Seuraava artikkeli auttaa sinua: COVID on tehnyt viestinnästä tärkeämpää kuin koskaan B2B-yrityksille: 2 vuotta myöhemmin, tässä on mitä markkinoijien on edelleen pidettävä mielessä
Ajattele sitä: onko historiassa koskaan ollut toista kertaa, jolloin yritysten on täytynyt viestiä muuttuvista politiikoista ja protokollista julkisesti ja tiheydellä, joka vastaa muuttuvia neuvoja, määräyksiä ja suosituksia?
Ajattele sitä, onko koskaan ollut aikaa, jolloin yritykset olisivat edes tehneet niin?
Vuodesta 2020 lähtien kaikilla toimialoilla ja toimialoilla on ollut ennennäkemättömän suuria häiriöitä.
Ja yksi muutoksista, joita tämä on vauhdittanut, kuten Edelmanin raportti tutkii, on se, että viestintätoiminnot eivät ole koskaan olleet yhtä tärkeitä yrityksen menestykselle kuin ne ovat Covidin jälkeisessä maailmassa.
Tämän seurauksena markkinoijat, PR-asiantuntijat ja viestintäjohtajat, kuten CMO:t ja CCO:t (viestintäpäälliköt), ovat molemmat arvostetumpia C-sarjan toimesta – ja niillä on suurempi suorituspaine.
Katsotaanpa, mitä tämä tarkoittaa viestinnän ammattilaisille vuonna 2023.
Markkinoijilla, PR-asiantuntijoilla ja markkinajohtajilla on loistava tilaisuus tulla läheisemmiksi kumppaneiksi toimitusjohtajan, COO:n ja talousjohtajan kanssa.
B2B-markkinointia ja -viestintää on pitkään pidetty joko tukitoiminnona tai kustannuspaikkana – ei arvon luojana.
Vaikka monissa tapauksissa tämä luonnehdinta on ollut epäoikeudenmukainen, tämän alan johtajat ovat joutuneet kamppailemaan sen kanssa vuosikymmeniä. Nyt kun toimitusjohtajat ja muu C-sarjan jäsen näkevät vahvan viestinnän tärkeyden, viestintätehtäviä hoitavat voivat esittää asiansa johtajille, jotka todennäköisemmin kuuntelevat.
Itse asiassa 65 % CCO:ista sanoi, että markkinointi oli viiden parhaan investointialueen joukossa vuonna 2022.
Mitä viestintäjohtajien pitäisi tehdä tällä mahdollisuudella?
Aloita korostamalla osastosi arvoa millä tahansa tavalla. Päivitä KPI:si, jos ne eivät palvele tätä tarkoitusta, ja varmista, että tiimisi seuraa ja dokumentoi tuloksia aina kun mahdollista.
Toiseksi, jaa voitot, jotka olet luonut yritykselle pandemian aikana. Oliko tiimisi nopea tiedottamassa uusista politiikan muutoksista työntekijöille tai yleisölle?
Olitko avainasemassa kommunikoimaan palvelumallin pivotista asiakkaillesi ja mahdollisille asiakkaillesi?
Menikö tiimisi ylikiihtymään, vastaamaan asiakkaiden kysymyksiin ja ratkomaan ongelmia?
Kun otetaan huomioon, millaisia viimeiset kaksi vuotta ovat olleet, on käytännössä varmaa, että markkinointi-, B2B-PR- ja/tai viestintätyösi auttoivat pitämään yrityksesi toiminnassa ja kestävyydessä. Muistuta toimitusjohtajaasi näistä saavutuksista, jotta hän todella ymmärtää, kuinka arvokasta olet jatkossa.
Lopuksi kysy, mitä todella tarvitset saadaksesi yrityksesi johtajat haluavat tuloksia.
Markkinointibudjetin esittäminen talousjohtajalle on usein vaikea myynti. Mutta kun nämä voitot ja nykyinen liiketoimintaympäristö auttavat sinua, nyt on ihanteellinen aika auttaa talousjohtajaasi ymmärtämään tehokkaan markkinoinnin, PR:n ja viestinnän todelliset kustannukset.
