärkeää käsitellä vasta-argumentit tehokkaasti. Tämä sisältää kaksi avainvaihetta: argumenttisi haastaminen ja sen vahvistaminen.

Astu ensin skeptisen lukijan asemaan tai viittaa lähteeseen, joka saattaa kiistää väitteesi.

Täältä voit tunnistaa mahdolliset ongelmat, kuten:

 • Vaihtoehtoiset johtopäätökset
 • Perusteettomia oletuksia
 • Unohtunut todiste

Luo nopea ja rohkaiseva ChatGPT pohtimaan uusia näkökulmia, todisteita tai lähteitä, jotka voivat vaikuttaa väitteeseesi.

Esimerkiksi:

“Miten uusien todisteiden tai vaihtoehtoisten näkökulmien esittäminen vaikuttaisi väitteeseeni, että”[insert your thesis here]’?”

ChatGPT antoi meille käsityksen erityisistä vastatodisteita ja kontekstuaalisia tekijöitä, jotka voivat haastaa väitöskirjasi.

🔥 Empfohlen:  Sain ChatGPT:n suosittelemaan minulle musiikkia – näin tapahtui
ChatGPT esseille – kuvakaappaus chatgpt-vastaargumentista

Voit myös kokeilla “Mitä vasta-argumentteja opinnäytetyölleni on:”[insert your thesis here]’?” tai “Mitä ovat mahdolliset heikkoudet ja vaihtoehtoiset näkökulmat väitteelleni, että”[insert your thesis here]’?”

Tutustu ChatGPT:n tarjoamiin helmiin!

Vasta-argumenttien integrointi

Kun olet kerännyt vasta-argumentit ChatGPT:stä, on aika integroida ne esseeseesi.

Esittele heidät käyttämällä lauseita, kuten “Voidaan väittää, että…” tai “Voisi sanoa, että…”. Esitä sitten vastakkainen näkemys selkeästi ja vakuuttavasti välttäen heikkoja tai epärehellisiä vasta-argumentteja.

Palaa seuraavaksi alkuperäiseen argumenttiisi ja käytä lauseita, kuten “Kuitenkin”, “Kuitenkin” tai “Edelleen”.

Kun vastaat vastaväitteeseen, harkitse näitä lähestymistapoja:

 1. Kumoa se ja osoita, että ongelma ei ole todellinen huolenaihe.
 2. Tunnusta sen ansio, mutta väitä, että se ei paina pääasiallista väitettäsi.

Provinkki: Voit jopa käyttää yllä olevia luettelomerkkejä ohjeina ChatGPT:lle.

Paranna luovuutta ChatGPT:llä

Tiesitkö, että ChatGPT:llä on huomattava kyky matkia käytännössä mitä tahansa kirjoitussävyä?

Kuvittele vangitsevasi lukijasi Malcolm Gladwellin ajatuksia herättävällä sävyllä.

Sukella ensin Gladwellin työhön ja tunnista elementit, jotka tekevät hänen kirjoituksestaan ​​erottuvan.

Mikä kiinnittää huomiosi, ja miten hän pitää sinut koukussa? Listaa löydösi luodaksesi etenemissuunnitelman hänen tyylinsä jäljittelemiseen.

Havaintosi avulla on aika luoda erityinen kehote ChatGPT:lle.

Muista, että halutun lähdön avaamisen salaisuus on pyyntösi selkeys.

Saatat kysyä: ”Voisitko auttaa minua kirjoittamaan johdannon esseestäni aiheesta [your topic] joka heijastaa Malcolm Gladwellin tunnusomaista tyyliä, vakuuttavaa tarinankerrontaa ja ainutlaatuista lauserakennetta?

ChatGPT:n käyttäminen esseissä – Viimeiset ajatukset

Lopuksi totean, että tekoälypohjaisen esseiden kirjoittamisen aikakausi on täällä ChatGPT:n merkittävien kykyjen ansiosta.

Kun marssimme eteenpäin tulevaisuuteen, tekoälyllä on valtavasti potentiaalia vahvistaa kirjailijoita heidän luovissa pyrkimyksissään.

ChatGPT:n hyödyntämisen taidon hallitseminen ideointiin, vakuuttavien opinnäytetyölausekkeiden hiominen, vakuuttavien argumenttien muodostaminen ja jopa arvostettujen kirjoittajiemme olemusten vangitseminen antaa meille mahdollisuuden tasoittaa kirjoittamistamme samalla, kun säästämme arvokkaita resursseja.

Tietoisen lähestymistavan avulla tekoälyn ja ihmisen kekseliäisyyden fuusio lupaa kirkkaan tulevaisuuden esseiden kirjoittamiselle (älä missaa luetteloa parhaista tekoälykirjoittajista).

Usein kysytyt kysymykset (FAQ)

Sinulla voi olla lisää kysymyksiä ChatGPT:n käyttämisestä esseitä varten:

Kuinka voin varmistaa esseeni alkuperäisyyden käyttämällä ChatGPT:tä?

Aloita selkeällä ja ainutlaatuisella opinnäytetyöllä tai tutkimuskysymyksellä. Käytä sitten ChatGPT:tä ideoiden luomiseen, tietojen keräämiseen ja tukevien todisteiden löytämiseen, mutta vältä luottamasta pelkästään luotuun tekstiin. Varmista, että muotoilet uudelleen, muotoilet uudelleen ja yhdistät tiedot omiin näkemyksiisi. Suorita lopuksi esseesi plagioinnin havaitsemisohjelmiston, kuten Grammarlyn, kautta.