Gekissimo.net - Opi ansaitsemaan rahaa webilläsi Internetissä!

Chemplast Sanmar IPO päivämäärä, osakekurssi, GMP

Seuraava artikkeli auttaa sinua: Chemplast Sanmar IPO päivämäärä, osakekurssi, GMP

Listautumisannista puhuminen voi olla tunteellista, jos olet hakenut sitä etkä ole saanut sitä, niin tiedät kuinka tuskallista se voi olla varsinkin sen jälkeen, kun joku joutuu listalle ja saa yli 50 tai jopa 100% voittoa ensimmäisenä päivänä. IPOt ovat kuin silkkiä; et edes huomaa, kun yksi lipsahtaa kädestäsi. Tänään puhumme listautumisannista, joka tuli markkinoille ja rikasti sijoittajia ja josta monet eivät olleet tietoisia. Puhumme Chemplast Sanmar IPO:sta. Käsittelemme tämän listautumisen yksityiskohtaisesti ja käymme läpi asioita, kuten Chemplast Sanmar IPO listautumispäivä, hinta ja paljon muuta.

Chemplast Sanmar IPO päivämäärä, osakekurssi, GMP

Kuva: m. Unsplashissa

Tämä vuonna 1967 perustettu kemianyhtiö päätti listata listautumisannin elokuussa 2021. Kuten kaikki muut listautumisannit, myös Chemplast Sanmar ylimerkittiin. Sijoittajien aktiivinen aika tässä listautumisannissa oli 10.8.2021-24.8.2021, jonka välillä tapahtui kaikki tarvittavat prosessit, kuten osakkeiden hakeminen ja osakkeiden listaus.

Tämä IPO oli kirjanrakennuslista, jonka arvo oli 3 850 crorea. Tästä uusinta emissiota oli 1 300 kruunua ja osakkeita tarjottiin myyntiin 2 550 kruunun arvosta. Osakkeen nimellisarvo oli 5 rupiaa. Osake haki listausta sekä NSE:ssä että BSE:ssä. Osakkeiden hintaluokka oli 530–541 rupiaa, ja kussakin erässä oli 27 osaketta. Chemplast Sanmarin listautumisannin hakupäivät olivat 10.-12. elokuuta 2021. Yksityissijoittaja saattoi saada enintään 13 erää tai 351 osaketta, joiden yhteisarvo oli 1 89 891 rupiaa. IPO oli ylitilattu ja sai yhteensä 2,17 kertaa enemmän sovelluksia kuin saatavilla.

Yhtiön taseen loppusumma, kokonaisliikevaihto ja tulos verojen jälkeen, kaikki kolme osoittivat positiivista kasvua vuodesta 2019 vuoteen 2021, mikä teki listautumisannista entistä houkuttelevamman sijoittajille.

Tietoja Chemplast Sanmarista

Kuten aiemmin todettiin, Chemplast Sanmar on kemianalan yritys, ja se on perustettu vuonna 1967. Yhtiön toimiala on erikoiskemikaalien valmistus, ja se valmistaa myös PVC-hartseja, kloorikemikaaleja ja putkijärjestelmiä. Yrityksen pääkonttori on Chennaissa, Tamil Nadussa, Intiassa. Chemplast Sanmar kuuluu Sanmar-konserniin, jolla on yrityksiä eri aloilla, kuten Shipping, Metals, Engineering ja Chemicals. Yrityksellä on tuotantolaitoksia eri puolilla Intiaa, ja sen liikevaihto on yli 60 miljardia rupiaa yli 20 yrityksestä.

Alan työstään yritys on saanut siitä palkintoja. Yhtiöllä on nollanestepäästöpolitiikka, mikä on myönteinen toimenpide ympäristön kannalta. Yrityksellä on myös kaksi krikettijoukkuetta, joita se tukee ja tukee Tamil Nadussa. Mettur, Panruti, Shinoli ja Karaikal ovat joitain paikkoja, joissa yhtiön tehtaat sijaitsevat. Tämä julkinen yhtiö ei ole pelkkää bisnestä ja on huolehtinut yhteiskuntavastuusta myös siellä, missä se on tehnyt vihreitä aloitteita ja muita toimenpiteitä. Viimeksi yritys on saanut British Safety Councilin palkinnon, mikä osoittaa, että yritys ei ole menestymässä vain kansallisella tasolla, vaan myös kansainvälisellä näyttämöllä.

🔥 Empfohlen:  9 parasta pankkia Massachusettsissa vuonna 2023

Tietoa listautumisannista

Kuva: Pixabay Pexelsissä

Tässä on joitain lisätietoja Chemplast Sanmar IPO:sta.