Yhä useammat yritykset palkkaavat virtuaalisia markkinajohtajia ja/tai virtuaalisia markkinointikumppaneita.
Suuri ero vaikeutti täysin miehitetyn sisäisen tiimin säilyttämistä, minkä vuoksi monet brändit kääntyivät virtuaalisten markkinointikumppaneiden ja virtuaalisten markkinajohtajien puoleen. Tämä ei koske vain pieniä tai keskisuuria yrityksiä. Myös suuret yritykset hyppäsivät virtuaalimarkkinoinnin kumppanitrendiin, mikä avasi uusia mahdollisuuksia viestinnän ammattilaisille ja toimistoille.
Nyt, kun yritykset kamppailevat suunnitellakseen talouden taantumaa, irtisanomisista raportoidaan jatkuvasti, ja markkinointi on usein yksi ensimmäisistä osastoista, jotka menettävät rahoitusta. Näemme tämän tapahtuvan muutamalla eri tavalla:
- Yritykset, jotka irtisanovat sisäistä markkinointitiimiään, etsivät virtuaalisia kumppaneita aukon täyttämiseen.
- Yritykset, jotka kuluttavat paljon toimistokumppaneihin, haluavat leikata kustannuksia rakentamalla kevyen sisäisen tiimin – vaihtelevin tuloksin.
- Yritykset, jotka leikkaavat markkinointia lyhyen aikavälin säästöihin ilman pitkän aikavälin suunnitelmaa, varautuvat epäonnistumiseen.
Yritysjohtajien on ehdottomasti tehtävä merkityksellisiä, tietoon perustuvia päätöksiä, erityisesti taloudellisen epävarmuuden edessä. Päätös siitä, pitääkö (tai siirtää) markkinointi talossa, leikataanko sisäisiä kustannuksia ja siirrytään virtuaalisen markkinointikumppanin puoleen, ja oikeastaan kaikki budjettileikkaukset tai irtisanomiset sisältävät päätökset on punnittava huolellisesti yrityksen arvoja sekä lyhyen ja pitkän aikavälin suunnitelmia vastaan.
Markkinointijohtajien, markkinoijien ja PR-asiantuntijoiden on investoitava omaan teknologiseen koulutukseensa.
Aivan kuten muu organisaatiosi tunnustaa viestintätoimintojen arvon, myös viestintäammattilaisten on tunnistettava kaikki taidot, jotka he voivat hankkia ja jotka tuovat lisäarvoa.
Yhdeksän kertaa 10:stä nämä liittyvät teknologiaan.
CMO:t tarvitsevat jo vankan ymmärryksen markkinointitekniikasta – kuten asiakaspalvelusuuntautuneesta tekoälystä, automatisoidusta B2B-sähköpostimarkkinoinnista ja uusimmista muutoksista sosiaalisiin algoritmeihin – menestyäkseen työssään. Data ja analytiikka on integroitu tiiviisti kaikkiin kampanjan menestyksen mittauksiin, ja ne vaikuttavat kaikkeen palkkaamisesta markkinointibudjettiin.
Mutta yhteiset markkinajärjestelyt ja niiden osastot voivat mennä paljon pidemmälle. Entä TikTokin kasvava käyttöönotto B2B-yrityksille? Nopeutettu tekoälyn käyttöönotto? Markkinoinnin tulevaisuus Web3:n hajautetussa datassa?
Nämä ovat vain muutamia esimerkkejä aiheista, jotka suurin osa markkinoijista jättää edelleen suurelta osin huomiotta tai ymmärtää väärin, elleivät he käsittele erityisesti teknisiä eteenpäin suuntautuvia brändejä. Kun käytät aikaa kouluttaaksesi itseäsi näissä huipputeknologioissa, luot enemmän arvoa paitsi yrityksellesi, myös itsellesi ja tulevaisuudennäkymillesi.
Poistu siilosta ja tee markkinoinnistasi ja PR:stäsi monipuolisempia.
