Gekissimo.net - Opi ansaitsemaan rahaa webilläsi Internetissä!

Core Web Vitals -määritelmä & Merkitys

Seuraava artikkeli auttaa sinua: Core Web Vitals -määritelmä & Merkitys

Mitä ovat Core Web Vitals?

Core Web Vitals on joukko mittareita, joita Google käyttää käyttäjäkokemuksen mittaamiseen todellisten käyttäjätietojen perusteella. Core Web Vitals koostuu Largest Contentful Paint (LCP), First Input Delay (FID) ja kumulatiivisen asettelun siirrosta (CLS).

Suurin sisältöä sisältävä maali (LCP): Tämä mittari mittaa, kuinka nopeasti verkkosivun pääsisältö latautuu siitä hetkestä, kun käyttäjä aloittaa sivun latauksen, siihen asti, kun suurin kuva tai tekstilohko hahmonnetaan katseluportissa. LCP-pisteet heikkenevät usein, kun verkkosivut lataavat suuria JavaScript-tiedostoja, jotka täytyy jäsentää ja suorittaa selaimen pääsäikeessä.

Ensimmäinen tuloviive (FID): Tämä mittari mittaa aikaa siitä, kun käyttäjä on ensimmäistä kertaa vuorovaikutuksessa sivustosi kanssa napsauttamalla linkkiä tai napauttamalla painiketta, siihen hetkeen, jolloin selain todella reagoi kyseiseen vuorovaikutukseen. FID tapahtuu usein, kun pääselaimen säiettä on kiireinen tekemässä jotain, joten se ei vastaa käyttäjälle.

Kumulatiivinen ulkoasun muutos (CLS): Tämä mittari mittaa etäisyyden, jonka verkkosivu siirtyy odottamattomasti hahmonnusprosessin aikana. CLS johtuu useimmiten kuvien ja mainosten kaltaisesta sisällöstä, joka on lisätty sivulle myöhään suoritettavan Javascriptin avulla tai siitä, että säilöille ei ole määritetty tarkkaa leveys- ja korkeusattribuutteja.

Jos verkkosivulla ei ole läpäisypisteitä millekään Core Web Vitals -arvosta, se tulee korjata. Google käyttää Core Web Vitalsia osana sijoitusalgoritmijärjestelmiään.

Vieraile SEO-sanastossa

Siirry SEO Sanastoon löytääksesi lisää hakukoneoptimoinnin alaan liittyviä termejä ja määritelmiä.

SEO Chatterin toimitushenkilökunta on hakukoneoptimoinnin ja digitaalisen markkinoinnin asiantuntijoiden tiimi, jota johtaa Stephen Hockman, jolla on yli 15 vuoden kokemus hakukonemarkkinoinnista. Julkaisemme hakukoneoptimoinnin perusteita koskevia oppaita aloitteleville markkinoijille.

Table of Contents