 • Yhtiön liikkeeseenlaskun koko oli 3 850 miljoonaa euroa. Näistä 1 300 miljoonan arvoiset osakkeet olivat tuoreita emissioita ja loput 2 550 miljoonan arvoiset osakkeet tarjottiin myyntiin.
 • Osakkeiden hakupäivä oli 10.8.2021-12.8.2021. Jako tapahtui 18.8.2021 ja listautuminen 24.8.2021. Palautuksen aloitus ja osakkeiden hyvitys Demat-tilille tapahtui molemmat 23.-24. elokuuta 2021 vastaavasti.
 • Yhden osakkeen hinta asetettiin 530-541 rupiaan, ja kussakin erässä oli 27 osaketta.
 • Yhteensä osake merkittiin 2,17 kertaa. QIBs merkitsi osakkeen 2,70 kertaa, NII merkitsi osakkeen 1,03 kertaa ja yksityissijoittajat 2,29 kertaa. KFin Technologies Limited rekisteröinyt tämän listautumisannin.
 • Osakkeen nimellisarvo oli 5 rupiaa.

Kilpailukykyinen vahvuus

Tässä on joitain syitä, miksi Chemplast Sanmar IPO on menestynyt markkinoilla niin hyvin.

 • Mitä tulee PVC-hartsiin, erikoispastaan, yritys on Intian suurin valmistaja käytettävissä olevan tuotantokapasiteetin perusteella.
 • Kaustisen soodan vetyperoksidin tapauksessa yhtiö sijoittuu kolmanneksi ja yksi Etelä-Intiassa.
 • Etelä-Intiassa Sanmar Group on erittäin tärkeä yritysryhmä ja siihen kuuluminen toimii varmasti hyvin Chemplast Sanmarille.
 • Yritys on keskittynyt tuotannon laatuun ja on vertikaalinen liiketoiminta.
 • Tämän yrityksen johtoryhmä on erittäin kokenut.

Riskitekijät

Vaikka tämä listautuminen on onnistunut hyvin, kaikkiin listautumisiin sijoituksiin liittyy aina riskejä. Mitä tulee Chemplast Sanmarin, jotkin näistä riskeistä mainitaan alla.

 • COVID-19:n jälkeen yritykseen kohdistuvia vaikutuksia ei voitu jättää huomiotta, ja mahdollisuudet tulevaan kasvuun näyttivät subjektiivisilta.
 • Yrityksellä ei ollut rekisteröityä toimipaikkaa, ja itse asiassa sen tuotantotilat ovat myös vuokralla.
 • Yrityksen velkaantumisesta johtuen lainanantajat ovat rajoittaneet liiketoimintaa monin tavoin, mikä voi suoraan tai välillisesti vaikuttaa sen toimintaan ja tavoitteisiin.
 • Yrityksen immateriaalioikeudet eivät juurikaan suojaa sitä kolmansien osapuolien loukkauksilta.

Tilauksen tiedot

Kuva: Jason Briscoe Unsplashissa

Löydät kaikki Chemplast Sanmar IPO:ta koskevat tilaustiedot alla olevasta taulukosta.

🔥 Empfohlen:  ARWL IPO Review: Anand Rathi Wealth IPO päivämäärä, hinta, GMP
Kategoria Tilaus (kertaa)
QIB 2.70
NII 1.03
Jälleenmyynti 2.29
Työntekijä
Kaikki yhteensä 2.17

Tapahtumat Päivämäärä

Jos mietit Chemplast Sanmarin listautumispäivämäärää, avauspäivämäärää jne., voit katsoa alla olevaa taulukkoa, joka sisältää kaikki tähän listautumiseen liittyvät tärkeät päivämäärät.

Tapahtuma Päivämäärä
IPO:n avauspäivä 10. elokuuta 2021
IPO:n sulkemispäivä 12. elokuuta 2021
Jaon peruste 18. elokuuta 2021
Hyvitysten aloittaminen 20. elokuuta 2021
Osakkeiden luotto Dematille 23. elokuuta 2021
Listautumispäivämäärä 24. elokuuta 2021

Chemplast Sanmar osakekurssi

Kuva Markus Winkler Unsplashista

Jos kyseessä on pankkiyhtiö tai FMCG-yritys tai jotain muuta yksinkertaista ymmärtää, voit tehdä valistuneen arvion yrityksen hinnasta tai tuloksesta, mutta Chemplast Sanmar on kemianalan yritys, eikä monet ihmiset voi tietää sellaisesta yrityksestä heidän suunsa kärjessä, ja siksi olemme täällä auttaaksemme sinua kaikissa tarvittavissa numeroissa, joita saatat tarvita tässä yhteydessä.

