Gekissimo.net - Opi ansaitsemaan rahaa webilläsi Internetissä!

Elokuvarekvisiitin arvo: Onko aika investoida elokuvamuistoesineisiin?

Seuraava artikkeli auttaa sinua: Elokuvarekvisiitin arvo: Onko aika investoida elokuvamuistoesineisiin?

Kuinka siistiä olisi omistaa Aragornin miekka tai James Bondin Astin Martin ?

Riittävällä rahalla ja taitavilla huutokauppataidoilla on täysin mahdollista omistaa osia elokuvahistoriasta ja jopa kääntää niitä kovalla voitolla.

Koska arvo elokuvan rekvisiitta kasvaa, olemme luoneet täydellisen oppaan elokuvamuistoesineisiin sijoittamisesta, jotta voit selvittää, onko se oikea sijoitus sinulle.

Mitä ovat elokuvarekvisiitta?

Rekvisiitta (lyhenne sanoista property) on elokuvassa käytettävä sarja tai liikuteltava esine. Rekvisiitta voi olla mitä tahansa tophatista lentokoneeseen, ja sitä voivat käsitellä näyttelijät tai sitä voidaan käyttää vain taustalla.

Rekvisiittamestarit ovat ammattilaisia, jotka valmistavat, varastoivat ja kuljettavat rekvisiitta asetellakseen ja hoitamaan rekvisiitta kuvausten aikana.

Useimmat tunnetuimmat rekvisiitta on tehtävä erityisesti elokuvaa varten. Olipa kyseessä Darth Vaderin valomiekka tai Patrick Batemanin käyntikortti, jotkin rekvisiitta ovat uskomattoman kuuluisia ja erittäin haluttuja elokuvamuistoesineitä.

Elokuvarekvisiitin markkinat

Elokuvarekvisiitta on kasvattanut suosiotaan räjähdysmäisesti viime vuosina. Vain kymmenen vuoden takaiseen verrattuna vanhan elokuvan rekvisiitta on kolminkertaistunut, ja markkinat ovat kasvaneet noin 330 miljoonaan dollariin.

Tietenkään kaikki elokuvan rekvisiitta eivät ole samanarvoisia, ja jotkut ovat paljon kysytympiä kuin toiset. Esimerkiksi Olivia Newton Johnin kuuluisa nahkaasu musikaalista myytiin noin 400 000 dollarilla. huutokaupassa vuonna 2019.

Vuonna 1992 Tie Fighter Pilot -kypärä myytiin hintaan 3 000 puntaa. Mutta se meni huutokauppaan uudelleen vuonna 2017 ja myytiin 216 000 puntaa, mikä on 7 000 prosentin hinnankorotus.

Sijoittamisesta keräilyesineisiin on tullut uskomattoman suosittua, ja jos saat käsiisi halutun elokuvarekvisiitin, ansaitset melkein varmasti rahaa myymällä sen uudelleen.

Mitä elokuvan rekvisiittalle tapahtuu kuvaamisen jälkeen?

Lavat puretaan yleensä elokuvien päätyttyä uusien lavasteiden tilaamiseksi. Joissakin tapauksissa ne kierrätetään tai käytetään uudelleen, mutta monet kirjaimellisesti poltetaan maan tasalle. MGM poltti sarjan 1930-luvulta ja käytti materiaalia polttaakseen . Kun se oli poissa, settiä käytettiin istutuksena

Monet ikonisista elokuva-asetuksista säilytetään elokuvastudion takapihalla, kun taas osan ostavat keräilijät, näyttelijät tai rekvisiittatalot. Mutta vielä enemmän yksinkertaisesti hylätään.

Tämäntyyppinen tuhoaminen ei ainoastaan ​​synnytä jätemassoja (noin 225 tonnia metalliromua vuodessa ja 50 tonnia kierrätyskelvotonta jätettä), vaan se tarkoittaa myös sitä, että suurin osa rekvisiitta tuhoutuu.

