Gekissimo.net - Opi ansaitsemaan rahaa webilläsi Internetissä!

Doven markkinointistrategia – miten se erottuu kilpailijoistaan

Seuraava artikkeli auttaa sinua: Doven markkinointistrategia – miten se erottuu kilpailijoistaan

Dove on Unileverin omistama amerikkalainen henkilökohtaisen hygienian tuotemerkki, joka on ylittänyt perinteisen tarkoituksen myydä kauneus- ja vartalonhoitotuotteita asiakkailleen.

Yrityksestä on nyt tullut yleisnimi, koska onnistuneita markkinointikampanjoita jotka on omistettu eri-ikäisille, -kokoisille ja etnisille naisille. Doven tuotteita markkinoidaan auttamaan yksilöitä löytämään sisäisen kauneutensa, jota saippua ei voi pestä pois.

Dove on luonut omaleimaisen brändi-identiteetin tarjoamalla monipuolisen valikoiman tuotteita ja toteuttamalla vaikuttavaa markkinointitapaa mikä erottaa sen ruuhkaisesta kauneusteollisuudesta.

Yritys uskoo valmistavansa laadukkaita tuotteita, jotka ovat puhdistavia ja naisellisia ominaisuuksia, joita naiset etsivät tuotteesta. Yrityksen tavoitteena on rakentaa positiivista itsetuntoa sekä innostaa naisia ​​ja nuoria tyttöjä saavuttamaan potentiaalinsa.

Doven brändiarvot ovat itserakkaus, voimaantuminen ja kauneus, jotka se saavuttaa luomalla kampanjoita, kuten itsetuntoprojekti ja Todellisia kauneuskampanjoita. Toteuttamalla tehokkaita markkinointikampanjoita Dove on onnistunut luomaan selkeän maineen ja erottumaan kilpailijoista samalla kun se on lisännyt brändin tunnettuutta.

Doven mukaan kampanjat aloittivat maailmanlaajuisen keskustelun kauneuden laajemman määritelmän tarpeesta sen jälkeen, kun tutkimus osoitti hypoteesin, että kauneuden määritelmä oli muuttunut rajoittavaksi ja saavuttamattomaksi.

Yritykset ovat viime vuosina keksineet uusia markkinointitapoja ja tunteita herättäviä mainoskampanjoita, ja Dove on käyttänyt tätä markkinointistrategiassaan muodostaakseen yhteyden brändiinsä henkilökohtaisella tasolla.

Kampanjoita ja projekteja esittelemällä yrityksellä on mahdollisuus tehdä tutkimusprojekteihin perustuvia voimakkaita videoita ja kuvia, joiden tavoitteena on saada naiset viihtymään. Kaikilla brändeillä tulee olla tarina kerrottavanaan tai välittää arvoja, jotka voidaan liittää tosielämään.

Tässä blogissa tarkastelemme perusteellisesti Doven markkinointistrategiaa, miten se on kehittynyt ajan myötä ja miten se erottaa brändin kauneusalan kilpailijoistaan.

Tietoja Dovesta
Doven kohdeyleisö
Doven markkinointistrategia
Doven suositut markkinointikampanjat

Tietoja Dovesta

Dove on Unileverille kuuluva henkilökohtaisen hygienian tuotemerkki Yhdysvalloista. Yrityksen keksi amerikkalainen kemisti nimeltä Vincent Lamberti. Tuotemerkin saippuat ovat olleet Doven tavaramerkkituote, joka oli alun perin Iso-Britanniasta.

Dove valmistaa tuotteitaan Argentiinassa, Australiassa, Bangladeshissa, Bulgariassa, Brasiliassa, Kanadassa, Kiinassa, Egyptissä, Saksassa, Intiassa, Indonesiassa, Iranissa, Israelissa, Irlannissa, Japanissa, Meksikossa, Alankomaissa, Pakistanissa, Filippiineillä, Puolassa, Etelä-Aricassa ja Etelä-Koreassa , Thaimaa, Turkki, Venäjä ja Yhdysvallat.