Lukemattomien toimialojen yritykset näkevät, että heidän tiiminsä on tehtävä tiiviimpää yhteistyötä voidakseen kilpailla.
Asiakaskokemuksesta (CX) on tullut entistä kattavampi ja tärkeämpi erottajana etenkin vuodesta 2020 lähtien. Vastatakseen asiakkaiden vaatimuksiin brändit ovat ymmärtäneet, että myynnin, markkinoinnin, PR-, tuote- ja muiden osastojen on tultava yhteen. integroitu CX mahdollisille asiakkaille ja asiakkaille.
Jos markkinointi- tai PR-osastollasi on edelleen vaikeuksia toimia integroidusti muiden osastojen kanssa, tähän on puututtava vuonna 2022.
Harkitse esimerkiksi uuden tuotteen lanseerauksen digitaalista markkinointikampanjaa. CMO ja markkinointitiimi voivat suunnitella ja johtaa kampanjaa, mutta he voivat (ja niiden pitäisi) tuoda mukanaan myös:
- Tilin edustajat, jotka työskentelevät suoraan asiakkaiden kanssa
- Myyntiedustajat, jotka voivat neuvoa hinnoittelussa, myyntitrendeissä jne.
- Rahoitustiimin jäsenet, joiden on tiedettävä kampanjan taloudelliset ennusteet
- PR-asiantuntijat, jotka voivat auttaa tehostamaan kampanjaa ennen julkaisua, sen aikana ja sen jälkeen
Ymmärrä, että brändeillä kaikkialla on suurempi vastuu. Markkinoijien ja PR-asiantuntijoiden on keskitettävä brändin tarkoitus ja arvot kaikenlaisessa viestinnässä.
Markkinoijille, jotka työskentelevät sellaisten tuotemerkkien kanssa, jotka ymmärtävät tarkoituksen, sosiaalisen vastuun ja aitouden tärkeyden, tämä keskittäminen ei ole vaikeaa.
Jos brändin tarkoitus ja arvot ovat todella orgaanisia yritykselle itselleen, ne näkyvät kaikessa, mitä yritys tekee – kuinka he kohtelevat myyjiään, asiakkaita, joiden kanssa he haluavat työskennellä, kuinka he kohtelevat työntekijöitään ja paljon muuta.
Viestinnän ammattilaiset ovat kuitenkin edelleen vastuussa viestin välittämisestä selkeällä ja autenttisella tavalla – ja yleisölle, joka odottaa enemmän vastuullisuutta brändeiltä, joiden kanssa he työskentelevät kuin koskaan ennen.
Tämä voi asettaa vaikeita haasteita päätettäessä, kommentoidako ajankohtaisia tapahtumia vai ei, miten puhua tärkeistä yhteiskunnallisista asioista tai miten käsitellä esimerkiksi yrityskriisejä.
Paras tapa käsitellä tätä on luoda protokolla ja prosessi sosiaalisiin kysymyksiin vastaamiseksi.
Tämän yrityksesi arvojen ja asiantuntemuksen pohjalta tämän protokollan tulee määrittää, minkä tyyppisistä ongelmista brändi puhuu, milloin se puhuu, kuka on vastuussa lausunnon laatimisesta ja kuka on vastuussa sen allekirjoittamisesta.
Tämä on samanlainen kuin kriisinhallintaprotokolla, jossa määritellään prosessi, jonka tiimin jäsenet käyvät läpi käsitelläkseen julkisesti yrityksen kriisiä.
Lopuksi on tärkeää saada sisäänosto yrityksesi tarkoitukseen, arvoihin ja PR-protokolliin kaikilta ensisijaisilta sidosryhmiltä. Pidä keskustelu avoimena ja palaa näihin aiheisiin, kun brändisi kehittyy, johtajat lähtevät tai tapahtuu muita suuria muutoksia.
On jännittävää aikaa olla markkinoinnissa ja PR:ssa. Näemme työmme arvostusta, kasvu- ja oppimismahdollisuuksia ja osaamisemme tarvetta. Jos tarvitset apua tämän tarpeen täyttämisessä, soita meille.