Joissakin tapauksissa näyttelijät tuovat suosikkirekvisiittansa kotiin. Chris Hemsworth kuuluisa myönsi varasneensa viisi Mjölniriä (Thorin vasara) kuvauksen päätyttyä.

Useimmiten näyttelijät eivät kuitenkaan saa pitää rekvisiittaa, ja ne joko säilytetään studiossa tai tuhotaan.

Se on todella sääli, mutta siksi myös rekvisiitta on harvinaista ja miksi jotkut ovat niin paljon rahan arvoisia. Niitä ei yksinkertaisesti tule markkinoille kovin usein, ja niitä on uskomattoman vaikea saada käsiisi.

Miksi kerätä elokuvarekvisiittaa?

Useimmat ihmiset keräävät elokuvarekvisiittaa omistaakseen palan historiaa. Aivan kuten jotkut ihmiset keräävät baseball-kortteja, koska he rakastavat baseballia, jotkut keräävät elokuvarekvisiittaa, koska he rakastavat elokuvia.

Mutta on joitain muita syitä, miksi yhä useammat ihmiset vetäytyvät elokuvien muistoesineiden keräämisen maailmaan.

 • Rekvisiitta on yhä harvinaisempaa – CGI:n lisääntyneen käytön myötä studiot käyttävät yhä vähemmän todellista rekvisiittaa kuvauksissa. Tämä nostaa merkittävästi jälleenmyyntiarvoa, ja keräilijät tietävät tämän.
 • Asiantuntijan neuvoja on helppo saada – vuosia sitten piti käydä antiikkiliikkeistä etsimässä rekvisiittaa ja pohtia, olivatko ne aitoja. Internetin avulla sinulla on asiantuntijat ja todentajat käden ulottuvilla.
 • 4K helpottaa rekvisiitin yhteensovittamista – Vanhat VHS-nauhat tekivät rekvisiitin näkemisen koko komeudessaan uskomattoman vaikeaksi. Nyt on helppo nähdä omistamasi rekvisiitta näytöllä, ja se on hieno tunne.
 • Korkean profiilin huutokauppoja on enemmän – Julkkishuutokauppoja on tulossa yhä enemmän, mikä helpottaa aidon muistoesineen ostamista.
 • Erikoisemmat rekvisiittanäytöt – riippumatta siitä, minkä rekvisiitin ostat, sen säilyttämiseen on nyt erikoisvitriinit, ja ne näyttävät upeilta.
 • Paljon enemmän sopimuksia – Elokuvatapahtumat ovat kaikkialla, joten voit esitellä uusimpia keräilyesineitäsi muille elokuvafaneille.
🔥 Empfohlen:  LeadsArk Affiliate Program Review 2023 | Onko se huijaus?

Vinkkejä ihmisille, jotka haluavat kerätä elokuvarekvisiittaa

Jos haluat aloittaa elokuvarekvisiitin keräämisen sijoituksena, tässä on muutamia vinkkejä, joilla pääset alkuun oikealla jalalla.

 1. Osta heti, kun elokuva päättyy

Kun elokuvan kuvaaminen lopetetaan, markkinat ovat tilapäisesti täynnä elokuvamuistoesineitä kuvauspaikalta. Saat suuremman valikoiman ja paljon halvemmat hinnat, koska useimpia kappaleita on useita.

Kun markkinat alkavat kuivua kuukausia tai joskus vuosia myöhemmin, tuotteesi arvo nousee, ja voit myydä uudelleen kunnollisella voitolla.

 1. Tunne sankarin rekvisiitta

Jokaisessa elokuvassa on sankarin rekvisiitta – se on ikonisin teos, josta elokuva tunnetaan. Esimerkiksi Blade Runnerissa sankarin rekvisiitta on Harrison Fordin koristeltu tuliase. Useimmat uskovat, että vain yksi on koskaan tehty, ja se myytiin huutokaupassa 270 000 dollarilla.