Dove tarjoaa kattavan valikoiman tuotteita miehille, naisille ja vauvoille ja jakelee niitä yli 150 maassa. Doven ikonisessa logossa on linnun siluetti. Brändi perustettiin 1960-luvulla, kun Dove Bar ja Dove Beauty Bar lanseerattiin. Doven tuotteiden ainutlaatuisuus, erityisesti sen väite tarjota saippuaa, joka ei vain puhdista vaan myös kosteuttaa ihoa, sai merkittävää huomiota ja erottaa brändin muista markkinoilla olevista.

1970-luvulla Dove alkoi kuitenkin laajentaa tuotevalikoimaansa saatuaan suuren suosion miedoimpana iholle hellävaraisena saippuana. Pian lääkärit suosittelivat merkkituotteita voimakkaasti.

Alkumarkkinointivuodet olivat erilaisia, sillä mainokset keskittyvät toimittamaan aitoja saippuoita, jotka toisin kuin muut saippuat kosteuttavat ihoa sen sijaan, että vain peseisivät sitä, yritys alkoi sitten luoda mainoksia, joissa esiteltiin heidän asiakkaitaan ja tavallisia naisia ​​mallien sijaan.

90-luvulle mennessä yritys oli kasvanut 200 miljoonaa dollaria ja tällä hetkellä yrityksen arvo on noin 4,5 miljardia dollaria. Sen tuotteita myydään lähes 150 maassa. Yritys selitti menestyksensä hyvän maineen rakentamisen eri maiden naisten keskuudessa markkinointistrategioissaan käyttämien älykkäiden ja emotionaalisten taktiikoiden avulla.

Doven kohdeyleisö

Brändi on käynnistänyt useita kampanjoita viimeisen vuosikymmenen aikana auttaakseen kouluttamaan ja muuttamaan ihmisten käsityksiä naisten kauneudesta. Joten Doven tuotteet yrittävät vaikuttaa ihmisiin sekä fyysisesti että emotionaalisesti ystävällisyyden ja ulospäin suuntautuneen positiivisin ominaisuuksin. Siksi Doven pääkohdeyleisön muodostavat 18-35-vuotiaat naiset, jotka arvostavat luonnon kauneutta.. Tämä kohdeyleisö on myös erittäin sitoutuneita naisia, jotka ovat aktiivisia digitaalisessa ja sosiaalisessa mediassa.

Doven kohdemarkkinat tulevat myös keski- ja yläluokasta ja ovat niitä, jotka haluavat pitää vartalostaan ​​erityistä huolta. Naiset ostavat myös mieluummin tuotteita, joilla on minimaalisia tai ei ollenkaan kemiallisia vaikutuksia heidän hiuksiinsa tai vartaloonsa, ja Dove sopii tähän kuvaukseen.

🔥 Empfohlen:  Kuinka iGamingin säänteleminen Intiassa voi edistää kansantaloutta?

Dove tavoittaa kohdeasiakkaita suunnattomasti empaattisella markkinointistrategialla. Kampanjoiden avulla Dove käsittelee suurempia ongelmia eri ikäryhmien kesken ja nostaa brändin asemaa ostajan silmissä.

Lisäksi Dove on myös laajentanut tuotetarjontaansa palvelemaan miehiä ja vauvoja ja laajentanut kohdeyleisöään perheisiin ja yksilöihin, jotka etsivät henkilökohtaisen hygienian tuotteita, jotka vastaavat heidän erityistarpeisiinsa.

Doven markkinointistrategia

Dovella on monia etuja kuin haittoja tuotevalikoimassaan. Sen naisille tarkoitettujen tuotteiden etuja ovat sen pääasialliset ainesosat, jotka ovat synteettisiä pinta-aktiivisia aineita sekä palmuydintä ja muita kasviöljyjä ja eläinrasvoista peräisin olevia suoloja.

Vaikka raikkaus ja kosteuttavat ominaisuudet ovat lisäetu Dove naisille -tuotteissa, sen seikkailu Baby Doveen on ollut erinomainen markkinointistrategia.