Chemplast Sanmar Listautumisannin osakkeen hinta asetettiin 530-541 rupiaan, kun taas kunkin osakkeen nimellisarvoksi asetettiin 5 rupiaa. Yhtiö avattiin NSE:llä ja BSE:llä 24. elokuuta 2021 hintaan 550 ja 525. The BSE Osakkeen alin hinta oli 510,30 rupiaa ja NSE:n alin 510 rupiaa. Sekä NSE:n että BSE:n osakkeiden hinta oli korkea, 550 rupiaa. Mutta lopulta osakkeet päätyivät tappiolla ensimmäisenä päivänä 534,90 ja 535,60 rupiaa BSE:ssä ja NSE:ssä.

Hieman yli vuosi listautumisannin jälkeen osakkeen hinta on laskenut 414,10 rupiaan osakkeelta, ja sen viimeisessä kaupankäynnissä se laski 0,37 %.

Chemplast Sanmarin listautumispäivämäärä

Listautumisannissa listalleottopäivä on luultavasti tärkein päivämäärä mille tahansa yritykselle. Listautumispäivällä tarkoitamme päivää, jolloin yhtiö vihdoin pääsee NSE- tai BSE-pörssiin tai molempiin ja osakkeista tulee virallisesti kaupankäynnin kohteena. Se on viimeinen prosessi minkä tahansa listautumisannin tapauksessa sijoittajahakemusten, muiden osapuolien hakemusten, osakkeiden jaon, palautusten ja osakkeiden Demat-tileille hyvittämisen jälkeen. Chemplast Sanmar, kuten kaikki muut listautumisannin läpi käyvät yritykset, kävi läpi kaikki aiemmin mainitut prosessit ennen kuin se listautui NSE- ja BSE-listalle.

Chemplast Sanmar IPO Listalleottopäivä on 24.8.2021. Sen osakkeiden hakuprosessi jatkui 10.8.-12.8.2021. Sitten 18.8.2021 suoritettiin osakkeiden luovutus. 20.8.2021 niille, jotka eivät saaneet osakkeita, hyvitettiin samasta rahasta. Uudet osakkeenomistajat saivat osakkeensa Demat-tileilleen 23.8.2021 ja lopulta 24.8.2021 osakkeet tulivat kaupankäynnin kohteeksi Intian molemmilla markkinoilla. Nyt kun tiedämme Chemplast Sanmarin listautumispäivämäärän, katsotaanpa sen jakamispäivää yksityiskohtaisesti.

🔥 Empfohlen:  IPO Intia – miten se toimii? | Top 10 listautumisannin ja rahoituksen listalle 2023

Chemplast Sanmar IPO-jakopäivämäärä

Kuva: Towfiqu barbhuiya Unsplashissa

Osakkeiden jakaminen tarkoittaa osakkeenomistajille ilmoittamista, että he ovat saaneet hakemansa osuuden. Listautumisannit, kuten me kaikki tiedämme, tuovat esiin monia sijoittajia, ja ellei yrityksellä mene erittäin huonosti, et usko, että se epäonnistuisi houkuttelemaan sijoittajia, joten ylimerkintä tapahtuu useammin kuin ei. Tämä on kolmas tapahtuma, kun puhumme listautumisannista, ja se tehdään ennen hyvitysten aloittamista ja hakuprosessin päätyttyä.

Chemplast Sanmar IPO-jako päivämäärä osui 18. elokuuta 2021 sen jälkeen, kun listautumishakemukset suljettiin 12. elokuuta. Tämän listautumisannin tapauksessa ylimerkintä oli tuskin yli kaksinkertainen sallittuun määrään ja siten oli paremmat mahdollisuudet saada osakkeita.

Lue myös: Zomato IPO hinta, päivämäärä, GMP ja analyysi

Onko Chemplast Sanmar IPO sen arvoinen?

50% mahdollisuus saada listautumisanti? Otat sen silmät kiinni. Ei ole niin usein, että saat näitä kertoimia, kun ajattelet listautumista. Yrityksen julkaisemat luvut tuloista, varoista ja voitoista näyttivät riittävän hyviltä, ​​jotta jokainen sijoittaja voisi harkita tätä listautumisantia. Riskitekijöitä ei kuitenkaan voitu jättää huomiotta, ja ne ovat saattaneet pelotella monia sijoittajia olemaan sijoittamatta tähän listautumisamiseen.

Yli 500 rupian osakkeella yritys ehkä teki itselleen enemmän haittaa kuin mikään muu tekijä. Ehkä hinta tai eräkoko teki listautumisesta hieman epämiellyttävän sijoittajille, joten listautuminen jäi suurelta osin ennalleen.

Toivomme, että pidit Chemplast Sanmar IPO:sta ja Chemplast Sanmar IPO:n listautumispäivästä. Sijoittajana sinun tulee aina pitää silmällä listautumisia, jotka eivät ole niin suosittuja, mutta voivat antaa sinulle suuren tuoton. Se on taito, joka kehittyy ajan myötä. Opi listautumisannista aina siihen asti, jotta voit tunnistaa ne, jotka menestyvät ennen muita.

Table of Contents