Heron rekvisiitta on paljon vaikeampaa saada käsiisi, ja sinun on investoitava enemmän, mutta nämä on helpoin myydä uudelleen, koska ne ovat erittäin kysyttyjä ja tunnetuimpia.

 1. Tunne kopiosi

Koska elokuvamuistoesineet ovat niin iso bisnes, siellä on myös valtavat jäljennösmarkkinat. Useimmat replikoiden myyjät eivät ole huijareita; ne vain tuovat elokuvien rekvisiitta laajemman yleisön saataville. Jotkut ovat jopa usein niiden studioiden toimesta, jotka omistavat oikeudet elokuviin.

Jos kuitenkin etsit aitoja elokuvarekvisiitta lisättäväksi kokoelmaan, sinun on otettava huomioon jäljennökset. Jotkut ovat uskomattoman samanlaisia ​​​​kuin todelliset tavarat, ja niiden hinta on korkea. Törmäät myös huijareihin, jotka väittävät myyvänsä todellista tavaraa.

Jos hinta vaikuttaa liian hyvältä ollakseen totta, se on melkein varmasti kopio. Jos olet epävarma, etsi aitousvarmenteita hyvämaineisista lähteistä.

 1. Näyttö käytetty ja sovitettu

Useimmissa elokuvasarjoissa on tehty useita rekvisiitta, erityisesti suuribudjetisissa scifi- ja fantasiaelokuvissa. Näytöllä käytetyt tai vastaavat rekvisiitta ovat halutuimpia, koska niitä todella nähdään suurella näytöllä.

Siellä on kuitenkin myös laajat markkinat rekvisiittalle, joka on luotu elokuville, jotka eivät koskaan päässeet valkokankaalle. Nämä ovat paljon edullisempia, mutta silti osa elokuvan historiaa.

 1. Onko se helppo esitellä ja huoltaa?

Mitä helpompi rekvisiitta on esillepantava ja hoitava, sitä suuremmat ovat markkinat, kun on aika myydä. Esimerkiksi Harry Potterin snitch näyttää upealta vitriinissä ja vie tuskin yhtään tilaa, joten sinulla on satoja (ellei tuhansia) kiinnostuneita ihmisiä.

Dalorian on fantastinen pala elokuvahistoriaa, mutta harvat ihmiset pystyvät säilyttämään ja hoitamaan sitä helposti, joten sen myyminen on paljon vaikeampaa.

Aidon elokuvarekvisiitin löytäminen

Paras tapa saada käsiisi aitoja elokuvarekvisiitta on etsiä huutokauppoja elokuvien kuvauksen päätyttyä. Nämä ovat yleensä verkossa hyvämaineisten huutokauppakamareiden kanssa, ja ne antavat sinulle parhaan mahdollisuuden napata paljon näytöllä käytetystä rekvisiittasta.

Jos etsit tiettyä elokuvarekvisiittaa elokuvasta, joka on ollut olemassa jo jonkin aikaa, on parasta pysyä hyvämaineisissa elokuvarekvisiittayhtiöissä ja huutokauppakamareissa. eBayssa, Craigslistissa ja muilla verkkoalustoilla myydään edelleen paljon rekvisiittaa, mutta näiden kappaleiden todentaminen on vaikeaa.

Muutamia suosituimmista online-alustoista elokuvarekvisiitin ostamiseen ja myymiseen ovat:

Verkossa on kymmeniä huutokauppoja ja vielä enemmän elokuvatarvikekauppoja, joten muista tehdä oma due diligence ja selvittää, ovatko ne hyvämaineinen myyjä, ennen kuin sijoitat mihinkään.

Parhaat kuuluisat rekvisiitta elokuvista sijoittamiseen

Jos haluat aloittaa sijoittamisen, mutta et ole varma, mitä lisätä kokoelmaasi ensin, tässä on joitain ideoita.