Yhtenä Unileverin ikonisimmista brändeistä Dove tarvitsee jatkuvia tehokkaita markkinointikampanjoita pysyäkseen kauneusalalla, jolla on jo nyt kova kilpailu. Käyttämällä Out of box -kampanjoita ja innovatiivisia mainoksia markkinointistrategioissaan 90-luvulta lähtien, Dove on pystynyt säilyttämään markkina-asemansa erittäin hyvin.

📃

ST Mentorit esittelee: Luettelo parhaista kursseista, jotka antavat sinulle korkeapalkkaisen työn tai auttavat parantamaan taitojasi ja lisäämään tulojasi 💵💵 |👇 Tarkista luettelo 👇|

Luettelo alan parhaiden markkinoinnin ammattilaisten kuratoimista kursseista

Nämä ovat alan huippumarkkinoinnin ammattilaisten kuratoimia kursseja, jotka ovat käyttäneet yli 100 tuntia markkinoilla olevien kurssien arvioimiseen. Nämä kurssit auttavat sinua saamaan työtä tai päivittämään taitojasi.

Napsauta tästä tarkistaaksesi luettelon

Tässä on katsaus luoviin ja tehokkaisiin Doven markkinointistrategioihin:

  • Ainutlaatuisia ja mielenkiintoisia mainontatapoja: Dovella on mainoksissa hyvin ainutlaatuinen taktiikka, se ei käytä hyväksi havaittuja mainontamenetelmiä käyttämällä tunnettuja julkkiksia ja malleja, vaan Dove käyttää mainoksissa oikeita ihmisiä tai uskollisia asiakkaitaan. Tämä auttoi yritystä rakentamaan omaa brändikuvaansa, tavoittamaan asiakkaat ja muodostamaan yhteyden yleisöönsä.
  • Emotionaaliset vetoomukset ja sosiaaliset syyt: Doven markkinointistrategia keskittyy usein emotionaalisiin vetoomuksiin ja sosiaalisiin syihin, kuten kehon positiivisuuteen ja inklusiivisuuteen, eikä vain tuotteen etuihin ja suorituskykyyn. Tämä lähestymistapa on auttanut brändiä rakentamaan vahvan emotionaalisen yhteyden kohdeyleisöön ja luomaan positiivisen brändikuvan. Ajan myötä yritykset ovat alkaneet kiinnittää huomiota ihmisten asenteisiin, erityisesti kohdeyleisön kulutustottumuksiin.
  • Markkinoi tuotteita, jotka ovat terveellisiä asiakkaille: Doven tuotteiden tärkein etu on, että ne ovat terveellisiä ja hellävaraisia ​​iholle. Dove tarjoaa laajan valikoiman tuotteita, jotka on tarkoitettu kosteuttamaan eikä pelkästään puhdistamaan ihoa, mutta laadukkaat tuotteet eivät riitä, vaan tarvitaan myös hyvää markkinointia. Dove ymmärtää, kuinka asiakkaat eivät suhtaudu mainoksissa esitettyihin tavoittamattomiin standardeihin näinä päivinä, minkä vuoksi Doven mainoksissa tavalliset ihmiset omaksuvat aina luonnollisen kauneutensa ja rohkaisevat muita käyttämään tuotteita, sillä se parantaa paitsi ihoa myös itseään. -kunnioitus.
  • Dove varmistaa, että se tukee naisten voimaannuttamista: Doven markkinointistrategian päätavoitteena on edistää todellista kauneutta naisten keskuudessa, edustaa erivärisiä, -maisia, -ikäisiä jne. Tämän vuoksi yritys tekee monia markkinointikampanjoita, jotka yrittävät murtaa kauneusstereotypiat, joita kuvassa esitetään. tiedotusvälineissä ja luoda kattavampi versio kauneudesta tiedotusvälineissä. Dove uskoo kauneuden edistämiseen sen puhtaimmassa muodossaan osoittaakseen, että jokainen on kaunis ilman täydellistä mallia tai kuvaa. Tästä on tullut Doven pakottava sosiaalinen tehtävä rakentaa naisten itsetuntoa siitä lähtien. Tämä lähestymistapa on ollut tehokas luottamuksen ja uskottavuuden rakentamisessa kohdeyleisönsä keskuudessa sekä vetoamalla laajempaan väestöryhmään.
  • Digitaalinen ja sosiaalisen median markkinointi: Dove on hyödyntänyt digitaalisia ja sosiaalisen median alustoja tavoittaakseen kohdeyleisönsä, ollakseen tekemisissä heidän kanssaan ja lisätäkseen bränditietoisuutta. Brändin kampanjat sosiaalisessa mediassa leviävät usein viruksille, mikä luo merkittävää näkyvyyttä ja lisää myyntiä.
  • Ainutlaatuiset tuotetarjoukset: Dove on tarjonnut joukon ainutlaatuisia ja innovatiivisia tuotteita, jotka vastaavat tiettyihin ihonhoitotarpeisiin, kuten “Dove DermaCare” -sarjan kiharat hiuksille naisille, mikä erottaa sen kilpailijoistaan.
🔥 Empfohlen:  SafexPayn toimitusjohtaja keskustelee maksuyhdyskäytävän tarjoajan valinnasta

