Gekissimo.net - Opi ansaitsemaan rahaa webilläsi Internetissä!

Digimarkkinoinnin on tarkoitus korvata perinteinen markkinointi – mutta tuleeko se?

Seuraava artikkeli auttaa sinua: Digimarkkinoinnin on tarkoitus korvata perinteinen markkinointi – mutta tuleeko se?

Tässä vaiheessa on melko turvallista sanoa, että teknologia on enemmän kuin vain suuri osa ihmisten elämää, sekä ammatillisesti että henkilökohtaisesti. Se on todella hallitseva voima lähes kaikessa, joten ei ole ihme, että se on vaikuttanut markkinointimaailmaan siinä määrin kuin se on.

Itse asiassa monet sanovat, että digitaalisen markkinoinnin on tarkoitus korvata perinteinen markkinointi. Mutta tapahtuuko tämä koskaan oikeasti? Ja jos on, niin missä määrin? Tässä on lähempi katsaus siihen, mitä nykypäivän markkinoinnin ammattilaisten tulisi tietää.

Lataa tämä viesti kirjoittamalla sähköpostiosoitteesi alle

Mitä on perinteinen markkinointi?

Termi “perinteinen markkinointi” viittaa yleensä kaikentyyppiseen markkinointiin, joka oli olemassa ennen Internetin tuloa ja muutti kaiken. Jotkut menetelmät hyödynsivät painetun median, kuten aikakauslehtien ja sanomalehtien, ulottuvuutta ja esittelivät lukijoille kaikkea monisivuisista painettua mainontaa leviää pienempiin mainoksiin, jotka ovat strategisesti vakiosisällön välissä.

Toiset osallistuivat mainonnan lähettämiseen radiossa tai televisiossa. Vaihtoehdot, kuten suoramainonta, puhelinmarkkinointi, ulkomarkkinointi (kuten mainostaulut tai kyltit) ja muut olivat myös yleisiä tapoja, joilla brändit tavoittivat kohdeyleisönsä. Monet näistä menetelmistä ovat edelleen laajalti käytössä.

Esimerkkejä perinteisestä markkinoinnista

Kyllä, jotkut uskovat, että digitaalisen markkinoinnin on tarkoitus korvata perinteinen markkinointi. Mutta on tärkeää ymmärtää, että perinteinen markkinointi on vielä kuollut.

Vaikka Internet-ajan yritykset eivät ehkä luota perinteiseen markkinointiin samalla tavalla kuin ennen, monet silti sisällyttävät erilaisia ​​menetelmiä laajempiin strategioihinsa. Tässä on joitain esimerkkejä harkittavaksi.

Mainostaulut

Erinomaisella paikalla sijaitseva katseenvangitsija mainostaulu voi silti olla valtava markkinointivaltti oikealle yritykselle ja voi lisätä jopa tuhansia katselupauksia markkinointimateriaaliisi joka päivä. Mainostaulut voivat myös olla tehokas tapa kannustaa kuluttajia yhdistämään tuotemerkit miellyttäviin kokemuksiin, suosikkiharrastuksiin ja muihin.

Painettu mainonta

Painettu mainonta on toinen perinteisen markkinoinnin muoto, joka on edelleen ajankohtainen. Nielsen Catalina Solutionsin mukaan painettuun mainontaan liittyy edelleen lupaavasti korkea sijoitetun pääoman tuotto – noin 3,94 dollaria jokaista sijoittamaasi mainosdollaria kohden. Tämä mainonnan muoto ei sisällä vain aikakaus- ja sanomalehtimainoksia, vaan myös suoramainontavaihtoehtoja, kuten luetteloita.

TV Spotit

TiVon ja suoratoistomedian kaltaisten vaihtoehtojen nousun ansiosta tapa, jolla ihmiset kuluttavat televisiomainontaa, ovat saattaneet muuttua, mutta tv-mainokset ovat edelleen tärkeitä tapoja, joilla brändit tavoittavat kohdeyleisön. Ne pysyvät hengissä ja hyvin yhteistyössä kaapelilähetysten kanssa. Ja monet suoratoistoalustat tarjoavat porrastettuja tilaussuunnitelmia, jotka jättävät tilaa myös tälle mainonnan muodolle.

Mitä on digitaalinen markkinointi?

Toisin kuin perinteinen markkinointi, digitaalinen markkinointi hyödyntää Internetin kattavuutta ja kaikkialla tavoittaakseen kohdeyleisöjä ja houkutellakseen uusia asiakkaita. Kyse on yhteydenpidosta nykyaikaisiin käyttäjiin, joissa suurin osa heistä viettää eniten aikaa – sosiaalinen media, hakukoneet, erilaiset verkkosivustot ja paljon muuta.