Legendaariset franchising-sarjat

Useimmilla kokoelmilla on teema, joka yhdistää ne, olipa kyseessä sitten rekvisiittatyyppi, tietty elokuva tai elokuvan genre.

On vaikea mennä pieleen sijoittamalla mihinkään legendaarisiin franchising-sitoumuksiin. Nämä ovat jatkuvasti suosittuja, ja rekvisiittamarkkinat ovat melkein aina kuumat.

Star Wars on yksi suosituimmista franchising-sarjoista, kun on kyse elokuvamuistoesineistä. Vuonna 2017 Luke Skywalkerin valomiekka myytiin huutokaupassa 450 000 dollarilla. Viime aikoina, vuonna 2022, Harrison Fordin blasteri myytiin yli miljoonalla dollarilla.

🔥 Empfohlen:  Bose QuietComfort Earbuds II saa häviötön Snapdragon Soundin vuonna 2023

Jos sinulla ei ole satoja tuhansia investoitavaksi, markkinoilla on satoja star wars -franchising-rekvisiitta, jolla pääset alkuun, sekä näyttelijöiden nimikirjoituksia.

Ikoniset puvut

Jotkut keräilijät haluavat myös keskittyä ikonisiin pukuihin keräilyalueena. Elokuvahistorian aikana on monia ikonisia pukuja, jotka ovat nousseet huutokaupoissa.

Yksi kuuluisimmista oli Marylin Monroen valkoinen mekko vuodesta 2011 kiihkeässä huutokaupassa se myytiin vaikuttavalla hinnalla. 5,6 miljoonaa dollariarikkoen sen arvioitu arvo 2 miljoonaa dollaria.

Vuonna 2015 Judy Garlandin kuuluisa sininen mekko Wizard of Ozista tuli markkinoille ja myytiin 1,6 miljoonalla dollarilla. Hänen ikoniset rubiinitossut onnistuivat myös noutamaan 666 000 dollaria vuonna 2000.

Jotkut puvut ovat paljon ikonisempia kuin toiset, mutta on uskomattoman vaikeaa löytää ruudulla puettavia pukuja myyntiin, joten ne voivat olla fiksu sijoitus.

Kuuluisia ajoneuvoja

Jos sinulla on vakavaa rahaa sijoittamiseen, ajoneuvot säilyttävät arvonsa hyvin. Onnekas pariskunta Long Islandilla törmäsi Lotus-sukellusveneeseen hylätystä säilytyslokerosta ja myi sen huutokaupassa vuonna 2013 989 000 dollarilla.

Samoin Chitty Chitty Bang Bangin auto osui huutokauppapiiriin ja myytiin 805 000 dollarilla. Vaikka sen arvioitiin tuovan 1–2 miljoonaa dollaria.

Muista, että ajoneuvoja on vaikea säilyttää ja huoltaa, joten markkinat ovat paljon pienemmät. Jos kuitenkin saat käsiisi alkuperäisen ajoneuvon kuuluisasta elokuvasta, se on loistava sijoitus.

Ainutlaatuisia paloja elokuvahistoriasta

Jotkut sijoittajat investoivat laajemmin elokuvarekvisiittaen ja valitsevat sen sijaan minkä tahansa ikonisen kappaleen mistä tahansa elokuvasta.

Kun ajattelet Willy Wonkaa, et voi olla ajattelematta kultalippuja. Liikkeessä on muutamia, joista osa myydään jopa 47 500 dollarilla.

Mitä tulee Harry Potteriin, sauvat ovat avainasemassa elokuvien muistoesineiden piireissä. The Elderwand myi noin 10 000 dollarilla vuonna 2013, mutta kiinnostus franchising-ohjelmaa kohtaan on alkanut nousta jälleen viime vuosina, kun

Jos sinulla ei ole aavistustakaan, mihin aloittaa sijoittaminen, etsi ikonisia kappaleita mistä tahansa elokuvasta, ja alat selvittää kiinnostuksen kohteitasi.