Nämä luovat ja tehokkaat markkinointistrategiat ovat auttaneet Dovea luomaan vahvan tuotekuvan ja kasvattamaan myyntiä tehden siitä johtavan tuotemerkin henkilökohtaisen hygienian alalla.

Dove on onnistunut luomaan ainutlaatuisen ja ennätyskampanjan, joka on valloittanut asiakkaidensa sydämet yhä uudelleen ja uudelleen. Yritys on onnistunut saavuttamaan menestyksensä investoimalla harkittuihin, tunnelähtöisiin, empaattisiin ja kehittyneisiin markkinointistrategioihin. Tämän vuoksi Dove on muuttunut kampanjoiden tekemisestä stunttimarkkinointiin tai suuren sisällön luomiseen.

Doven kampanjat ovat aina olleet tavanomaisia ​​ja ajatuksia herättäviä. Alla olevat kampanjat vahvistavat edelleen Doven brändin asemaa ja tarjoavat samalla enemmän mainoksia, joihin yleisö voi olla vuorovaikutuksessa ja joihin yleisö voi olla yhteydessä.

Nämä ovat joitakin Doven merkittävimmistä markkinointikampanjoista, jotka auttoivat yritystä pysymään kauneusalan huipulla vuosia:

Haluatko työskennellä parhaissa gobal- ja intialaisissa startup-yrityksissä tai etsiä etä-/web3-töitä – Liity angel.co:hon

Angel.co on paras työnhakualusta löytääksesi työtä haluamastasi toimialueesta, kuten tekniikasta, markkinoinnista, henkilöstöhallinnosta jne.

Napsauta tästä liittyäksesi angel.co:hon

Valitse Kaunis kampanja

Dove aloitti #ChooseBeautiful kampanja jonka pääpaino oli auttaa naisia ​​omaksumaan oman luonnollisen kauneutensa ja ainutlaatuisen minänsä. Tehdäkseen videon tästä konseptista yritys tavoitti naisia ​​viidestä eri kaupungista (Shanghaista, Delhistä, Lontoon Sao Paulosta ja San Franciscosta) ympäri maailmaa ja yritti tutkia eri kulttuureja ja kuinka se vaikuttaa naisten tekemiin valintoihin. kyse oli tuotteiden ostamisesta keholleen.

Tässä kampanjassa tehtiin kysely, jossa kauppakeskusten porteille laitettiin kaksi kylttiä “Keskiverto” ja “Kaunis” nähdäkseen, kuinka näiden kaupunkien naiset pitävät itseään.