Jotkut digitaalisen markkinoinnin menetelmät sisältävät brändin orgaanisen tavoittavuuden parantamista, kuten hakukoneoptimointia, orgaanista sosiaalisen median markkinointia ja sähköpostimarkkinointia. Toiset ovat maksettuja lähestymistapoja, kuten PPC-markkinointi, sosiaalisen median mainoksia ja sponsoroituja kumppanuuksia. Monet digitaaliajan brändit käyttävät maksullisten ja orgaanisten menetelmien yhdistelmää yleisön tavoittamiseen.

🔥 Empfohlen:  Black Friday Cyber ​​Monday -markkinointi Shopifylle

Esimerkkejä digitaalisesta markkinoinnista

Nykyaikaiset digitaalisen markkinoinnin resurssit kattavat paljon ja voivat sisältää käytännössä minkä tahansa työkalun, profiilin tai resurssin, jota saatat käyttää verkossa yrityksesi tai tuotteiden markkinoinnissa. Tässä on lähempi katsaus joihinkin tehokkaimmista ja yleisimmin käytetyistä.

Sosiaalisen median markkinointi

Sosiaalisen median markkinointi jättää paljon tilaa yksilölliselle ilmaisulle ja luovuudelle, joten menestyneet brändit käyttävät sitä monella tapaa markkinoidakseen tuotteitaan ja palveluitaan. Esimerkiksi Wendy’sin kaltaiset tuotemerkit ovat kuuluisia Twitterin kaltaisten alustojen käyttämisestä yhteydenpitoon kuluttajiin tuoreilla ja hauskoilla tavoilla.

Brändit käyttävät myös lukuisia sosiaalisen median alustoja esitelläkseen parhaita tuotteitaan, auttaakseen paikan päällä olevaa sisältöään tavoittamaan laajemman yleisön ja ratkaisemaan asiakkaidensa asiakaspalveluongelmia.

Sisältömarkkinointi

Sisältömarkkinointi on olennaista kaikissa digitaalisissa markkinointikampanjoissa, mutta jotkut lähestymistavat ovat tehokkaampia kuin toiset. Home Depotin puhdas, viehättävä blogi on loistava esimerkki siitä, kuinka se tehdään oikein.

Se ei ole vain täynnä hyödyllisiä resursseja ja alan asiantuntijoiden vierailevia viestejä, mutta jokainen viesti on täynnä linkkejä juuri oikeisiin Home Depot -tuotteisiin käsillä olevaan työhön. Home Depot on myös hallinnut tehokkaan SEO-avainsanojen käytön, sisäiset ja ulkoiset linkit sekä virtaviivaistetun käyttökokemuksen.

Vaikuttajamarkkinointi

Nykyään jokaisella sosiaalisen median alustalla on oma eksklusiivinen vaikuttajaryhmä, joka pärjää siellä ilmiömäisen hyvin ja kerää paljon seuraajia. Vaikuttajamarkkinointi tarjoaa brändeille ainutlaatuisen mahdollisuuden tavoittaa uusia yleisöjä ja olla yhteydessä helposti sitoutuneisiin kuluttajaryhmiin heidän rakastamiensa ja luotettavien vaikuttajien kautta.

Tämä Instagram-kumppanuus GoPron ja Coloradon ulkoiluvaikuttaja Lokin välillä on erinomainen esimerkki siitä, kuinka tehokas se voi olla. Lokin seuraajat saivat loistavan tuotesuosituksen tehostaakseen omia seikkailujaan ja GoPro sai tuotteensa erittäin arvokkaan joukon eteen.

Sähköpostimarkkinointi

Sähköposti on voinut olla olemassa melkein yhtä kauan kuin Internet, mutta se ei ole läheskään kuollut tai merkityksetön. Se on myös edelleen yksi tehokkaammista tavoista tavoittaa sekä olemassa olevia että potentiaalisia asiakkaita. suunnilleen 60 prosenttia tämän päivän kuluttajista sanovat, että sähköposti vaikuttaa heidän päätöksiinsä mitä ostaa ja kuinka usein.

Sähköpostit, jotka saavat korkeimman sitoutumisasteen, joko auttavat asiakasta tekemään jotain, tarjoavat hänelle sopimuksen, josta hän ei voi kieltäytyä, tai molemmat.

Otetaan esimerkiksi tämä Isänpäivä-aiheinen markkinointisähköposti Nikeltä. Urheilukenkäjätti yhdisti onnistuneesti napsahtavan kopion tehokkaaseen imagoon auttaakseen asiakkaitaan ratkaisemaan lähes universaalin ongelman – löytää arvotietoisen isänpäivälahjan, josta vastaanottaja aidosti pitää ja jota hän arvostaa.