Kuinka sijoittaa elokuvarekvisiittiin

Nyt tiedät, millaista tavaraa etsiä, sinun on tiedettävä, kuinka sijoittaa elokuvarekvisiittiin.

Useimmat ihmiset eivät pysty saamaan käsiinsä Hero-kelpoisuutta, eikä heillä ole satoja tuhansia investoitavaksi James Bondin autoon, joten miten pääset alkuun pienellä budjetilla?

Laaja vetovoima

Saadaksesi nopean voiton, etsi kappaleita, joilla on laaja vetovoima. Niche-elokuvilla on joskus kulttiseuraa, mutta markkinarakoelokuvien rekvisiittalle on silti vaikea löytää ostajia, joten voiton tekeminen vie enemmän aikaa.

Etsi rekvisiitta elokuvista, joilla on valtava yleisö, äärimmäiset tavarat ja jatkuvat erät. Muutamia yleisiä on

Tällaisella massan vetovoimalla sinun ei tarvitse sijoittaa tuhansia saadakseen voittoa. Jopa pienempiä, edullisempia rekvisiitta voi olla helppo kääntää kunnolliseen voittoon, koska yleisöä on niin valtava.

Henkilökohtainen arvo

Jos aiot luoda elokuvarekvisiittakokoelman pitkäaikaiseksi sijoitukseksi, ajattele enemmän henkilökohtaista arvoa. Jos sinulla on suosikkielokuva tai -sarja, sinulla on paljon hauskempaa etsiessäsi rekvisiittaa näistä sarjoista.

Jos sinulla on niche-intressejä, nämä pitkän aikavälin sijoitukset voivat maksaa itsensä takaisin. Sinulla on enemmän aikaa löytää ostajia ja saatat vain päätyä kappaleeseen, jonka suosio kasvaa tulevaisuudessa.

Mahdolliset palautukset

Kun törmäät kiinnostavaan elokuvaan, tee online-tutkimusta ennen ostoksen tekemistä. Onko vastaavia rekvisiitta jo markkinoilla? Myyvätkö ne ja mihin hintaan?

Älä houkuttele vastaavien kappaleiden myyntihintaa eBayn kaltaisilla sivustoilla; sinun on katsottava hintoja nähdäksesi, onko rekvisiittalle todellista markkinaa.

Varastointi

Miten säilytät tavarat, jotka aiot ostaa? Jos sinulla on vähän tilaa tai sinulla ei ole paljon investoitavaa, valitse pienempiä rekvisiitta, jotka vievät vähemmän tilaa. Golfpallon voi turvallisesti säilyttää suojapussissa, mutta Dalek from vie paljon tilaa.

🔥 Empfohlen:  Paras tietojen palautusohjelmisto poistettujen tiedostojen palauttamiseksi Macista

Muista, että ehto on elokuvarekvisiiton keräilijöille kaikki. Jos potkuri ei ole hyvässä kunnossa, hintaa alennetaan huomattavasti. Kaikki ostamasi on säilytettävä turvallisesti ja suojattu vaurioilta.

Hintaluokka

Jokaista sarjan siirrettävää esinettä pidetään elokuvan rekvisiittana Iron Manin puvusta pöydällä istuvaan kynään.

Tietysti jotkut rekvisiitta saavat paljon korkeamman hinnan kuin toiset. Aloita edullisemmilla taustarekvisiittailla, jotka myydään halvemmalla. Niin kauan kuin se on suositusta elokuvasta, voit silti kääntää sen voiton saamiseksi.

Kun sinulla on kokemusta ja pääomaa, voit alkaa etsiä kalliimpia rekvisiitta, jolla on korkeampi jälleenmyyntiarvo.

Tarkista rekvisiitin laillisuus

Hyvämaineisilla elokuvarekvisiitta myyjillä on asiakirjat, jotka osoittavat rekvisiitin legitiimiyden. Tämä on yleensä todennustodistus tai tietue omistusketjusta.