Kampanja osoitti, että jotkut naiset astuivat luottavaisesti sisään “Beautiful” -ovesta, kun taas useimmat muut astuivat sisään “Keskiverto”-ovesta. Lopulta naisia ​​haastateltiin siitä, miksi he opettivat olevansa keskimääräisiä, kun heiltä kysyttiin uudelleen, valitsisivatko he “kauniit”. Naiset liikkuivat luottavaisesti ”Kauniin” oven läpi hymyillen.

Todellinen kauneuskampanja

Dove julkaisi ikonisen Todellinen kauneuskampanja vuonna 2004, jonka tavoitteena oli muuttaa, kouluttaa ja innostaa naisia ​​kauneuden varsinaiseen määritelmään ja saada heidät viihtymään omassa ihossaan.

Kuvia tavallisista naisista ammatillisten mallien sijaan laitettiin mainostaulumainoksiin viesteillä, joissa katsojia pyydettiin äänestämään, onko nainen ”Lihava vai lihava” vai ”Nuhtunut vai ihana”, ja tulokset näkyvät mainostauluilla.

Toinen kokeilu, joka oli osa tätä kampanjaa, oli vuonna 2013, jolloin FBI:n kouluttama oikeuslääketieteellinen taiteilija Gil Zamora tuli Dove’s Real Beauty -luonnoksia koskevaan kampanjaan, jossa hän teki jokaisesta naisesta kaksi luonnosta, yhden naisen itsensä kuvaileman ja toisen toisen henkilön kuvaileman. .

Kun hän paljasti kaksi luonnosta, osoitti, että toisen henkilön kuvaama oli onnellisempi ja tuoreempi, mikä sai naiset tunteisiin ja tietoisiksi siitä, että he olivat kauniimpia kuin he näkivät itsensä.

Kokeen tulos esiteltiin kuinka yli 80 % naisista ei ollut tyytyväinen vartaloonsa. Tämän kokeilun video sai yli 50 miljoonaa katselukertaa 12 päivässä.

Doven myynti nousi 2,5 dollarista 4 miljardiin dollariin kymmenen vuoden aikana sen julkaisusta. Real Beauty -kampanja voitti myös kaksi mainospalkintoa tähän päivään mennessä, mikä johtuu siitä, että se kuvasi, kuinka naiset joutuvat käsittelemään epärealistisia kauneusstandardeja ja puuttumaan epävarmuuteen, jota naisten oli kohdattava. Se toi brändille korkeamman tarkoituksen ja resonoi asiakkaiden keskuudessa useilla tasoilla.

Mainosten muutoskampanja

Dove loi mainosten uudistuskampanjan interaktiivisilla elementeillä, jotta naiset voivat muuttaa tapaa, jolla mainoksissa esitetään kauneutta. Käyttäjät voivat pitää mainoksissa negatiivisia asioita, kuten painonpudotusta tai kauneusleikkauksia Doven suunnittelemilla positiivisilla viesteillä.

Dove meni askeleen pidemmälle etsimällä mainoksia, joissa oli sanoja, joilla on negatiivinen konnotaatio, kuten plastiikkakirurgia, loma, vihaan kehoani, bikinit, kuntosali tai ruokavalio.

🔥 Empfohlen:  Teknologia, joka toimii Intian nopeimmin kasvavassa maatalouskaupan alustassa Arya.ag:ssa

Sitten Dove muutti nämä mainokset korvaamalla nämä sanat hyvillä ja positiivisilla sanoilla, joten mitään näitä sanoja sisältäviä mainoksia ei voida näyttää. Nämä mainokset levisivät Facebookissa levittäessään viestiä itserakkaudesta.

Muutaman vuoden aikana yli 171 miljoonaa positiivista banneria siirrettiin ja tavoitti 5,5 miljoonaa yksilöllistä naiskäyttäjää. Yli 70 % naisista vastasi tuntevansa itsensä kauniiksi kampanjan kautta.

#ShowUs-kampanja

#Showus-kampanjassa Dove teki yhteistyötä Getty images kanssa vuonna 2019 luodakseen maailman suurimman valokuvakirjaston, jonka oli määrä luoda naisille, jotka halusivat muuttaa kauneuden stereotypioita ja näyttää naisille, mitä todellinen kauneus on.