Miten digitaalinen markkinointi on muuttanut perinteistä markkinointia?

Jotkut taas sanovat, että digitaalisen markkinoinnin on tarkoitus korvata perinteinen markkinointi. Ja heidän päättelynsä liittyy paljon siihen, miten digitaalisen markkinoinnin nousu on jo muuttanut perinteisten markkinoijien tapaa toimia.

The käsite internetistä itse asiassa juontaa juurensa 1950-luvulle. Mutta valtavirran käyttö alkoi tosissaan 1990-luvulla. Se on pakottanut markkinoinnin maailman jatkuvasti kehittymään siitä lähtien, ja monet tämän tapahtumistavat ovat itse asiassa helpottaneet markkinointia. Tässä pari esimerkkiä miten.

🔥 Empfohlen:  Digitaalinen markkinointi ravintoloihin | Kasvata ravintolaasi näiden digitaalisen markkinoinnin vinkkien avulla

Tutkimusmenetelmät

Kenellekään, joka on koskaan satunnaisesti tehnyt Google-haun saadakseen nopean vastauksen kysymykseen tai kaivaakseen tietoa suosikkijulkkiksesta lennossa, ei tarvitse kertoa, että tutkimus on tullut tielle sen jälkeen, kun Internet tuli valtavirtaan.

Tämän seurauksena nykypäivän kuluttajat eivät enää ole riippuvaisia ​​mainosmateriaalista kertoakseen heille, mitä heidän on tiedettävä tuotteista ja palveluista, joita he haluavat. He voivat nyt tehdä omaa tutkimustaan ​​ja olla yhteydessä brändeihin miten haluavat.

Markkinoijat voivat käyttää samoja menetelmiä saadakseen tietoa demografisista tiedoista, joita varten he ovat suunnitelleet tuotteensa. He voivat selvittää, mikä saa halutut kuluttajat tikittymään kyselyjen, kyselyiden ja muiden avulla. Ja he voivat olla tekemisissä heidän kanssaan päivittäin sosiaalisen median kaltaisten kanavien kautta.

Tapoja tavoittaa yleisö

Verkkopohjaisten vaihtoehtojen, kuten painettujen aikakauslehtien, perinteisten sanomalehtien, radion ja kaapelitelevision, mukavuus ja kohtuuhintaisuus tarkoittaa, että monet ihmiset vaihtavat pysyvästi.

Esimerkiksi hieman yli puolet amerikkalaisista sanoo katsovansa televisiota säännöllisesti satelliitin tai kaapelin kautta. Sillä välin, yli 78 prosenttia sinulla on aktiivisia tilauksia vähintään yhdelle suurelle suoratoistoalustalle, kuten Netflix, Amazon Prime, Hulu tai Disney+.

Ja nykyajan kuluttajat saavat todennäköisemmin uutis- ja kulttuuritietonsa sosiaalisessa mediassa tai samojen aikakauslehtien ja lehtien verkkoversioista, joita he käyttivät aiemmin. Digitaalisuus on erityisen suuri trendi haluttujen nuorten väestöryhmien keskuudessa.

Mainostajat, jotka ovat perinteisesti luottaneet painettuun mainontaan tai televisiomainoksiin, ovat kuitenkin joutuneet mukauttamaan lähestymistapojaan saavuttaakseen yleisön näiden uudempien, suositumpien mediavaihtoehtojen kautta. Katseluhistorian ja parannettujen tilastojen tarkastelu tarkoittaa kuitenkin usein mainonnan kohdistamista juuri niille ihmisille, jotka haluat tavoittaa.

Mitkä ovat digitaalisen markkinoinnin tärkeimmät edut perinteiseen markkinointiin verrattuna?

Digimarkkinointi ei tietenkään ole enää vain valinnaista, jos yritys haluaa menestyä vakavasti. Se on olennainen osa mitä tahansa monipuolista markkinointistrategiaa, varsinkin kun otetaan huomioon tapa, jolla jotkut asiantuntijat väittävät, että digitaalisen markkinoinnin on tarkoitus korvata perinteinen markkinointi.

Tässä on lähempi katsaus joihinkin suurimmista eduista, joita mahdollisimman laajasti digitalisoituminen tuo markkinoinnin ammattilaisten pöytään.

Se on taloudellista

Markkinointibudjetin asettaminen, joka todella saa työn tehtyä ja pankin rikkominen ei ole helppoa, etenkään pienyritystä tai startup-yritystä markkinoitaessa. Digimarkkinointi on kuitenkin uskomattoman edullista perinteisiin vaihtoehtoihin verrattuna.

