Gekissimo.net - Opi ansaitsemaan rahaa webilläsi Internetissä!

Chromen uusi Mac-versio tuhoaa Safarin suorituskyvyn

Seuraava artikkeli auttaa sinua: Chromen uusi Mac-versio tuhoaa Safarin suorituskyvyn

Kun Google julkaisi Chromen ensimmäisen kerran vuonna 2008, sitä ylistettiin sen nopeasta ja yksinkertaisesta syystä. Valitettavasti osa tuosta kiillosta on haalistunut, ja Chrome tunnetaan enimmäkseen siitä, kuinka paljon RAM-muistia se vie. Google haluaa muuttaa tätä uudella M99-päivityksellä Macille, joka tekee Chromesta nopeamman kuin Applen oma Safari-selain.

Googlen mukaan Mac-tietokoneen Chrome-selain saavutti korkeimman pistemäärän Applen nopeusmittarin vertailussa. Tämä Javascript-vertailu on suunniteltu erityisesti testaamaan verkon reagointikykyä simuloimalla käyttäjän toimia. Chromen M99-päivitys onnistui saavuttamaan 300 pisteen, mikä on korkein kaikista selaimista tähän mennessä.

Google kertoi päivitetyistä muutoksista Fast and the Curious -blogissaan kuinka se pystyi lisäämään nopeutta kaikilla tärkeillä alustoilla. Tarkemmin sanottuna yritys otti käyttöön ThinLTO-nimisen tekniikan, joka optimoi koodin käännöksen ajon aikana. Tämä Github-sivu tekee erinomaista työtä selittääkseen linkkiajan optimoinnin (LTO) yksityiskohtaisesti. Googlen toteutus pohjimmiltaan yksinkertaistaa itse koodin rivien määrää.

Google sanoo, että Chromen M1-optimoidun version julkaisun jälkeen vuonna 2020 selainnopeus on kasvanut lähes 43%. ThinLTO-toteutus yhdistettynä graafisiin optimointiin parantaa suorituskykyä 15 % Safariin verrattuna. Tämä on tärkeää, koska se osoittaa, että jopa Applen vertikaalinen integraatio sen oman piin ja käyttöjärjestelmän välillä voi kumota kolmannet osapuolet omalla alustallaan.

Chromen Mac-versio ei ollut ainoa alusta, joka sai nopeutta. Chrome Androidille on myös nopeampi. Google sanoo, että sivujen lataus on jopa 15 % nopeampaa, koska optimoinnit liittyvät “selainkäyttöliittymän säikeen kriittisten navigointihetkien priorisointiin”. Yritys huomautti myös parannuksista muistin käyttöön “Isolated Splits” -toiminnolla, joka esilataa suurimman osan selaimen prosessikoodista taustasäikeeseen, kun Chrome käynnistyy.

Kaiken kaikkiaan tämän pitäisi olla loistava uutinen Chromen käyttäjille, etenkin M1 Mac -tietokoneissa. Chrome on edelleen ylivoimaisesti suosituin selain (huolimatta sen eläkkeestä muistisikana), ja tämä todennäköisesti estää samoja käyttäjiä hyppäämästä laivalla Safariin. Microsoftin Edge-selain on kuitenkin edelleen haastaja nyt, kun se toimii samalla moottorilla kuin Chrome.

🔥 Empfohlen:  Luettelo kryptonpoistohuijauksista ja mattovedoista: historia ja aikajana 2023