Tässä kampanjassa on yli 500 kuvaa 179 naisesta eri maista, ja sen on myös kuvannut 116 naispuolista ja ei-binaarista valokuvaa. Tämä projekti voitti vuoden 2019 Cannesin Silver Glass: The Lion For Change -tapahtumassa, koska se antoi kaikille mahdollisuuden käyttää kuvia ja liittyä naisten voimaannuttamisliikkeeseen.

Johtopäätös

Dove on onnistunut pysymään kauneusalan huipulla kehittämällä ainutlaatuisia, tunnepitoisia ja empaattisia markkinointistrategioita. Suunniteltujen kampanjoiden avulla Dove on onnistunut saamaan naiset tuntemaan olonsa varmaksi ja mukavaksi omassa ihossaan ja onnistunut saamaan naiset ympäri maailmaa tuntemaan olonsa kauniiksi sellaisinaan kuin ovat.

Ymmärtämällä ja vangitsemalla kuluttajien huolenaiheita ja toteuttamalla kampanjoita, joissa on erottuvaa sisältöä, toisin kuin muut kauneusalan yritykset, Dove pystyy säilyttämään “todellisen kauneuden” edustajan ja vahvistamaan naisia ​​maailmanlaajuisesti.

UKK

Mikä on Doven kohdeyleisö?

Doven pääkohderyhmänä ovat 18-35-vuotiaat naiset, jotka arvostavat luonnon kauneutta.

Mikä on Doven markkinointistrategian historia?

Doven markkinointistrategia on kehittynyt vuosien varrella, ja se keskittyy edistämään naisten positiivista kehonkuvaa ja itsetuntoa. Brändin vuonna 2004 käynnistetty “Real Beauty” -kampanja merkitsi merkittävää muutosta tähän suuntaan.

Kuka on Doven valmistaja?

Unilever on brittiläinen monikansallinen yritys, joka omistaa kauneusbrändin Dove.

Mikä tekee Dovesta ainutlaatuisen?

Dove ei käytä julkkiksia kampanjoissaan, vaan oikeita ihmisiä, mikä erottuu muista kauneusbrändeistä.

Mitkä ovat Doven markkinointistrategian avainelementit?

Doven markkinointistrategia painottaa emotionaalista vetoomusta, sosiaalisia syitä ja naisille suunnattuja voimaannuttavia viestejä. Brändi käyttää mainoksissaan usein todellisia eri-ikäisiä, -kokoisia ja etnisiä naisia ​​edistääkseen kehon positiivisuutta.

Miten kyyhkysen kauneustuotteet eroavat muista yrityksistä?

Dove-tuotteet ovat erilaisia, sillä ne myös kosteuttavat ihoa kuin vain pesevät sen.

Miten Doven markkinointistrategia on muuttunut ajan myötä?

Doven markkinointistrategiasta on tullut vuosien varrella yhä osallistavampi ja sosiaalisesti tietoisempi. Brändi on laajentanut painopistettään pelkän vartalokuvan lisäksi käsittelemään ongelmia, kuten ikääntymistä, ihonhoitoa ja aliedustettuja yhteisöjä.

Mikä on Dove-kampanjoiden tehtävä?

Doven kampanjan tavoitteena on tuoda esiin naisten itsetuntoa, tuntea itsensä kauniiksi omassa ihossaan ja murtaa stereotypioita.

Miten Doven markkinointistrategia eroaa sen kilpailijoiden markkinointistrategiasta?

Doven markkinointistrategia erottuu kilpailijoistaan ​​keskittymällä sosiaalisiin syihin, emotionaalisiin vetoomuksiin ja inklusiivisuuteen. Vaikka muut henkilökohtaisen hygienian tuotemerkit voivat asettaa etusijalle tuotteiden edut ja suorituskyvyn, Doven markkinointi korostaa tuotteidensa emotionaalista ja sosiaalista vaikutusta.

Table of Contents