Uuden kampanjan käynnistämiseen liittyvät kustannukset ovat melko alhaiset, mutta mahdollinen hyöty voi olla valtava, jos sitä lähestytään oikealla tavalla. Ja tehtävien ulkoistaminen freelancereille tai ulkopuolisille toimistoille on myös melko edullista.

Se on globaalia

Aikana, jolloin perinteinen markkinointi oli kaiken ykkösenä, pienemmät yritykset saattoivat vain haaveilla maailmanlaajuistumisesta ja yleisön tavoittamisesta kaikkialta maailmasta.

Mutta digitaalisen markkinoinnin myötä globaalin yleisön tavoittaminen on nyt rehellisesti yhtä helppoa kuin tappavan sisältömarkkinoinnin tai sosiaalisen median kampanjan luominen. Ja tietysti digitaalisen markkinoinnin ponnistelut voidaan helposti räätälöidä tavoittamaan paremmin myös paikalliset tai tietyt markkinarakoyleisöt.

🔥 Empfohlen:  Digimarkkinoinnin 10 parasta etua pienyrityksille

Tiettyjen väestöryhmien tavoittaminen on helppoa

Perinteisellä medialla et voi koskaan olla varma siitä, että olet saavuttanut ihmiset, joille haluat markkinoida, varsinkin jos yrityksesi on erikoistunut erikoistuotteisiin. Yleisradiomainokset, painetut mainokset, mainostaulut ja paljon muuta jaetaan suurelle yleisölle siinä toivossa, että jotkut oikeat ihmiset näkevät ne.

Mutta nykypäivän digitaaliset alustat tarjoavat mainostajille runsaasti työkaluja, joilla he voivat hienosäätää ponnistelujaan dramaattisesti, ja tämä työkalupakki kasvaa ja täydentyy koko ajan.

Yksityiskohtaisten tietojen ja analytiikan avulla on helppo arvioida markkinoita ja kohdistaa kuluttajiin markkinoijan haluamilla kriteereillä. (Henkilökohtaiset kiinnostuksen kohteet, elämäntapa, uskonnollinen vakaumus, ikä ja poliittinen suuntautuminen ovat vain muutamia esimerkkejä.) Ja maksulliset vaihtoehdot, kuten Google Ads, helpottavat yhteydenpitoa yleisöihin, jotka muuten olisivat jääneet huomiotta.

Tuloksia on helppo seurata

Perinteisen mainoskampanjan menestyksen mittaaminen ei ole koskaan ollut helppoa tai tarkkaa tiedettä. Kesti myös yleensä suhteellisen kauan määrittää, oliko tietty mainoskampanja todella onnistunut vai epäonnistunut (ja missä määrin).

Mutta on mahdollista arvioida, onnistuiko uusi digitaalinen kampanja tai nykyisen lähestymistavan mukauttaminen erittäin nopeasti – joskus päivissä tai tunneissa kampanjasta riippuen.

Esimerkiksi sähköpostimarkkinoijat voivat käyttää tehokkaita ohjelmistoja seuratakseen jokaista kampanjaan liitettyä yksityiskohtaa. He näkevät helposti, kuinka monta sähköpostia onnistuneesti päätyi kuluttajan postilaatikkoon. He voivat myös kertoa, avautuivatko he, ovatko he olleet tekemisissä ja missä määrin.

Tehokkaiden (ja usein ) työkalujen, kuten Google Analyticsin, avulla on yhtä helppoa arvioida, mitata ja korjata verkkosivuston tai blogin toimivuutta SEO näkökulmasta. Mahdolliset ongelmat voidaan tunnistaa ja niihin voidaan puuttua melko välittömästi, usein hyvissä ajoin ennen kuin ne ehtivät vahingoittaa liikennemalleja tai myyntimarginaaleja.

Paketoida

Digimarkkinoinnin on siis tarkoitus korvata perinteinen markkinointi. Ja tapahtuuko niin, jää nähtäväksi, mutta yksi asia on varmaa. Perinteinen markkinointi ei ole enää oleellisempi kahdesta lähestymistavasta useimmille digitaaliajan yrityksille. Ja sen on kehitettävä edelleen, jotta se pysyy merkityksellisenä.

Sen sijaan on järkevää sijoittaa suurin osa ajasta, energiasta ja resursseista digitaalisiin ponnisteluihin, ja huipputason sisältömarkkinointialustat, kuten WriterAccess by Rock Content, tekevät siitä helppoa. Ilmoittaudu mukaan a ilmainen WriterAccess-kokeilu tänään ja muodosta välittömästi yhteys kokeneiden sisällöntuottajien, tekstinkirjoittajien, luovien asiantuntijoiden, suunnittelijoiden ja muiden vahvaan verkostoon!

Table of Contents