Väärennettyjen elokuvien rekvisiitta näyttää uskomattoman todelliselta, joten sinun on tehtävä tutkimusta ennen kuin teet sijoituksen väärennettyyn kappaleeseen.

Useimmissa esineissä on studion leima, joka osoittaa, että ne ovat peräisin tietystä sarjasta. Jos olet löytänyt tunnetun rekvisiitin, tämä voi olla jotain, johon kannattaa kiinnittää huomiota. Tietenkään kaikkia rekvisiitta ei leimata, eikä se tarkoita, että se olisi väärennös.

Jos olet epävarma rekvisiitin pätevyydestä, on parasta kävellä pois. Laillisilla rekvisiitillä on paljon paperityötä niiden varmuuskopioimiseksi, joten voit olla varma ostoksestasi.

Joitakin markkinoiden kuuluisimpia elokuvarekvisiitta

Joskus kuuluisa elokuvarekvisiitta tulee markkinoille ja lähettää keräilymaailman kiihtymään. Tässä on joitain tunnetuimpia liikkuvia elokuvarekvisiitta.

 • Snitch Harry Potterista: Vuonna 2012 yksi onnekas tarjoaja sai käteensä Viisankiven kultaisen siviston 7000 dollarilla.
 • Paul Allenin kortti American Psychosta: Kauhuelokuvien keräilijöille, Allenin käyntikortti on ikoninen, ja sen arvo on 6 000–8 000 dollaria.
 • Takaisin tulevaisuuteen osan II leijulauta: Tämä myytiin huutokaupassa vuonna 2021 hieman yli 501 000 dollarilla.
 • Wilson Cast Awaysta: Vuoden 2000 elokuvan lentopallon rekvisiitta myytiin muutama vuosi sitten huutokaupassa 83 000 dollarilla.
 • Lautapeli Jumanjilta: jos haluat kokeilla onneasi Jumanji-pelissä, lautapeli on arvoltaan noin 10 000 dollaria.
 • Bigin Zoltar-kone: Täysikokoinen kolikoilla toimiva ennustamiskone myytiin huutokaupassa vuonna 2017 noin 8 500 dollarilla.
 • Jokerin puku Batmanilta: Jack Nicholsonin violetti Joker-puku Tim Burtonin Batmanista myytiin 125 000 dollarilla vuonna 2022 klo. Heritage-huutokaupat.
 • The Shiningin kirves: Tämä kulttiklassikko on kuuluisa kauhuelokuvien ystävien keskuudessa. Yksi onnekas huutokaupan voittaja maksoi kirveen 175 000 dollarilla kahdentoista ostajan välisen tarjoussodan jälkeen.
 • Valosapeli Star Wars Episode IV: A New Hope (1977): Vuonna 2018 Luken valomiekka toi yli 150 000 dollaria elokuvan muun rekvisiitin ohella.
 • Darth Vaderin kypärä Star Wars Episode V:stä: Imperiumi iskee takaisin: Tämä ikoninen kypärä myytiin yli miljoonalla dollarilla huutokaupassa vuonna 2019, mikä on valtava lisäys alkuperäiseen 250 000 dollarin arvioon verrattuna.

Johtopäätös

On turvallista sanoa, että elokuvarekvisiitta on turvallinen sijoitusmahdollisuus, jos löydät sopivat kappaleet sijoittamiseen.

Aloita keksimällä teema sijoituksillesi. Kokoelmat, joissa on selkeä teema, myyvät hyvin, ja huutokauppatalot ovat yleensä innokkaita ottamaan ne haltuun. Tämä voi tarkoittaa suurta tuottoa, jos olet tässä pitkällä aikavälillä.

Ja älä unohda pitää hauskaa sen kanssa! Kun ostat rekvisiitta, ostat pieniä palasia elokuvahistoriasta, joten aloita rekvisiittasta, johon sinulla on todellinen intohimo nauttiaksesi prosessista.